Evet özellikle demleme yöntemine göre öğütüm kalınlığı konusunda bilgilendirme yapılsa çok güzel olurCD'ın kahvelerine dair kendilerinin önerdiği reçetelerin olduğu bir yer var mıdır acaba? Ben instragram, websitesi vs. dolaştım ancak bulamadım. Burada tabii ki tarifler paylaşılıyor, özel başlıklar da açılıyor ancak ben direkt kahveyi satanlar o kahveyi nasıl demliyor merak etmekteyim.
Vavv kıyak olmuşSiparişimdeki Finca El Gobiado kalmadığı için @metin bey sağolsun, El Mirador göndermiş. Bu jesti için çok teşekkür ederim kendisine.![]()
Siparişimdeki Finca El Gobiado kalmadığı için @metin bey sağolsun, El Mirador göndermiş. Bu jesti için çok teşekkür ederim kendisine.![]()
MerhabaMerhabalar, 19 Mart siparişleri dün kargoya verilecekti planlamaya göre.
Sitede hala işleme alındı konumunda.
Acaba sitede mi güncellenmedi yoksa kargoya verilemedi mi? 14387 nolu sipariş daha spesifik olmak gerekirse.
Teşekkürler.
Gecikmeler olabilir sizlere her ay stoklarınızı kontrol edin diyoruz bu pişmanlık hissiniz için özür dilerizYani ben de pişman olmak üzereyim. Hiçbir toplu alımda bu kadar gecikme yaşamadım.
Merhaba KaranfilEl Gobiado ve Ana Sora haricinde stok sorunu yok denmişti ama Pedra Azul da satış dışı kalmış. Stok mu bitti, satıştan mı çekildi bilemedim. Tekrar eklenecek mi, yoksa ümidi kesip yola Cuzcachapa ile mi devam edelim?![]()
Mirador için;Herkese merhaba
Tüm kahvelerde kullandığımız demleme reçetesini yazıyorum.
100 PPM naturel kahvelerde 90 derece yıkanmış kahvelerde 93 derece su. Buzdağı tavsiye edebilirim.
16/250 reçetesi
ilk döküş 50 g su - 30 sn ön demleme
ikinci döküş 200 g su - dairesel hareketler ile yavaş yavaş, kağıda değmeden
bitişte spin
2 - 2.30 dk arası demlemenin tamamlanması
süreye göre öğütme ayarı.
1'e 14 reçeteleri de bazen denenebilir burada süre 2 dk olabilir; ona göre öğütme ayarı yapılabilir. Mirador bu reçete ile çok iyi oluyor.
Genel tavsiyelerim ise süreyi çok uzatmamanız yönünde olur, genelde kısa demlemeler ve 10 -14 gün gaz salınım süresi.
Bu reçeteler tüm kahveler için geçerlidir.
Afiyet olsun.
Afiyet olsunMirador için;
94° 20/300 oran
40'lı hario filtre
2.10 dakika
parametreleri kullandım. Aromatik güzel bir deneyim sunuyor, şarabımsı bir yapısı var.
1'e 14'ü mirador özelinde mi öneriyorsunuz? Bir de öyle denerim öneriniz bu yöndeyse?