Ben şöyle bir reçete hazırladım bu kahve için, bir çok yöntem denedikten sonra benim için en istikrarlı olan 1:1:1 yöntemi oldu:
16gr/240ml
G50 47 klik
Cafec Traditional
Suyu bilmiyorum, 92-94C belki
0.00 80ml, 1.00 80ml, 2.00 80 ml 20 saniyelik orta-yavaş döküşler, müdahale yok hiçbir döküşte sadece damlarken izleyip hipnoz oluyoruz

Bitiş 3.20-3.30 aralığında, bu kahveye standart referans olan 3.00dan ziyade biraz daha uzun bir demleme daha iyi oluyor, 3te bitecek şekilde öğüttüğümde su içtim
Diğer aldığım kahveler için de aşağıdaki reçeteyi deneyebilirsiniz, özellikle istemediği tatları alanlara tavsiyem en azından bir kere denemeleri (Etiyopya Anasora ve Brezilya Pedra Azul içindir):
16gr/240ml
G50 43 klik (20gr/300mlde 44klik de aynı süreyi veriyor)
Cafec Traditional
90-94C su denenebilir, termometrem yok ne yazık ki kesin bir derece söyleyemiyorum
0.00 80ml, 1.00 80ml, 2.00 80ml 2 saniyelik orta-yavaş döküşler, hiçbir müdahale yok
Bitiş 3.08
Eğer elinizdeki çekirdeklerde bir kavrum sorunu yoksa, bu reçetelerle sonuç alamamanızın zor bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Hario 100'lü bol poşette kliklere +2 ekleyerek demlemeyi tavsiye ederim, özellikle Aricha inanılmaz nazlı ve çok toz çıkaran bir kahve, 47 klikle bile 3.20-3.30 aralığında oluyor, fakat Aricha'da bu süre güzel sonuç veriyor.
Umarım denersiniz ve beğenirsiniz, çünkü gerçekten güzel kahveler, özellikle Aricha denildiği gibi ekşi olur diye korkuyordum fakat inanılmaz ferahlatan bir asiditesi var, ben greyfurt ve pekmez notaları alıyorum, soğuyunca biraz da yeşil üzüm. Anasora için kremamsı gövdeye ilk başta kısa bir lime hemen ardından ananas, yaban mersini diyebileceğim oldukça hoş ve kalıcı bir tatlılık eşlik ediyor. Pedra Azul: fındık, evet direkt fındık. Çikolata ilk başta kısaca hissettiriyor portakal kabuğuna benzeyen hafif bir asidite ile, ardından kalıcı bir taze fındık tadı var.