• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

An itibari ile kahvelerim geldi.Çekirdekler 1 Nisan kavrumlu,Degassing için daha beklesem mi acaba?Merakta etmiyor değilim çekirdekleti özellikle İdido’yu..

Çekirdekler arap atı gibi sonradan açılıyor. Metin Bey de sanırım en az 10 gün öneriyor.
ididoyu yılbaşında almıştık arkadaşımla, 1 ay sonra çok yoğun bergamot patlaması olmuştu ve en güzel fincanları o zaman içmiştik.. biraz uçuk gelecek ama o yoğun aromaları beklemek isterseniz ben 1 ay öneriyorum..

Konuyla ilgisiz olacak ama mumları nereden edindiniz? Tek merak edenin ben olmadığımı düşünerek mesajdan değil buradan soruyorum.

Mumları eşim yapmaktadır.Tamamen doğal saf balmumu’dur.Kahvelerin ve kitapların yanında güzel bir detay oluşturduğunu düşündüğüm için görselimde yer verdim açıkçası 😊
Aşağıdaki instagram profilinden ilgili sayfaya göz atabilirsiniz arzu ederseniz..
İlginize teşekkürler bu arada.

N
ididoyu yılbaşında almıştık arkadaşımla, 1 ay sonra çok yoğun bergamot patlaması olmuştu ve en güzel fincanları o zaman içmiştik.. biraz uçuk gelecek ama o yoğun aromaları beklemek isterseniz ben 1 ay öneriyorum..
Nedendir bilmiyorum ama,2 kişilik demleme yaptım.23 klik komandante,brita su.30 gram kahve + 500 ml su.origamı dripper ve cafec th 1 filtre.
Aromaları nedense alamadım,özellikle yutkunduktan sonra gırtlakta yavan-samanımsı bir tat bıraktı.belkide degassing süresi çok az gelmiştir 6 gün için.

Mumları eşim yapmaktadır.Tamamen doğal saf balmumu’dur.Kahvelerin ve kitapların yanında güzel bir detay oluşturduğunu düşündüğüm için görselimde yer verdim açıkçası 😊
Aşağıdaki instagram profilinden ilgili sayfaya göz atabilirsiniz arzu ederseniz..

Hem de el emeği... Kesinlikle bakacağım gerçekten harika görünüyorlar. Ben yurt dışından aldığınızı söylersiniz diye düşünüyordum. Teşekkürler paylaştığınız için.

N

Nedendir bilmiyorum ama,2 kişilik demleme yaptım.23 klik komandante,brita su.30 gram kahve + 500 ml su.origamı dripper ve cafec th 1 filtre.
Aromaları nedense alamadım,özellikle yutkunduktan sonra gırtlakta yavan-samanımsı bir tat bıraktı.belkide degassing süresi çok az gelmiştir 6 gün için.
Idido bilmiyorum ancak Pedra Azul için 6 gün çok erkendi bence. İdido'nun da yüksek ihtimal böyle olduğunu düşünüyorum 3-4 gün sonra tekrar dönerseniz çok farklı olacağını düşünüyorum

Mumlar gerçekten güzelmiş , instagrama çok hakim değilim baktım ama satış İçin birşey denk getiremedim. 1. yıl İçin yaptığınız indirim gibi birşeyleri devam ettirebilirmisiniz forum için?

ben de henüz Aricha deneyebildim. Ama şimdilik çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Her demlemede bir şeyleri değiştiriyorum. Kuru kokusunda tüm notaları alıyorum, nektarin/şeftalimsi bir koku da hissediyorum ama bir şey olmuyor. G50 kullanıyorum ve öğütmesi kolay bir çekirdek. Ama statik bir tık fazla oluyor. Ben de bu elektriklenenleri başka bir kavanoza aktarıyorum, bakalım onları neye çevirebileceğim :/

ben de henüz Aricha deneyebildim. Ama şimdilik çok beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Her demlemede bir şeyleri değiştiriyorum. Kuru kokusunda tüm notaları alıyorum, nektarin/şeftalimsi bir koku da hissediyorum ama bir şey olmuyor. G50 kullanıyorum ve öğütmesi kolay bir çekirdek. Ama statik bir tık fazla oluyor. Ben de bu elektriklenenleri başka bir kavanoza aktarıyorum, bakalım onları neye çevirebileceğim :/
Ben şöyle bir reçete hazırladım bu kahve için, bir çok yöntem denedikten sonra benim için en istikrarlı olan 1:1:1 yöntemi oldu:
16gr/240ml
G50 47 klik
Cafec Traditional
Taşkesti Bolu, 92-94C belki
0.00 80ml, 1.00 80ml, 2.00 80 ml 20 saniyelik orta-yavaş döküşler, müdahale yok hiçbir döküşte sadece damlarken izleyip hipnoz oluyoruz :ROFLMAO: Bitiş 3.20-3.30 aralığında, bu kahveye standart referans olan 3.00dan ziyade biraz daha uzun bir demleme daha iyi oluyor, 3te bitecek şekilde öğüttüğümde su içtim 😁

Diğer aldığım kahveler için de aşağıdaki reçeteyi deneyebilirsiniz, özellikle istemediği tatları alanlara tavsiyem en azından bir kere denemeleri (Etiyopya Anasora ve Brezilya Pedra Azul içindir):
16gr/240ml
G50 43 klik (20gr/300mlde 44klik de aynı süreyi veriyor)
Cafec Traditional
Taşkesti Bolu, 90-94C su denenebilir, termometrem yok ne yazık ki kesin bir derece söyleyemiyorum
0.00 80ml, 1.00 80ml, 2.00 80ml 2 saniyelik orta-yavaş döküşler, hiçbir müdahale yok
Bitiş 3.08
Eğer elinizdeki çekirdeklerde bir kavrum sorunu yoksa, bu reçetelerle sonuç alamamanızın zor bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Hario 100'lü bol poşette kliklere +2 ekleyerek demlemeyi tavsiye ederim, özellikle Aricha inanılmaz nazlı ve çok toz çıkaran bir kahve, 47 klikle bile 3.20-3.30 aralığında oluyor, fakat Aricha'da bu süre güzel sonuç veriyor.

Umarım denersiniz ve beğenirsiniz, çünkü gerçekten güzel kahveler, özellikle Aricha denildiği gibi ekşi olur diye korkuyordum fakat inanılmaz ferahlatan bir asiditesi var, ben greyfurt ve pekmez notaları alıyorum, soğuyunca biraz da yeşil üzüm. Anasora için kremamsı gövdeye ilk başta kısa bir lime hemen ardından ananas, yaban mersini diyebileceğim oldukça hoş ve kalıcı bir tatlılık eşlik ediyor. Pedra Azul: fındık, evet direkt fındık. Çikolata ilk başta kısaca hissettiriyor portakal kabuğuna benzeyen hafif bir asidite ile, ardından kalıcı bir taze fındık tadı var.

Son düzenleme:
Ben şöyle bir reçete hazırladım bu kahve için, bir çok yöntem denedikten sonra benim için en istikrarlı olan 1:1:1 yöntemi oldu:
16gr/240ml
G50 47 klik
Cafec Traditional
Suyu bilmiyorum, 92-94C belki
0.00 80ml, 1.00 80ml, 2.00 80 ml 20 saniyelik orta-yavaş döküşler, müdahale yok hiçbir döküşte sadece damlarken izleyip hipnoz oluyoruz :ROFLMAO: Bitiş 3.20-3.30 aralığında, bu kahveye standart referans olan 3.00dan ziyade biraz daha uzun bir demleme daha iyi oluyor, 3te bitecek şekilde öğüttüğümde su içtim 😁

Diğer aldığım kahveler için de aşağıdaki reçeteyi deneyebilirsiniz, özellikle istemediği tatları alanlara tavsiyem en azından bir kere denemeleri (Etiyopya Anasora ve Brezilya Pedra Azul içindir):
16gr/240ml
Cafec Traditional
90-94C su denenebilir, termometrem yok ne yazık ki kesin bir derece söyleyemiyorum
0.00 80ml, 1.00 80ml, 2.00 80ml 2 saniyelik orta-yavaş döküşler, hiçbir müdahale yok
Bitiş 3.08
Eğer elinizdeki çekirdeklerde bir kavrum sorunu yoksa, bu reçetelerle sonuç alamamanızın zor bir ihtimal olduğunu düşünüyorum. Hario 100'lü bol poşette kliklere +2 ekleyerek demlemeyi tavsiye ederim, özellikle Aricha inanılmaz nazlı ve çok toz çıkaran bir kahve, 47 klikle bile 3.20-3.30 aralığında oluyor, fakat Aricha'da bu süre güzel sonuç veriyor.

Umarım denersiniz ve beğenirsiniz, çünkü gerçekten güzel kahveler, özellikle Aricha denildiği gibi ekşi olur diye korkuyordum fakat inanılmaz ferahlatan bir asiditesi var, ben greyfurt ve pekmez notaları alıyorum, soğuyunca biraz da yeşil üzüm. Anasora için kremamsı gövdeye ilk başta kısa bir lime hemen ardından ananas, yaban mersini diyebileceğim oldukça hoş ve kalıcı bir tatlılık eşlik ediyor. Pedra Azul: fındık, evet direkt fındık. Çikolata ilk başta kısaca hissettiriyor portakal kabuğuna benzeyen hafif bir asidite ile, ardından kalıcı bir taze fındık tadı var.
G50, bizim bildiğimiz ve herhangi bir modifikasyona tabi tutulmamış Molent G50 mi? Pour over için 43+ klikler çok fazla değil mi? Hele 47 klikle Traditional filtrede 240ml su ile ajitasyonsuz döküşlerle 3 buçuk dakikalık demlemeye ulaşmak nasıl mümkün oluyor? o_O

G50, bizim bildiğimiz ve herhangi bir modifikasyona tabi tutulmamış Molent G50 mi? Pour over için 43+ klikler çok fazla değil mi? Hele 47 klikle Traditional filtrede 240ml su ile ajitasyonsuz döküşlerle 3 buçuk dakikalık demlemeye ulaşmak nasıl mümkün oluyor? o_O
Bunu bazen ben de düşünüyorum :ROFLMAO: fakat hiç bir müdahalem olmadı, son hali nasılsa o, ilk değirmenimde yaşadığım bir sorun sonucu değiştirilip yerine gönderilen değirmen. Fakat 1:1:1 yönteminde standart başlangıç klik ayarı CMD için 28 verilmiş, yani nispeten yine kalın bir öğütüm.

Bende CD kahvelerinde molent g50 de 40 lı kliklere çıkmak zorunda kaldım süreleri kısaltabilmek için. Metin beyin verdiği reçeteyi kullanılıyorum (16/250, 90-93 derece su, 50ml bloom + yavaş tek döküş). Fena değil sonuçlar.
Yarın 1:1:1 deneyeyim bakalım 🤔

Teş
16gr/240ml
G50 47 klik
Cafec Traditional

16gr/240ml
Cafec Traditional
90-94C su denenebilir, termometrem yok ne yazık ki kesin bir derece söyleyemiyorum
Bitiş 3.08

Teşekkürler. Daha önce de 47 gibi click değerleri yazmıştınız. Şaşırmıştım. Ben de aynı şeyi soracaktım, fazla değil mi diye :) bende 45'ten sonra su gibi bir şey oluyor kahve :) dediğiniz gibi de deneyeyim bakalım. Kahvede hiç ekşilik almadım ben, hatta ekşilik, limonumsuluk veya çiçeksilik almadığım tek Etiyopya sanırım. Ama, kahvelerin kuru kokusu gerçekten çok güzel, keşke içerken de öyle olsa. Gidip gelip valflerden gelen havayı kokluyorum manyak gibi.

Teş

Teşekkürler. Daha önce de 47 gibi click değerleri yazmıştınız. Şaşırmıştım. Ben de aynı şeyi soracaktım, fazla değil mi diye :) bende 45'ten sonra su gibi bir şey oluyor kahve :) dediğiniz gibi de deneyeyim bakalım. Kahvede hiç ekşilik almadım ben, hatta ekşilik, limonumsuluk veya çiçeksilik almadığım tek Etiyopya sanırım. Ama, kahvelerin kuru kokusu gerçekten çok güzel, keşke içerken de öyle olsa. Gidip gelip valflerden gelen havayı kokluyorum manyak gibi.
Rica ederim, umarım bu reçeteyle güzel tatlar alabilirsiniz. Su konusunda daha net bir şey söyleyebilmek isterdim fakat kullandığım suyla ilgili hiç bir bilgim yok, evdeki "Taşkesti Bolu" damacana kaynak suyunu kullanıyorum. Şu ana dek istediğim verimi alabildiğim için hiç buzdağı veya diğer markaları denemedim.

16gr/240ml
G50 47 klik
Cafec Traditional

16gr/240ml
Cafec Traditional
Bitiş 3.08

Aricha'yı Metin bey'in reçetesiyle denediğimde fena bi fincan elde etmemiştim ama limonumsu asiditenin fazlalığı ve asiditenin keskinliği biraz fincanın önüne geçmişti. Yarın bir de bu reçeteyle deneyeceğim, bakalım nasıl olacak.

Denedikten sonra yorumlarınızı paylaşın lütfen. Kasuya, tek döküş, 15/250 | 16/250 50+100+100, 13gr/200ml ve Orkun Üstel 15/240 4x60ml, Hoffmann V60 yöntemlerinin hepsini denedim (bu kahvelerde tek döküş, 15/250 ve 16/250 iki parçalıyı denedim saydıklarımdan) fakat en tutarlı olarak istediğim sonucu hep 1:1:1 verdi. 1:15 oranı tam istediğim sertlikte fincanlar sundu her zaman, ve aşağıdaki videoda (aeropress için olsa da, demleme mantığı olarak aynı olduğunu düşünüyorum) daha fazla kahvenin aşırı çözünme durumunu daha azalttığını öğrendim.

Mumlar gerçekten güzelmiş , instagrama çok hakim değilim baktım ama satış İçin birşey denk getiremedim. 1. yıl İçin yaptığınız indirim gibi birşeyleri devam ettirebilirmisiniz forum için?
Elbette,kendisine bu konuyu iletiyor olacağım.Açıkçası bende fiyatlara kampanyalara vs hakim değil ama sizlere konu ile alakalı ilk fırsatta dönüş yapıyor olurum.İlginize teşekkürler,saygılar..

Elbette,kendisine bu konuyu iletiyor olacağım.Açıkçası bende fiyatlara kampanyalara vs hakim değil ama sizlere konu ile alakalı ilk fırsatta dönüş yapıyor olurum.İlginize teşekkürler,saygılar..
@Karanfil @ercuozcan Selamlar.Dilerseniz direkt olarak ğaylaştığım instagram hesabından dm yolu ile bilgi alabilir yada aşağıdaki irtibat numarasından mumlar ile alakalı eşime ulaşabilirsiniz.

İrtibat no: 05454703529

Not: İlgili konuyu meşgul etmemek “mart ayı toplu alım konusunu “ adına forum gereği farklı bir yol izlememiz gerekiyorsa dilerseniz ö.m yolu ilede bana ulaşabilrsiniz ayriyetten.

konuyu bu vesile ile kirletmek istemem o açıdan söylemek istedim.

ilgi ve alakanıza teşekkürler 😊

Son düzenleme:
Bunu bazen ben de düşünüyorum :ROFLMAO: fakat hiç bir müdahalem olmadı, son hali nasılsa o, ilk değirmenimde yaşadığım bir sorun sonucu değiştirilip yerine gönderilen değirmen. Fakat 1:1:1 yönteminde standart başlangıç klik ayarı CMD için 28 verilmiş, yani nispeten yine kalın bir öğütüm.
Sizin Molent'in ayarlarında bir sıkıntı olmasın? :unsure: İsterseniz İlhan Bey'e bir danışın.
O kliklerde bir öğütümle V60 yapsam, su tutunamadan akar gider... Neredeyse French Press aralığı :oops:
Belki de çekirdektendir?

Sizin Molent'in ayarlarında bir sıkıntı olmasın? :unsure: İsterseniz İlhan Bey'e bir danışın.
O kliklerde bir öğütümle V60 yapsam, su tutunamadan akar gider... Neredeyse French Press aralığı :oops:
Belki de çekirdektendir?
Pek sanmıyorum ilk değirmenle aynı öğütümü veriyor ve genellikle referans olarak 42-43 klikte başlıyorum 1:1:1 için. Bir sonraki demlememde 47 klikte öğüttüğüm Aricha'nın fotoğrafını da ekleyeyim kahve yatağı fotoğrafıyla birlikte belki de gerçekten de sorun vardır ben bilmiyorumdur. Ama gözüme çok kalın görünmedi açıkçası şimdi ben de merak ettim :ROFLMAO: .

Düzenleme: Aşağıya 47 klikte çekilmiş Aricha'yı ekledim, normalde 42-44 arası kullanıyorum fakat bu kahve gerçekten toz çıkarıyor :(.

Ekli dosyalar

• IMG_20210407_133040-min.jpg
    IMG_20210407_133040-min.jpg
    137.8 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20210407_131707-min.jpg
    IMG_20210407_131707-min.jpg
    215.8 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20210407_131704-min.jpg
    IMG_20210407_131704-min.jpg
    203.3 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
Geri