Öğütümle alakalı parça homojenliğinin kahveden kaynaklanması kuvvetle muhtemel. Neticede degassingin 6. günü ve 10. günü arasında öğütümün homojenliğini iyileştirecek kadar dramatik bir çekirdek farkı olmayacaktır. Ayrıca G50 başka çekirdeklerde iyi sonuç veriyorsa ben de öğütücüden kaynaklanacağını zannetmem. Ben G50 ile yaptığım öğütümlerde naturel, yoğunluğu düşük veya daha koyu kavrum çekirdeklerde çıkan parçaların arasındaki büyüklük farkının nispeten daha yüksek olduğu kanaatine varmaya başladım. Hele toz üretimi çok fazla olan çekirdeklerde bu fark daha da fazla ortaya çıkmaya başlıyor. Misal geçen ay Cleancup'ın açık kavrum çekirdekleri çok az toz üretiyordu, öğütüm homojenliği de bence gayet iyiydi. Çamur gibi olmasının sebebini yine bir ihtimal toz üretimine bağlayabiliriz. Blooming artı 1 veya 2 döküş yaptığım demlemelerde ben de 36-38 klik civarlarında geziyorum. Toz üretimi fazla olan kahvelerde 42-45 klik arası öğütüp 3-4 döküşlü demlemelere geçiyorum, tabi burda daha kalın bir öğütüm olduğu için su sıcaklığıyla da oynanabilir, belki siz de böyle bişey deneyebilirsiniz. Bununla beraber filtreden kaynaklı tıkanma yaşıyorsanız Cafec Traditional (eğer kullanmıyorsanız) da bunu biraz iyileştirebilir.
Kavanozu da günde bir kere açıp içindeki havayı boşaltsanız degassing için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Ek: İyileştirmeler yaparken tat profilini de gözden kaçırmayın. Eğer bariz rahatsız edici acılık varsa overextraction vardır, öğütüm kalınlığını arttırabilir ya da su sıcaklığını düşürebilirsiniz.