• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği

Nisan anketi ne zaman açılır tahmini @mvscoffee ??

@metin kahveyi dükkandan almak istiyorum kargo ücretinden kurtulmak için ödeme ekranında böyle bir seçenek göremedim nasıl yaparım bilgisi olan var mı?

Direk dükkana buyrun, kodu ekip arkadaşlarımıza söylerseniz yardımcı olurlar.
iyi günler
merhaba metin bey, ben sizden toplu alim oncesi shanga ve el gobiado almistim, bu alimda yeni gelecek kahveleri denemek istiyordum fakat yetismeyecegini yazmissiniz. yeni gelecek kahveler ile el mirador icin kahve kulubune ozel bir set(competition series?) yapmayi ya da kodu bir hafta daha uzatmayi dusunur muydunuz? tabii ki elinizde olmayan sebeplerdendi ama yine de alimin bir hafta ertelenmis olmasini telafi etme amacli guzel bir jest olurdu :)

merhaba metin bey, ben sizden toplu alim oncesi shanga ve el gobiado almistim, bu alimda yeni gelecek kahveleri denemek istiyordum fakat yetismeyecegini yazmissiniz. yeni gelecek kahveler ile el mirador icin kahve kulubune ozel bir set(competition series?) yapmayi ya da kodu bir hafta daha uzatmayi dusunur muydunuz? tabii ki elinizde olmayan sebeplerdendi ama yine de alimin bir hafta ertelenmis olmasini telafi etme amacli guzel bir jest olurdu :)
Bence de iyi olur. Ben Güney Amerika Seçkisi ile katılmıştım. Tam Afrika seçkisi ve Mirador ile tekrar sipariş geçecektim Afrika seçkisi sepetten silindi. Bir hafta uzayıp yeni gelenlerle birlikte toplu bir seçki olursa benim için de çok cazip olur.
Tabii operasyonel sıkıntılar var. Ama ileri tarihli sipariş geçilebilir.

Bugün kavrumun 9. gününde 1 gün daha sabredemeyip v60'ta pedra azul'u denedim. Demleme sırasında Orkun Üstel yöntemini kullandım. Filtre olarak 100'lük hario bol poşetli filtreyi kullandım. Kahveyi c2 20 klikte öğüttüm ve demlemeyi 94 derece buzdağı suyla gerçekleştirdim. Demleme sonucunda elde ettiğim fincanda ise oldukça yoğun hissedilen kadifemsi-fındıkımsı gövde ve yine kendini oldukça yoğun hissettiren çikolata tadım notunu elde ettim. Asidite ise neredeyse yok denecek kadar azdı. Sonuç olarak ise oldukça keyif alarak içtiğim bir fincan elde etmiş oldum.

Benim de siparişlerim bugün geldi. Emek veren herkese teşekkürler. Takip ediyorum da, her geçen ay yorumlar daha da sertleşiyor. Sonuçta, demokratik bir yöntemle firma seçiliyor. Hem kahvelerin iyi kavrulmasını, paketlenmesini vs vs istiyoruz hem de kısa sürede. Firmalar da hızlı ulaştırmak istiyorlardır tabi ki ama takdir edersiniz ki pek çok parametre etkili. Ayrıca, ortak aldığımız ve birilerinin sorumluluk alıp indirim alma çabalarıyla burada keyif aldığımız bir aktiviteyi yapmaya çalışıyoruz. Ben de profesyonel değilim ama burada yorumları okumak, ona göre araştırmak, yeni tatları ve firmaları denemek istiyorum ve bu keyifli benim için. Lütfen biraz daha anlayışlı ve sabırlı olalım. Burada çoğumuz birbirimizi tanımıyoruz. Ortak bir platformda benzer amaçla kahve denemekten, bununla ilgili paylaşım yapmaktan keyif almaya çalışalım. Gönül isterdi ki ülkemizde daha uygun fiyata daha fazla çeşit ve kalite deneyelim, ama malum (!)
Neyse... yeni kahveleri denemek için sabırsızlanıyorum...

Kodu bende bulamadım, Whatsapp grubunda paylasolmamis,bilen bana Özel mesaj atabilir mi?

Forum bildirimlerinde kod var. Whatsapp grubunda açıklama kısmında yer alıyor.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Bugün dayanamayıp 6. gün Pedra Azul öğüttükten sonra 45 dk-1 saat bekleyip V60 demledim. Maalesef tadı çok kötüydü, bardağı bitiremedik.
Ancak aklıma takılan ve bana tuhaf gelen şeyler var.
1) Molent G50'de ilk kez taneciklerin orantısızlığı gözüme battı. Kavanozda/büyük paketlerde satılan Nescafe tanecikleri gibi iri taneler göze çarpıyordu. Ve öğütme süresi normalden daha kısa sürdü gibi geldi bana. Bu tuhaf durumun sebebi degassing süresini beklememem mi, kahve çekirdeği mi yoksa öğütücü mü bilemedim. Ancak öğütücüde sıkıntı olacağını sanmıyorum daha dün farklı çekirdeklerle böyle bir soruna rastlamadım.

2) Daha bir iki haftadır V60 demlemeye başladım, farklı çekirdeklerde tecrübem yok. Farklı çekirdekleri Molent 37 klikte öğüttüğümde demlenme sekli normaldi ve çok hoş kahveler içmiştim. Bu sefer demleme süresinin sonlarına doğru çamur gibi su birikintisi kaldı ve su biraz daha zor aşağıya indi. Bu durumda çekirdeği biraz daha kalın mi ince mi öğütmem gerekir?

3) Ben CD paketini açıp kavanoza boşalttım. Kavanozun ağzı kapalı bu degassing için bir sorun teşkil eder mi merak ettim.

Bugün dayanamayıp 6. gün Pedra Azul öğüttükten sonra 45 dk-1 saat bekleyip V60 demledim. Maalesef tadı çok kötüydü, bardağı bitiremedik.
Ancak aklıma takılan ve bana tuhaf gelen şeyler var.
1) Molent G50'de ilk kez taneciklerin orantısızlığı gözüme battı. Kavanozda/büyük paketlerde satılan Nescafe tanecikleri gibi iri taneler göze çarpıyordu. Ve öğütme süresi normalden daha kısa sürdü gibi geldi bana. Bu tuhaf durumun sebebi degassing süresini beklememem mi, kahve çekirdeği mi yoksa öğütücü mü bilemedim. Ancak öğütücüde sıkıntı olacağını sanmıyorum daha dün farklı çekirdeklerle böyle bir soruna rastlamadım.

2) Daha bir iki haftadır V60 demlemeye başladım, farklı çekirdeklerde tecrübem yok. Farklı çekirdekleri Molent 37 klikte öğüttüğümde demlenme sekli normaldi ve çok hoş kahveler içmiştim. Bu sefer demleme süresinin sonlarına doğru çamur gibi su birikintisi kaldı ve su biraz daha zor aşağıya indi. Bu durumda çekirdeği biraz daha kalın mi ince mi öğütmem gerekir?

3) Ben CD paketini açıp kavanoza boşalttım. Kavanozun ağzı kapalı bu degassing için bir sorun teşkil eder mi merak ettim.
Öğütümle alakalı parça homojenliğinin kahveden kaynaklanması kuvvetle muhtemel. Neticede degassingin 6. günü ve 10. günü arasında öğütümün homojenliğini iyileştirecek kadar dramatik bir çekirdek farkı olmayacaktır. Ayrıca G50 başka çekirdeklerde iyi sonuç veriyorsa ben de öğütücüden kaynaklanacağını zannetmem. Ben G50 ile yaptığım öğütümlerde naturel, yoğunluğu düşük veya daha koyu kavrum çekirdeklerde çıkan parçaların arasındaki büyüklük farkının nispeten daha yüksek olduğu kanaatine varmaya başladım. Hele toz üretimi çok fazla olan çekirdeklerde bu fark daha da fazla ortaya çıkmaya başlıyor. Misal geçen ay Cleancup'ın açık kavrum çekirdekleri çok az toz üretiyordu, öğütüm homojenliği de bence gayet iyiydi. Çamur gibi olmasının sebebini yine bir ihtimal toz üretimine bağlayabiliriz. Blooming artı 1 veya 2 döküş yaptığım demlemelerde ben de 36-38 klik civarlarında geziyorum. Toz üretimi fazla olan kahvelerde 42-45 klik arası öğütüp 3-4 döküşlü demlemelere geçiyorum, tabi burda daha kalın bir öğütüm olduğu için su sıcaklığıyla da oynanabilir, belki siz de böyle bişey deneyebilirsiniz. Bununla beraber filtreden kaynaklı tıkanma yaşıyorsanız Cafec Traditional (eğer kullanmıyorsanız) da bunu biraz iyileştirebilir.
Kavanozu da günde bir kere açıp içindeki havayı boşaltsanız degassing için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ek: İyileştirmeler yaparken tat profilini de gözden kaçırmayın. Eğer bariz rahatsız edici acılık varsa overextraction vardır, öğütüm kalınlığını arttırabilir ya da su sıcaklığını düşürebilirsiniz.

Öğütümle alakalı parça homojenliğinin kahveden kaynaklanması kuvvetle muhtemel. Neticede degassingin 6. günü ve 10. günü arasında öğütümün homojenliğini iyileştirecek kadar dramatik bir çekirdek farkı olmayacaktır. Ayrıca G50 başka çekirdeklerde iyi sonuç veriyorsa ben de öğütücüden kaynaklanacağını zannetmem. Ben G50 ile yaptığım öğütümlerde naturel, yoğunluğu düşük veya daha koyu kavrum çekirdeklerde çıkan parçaların arasındaki büyüklük farkının nispeten daha yüksek olduğu kanaatine varmaya başladım. Hele toz üretimi çok fazla olan çekirdeklerde bu fark daha da fazla ortaya çıkmaya başlıyor. Misal geçen ay Cleancup'ın açık kavrum çekirdekleri çok az toz üretiyordu, öğütüm homojenliği de bence gayet iyiydi. Çamur gibi olmasının sebebini yine bir ihtimal toz üretimine bağlayabiliriz. Blooming artı 1 veya 2 döküş yaptığım demlemelerde ben de 36-38 klik civarlarında geziyorum. Toz üretimi fazla olan kahvelerde 42-45 klik arası öğütüp 3-4 döküşlü demlemelere geçiyorum, tabi burda daha kalın bir öğütüm olduğu için su sıcaklığıyla da oynanabilir, belki siz de böyle bişey deneyebilirsiniz. Bununla beraber filtreden kaynaklı tıkanma yaşıyorsanız Cafec Traditional (eğer kullanmıyorsanız) da bunu biraz iyileştirebilir.
Kavanozu da günde bir kere açıp içindeki havayı boşaltsanız degassing için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ek: İyileştirmeler yaparken tat profilini de gözden kaçırmayın. Eğer bariz rahatsız edici acılık varsa overextraction vardır, öğütüm kalınlığını arttırabilir ya da su sıcaklığını düşürebilirsiniz.
Teşekkürler hocam.
Kahve çekirdekleri arasında öğütüm homojenliğinin bu denli farklı olabileceğini hiç bilmezdim.
V60 için 10. Gün bir de 42 klikte deneyim o zaman.

Ek: Cam kavanozu da en az günde bir havalandırayım. Sanirım CD paketinde ön kısımda hava alan bir kısım var doğru mu?

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam.
Kahve çekirdekleri arasında öğütüm homojenliğinin bu denli farklı olabileceğini hiç bilmezdim.
V60 için 10. Gün bir de 42 klikte deneyim o zaman.
Evet, bana da farkların bu kadar dramatik olması ilginç gelmişti. Sonradan düşününce daha mantıklı gelmeye başladı. Dün misal Probador'un Bob O Link Rouge'unu demliyordum, değirmen kolunu iki parmağımla çevirerek bile öğütebileceğim bir çekirdekti. Bir de Cleancup'ın El Paseo Natural'i var ki, öğütme zorluğu açısında akıllara zarar. Birçok kez değirmen kolunu çeviremez hale geldim. Tadı çok güzel orası ayrı tabi :D Ama bu öğütüm farkları çıkan son ürüne de kesinlikle yansıyor.

Geri