nuclearmoonrise
Barista
Korcha'yı başka firmadan denedim 1/15 oranında oldukça tatlı güzel bir kahve. Muhtemelen başta belirttiğiniz gibi test kavrumu olmasından kaynaklıdır.çekirdeğin potansiyelinin olmadığı kanaatine vardım
Korcha'yı başka firmadan denedim 1/15 oranında oldukça tatlı güzel bir kahve. Muhtemelen başta belirttiğiniz gibi test kavrumu olmasından kaynaklıdır.çekirdeğin potansiyelinin olmadığı kanaatine vardım
Bilal Bey selamlar,Kernel deneyimi:
sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, merak edenler devamını okurlar. kavurucu başarılı ve kesinlikle öneririm, tekrar kahve de alırım.
müşteri ilişkileri çok iyi ve hızlı, burda da temsilcileri var zaten @asait . sitelerinde her kahve için ayrı ayrı reçete tavsiyeleri mevcut.
Kernel'den birer paket 250şer gr strawberry ve korcha satın almıştım. kendileri de büyük incelik göstererek santa rosa, keramo ve yeni honduras kahvelerinin test kavrumunu ikram göndermişlerdi.
kahvelere şöyle bakacak olursak;
#santa rosa: kavurucunun imza çekirdeği diyebilirim, başyapıt. 3 farklı kavurucudan da denediğim bu çekirdek bambaşka bir seviyede, en çok tatmin eden, favori çekirdeğim oldu ve kesinlikle öneririm. #keramo: oldukça tanıdık, 3 farklı kavurucudan denedim yine, oldukça benzer profildeydi. 2021 favorilerimden, çok lezzetli ve tam bir kış kahvesi. #strawberry: gayet güzel, dengeli, tatlı, tipik bir kolombiya. tadım notalarının hakkını veriyor, güzel bir f/p seçeneği. #honduras (test kavrumu): temiz içimli (yıkanmış muhtemelen), bal ve turunçgil hissettiren tatlı bir kahve, potansiyeli oldukça iyi. #korcha: seçkinin çürük elması gibi oldu. çaydan öteye geçemedi. öneremeyeceğim tek kahvesi. başarılı kavrumlar göz önünde bulundurulunca çekirdeğin potansiyelinin olmadığı kanaatine vardım. batch brew için işyerindekilere verdim.
toplu alım listesinde de görmek istediğim bir kavurucu. sosyal medyadan takip ediyorum, genç ve dinamik bir ekip, enerjilerini sevdim. başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
#korcha test kavrumu değil ana profil idi, yeni bir hondurasları vardı o test idi.Korcha'yı başka firmadan denedim 1/15 oranında oldukça tatlı güzel bir kahve. Muhtemelen başta belirttiğiniz gibi test kavrumu olmasından kaynaklıdır.
#sitedeki demleme reçetelerine sadık kaldım, reçeteler güzel hazırlanmış bence. korcha için de 1:17 önerilmişti zaten.Korcha’nın size gönderdiğimiz batchini de mutlaka denemişizdir ama yine bir kontrol edeceğim. Evet baya çayımsı bir kahve ancak biraz seyrek demlediğiniz zaman şeftalili, hafif çilekli yoğurt gibi bir tadı var.
Çok iyi görünüyor gerçekten.Ben yıllardır nitelikli kahve kullanan biriyim. Neredeyse bütün firmalardan çekirdek almış biri olarak kernel firmasını denemek hem de yeni olmaları sebebiyle 3 çekirdeğinden sipariş verdim. Gerçi kendileri saolsunlar diğer çekirdeklerinin hepsinden de hediye yollamışlarşu anda isim verip rencide etmek istemeyeceğim çoook ünlü kavurucuların çekirdeklerini de denemil biri olarak şunu söyleyebilirim ki bu arkadaşlar işlerini çok düzgün yapıyor. Gelen çekirdeklerin hepsi sanki aynı tornadan çıkmış gibi (resmini ekliyorum) tadım notları inanılmaz şekilde alıyorsunuz. Ünlü kavurucular gibi var efendim şu suyu kullanmadınız vay efendim şu sucaklık falan yok benim gübi amatör demlemeyle bile çatır çatır tadım notları ortaya çıkan çekirdekler. Çol güzel bir deneyim yaşattınız ve 1 ay daha da yaşadıktan sonra tekrar görüşmek üzere.
Volkan Bey selamlar,Ben yıllardır nitelikli kahve kullanan biriyim. Neredeyse bütün firmalardan çekirdek almış biri olarak kernel firmasını denemek hem de yeni olmaları sebebiyle 3 çekirdeğinden sipariş verdim. Gerçi kendileri saolsunlar diğer çekirdeklerinin hepsinden de hediye yollamışlarşu anda isim verip rencide etmek istemeyeceğim çoook ünlü kavurucuların çekirdeklerini de denemil biri olarak şunu söyleyebilirim ki bu arkadaşlar işlerini çok düzgün yapıyor. Gelen çekirdeklerin hepsi sanki aynı tornadan çıkmış gibi (resmini ekliyorum) tadım notları inanılmaz şekilde alıyorsunuz. Ünlü kavurucular gibi var efendim şu suyu kullanmadınız vay efendim şu sucaklık falan yok benim gübi amatör demlemeyle bile çatır çatır tadım notları ortaya çıkan çekirdekler. Çol güzel bir deneyim yaşattınız ve 1 ay daha da yaşadıktan sonra tekrar görüşmek üzere.
Ya evet, aslında çok böyle kurumsal kurumsal değil de biraz da eğlenmek için yapıyoruz bu işleri. Yoksa sosyal medya cidden çekilmezInstagram gönderileri de hoş, kendi aralarında eğlenen üç arkadaş, izlerken keyiflendim![]()
En güzeli bence sizin yaptığınızYa evet, aslında çok böyle kurumsal kurumsal değil de biraz da eğlenmek için yapıyoruz bu işleri. Yoksa sosyal medya cidden çekilmez![]()
Umarım herşey sizin adınıza yolunda gider ben kendi adıma elimden geldiğince ve sizde aynı özende kaldığınız sürece destekçiniz olmaktan mutluluk duyacağım.Volkan Bey selamlar,
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Aslında güzel kavurmanın ilk adımı kaliteli yeşil çekirdek seçimi ile başlıyor. Biz de zaten kendimiz tüketeceğimiz kalitedeki kahveleri seçiyoruz. Kavurma sırasında ise her kahvenin ayrı protokolü ve profili bulunuyor. Bunu da Cropster üzerinden her seferinde tekrar ederek gerçekleştiriyoruz. Kavurma sonrasında ise muhakkak hem cupping yapıyoruz hem de bol bol içiyoruz![]()
Hangileri mesela?Yeni bir "hellokernel" gelse denemek istediğim birkaç çekirdek var aslında![]()
Aklımda strawberry ve santa rosa var benim de. Zümrüt strawberry'si v60'ta kötü ama espressoda mükemmel sonuçlar verdiği için bu iki çekirdeği de espresso olarak deneyimlemek istiyorum.Hangileri mesela?
Ben strawberry, santa rosa ve Keramo seçtim ama diğer çekirdeklerini de denemek isterdim imkan olsa![]()
Strawberry’i seçmemdeki en önemli sebeplerden biri de fazlasıyla beğendiğim bir kavurucu olan Kungpow’un da seçkisinde bulunmasıydı. Kendilerinden kötü kahve içmedim dahaAklımda strawberry ve santa rosa var benim de. Zümrüt strawberry'si v60'ta kötü ama espressoda mükemmel sonuçlar verdiği için bu iki çekirdeği de espresso olarak deneyimlemek istiyorum.