• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Bugün siparişlerim elime ulaştı. Yanlış görmediysem hepsi 31/01 kavrum tarihli.

Paketlerin eldeki hissiyatı güzel ancak paketin üzerine geçen, isim ve çeşitli bilgilerin yer aldığı kartonu kullanışsız buldum.

Paketler zipli ancak valf yok diye gördüm dışarıdan elimle yokladığımda. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Yine de önemli olan tadıdır benim için.

Degas için ne kadar beklememi önerirsiniz?

Bugün siparişlerim elime ulaştı. Yanlış görmediysem hepsi 31/01 kavrum tarihli.

Paketlerin eldeki hissiyatı güzel ancak paketin üzerine geçen, isim ve çeşitli bilgilerin yer aldığı kartonu kullanışsız buldum.

Paketler zipli ancak valf yok diye gördüm dışarıdan elimle yokladığımda. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Yine de önemli olan tadıdır benim için.

Degas için ne kadar beklememi önerirsiniz?
1-2 hafta arası yeterlidir sanıyorum benim pakette valf vardı beyaz olduğu için belki farkedilmiyordur. Ben paket tasarımını inovatif buldum öyle ki pakete bir şey oldu baska pakete alıp kartonu da ona alabilirsiniz, masa da duruşu da hoş bence, üstünde yazan bilgileri daha önce bildiğim için sadece cupping öncesi herhangi bir kahvede tadım notlarına bakıyorum yoksa karton olmuş sticker olmuş benim için hiç farketmiyor.

Kernel kavrum işini gerçekten iyi yapıyor. Paketleri beyaz ve valfli. Bende Etiyopya Keramo aldım, kavrum ve tad gerçekten güzel. Bir sonraki tercihim sanırım Santa rosa olacak, onu da bir denemek isterim.

Benimde siparişlerim 2 gün önce ulaştı lakin daha deneme fırsatım olmadı. Paketlemesi gayet şık ve valfli. Benim kahve stoğum az olduğu için kendilerinden degass süresi dolmuş veya yakın olan kahve göndermelerini rica ettim.Kolombiya Strawberry ve Etiyopya Korcha 26/01, Kolombiya Santa Rosa ise 31/1 kavurumlu geldi. İletişim olarak alışverişten önce ve sonra çok ilgiliydiler ve detaylı cevap verdiler. Kahve deneyimi mi daha sonra paylaşırım :coffee::)

Ekli dosyalar

• kernel.jpg
    kernel.jpg
    82.3 KB · Görüntüleme: 129
Son düzenleme:
Selamlar herkese,

Bu aralar satın alan herkes degas bekliyor sanırım. Konuyu biraz hareketlendireyim dedim.

Dün ilk denememi Keramo ile yaptım.

Yasemin kokusu fincanın her bir yanını doldurdu. Kahvede ilk kez tecrübe ettiğim bir nota. Hoşuma gitti.

Cherry ise ara ara damağıma geldi.

Benim demleme yöntemiyle asidite geri planda, fazlasıyla tatlı ve yasemin kokulu, sabah kahvesi formunda, lezzetli ve yumuşak içimli mis gibi bir fincan çıktı ortaya.

Denemek isteyenler için:

(2 kişilik reçete)

30gr kahve - 500gr su
95 derece Buzdağı su
Cmd 24 klik

90gr blooming 45 sn
150gr içten dışa ilk döküş
150gr dıştan içe ikinci döküş
110gr kenarları toplayarak

Bitiş: 3.50 sonrası

Son düzenleme:
Colombia Santa Rosa kahvemde geldi bugün. Degassing olayı tamamlanınca tadına bakarım. 🙂 Etiyopya keramo gerçekten güzel ve tatlı bir kahveydi. Bu kahveden de oldukça güzel tatlar alacağımı düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• 20220215_123716.jpg
    20220215_123716.jpg
    98.8 KB · Görüntüleme: 68
  • 20220215_123942.jpg
    20220215_123942.jpg
    35.7 KB · Görüntüleme: 68
4 hafta çok uzun bir süre değilmi? Kavrulmuş kahve ne kadar iyi saklansada 35 gün sonunda tüketilmesi gerekiyor diye biliyorum! 🤔
Öyle bir kaide yok, 6. Ayında bile çok az aroma kaybeden kahveler oluyor. Başta bu kahve bekletenleri çok ukala buluyordum, şu an en az 2 hafta beklemeden paketleri dahi açmıyorum, çoğu kahve 3-4 haftada anca kendini buluyor.

Çok da şaapmamak lazım. Keyif aldığınız sürece tüketin. Kernel’den aldığım kahvelerden birini 4. Ayında geçen gün bitirdim, paketi unutmuşum masanın arkalarında. Çok rahat hâlen içilebilir bir kahveydi. Tabii ki ilk günki gibi değildi ama keyifle içiliyordu. Aksini neredeyse hiçbir kahvede, hiçbir kavurmacıda yaşamadım henüz.

Bu arada Kernel Coffee'yi daha yakından tanımak isteyen ya da demleme şampiyonalarına nasıl hazırlanıldığını merak edenler için, 6 yıldır sürdürdüğüm YouTube macerama kahve konularını da dahil etmeye başladım. Kahve röportajları serimin ilkini de Kernel'den @asait ile yaptık. Bu hafta diğer ortak Mustafa ile de röportajı çekeceğiz, 3. ortak Gökhan'ı da videolarda ara ara göreceksiniz :).

Önümüzdeki haftalarda kahveleri çözümlemeleri ve sunum hazırlıkları süreçlerini de videolara dökeceğiz. Bu süreçte merak ettiğiniz sorular olursa bana iletin, arkadaşları o konularda da sıkıştırırım :).

Geri