• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Uzun zamandır olumlu yorumlardan dolayı sipariş vermeyi düşünüyordum Keramo ve Kenya siparişim bugün elime ulaştı.Öncelikle paketler tek kelimeyle harika ve çok kaliteli.Keramo’yu hemen demledim.Zaten bildigim bir çekirdekti.Kesinlikle kendi yorumlarını katmışlar.Yüksek gövdeli ve tam istedigim asiditeye sahip bir fincan çıktı.Seçkilerini genişletirlerse kesinlikle tercih sebebi olurlar.

Kernel de mi kahvelere zam yapmış acaba? (pardon güncelleme.) Geçen baktığımda Santa Rosa 120 TL diye hatırlıyorum ama şimdi 130 TL gördüm.
Cafec filtreler de genel olarak zamlanmış gibi. Bir kaç yere baktım fiyatlar artmış.

Uzun zamandır olumlu yorumlardan dolayı sipariş vermeyi düşünüyordum Keramo ve Kenya siparişim bugün elime ulaştı.Öncelikle paketler tek kelimeyle harika ve çok kaliteli.Keramo’yu hemen demledim.Zaten bildigim bir çekirdekti.Kesinlikle kendi yorumlarını katmışlar.Yüksek gövdeli ve tam istedigim asiditeye sahip bir fincan çıktı.Seçkilerini genişletirlerse kesinlikle tercih sebebi olurlar.
Afiyet olsun Recep bey, umarım Kenya'yı da beğenirsiniz. Genel olarak kahvelerimiz uzun süreli demlemelerde daha iyi sonuç veriyor. Tabi damak zevki de önemli ancak açık kavramlar yüksek çözünürlükleri daha kolay kaldırıyor.

Kernel de mi kahvelere zam yapmış acaba? (pardon güncelleme.) Geçen baktığımda Santa Rosa 120 TL diye hatırlıyorum ama şimdi 130 TL gördüm.
Cafec filtreler de genel olarak zamlanmış gibi. Bir kaç yere baktım fiyatlar artmış.
Selamlar, Ufuk Bey.
Fiyat konusunda sitede hata olmuş, Keramo'yu stoktan kaldırırken. Zaten diğer kahvelerin fiyatlarında bir değişiklik yok görüldüğü üzere. Mümkün olduğunca zam veya fiyat güncellemesi yapmamaya çalışıyoruz. Keramo'yu mesela stoğumuza aldığımızda dolar kuru8.5tl iken satış fiyatımız 120tl idi ve en uygun fiyatlı Keramo satan kavurmacılardan biriydik. Dolar kuru yükselmesine rağmen kahve stoğumuzda olduğu için uzun süre boyunca 140 tl'den satış fiyatımızı koruyabildik. Normalde belki de yapmamamız gereken bir hareketti ancak kahvelerimizi daha fazla kahveseverlerin denemesi için fiyatlarımızı mümkün olduğunca korumaya çalıştık ve çalışıyoruz da. Yeni gelecek kahveleri de mümkün olduğunca uygun fiyatlı tutmaya çalışcağız, tabiki piyasa imkan verdiği müddetçe.
Kolombiya Santa Rosa stoğumuzda son 25 kg kadar kaldığı için, stok bitene kadar fiyat güncellemesi yapmayacağız. Ancak diğer kahveleri yeni stok çektiğimiz zamanki piyasa durumuna göre tekrar fiyatlandırmamız gerekecektir.
Yine de aklınıza takılan, sormak istediğiniz bir şey olursa hem buradan hem de instagram üzerinden yazabilirsiniz.

Merhaba Ahmet Sait Bey,
Teşekkkürler bilgilendirdiğiniz için. Tabi bu artan kurlarda fiyat artışları da kaçınılmaz oluyor.
Daha önceki alışverişimden memnun kalmıştım. Umarım yeni kahveleriniz de makul fiyatlı olur ve alıp deneyebiliriz.

Selamlar, Ufuk Bey.
Fiyat konusunda sitede hata olmuş, Keramo'yu stoktan kaldırırken. Zaten diğer kahvelerin fiyatlarında bir değişiklik yok görüldüğü üzere. Mümkün olduğunca zam veya fiyat güncellemesi yapmamaya çalışıyoruz. Keramo'yu mesela stoğumuza aldığımızda dolar kuru8.5tl iken satış fiyatımız 120tl idi ve en uygun fiyatlı Keramo satan kavurmacılardan biriydik. Dolar kuru yükselmesine rağmen kahve stoğumuzda olduğu için uzun süre boyunca 140 tl'den satış fiyatımızı koruyabildik. Normalde belki de yapmamamız gereken bir hareketti ancak kahvelerimizi daha fazla kahveseverlerin denemesi için fiyatlarımızı mümkün olduğunca korumaya çalıştık ve çalışıyoruz da. Yeni gelecek kahveleri de mümkün olduğunca uygun fiyatlı tutmaya çalışcağız, tabiki piyasa imkan verdiği müddetçe.
Kolombiya Santa Rosa stoğumuzda son 25 kg kadar kaldığı için, stok bitene kadar fiyat güncellemesi yapmayacağız. Ancak diğer kahveleri yeni stok çektiğimiz zamanki piyasa durumuna göre tekrar fiyatlandırmamız gerekecektir.
Yine de aklınıza takılan, sormak istediğiniz bir şey olursa hem buradan hem de instagram üzerinden yazabilirsiniz.
İşte asalet dedim :) kahvelerinizi denememiştim.
Seçkinlerinizi beğendim ve ilk siparişimi geçtim aylık alımını sizden yaptım.

İyi günler dilerim

İşte asalet dedim :) kahvelerinizi denememiştim.
Seçkinlerinizi beğendim ve ilk siparişimi geçtim aylık alımını sizden yaptım.

İyi günler dilerim
İyi dilekleriniz ve siparişiniz için teşekkür ederim Berhan bey. Umarım kahvelerden de memnun kalırsınız. Demleme referans reçeteleri için sitemizi kontrol edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Firma: Kernel Coffee Roastery
Kahve: Honduras-El Jaralon
Kavurma Tarihi: 04.05.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -91
Demleme Süresi: 2.50

Kahveyi demledikten hemen sonra daha tam tadım notları oturmadım mandalin asitiditesi çok net bir şekilde kendini belli ediyor.Soğumaya başladıkça üzüm ve daha sonra fincanın sonuna kadar tadım notlarında esmer şeker yazıyor ama ben daha çok bitter çikolataya benzettiiğim tat profili baskın hala geldi.Honduras çok tükettiğim bir kahve değil aslında ama paketin dibini erken gördüm diyebilirim.Güzel bir deneyimdi. Aftertaste benim yorumum bitter çikolata :)

Firma: Kernel Coffee Roastery
Kahve: Honduras-El Jaralon
Kavurma Tarihi: 04.05.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -91
Demleme Süresi: 2.50

Kahveyi demledikten hemen sonra daha tam tadım notları oturmadım mandalin asitiditesi çok net bir şekilde kendini belli ediyor.Soğumaya başladıkça üzüm ve daha sonra fincanın sonuna kadar tadım notlarında esmer şeker yazıyor ama ben daha çok bitter çikolataya benzettiiğim tat profili baskın hala geldi.Honduras çok tükettiğim bir kahve değil aslında ama paketin dibini erken gördüm diyebilirim.Güzel bir deneyimdi. Aftertaste benim yorumum bitter çikolata :)
Afiyet olsun! Yorumlar için çok teşekkür ederim. Çikolata benim almadığım bir notaydı ancak kullandığınız su değerleri benim normalde kullandığım suya göre bazik bir su. İyi sonuç verdiğine hem şaşırdım hem sevindim ne yalan söyleyim :) Honduras diyince biz de bir burun kıvırtmıştık aslında kahveyi tadana kadar. Ve muhteşem 90+ bir kahve olmasa da beklentimizi ters köşe yaptığı için seçkimize dahil etmiştik. Bizim için kahve seçme kriterlerinden biri de bu aslında, biraz daha terruar farkını yansıtan kahveler ilgimizi daha çok çekiyor.

Merhaba @asait . Elinizde degassing tamamlamış kahve mevcut mu? Varsa hangileri öğrenebilir miyim?
Selamlar,
Şuanda 24 Mayıs kavrumlu Santa Rosa ile 24 ve 30 Mayıs kavrumlu Kenya Meru var stoklarda. Honduras El Jaralon filtre stoğu kalmadı maalesef. Espresso seçeneğinin kavrulma tarihi 31 Mayıs.

@asait Keramo'nun tekrar satışı olacak mı?
Selamlar,
Keramo’nun son kavrumunu iki hafta önce yaptık, elimizde de kendimize ayırdığımız belki yarım kg belki 1kg gibi bir miktar kaldığı için stoktan kaldırdık. İsterseniz onu sizinle paylaşabiliriz hiç problem değil. Ancak yeni hasat Etiyopyalar henüz gelmedi, satın alıp almayacağımıza da geldiği zaman karar vereceğiz. O yüzden net bir şey söyleyemiyorum. Yine o kalitede mümkünse natural, bir ihtimal yıkanmış bir Etiyopya kahvesini temmuz ortası ağustos başı gibi eklemeyi düşünüyoruz. Biraz da spoiler vereyim, yeni gelen Kostarikalar Keramo’yu aratmayacak cinsten.

Afiyet olsun! Yorumlar için çok teşekkür ederim. Çikolata benim almadığım bir notaydı ancak kullandığınız su değerleri benim normalde kullandığım suya göre bazik bir su. İyi sonuç verdiğine hem şaşırdım hem sevindim ne yalan söyleyim :) Honduras diyince biz de bir burun kıvırtmıştık aslında kahveyi tadana kadar. Ve muhteşem 90+ bir kahve olmasa da beklentimizi ters köşe yaptığı için seçkimize dahil etmiştik. Bizim için kahve seçme kriterlerinden biri de bu aslında, biraz daha terruar farkını yansıtan kahveler ilgimizi daha çok çekiyor.
Daha önceki tecrübelerimden dolayı Hondursa biraz temkinli yaklaşmışımdır hep ama bu seçkiniz çok beğendim cidden şaşırılmayacak gibi değil :) Su konusunda cidden güzel deneyimler alıyorum.Örneğin Uludağ premium daha da asidik benim kullandığım suya göre hiç verim alamamıştım.Aslında kahveye göre değişiklikler yapmak lazım su parametrelerinden ama çok memnunum değiştiremiyorum :) Emeğinize sağlık teşekkür ediyorum.

Selamlar,
Şuanda 24 Mayıs kavrumlu Santa Rosa ile 24 ve 30 Mayıs kavrumlu Kenya Meru var stoklarda. Honduras El Jaralon filtre stoğu kalmadı maalesef. Espresso seçeneğinin kavrulma tarihi 31 Mayıs.
4706 no’lu siparişle santa rosa ve honduras siparişi verdim az önce. Kenya ne yazık ki daha önce çok denememe rağmen sevemediğim bir bölge o yüzden onu pas geçtim. En azından 24 Mayıs kavrumlu santa rosa beni idare eder diğeri degassing tamamlayana kadar. Bu arada kaç gün tavsiye ediyorsunuz degassing için?

Geri