• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Bu arada Kernel Coffee'yi daha yakından tanımak isteyen ya da demleme şampiyonalarına nasıl hazırlanıldığını merak edenler için, 6 yıldır sürdürdüğüm YouTube macerama kahve konularını da dahil etmeye başladım. Kahve röportajları serimin ilkini de Kernel'den @asait ile yaptık. Bu hafta diğer ortak Mustafa ile de röportajı çekeceğiz, 3. ortak Gökhan'ı da videolarda ara ara göreceksiniz :).

Önümüzdeki haftalarda kahveleri çözümlemeleri ve sunum hazırlıkları süreçlerini de videolara dökeceğiz. Bu süreçte merak ettiğiniz sorular olursa bana iletin, arkadaşları o konularda da sıkıştırırım :).

Videoyu izlemeye başladım ve dikkatimi bir şey çekti aeropress pistonu takılı bırakmışsınız lastiğine zarar veriyor diye biliyorum :D

2 gündür Etiyopya Korcha demliyorum. Açıkçası pek bana hitap etmedi yada Keramo o kadar güzeldi ki çıtayı çok yükseltti. :)
Acılık olmayan hafif aromatik çayımsı bir kahve.
Buzlukta bekleyen 2 canavarı da (Santa Rosa ve Strawberry) önümüzdeki ay denemeyi düşünüyorum.
Elinize sağlık @asait

Strawberry de bir o kadar hoş, 150 gr buzlukta kalanı az az içiyorum :D
Strawberry için reçete var mı?

Ben bir türlü verim alamadım. (Sitesindeki reçeteyi denedim)

İlk aldığım zamanlar hafif çikolata tatları aldım ama sonrasında farklı tarifler denesem de keyif vermedi. Aşırı tatlı ve düz bir bir tadı oluyor hep demlemelerimde.

Santa Rosa ise farklı bir yorum olmuş denediğim kavurucular arasında.

Benim favorim Gordion yorumu oldu Santa Rosa için ama bu Kernel’i beğenmediğim anlamına gelmiyor. Gordion bence çok daha iyi yorumlamış diyeyim :)

Gordion’da tadım notaları daha belirgin ve lezzetli idi. Ayrıca çıkan fincanlar benim damak zevkime daha uygun ve bence daha dengeli idi. Gordion kavrumu daha açık.

Kernel’den favorim ise Etiyopya Keramo oldu. Tekrar tekrar almak isteyeceğim kadar akılda kalıcı ve vurucuydu.

Strawberry için reçete var mı?

Ben bir türlü verim alamadım. (Sitesindeki reçeteyi denedim)

Santa Rosa ise farklı bir yorum olmuş denediğim kavurucular arasında.

Benim favorim Gordion yorumu oldu Santa Rosa için ama bu Kernel’i beğenmediğim anlamına gelmiyor. Gordion bence çok daha iyi yorumlamış diyeyim :)

Kernel’den favorim ise Etiyopya Keramo oldu. Tekrar almak isteyeceğim kadar akılda kalıcı ve vurucuydu.
Kavurucu: Kernel Coffee
Çekirdek: Kolombiya Strawberry
Yöntem: V60 – Crystal Eye 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 23 Klik
Oran: 15/240
Su: 93 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 03 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 – 2.03 sn / 60 ml

Tadım: Ağız sulandıran bir tadı var, asiditesi cidden damak yormuyor, hafif asiditeli bir kahve, gövde orta ve meyvemsi, arkadaşımla beraber içtik o her kahveye hepsi aynı demesine rağmen o bile sevdi. Normalde yeni kavrulmuştu haftaya içecektim ama dolapta beni iç diye bağırıyordu 😁 . Günde 10 fincan içilir çok dengeli, ben çok sevdim. Kavrum da çok başarılı elinize sağlık @asait. 😇

Kernel'in Keramo'sunu çok beğenmeme rağmen Strawberry'sini o kadar sevmedim. Daha önce başka kavurucudan aldığım aynı kahvenin kavrumunu sevmesem bile tatlı bir çilek aroması veriyordu. Kernel'de alabildiğim ise yüksek gövde ve pek hoş olmayan ekşilik oldu.

santa rosa ve keramo kahvelerinin ikisi de son dönemde en beğendiğim kahvelerden oldu. 2. haftalarında demlediğimde sıradan gelmişlerdi ancak, 4. hafta sonrasında farklı bir seviyeye ulaştılar..

Kernel'in bu kahvelerinde en iyi sonuçları ''damla su -sapanca-'' ile aldım. V60 demlemede, CMD 22 klik, 94 derece su, 30 sn blooming sonrası 3 eşit döküş ile gün boyu tüketilebilecek güzellikte fincanlar çıktı. bu kahvelerde 4 haftalık bekleme süresi önemli bir detay bence..

Öncelikle yaninda yolladiklari hediye deneme paketi keramo icin tesekkur ederim
İkside begendigim kahveler oldu ama keske Keramo alsaymisim dedim 😄
Forumda Keramoyu öven cok kisi vardi zaten , ama bi SantaRosa istegi gelmisti son zamanlarda , olsun SantaRosa da gayet iyi :)
Almayi dusunen arkadaslar varsa siddetle ama siddetle Keramoyu oneriyorum , mutlaka alinmasi gereken bir kahve
Herkese keyifli demlemeler ☕

Ekli dosyalar

• IMG_20220331_144030.jpg
    IMG_20220331_144030.jpg
    102.9 KB · Görüntüleme: 85
Buzlukta bekleyen 2 canavarı da (Santa Rosa ve Strawberry) önümüzdeki ay denemeyi düşünüyorum.
Strawberry, güzel fincanlar çıkardığım bir kahve oldu.
Fakat yüksek gövdesi sebebiyle notalar biraz geride kaldı (yada ben demlemeyi beceremedim :)).

Santa Rosa, bana göre CleanCup'in geçen seneki hasadından (bu seneki hasadı denemedim) daha güzel. Gövdesi biraz yükselmiş ve bu da fermente tatları geride bırakmış, müthiş dengeli ve lezzetli bir kahve. Çok beğendim. Tam buzluğa stok yapmalık bir kahve 👌

Firma: Kernel Coffee Roastery
Kahve: Colombia-Santa Rosa
Kavurma Tarihi: 28.04.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 2.45

Damak tadımın alışkın olduğu bir kahve olan Santa Rosa'da tadım beklentimi karşılayan bütün aromalar mevcut.İlk başta canlı üzüm asitiditesi ve daha sonra kademeli olarak yoğun yaban mersinine bırakan bir tat profili.Fincanı etkileyen herhangi bir olumsuz bir tat olmadı.Denemek istediğim bir kavurucuydu mayıs ayına kısmet oldu.Beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.Emeğinize sağlık.

Herkese selamlar,
Uzun zaman oldu evet yazmayalı, araya malum yarışmalar da girince bu süre biraz uzadı. Gerçi bir kısım arkadaşlarla da instagram üzerinden etkileşim içerisindeydik ancak tabi ki bunlar bir bahane değil.
Kahvelerimizi deneyen herkese tekrardan teşekkür ederiz öncelikle.
Kısaca gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Etiyopya Korcha bir müddet önce bitmişti zaten. Keramo'nun ise son batch'ini cuma günü kavurdum ona da veda etme zamanı geldi. Haziran gibi yeni hasat Etiyopya'ları bekliyoruz.
Bu sırada tabi bugün roasteryimize 4 farklı kahve giriş yapıyor.
Bunlardan iki tanesi natural yöntemle işlenmiş Kostarika, bir tanesi natural Ruanda, bir tane de Brezilya.

Kostarikalardan bir tanesi ve benim de favorim olan Las Lajas. Sca tadım puanı 87.5. Tadım notu olarak da baya egzotik, yabanmersini, frenk yüzümü, vanilya, biraz şarabımsı baya şurubumsu bir kahve. Bu tarlanın natural kahveleri baya başarılı. Amerikada ve Avrupada da oldukça popüler. Bu gelen lot da zaten bu popülerliğin boşa olmadığını bize gösteri, umarım sizler de beğenirsiniz.

Diğer bir Kostarika Reposado 87 Sca puanına sahip natural işlenmiş, varyetesi Caturra olan oldukça komple bir kahve. Tadım olarak; olgunlaşmış tatlı mayhoş kiraz, bergamot, kurutulmuş sarı üzüm ve çikolata sunuyor.

Ruanda kahvemiz ise bourbon&jackson varyetelerinden oluşan 86,75 tadım puanlı bardakta esmer şeker, vişneyle beraber sitrik meyvelerin yoğunlukta olduğu şampanya gibi bir kahve.
Kahvelerin detaylı künyeleri ve bilgilerini haftaiçi siteye yüklemeyi ve deneme kavrumlarını yaptıktan sonra bu haftanın sonuna ya da önümüzdeki haftanın başında satışa çıkarmayı planlıyoruz.
Şimdiden herkese afiyet olsun!

Herkese selamlar,
Uzun zaman oldu evet yazmayalı, araya malum yarışmalar da girince bu süre biraz uzadı. Gerçi bir kısım arkadaşlarla da instagram üzerinden etkileşim içerisindeydik ancak tabi ki bunlar bir bahane değil.
Kahvelerimizi deneyen herkese tekrardan teşekkür ederiz öncelikle.
Kısaca gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Etiyopya Korcha bir müddet önce bitmişti zaten. Keramo'nun ise son batch'ini cuma günü kavurdum ona da veda etme zamanı geldi. Haziran gibi yeni hasat Etiyopya'ları bekliyoruz.
Bu sırada tabi bugün roasteryimize 4 farklı kahve giriş yapıyor.
Bunlardan iki tanesi natural yöntemle işlenmiş Kostarika, bir tanesi natural Ruanda, bir tane de Brezilya.

Kostarikalardan bir tanesi ve benim de favorim olan Las Lajas. Sca tadım puanı 87.5. Tadım notu olarak da baya egzotik, yabanmersini, frenk yüzümü, vanilya, biraz şarabımsı baya şurubumsu bir kahve. Bu tarlanın natural kahveleri baya başarılı. Amerikada ve Avrupada da oldukça popüler. Bu gelen lot da zaten bu popülerliğin boşa olmadığını bize gösteri, umarım sizler de beğenirsiniz.

Diğer bir Kostarika Reposado 87 Sca puanına sahip natural işlenmiş, varyetesi Caturra olan oldukça komple bir kahve. Tadım olarak; olgunlaşmış tatlı mayhoş kiraz, bergamot, kurutulmuş sarı üzüm ve çikolata sunuyor.

Ruanda kahvemiz ise bourbon&jackson varyetelerinden oluşan 86,75 tadım puanlı bardakta esmer şeker, vişneyle beraber sitrik meyvelerin yoğunlukta olduğu şampanya gibi bir kahve.
Kahvelerin detaylı künyeleri ve bilgilerini haftaiçi siteye yüklemeyi ve deneme kavrumlarını yaptıktan sonra bu haftanın sonuna ya da önümüzdeki haftanın başında satışa çıkarmayı planlıyoruz.
Şimdiden herkese afiyet olsun!

Selamlar,

Geçtiğimiz yıl farklı bir kavurucudan yine natural bir Kostarika içmiş ve içmelere doyamamıştım,bu yüzden Kostarika denilince bende akıl bir uçup gidiyor.Natural çekirdekler özelinde espresso kavrum profili oluşturulacak mı?özellikle kostarika için sormak isterim.

Saygılarımlar,

Selamlar,

Geçtiğimiz yıl farklı bir kavurucudan yine natural bir Kostarika içmiş ve içmelere doyamamıştım,bu yüzden Kostarika denilince bende akıl bir uçup gidiyor.Natural çekirdekler özelinde espresso kavrum profili oluşturulacak mı?özellikle kostarika için sormak isterim.

Saygılarımlar,
Selamlar Vural bey,
Las Lajas ve Ruanda için ayrı bir profil düşünmüyorum, miktar olarak onu çalışacak kadar kahve yok çünkü elimizde. Ancak Reposado için düşünebiliriz. Ruanda yıkanmış Honduras El Jaralon için espresso kavrumu yapıyoruz filtreden ayrı olarak. Tadım notları ilginizi çekerse düşünebilirsiniz. Yıkanmış kahveleri espresso olarak tüketmeyi seviyorsanız bence sizi üzmez ancak doğal işlenmiş klasik bir kahve gibi düşünmemeniz gerekiyor.

Geri