Herkese selamlar,
Uzun zaman oldu evet yazmayalı, araya malum yarışmalar da girince bu süre biraz uzadı. Gerçi bir kısım arkadaşlarla da instagram üzerinden etkileşim içerisindeydik ancak tabi ki bunlar bir bahane değil.
Kahvelerimizi deneyen herkese tekrardan teşekkür ederiz öncelikle.
Kısaca gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Etiyopya Korcha bir müddet önce bitmişti zaten. Keramo'nun ise son batch'ini cuma günü kavurdum ona da veda etme zamanı geldi. Haziran gibi yeni hasat Etiyopya'ları bekliyoruz.
Bu sırada tabi bugün roasteryimize 4 farklı kahve giriş yapıyor.
Bunlardan iki tanesi natural yöntemle işlenmiş Kostarika, bir tanesi natural Ruanda, bir tane de Brezilya.
Kostarikalardan bir tanesi ve benim de favorim olan Las Lajas. Sca tadım puanı 87.5. Tadım notu olarak da baya egzotik, yabanmersini, frenk yüzümü, vanilya, biraz şarabımsı baya şurubumsu bir kahve. Bu tarlanın natural kahveleri baya başarılı. Amerikada ve Avrupada da oldukça popüler. Bu gelen lot da zaten bu popülerliğin boşa olmadığını bize gösteri, umarım sizler de beğenirsiniz.
Diğer bir Kostarika Reposado 87 Sca puanına sahip natural işlenmiş, varyetesi Caturra olan oldukça komple bir kahve. Tadım olarak; olgunlaşmış tatlı mayhoş kiraz, bergamot, kurutulmuş sarı üzüm ve çikolata sunuyor.
Ruanda kahvemiz ise bourbon&jackson varyetelerinden oluşan 86,75 tadım puanlı bardakta esmer şeker, vişneyle beraber sitrik meyvelerin yoğunlukta olduğu şampanya gibi bir kahve.
Kahvelerin detaylı künyeleri ve bilgilerini haftaiçi siteye yüklemeyi ve deneme kavrumlarını yaptıktan sonra bu haftanın sonuna ya da önümüzdeki haftanın başında satışa çıkarmayı planlıyoruz.
Şimdiden herkese afiyet olsun!