Evden uzak olduğum için yanımda kısıtlı ekipmanlar var, Ethiopia Korcha'yı hem v60 olarak hemde French Press olarak deneyebildim, iki denemem içinde gayet keyifli fincanlar aldım, v60da çilekli yoğurda hafif kakao eşlik ediyor soğudukça erik/nektarinimsi tatlar ortaya çıkıyor. Bu çekirdeğin Aeropress Hoffman methoduna çok yakışacağını düşünüyorum, dönünce deneyeceğim.
Sitede referans reçetesi bulunmuyor ben kendi reçetemi buraya yazayım belki birine yardımcı olur
Ethiopia Korcha 03.01.2022 Kavrum
1:15 oranı ile 16 gram kahve 240 ml su ( 74 ppm )
Hario 40'lı Kağıt Filtre, Hario Plastik V60
Sıcaklık : 94 °C
Comandante 18. Click
3 döküşlü demleme ( 40 ml blooming 25 saniye bekledikten sonra100 ml döküş, 0:55'de kalan 100 ml döküş. Total süre 2:24 civarı.
Aynı zamanda Brezilya San Antonio satın almıştım, hala degassing tamamlanmasını bekliyorum bittiğinde hala eve dönmemiş olursam picopresso ile deneyip yorumlarımı paylaşacağım.
Bunun yanında siparişim yanında hediye olarak gelen Santa Rosa'yı v60da epey beğendim, şarabımsı ve çilek kakao karışımı bi fincan çıktı, Hondurası tam çözemedim açıkcası ama beğenmedim kesinlikle diyemem, soğudukça hafif limonumsu tatlar aldım o hoşuma gitti sıcakken spesifik bir aroma yakalayamadım bazı kuruyemiş tatları almış olabilirim.
Çekirdeklerden bağımsız olarak, beyaz paketlerin dokusu çok güzel ancak valfleri pek hava atamıyor dışarıya, paketi iyice sıkıştırmak gerekiyor ona rağmen zar zor hava çıkıyor içinden, birde üzerindeki karton çıktıktan sonra düz paket kaldığı için içinde ne olduğu anlaşılmıyor sürekli kartonu çıkar kartonu tekrar tak
kullanıcı deneyimi olarak tamamen kişisel yorumumdur, bana biraz zorlayıcı geldi. Nacizane görüşüm paketlerin üstünde direkt olarak çekirdek adı/künyesi bulunsa çok daha güzel olur. Bir diğer kullanıcı görüşüm, çekirdekler için sitenize en azından bir referans reçetesi eklemeniz çok güzel olur her çekirdeğe her öğütüm ayarı/sıcaklık/döküş uymuyor bazende çekirdeği çözene kadar paket bitiyor
Genel değerlendirmem hem çekirdek hem firma bazında tamamen olumlu, mevcut seçkinizde denemediklerimi, ve yeni çekirdekleriniz geldikçe onları deneyimlemeyi düşünüyorum, hayırlı işler dilerim