• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Keramo'da kırmızı meyve patlıyo. KPro 74, 15/240, 95 derece, 60-60-60-60, bitiş 2.45.

Strawberry'de ayar tutturamadım henüz ya 1.50'de bitti, ya 3.10'da. Bakalım.
Keramo bu sene içtiğim en iyi keramo idi. Strawberry içinde iyi bir reçete yakalarsanız bizimle paylaşır mısınız ? Afiyet olsun 😊

1 kg brazilya san antonio aldim kendilerinden vakumlu olarak istemistim teslim aldigimda vakumlu posetlerin 2 si delinmisti kendilerine durumu ilettim,aslinda amacim daha sonraki gonderimlerde onlem almalari icindi,gerek olmadigini soylememe ragmen israrla kendi hatalari oldugunu telafi etmek istediklerini soylediler ki ettiler de teşekkür ediyorum musteri memnuniyeti ön planda olan bir firma olarak aklimda kalacaklar

Evden uzak olduğum için yanımda kısıtlı ekipmanlar var, Ethiopia Korcha'yı hem v60 olarak hemde French Press olarak deneyebildim, iki denemem içinde gayet keyifli fincanlar aldım, v60da çilekli yoğurda hafif kakao eşlik ediyor soğudukça erik/nektarinimsi tatlar ortaya çıkıyor. Bu çekirdeğin Aeropress Hoffman methoduna çok yakışacağını düşünüyorum, dönünce deneyeceğim.

Sitede referans reçetesi bulunmuyor ben kendi reçetemi buraya yazayım belki birine yardımcı olur :)

Ethiopia Korcha 03.01.2022 Kavrum
1:15 oranı ile 16 gram kahve 240 ml su ( 74 ppm )
Hario 40'lı Kağıt Filtre, Hario Plastik V60
Sıcaklık : 94 °C
Comandante 18. Click
3 döküşlü demleme ( 40 ml blooming 25 saniye bekledikten sonra100 ml döküş, 0:55'de kalan 100 ml döküş. Total süre 2:24 civarı.

Aynı zamanda Brezilya San Antonio satın almıştım, hala degassing tamamlanmasını bekliyorum bittiğinde hala eve dönmemiş olursam picopresso ile deneyip yorumlarımı paylaşacağım.

Bunun yanında siparişim yanında hediye olarak gelen Santa Rosa'yı v60da epey beğendim, şarabımsı ve çilek kakao karışımı bi fincan çıktı, Hondurası tam çözemedim açıkcası ama beğenmedim kesinlikle diyemem, soğudukça hafif limonumsu tatlar aldım o hoşuma gitti sıcakken spesifik bir aroma yakalayamadım bazı kuruyemiş tatları almış olabilirim.

Çekirdeklerden bağımsız olarak, beyaz paketlerin dokusu çok güzel ancak valfleri pek hava atamıyor dışarıya, paketi iyice sıkıştırmak gerekiyor ona rağmen zar zor hava çıkıyor içinden, birde üzerindeki karton çıktıktan sonra düz paket kaldığı için içinde ne olduğu anlaşılmıyor sürekli kartonu çıkar kartonu tekrar tak kullanıcı deneyimi olarak tamamen kişisel yorumumdur, bana biraz zorlayıcı geldi. Nacizane görüşüm paketlerin üstünde direkt olarak çekirdek adı/künyesi bulunsa çok daha güzel olur. Bir diğer kullanıcı görüşüm, çekirdekler için sitenize en azından bir referans reçetesi eklemeniz çok güzel olur her çekirdeğe her öğütüm ayarı/sıcaklık/döküş uymuyor bazende çekirdeği çözene kadar paket bitiyor:)

Genel değerlendirmem hem çekirdek hem firma bazında tamamen olumlu, mevcut seçkinizde denemediklerimi, ve yeni çekirdekleriniz geldikçe onları deneyimlemeyi düşünüyorum, hayırlı işler dilerim 🙏

Keramo'da kırmızı meyve patlıyo. KPro 74, 15/240, 95 derece, 60-60-60-60, bitiş 2.45.

Strawberry'de ayar tutturamadım henüz ya 1.50'de bitti, ya 3.10'da. Bakalım.
Afiyet olsun :) Strawberry için bugün biraz reçete çalışacaktım yorumları görünce ama kavurma yapmak durumunda olduğumuzdan arada kaynadı ama haftasonuna evde biraz demleyip reçete paylaşmaya çalışırım. Ancak ben de nerdeyse 4 yıldır Comandante kullandığım için yine reçetemi onun üzerinden paylaşacağım mecburen.

Evden uzak olduğum için yanımda kısıtlı ekipmanlar var, Ethiopia Korcha'yı hem v60 olarak hemde French Press olarak deneyebildim, iki denemem içinde gayet keyifli fincanlar aldım, v60da çilekli yoğurda hafif kakao eşlik ediyor soğudukça erik/nektarinimsi tatlar ortaya çıkıyor. Bu çekirdeğin Aeropress Hoffman methoduna çok yakışacağını düşünüyorum, dönünce deneyeceğim.

Sitede referans reçetesi bulunmuyor ben kendi reçetemi buraya yazayım belki birine yardımcı olur :)

Ethiopia Korcha 03.01.2022 Kavrum
1:15 oranı ile 16 gram kahve 240 ml su ( 74 ppm )
Hario 40'lı Kağıt Filtre, Hario Plastik V60
Sıcaklık : 94 °C
Comandante 18. Click
3 döküşlü demleme ( 40 ml blooming 25 saniye bekledikten sonra100 ml döküş, 0:55'de kalan 100 ml döküş. Total süre 2:24 civarı.

Aynı zamanda Brezilya San Antonio satın almıştım, hala degassing tamamlanmasını bekliyorum bittiğinde hala eve dönmemiş olursam picopresso ile deneyip yorumlarımı paylaşacağım.

Bunun yanında siparişim yanında hediye olarak gelen Santa Rosa'yı v60da epey beğendim, şarabımsı ve çilek kakao karışımı bi fincan çıktı, Hondurası tam çözemedim açıkcası ama beğenmedim kesinlikle diyemem, soğudukça hafif limonumsu tatlar aldım o hoşuma gitti sıcakken spesifik bir aroma yakalayamadım bazı kuruyemiş tatları almış olabilirim.

Çekirdeklerden bağımsız olarak, beyaz paketlerin dokusu çok güzel ancak valfleri pek hava atamıyor dışarıya, paketi iyice sıkıştırmak gerekiyor ona rağmen zar zor hava çıkıyor içinden, birde üzerindeki karton çıktıktan sonra düz paket kaldığı için içinde ne olduğu anlaşılmıyor sürekli kartonu çıkar kartonu tekrar tak kullanıcı deneyimi olarak tamamen kişisel yorumumdur, bana biraz zorlayıcı geldi. Nacizane görüşüm paketlerin üstünde direkt olarak çekirdek adı/künyesi bulunsa çok daha güzel olur. Bir diğer kullanıcı görüşüm, çekirdekler için sitenize en azından bir referans reçetesi eklemeniz çok güzel olur her çekirdeğe her öğütüm ayarı/sıcaklık/döküş uymuyor bazende çekirdeği çözene kadar paket bitiyor:)

Genel değerlendirmem hem çekirdek hem firma bazında tamamen olumlu, mevcut seçkinizde denemediklerimi, ve yeni çekirdekleriniz geldikçe onları deneyimlemeyi düşünüyorum, hayırlı işler dilerim 🙏
Öncelikle afiyet olsun, kahveleri beğenmenize çok sevindik cidden. San Antonio'nun tat profili kavramdan bir hafta sonra oturmaya başlıyor, içilebilir seviyeye geliyor ancak biz tam performansı hep 2 hafta sonrasında aldık. Yine de sonuçta damak zevki söz konusu olunca bir şey söylemek güçleşiyor.
Paketler konusunda ise, dokusu geri dönüştürülebilir olmasından kaynaklanıyor. Bizim da baya hoşumuza gittiği için seçmiştik zaten. Paketlere baskı yapmak roasteryler için zor bir olay. Hangi kahveden ne kadar satacağınızı kestiremediğinizden paketlere direkt etiket bastırınca zayi miktarınınız çok oluyor. Bu yüzden genelde sticker tercih ediliyor ki ihtiyacınız olduğu kadar anında bastırabiliyorsunuz. Biz de stickerı aslında çok sevemedik ve aslında kahvelerimizi deneyimleyen kahveseverlerin de anı olarak saklayabileceği bir etiket tasarlamak istedik. Evet birden fazla kahvede etiketlerin karışma olasılığı olabiliyor ancak bence tasarım olarak buna değiyor ☺️. Honduras şuan üzerinde hem espresso hem de filtre olarak çalıştığımız bir kahve. Filtre olarak büyük ihtimalle seçkiye dahil olacak ancak espresso için biraz daha zamana ihtiyacı var açıkçası. Genel olarak meyvemsi bir kahve, bariz tatlı üzüm asiditesi var ve soğudukça da meyve çayına dönüşüyor. Tadım notlarını büyük ihtimalle haftaya belli olur, bugün çünkü 2 farklı profil daha denedik.
Reçeteler içinse instagramda paylaşıyoruz, sitemize de yükleyebiliriz tabiki. Hem reçete hem blog kısmı yapabiliriz, hali hazırda zaten birkaç yazımız var onları da paylaşmış oluruz hem.
İyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederiz bu arada☺️

Alışveriş yapmak isteyenlere kendi düşüncelerimden bazılarını aktarmak isterim:

- Öncelikle esnaflıkları çok iyi. Hem siparişin yanında diğer çeşitlerden deneme için yollamaları hem de çıkan ufak bir pürüz için defalarca arayıp telafi için gayret etmeleri (bu hali kurumsallaştırarak devamlı kılmalarını temenni ederim) takdire şayan.

- Paketlere gelince, benim hoşuma gitti. Hususen paketin dokusu alışılagelmiş malzemelerden ziyade daha pürüzlü ve kaliteli duruyor. Sibarist paketlerine benzettim. Üzerine geçirdikleri halka güzel duruyor, kaybolur veya karışır mı bilemiyorum ama rahatsız olmadım fakat saklamam da :)

- Vakum ise benim için gerçekten kullanışlı oldu. Espresso kavrum çekirdeklerde pek 1kg'dan aşağıya sipariş vermiyorum. Buzluk çekirdekleri vacuvin'e devredene kadar iyi iş görüyor.

- Belki en önemli nokta kavrumlar. Çok fazla deneme şansı bulamasam da denediklerimden aktarabilirim. Keramo kavrumundaki tutarlılık sebebiyle şu ana kadar rast geldiklerim arasında en önde. Tam bir natural Etiyopya. Biraz evvel de Brezilya-San Antonio'yu kalibre etmek için 2 shot çıktı aldım. Kesinlikle lezzetli bir espresso içtim, üçüncü denemede tam oturacaktır. Strawberry'de acılık aldım ama demleme biraz aceleye geldi benim için.

Genel olarak görüşlerim bu şekilde. Bendenizle temasa geçen Mustafa Bey ve forumda yazılarını görüp sipariş vermeme vesile olan Ahmet Bey'e teşekkür ediyorum. Seviyenizi her daim yükselterek müşteri odaklı bir firma olmanızı ve bunda devamlılığınızı diliyorum.

çekirdekler için sitenize en azından bir referans reçetesi eklemeniz çok güzel olur

Afiyet olsun :) Strawberry için bugün biraz reçete çalışacaktım yorumları görünce ama kavurma yapmak durumunda olduğumuzdan arada kaynadı ama haftasonuna evde biraz demleyip reçete paylaşmaya çalışırım. Ancak ben de nerdeyse 4 yıldır Comandante kullandığım için yine reçetemi onun üzerinden paylaşacağım mecburen.
https://kernelcoffee.co/category/receteler/
sitelerinde blog gibi reçete detayları var, ben de ilk başta göremedim bir türlü. instagramdan yazınca linki attılar, baktım hepsi var.. :)
linke tıklayarak gidebilirsiniz..

@asait reçetelere güncelleme mi gelecek?

Kavurucu: Kernel Coffee
Çekirdek: Kolombiya Strawberry
Yöntem: V60 – Crystal Eye 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 23 Klik
Oran: 15/240
Su: 93 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 03 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 – 2.03 sn / 60 ml

Tadım: Ağız sulandıran bir tadı var, asiditesi cidden damak yormuyor, hafif asiditeli bir kahve, gövde orta ve meyvemsi, arkadaşımla beraber içtik o her kahveye hepsi aynı demesine rağmen o bile sevdi. Normalde yeni kavrulmuştu haftaya içecektim ama dolapta beni iç diye bağırıyordu 😁 . Günde 10 fincan içilir çok dengeli, ben çok sevdim. Kavrum da çok başarılı elinize sağlık @asait. 😇

Kernel deneyimi:
sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, merak edenler devamını okurlar. kavurucu başarılı ve kesinlikle öneririm, tekrar kahve de alırım.
müşteri ilişkileri çok iyi ve hızlı, burda da temsilcileri var zaten @asait . sitelerinde her kahve için ayrı ayrı reçete tavsiyeleri mevcut.

Kernel'den birer paket 250şer gr strawberry ve korcha satın almıştım. kendileri de büyük incelik göstererek santa rosa, keramo ve yeni honduras kahvelerinin test kavrumunu ikram göndermişlerdi.

kahvelere şöyle bakacak olursak;

#santa rosa: kavurucunun imza çekirdeği diyebilirim, başyapıt. 3 farklı kavurucudan da denediğim bu çekirdek bambaşka bir seviyede, en çok tatmin eden, favori çekirdeğim oldu ve kesinlikle öneririm.
#keramo: oldukça tanıdık, 3 farklı kavurucudan denedim yine, oldukça benzer profildeydi. 2021 favorilerimden, çok lezzetli ve tam bir kış kahvesi.
#strawberry: gayet güzel, dengeli, tatlı, tipik bir kolombiya. tadım notalarının hakkını veriyor, güzel bir f/p seçeneği.
#honduras (test kavrumu): temiz içimli (yıkanmış muhtemelen), bal ve turunçgil hissettiren tatlı bir kahve, potansiyeli oldukça iyi.
#korcha: seçkinin çürük elması gibi oldu. çaydan öteye geçemedi. öneremeyeceğim tek kahvesi. başarılı kavrumlar göz önünde bulundurulunca çekirdeğin potansiyelinin olmadığı kanaatine vardım. batch brew için işyerindekilere verdim.

toplu alım listesinde de görmek istediğim bir kavurucu. sosyal medyadan takip ediyorum, genç ve dinamik bir ekip, enerjilerini sevdim. başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
Geri