• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Muhtemelen sizin probleminiz statiklenmeden kaynaklanıyor. Kahvelere su ile fıs yapıp statiklenmeyi azaltabilirsiniz. Bu birikim ve tıkanma olmayacaktır.

Şimdi tekrar içini açtım şu işaretlediğim delik gördüğünüz gibi yine tıkanmış, sesi de buradan geçerken olan sürtünme çıkartıyor. Aynı zamanda retention a da sebep oluyor. Bunun olması motoru zorluyor mudur bilmiyorum ama değirmen biraz ısınmış.
içeriden fırça ile ittirip 1 kere tam temizleyin,, bundan sonra da bir fıs su ile öğütmelere devam edin. tekte maks 40gr (haznenin maks %80i) kahve öğütürseniz bir daha bunla karşılaşmazsınız. (tecrübedir..

Bugün gelbura.com 'un mağazaya uğradım. İlgisinden dolayı Yiğit Bey'e teşekkür ederim. @Globally

İdose DF64'ü biraz kurcaladım, birkaç öğütüm yaptım. İlk birkaç öğütümde biraz topaklanma yaptı. Ancak bu problem edilecek seviyede değildi. Zaten cihazın ilk çalışması olduğu için ilk 3-4 kg öğütüm süresince kesin hüküm vermek de erken davranmaya girecektir. Ancak 4-5 öğütüm sonrası öğütümdeki topaklanma ve alınan espresso shot oranı beni memnun etti. Tezgahta Bianca'yı değerlendirdik bu denemede.

Yiğit Bey'e de ilettiğim bence en önemli husus, kahvenin çıkış yerinde bulunan plastik parça, declumper. Onun telli bir versiyona geçmesi veya pompanın gücüyle esneklik problemi yaşamayacak bir başka plastik ile değişmesi gerekir. Çünkü bu parça nedeniyle pompa etkinlik açısından performans kaybına neden oluyor. Pompaya basarken birikmiş kahveyi ya bir anda pat diye dışarı atıyor ya da plastik açılmadığı için dışarı atamıyor.

Düğmenin konumu bence yanlış. Evde kullanırken problem değil ancak ileride dükkanda tezgaha koymak istesem problem olur.

Dozaj kabının açısı da az daha yukarı yönlü olsa iyi olurdu, ama bu haliyle de problem değil. Zamanla geliştirilicek şeyler.

Bunun haricinde çalışması, malzeme kalitesi açısından gözüme batan olumsuz bir husus olmadı.

Üstündeki standart dişli son derece yeterli ve iyi, aradaki fiyat farkını düşününce SSP'ye gerek duymadım. Zaten zamanında Mazzer değirmenlerden aşina olduğum bir dişli seti olduğu için ayrıca SSP macerasına girmek istemedim.

Siyah karbon alıp yola revan olduk netice itibariyle.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20220420_213950.jpg
    Screenshot_20220420_213950.jpg
    130.6 KB · Görüntüleme: 257
Daha önceki birkaç mesajda arkadaşlar tarafından da belirtildiği üzere kırmızı ile işaretlediğim yaylar ve yayı çevreleyen plastik hizalanmamış olarak geliyor fabrika çıkışı. Düzeltilmediği takdirde sıfır noktasında gözle görülür kayma oluyor. Bu nedenle ilk olarak bu parçayı hizalayıp tekrar yerine yerleştirdim.

Screenshot_20220421_122045.jpg

Kapağı takıp kapattıktan sonra kontrol ettiğimde sfırı noktası olması gereken yerdeydi. İbre olarak aşağıdaki beyaz yuvarlak ile işaretlediğim kahve amblemini baz almak mantıklı. Haricen başka bir göstergeye gerek yok. Cihazın üstünde takılı gelen sticker gösterge takılırken milim hatalı takılmış. Sıfır noktasında yaşanan en önemli karmaşanın sebebi bu diyebilirim. Aslında sticker konumundan kaynaklı hata sadece.

Screenshot_20220421_121549.jpg

İlk fotoğrafta sarı kare ile işaretlediğim çıkış noktasının ucundaki declumper bu oluyor. Sert bir plastik. Sertliği nedeniyle de kahve tahliyesi nedeniyle problem yaratmaya meyilli, yine sertliği nedeniyle pompayı da etkisiz kılıyor. Bu parçayı değiştiremeyenler parçaya esneklik kazandırmak için ince bir çubukla ileri geri baskı yaparak esnekliği arttırabilir.

Screenshot_20220421_121742.jpg

Bu da temiz bir çalışma örneği:

Dün akşamki değerlendirmenin tekrarı oldu biraz. Ama göreselle ifade etmek birçok arkadaşa katkı sağlayacaktır diye düşündüm.

Son düzenleme:
Değirmende gördüğüm sıkıntı alignment sıkıntısı. SSP geleceği için üzerindeki burr'lerde ayar yapmaktan vazgeçtim. SSP'lerde yapmak gerekecek ama

Hizalamaya baktın mı hocam @Yirgacheffe

Değirmende gördüğüm sıkıntı alignment sıkıntısı. SSP geleceği için üzerindeki burr'lerde ayar yapmaktan vazgeçtim. SSP'lerde yapmak gerekecek ama

Hizalamaya baktın mı hocam @Yirgacheffe

Evde marker olmadığı için dün gece ona bakamadım. Bu akşama yapıcam 🙂

Marker konusunda kafama yatmayan bir şey var. Videolarda gördüğüm kadarıyla hem alt hem üst dişliyi boyuyorlar. Nerenin nereye sürttüğünü nasıl anlayacağız alt üst boyanırsa? Sadece üst dişliyi boyasak yeterli olmaz mı, elle çevirdiğimizde hangi kısımlar silinmişse oralar temas ediyor diyebiliriz. Hem alt hem üst burr ü boyamanın mantığı nedir?

Marker konusunda kafama yatmayan bir şey var. Videolarda gördüğüm kadarıyla hem alt hem üst dişliyi boyuyorlar. Nerenin nereye sürttüğünü nasıl anlayacağız alt üst boyanırsa? Sadece üst dişliyi boyasak yeterli olmaz mı, elle çevirdiğimizde hangi kısımlar silinmişse oralar temas ediyor diyebiliriz. Hem alt hem üst burr ü boyamanın mantığı nedir?
sadece üstü boyayanlar = boyalı yer temas ediyor

alt üst boyayanlar = boyasız yer temas ediyor

Declumper jut unun tıkanmasını sprey de çözmedi, tornavida ile plastiği biraz rahatlattım da açıldı. Sonrasında ilk öğütümde yine tıkandı, pompayı basınca delikten hava gelmeyecek kadar tıkanıyor. Bu durumda iken espresso-filtre arası geçiş yapmak zor. Declumper problemini aşanların fikrini almak isterim.

Hizalama konusunda da üst burr ü 3 farklı pozisyonda takarak dişliler birbirine sürter pozisyonda iken elle çevirdim ve markerdan kalanları fotoğrafladım. En az silinen 3.fotodaki, bu durumda 3.fotodaki pozisyonu mu kullanmalıyım?

Bu arada ayar collar’ını takmak çok uğraştırıyor. Benim değirmende saat 2 yönünde takıldığında direk oturuyor. Ama bir elle yaylara bastırırken diğer elle collar ı oturtmak zor geliyor.

Ekli dosyalar

• DED5027C-9876-4B3A-89CD-E9B7BBE7FC95.jpeg
    DED5027C-9876-4B3A-89CD-E9B7BBE7FC95.jpeg
    135.6 KB · Görüntüleme: 121
  • 5AB9B4A1-6295-44D8-9327-B3FBCAFA3913.jpeg
    5AB9B4A1-6295-44D8-9327-B3FBCAFA3913.jpeg
    132.3 KB · Görüntüleme: 106
  • 552E3E5A-EE58-4214-9E95-A7D153410410.jpeg
    552E3E5A-EE58-4214-9E95-A7D153410410.jpeg
    129 KB · Görüntüleme: 168
Son düzenleme:
Ürünü geçtiğimiz hafta diğer forumdaki kod ile beraber nasıl becerdiysem şu anki normal satış fiyatından daha pahalı olacak şekilde standart kesiciler ile aldım. Sipariş numaram 953183007, çok mu şanssızım yoksa bir hata mı yapmışım merak ettim @Globally kontrol edebilirseniz sevinirim.

Öğütücünün benim için en büyük problemi her yerin kahve olması. Videolarda çok dağılmıyor gibi gözüküyor ancak 2-3 kullanım sonrası beni rahatsız edecek düzeyde kahve etrafa saçılmış oluyor. Pompayı kullanmazsam da declumper da ciddi kahve kalıyor, single dose olmasının bir anlamı kalmıyor. Kahve haznesinin üzerine dozlama hunisi takarak denemelere devam ediyorum. Bu arada hep sprey ile kullandım, el değirmeni de dahil tüm espresso öğütümlerimi sprey ile 2 fıs şeklinde yapıyorum.

Öğütücü beklediğimden sessiz ve hızlı, boyutları da kompakt ve ağır. Çok yer kaplamıyor ama yerinde güzel duruyor. Kişisel bir konu ama ben şık buluyorum.

Standart espresso kavrumlarında ayarlaması ve dozlaması oldukça klasik ve başarılı. 2-3 denemede 19g kahve 38g çıktı 27-28 saniyeye ulaşmak mümkün. Ancak açık kavrumlarda istediğim (hatta içilebilir) sonuçlara henüz ulaşamadım. PID ve OPV modlu Gaggia Classic, IMS shower screen ve sepet, DEFH WDT, leveler, kalibrasyonlu tamper ile kullanıyorum.

Özetle "zero retention" için fazlaca uğraş ve temizlik gerektirse de standart kesicileri ile nispeten ulaşılabilir ve başarılı buldum. Declumper ile ilgili sorunları çözüldüğünde daha fazla seveceğime eminim.

Ekli dosyalar

• IMG-0041.jpg
    IMG-0041.jpg
    151.4 KB · Görüntüleme: 155
Declumper için çok sayıda farklı yöntem var;
Bende de birkaç başarılı öğütümden sonra tıkanmalar başladı. Ama ben bir süre kullanmaya devam edeceğim bu şekilde. Zira kendi declumper'ı epey sert. Burr'ler yeni.

Birçok kullanıcı, cihazı bir süre kullandıktan sonra tıkanma olayının çözüldüğünü de söylüyor (örnek)

Ben yine de yukarıda paylaştığım etsy'deki declumper'ı da sipariş ettim. Baktım ki değişen hiçbir şey yok, onu takacağım bir süre sonra.

Declumper için çok sayıda farklı yöntem var;
Bende de birkaç başarılı öğütümden sonra tıkanmalar başladı. Ama ben bir süre kullanmaya devam edeceğim bu şekilde. Zira kendi declumper'ı epey sert. Burr'ler yeni.

Birçok kullanıcı, cihazı bir süre kullandıktan sonra tıkanma olayının çözüldüğünü de söylüyor (örnek)

Ben yine de yukarıda paylaştığım etsy'deki declumper'ı da sipariş ettim. Baktım ki değişen hiçbir şey yok, onu takacağım bir süre sonra.
Teşekkürler bilgilendirme için. Bu sipariş yurtdışından mı geliyor, gümrük/vergi vs mi var? Forumdaki 3D baskı yapan arkadaşlar da böyle bir şey yapabilirler mi?

Specialita yerine direk single doz değirmen alayım da moda vs gerek olmasın direk kullanayım dedim yine olmadı malesef şimdiden indikatörü, popcorn u declumper ı derken 3-4 ilave malzeme etti. :)

Geri