• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Açıkcası diğer siteyi takip etmiyorum. Bu değirmeni ilk duyduğumda firmanın getirmesi için aracı oldum ki kahve severler benzer özellikteki değirmene yarı fiyata sahip olsunlar diye hatta ön sipariş ilede destek olduk.

Kahveler.net veya kahvekulubu fark etmiyor. Biz rakip veya düşman değiliz. Önemli olan kahve sevgisinin daha fazla insana ulaşması sizlerin hem kahveye hem ekipmanlara daha kolay ulaşmanız. :)
Ben onu demek istemedim, demek istediğim kodlar geçen lelit indiriminde de önce aktif sonra pasif olmuştu, pasif olmadan alan olsa iptal mi olacaktı bunu merak ettim😀

Ben onu demek istemedim, demek istediğim kodlar geçen lelit indiriminde de önce aktif sonra pasif olmuştu, pasif olmadan alan olsa iptal mi olacaktı bunu merak ettim😀
Bu soruyu @Globally Yiğit Bey’e sormak lazım:) ama bundan sonra işiniz zor her iki siteyi takip etmeniz gerekicek.

Bugünde tamamen iyi niyetle ön siparişi kaçıranlar veya almak isteyipte bütçesi uygun olmayanlar için firmadan indirim talep ettim. Benim açımdan olayın özeti bu arkadaşlar.

Merhaba Arkadaşlar,

Genel indirim oranı hep aynı iki platformda.
@NoDRaC Bey bir indirim kampanyası çalıştık ve yayına alalım dedik erkenden
.
Diğer platformun idose df64 de ön sipariş indirim oranı farklıydı ve onunda fiyatı yine kahvekulubunet ön sipariş indiriminden daha pahalydı.

Ürünlerin stoklara girmesi ve indiriminde yine bugün yayınlamaya karar verince diğer platformun ön sipariş oranını kapatmayı unutmuşuz.

Kahvekulubu için yaptığımız ön siparişte 6000 tl civarında ön sipariş fiyatına getirmiştik

Diğer platform 6700 civarındaydı

Anlık olan bu hatayı kasten yapmak istemedik yanlış anlaşıldıysak affola.

İndirimi hızlıca yapıp duyurmak adına bazı şeyleri unutmuşuz

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,

Genel indirim oranı hep aynı iki platformda.
@NoDRaC Bey bir indirim kampanyası çalıştık ve yayına alalım dedik erkenden
.
Diğer platformun idose df64 de ön sipariş indirim oranı farklıydı ve onunda fiyatı yine kahvekulubunet ön sipariş indiriminden daha pahalydı.

Ürünlerin stoklara girmesi ve indiriminde yine bugün yayınlamaya karar verince diğer platformun ön sipariş oranını kapatmayı unutmuşuz.

Kahvekulubu için yaptığımız ön siparişte 6000 tl civarında ön sipariş fiyatına getirmiştik

Diğer platform 6700 civarındaydı

Anlık olan bu hatayı kasten yapmak istemedik yanlış anlaşıldıysak affola.

İndirimi hızlıca yapıp duyurmak adına bazı şeyleri umutmuşuz
SSP bıçaklar geldimi, değirmensiz kaldık valla 😔

Bu soruyu @Globally Yiğit Bey’e sormak lazım:) ama bundan sonra işiniz zor her iki siteyi takip etmeniz gerekicek.

Bugünde tamamen iyi niyetle ön siparişi kaçıranlar veya almak isteyipte bütçesi uygun olmayanlar için firmadan indirim talep ettim. Benim açımdan olayın özeti bu arkadaşlar.
Merhaba, Her iki olayda da indirimli alan olmadı hızlıca düzeltmiştik.

Alan olsaydı arayıp anlaşma orta yol bulmaya çalışırdık

Son düzenleme:
DF64'i dünden beri epey test ettim. Önceki öğütücüm çok da iyi olmadığı için izlenimlerim çok da baz alınmamalı elbet.

Ama ilk izlenim ve deneyimim çok iyi. Mara X ile 17-18 aralığında çok iyi sonuçlar aldım. (Burr'lerin değdiği nokta cihazdaki sıfır noktası değil, biraz daha sola doğru, ki izlediğim videolarda hemen hemen herkesin o şekildeydi)

Çok defa kullandığım bir çekirdek ile denemeler yaptım. Daha önce almadığım tatlar aldım. Gözümü kapasalar kesinlikle bu farklı çekirdek derdim.

2 aydır cihazı beklediğim için yapmayı planladığım tüm modifikasyonları önden hazır etmiştim zaten. Popcorn için bastırdığım print tam istediğim şekilde sığmadı bellow'a. Dial indicator da aslında bi tık dar geldi. Son partide metal kısmın kalınlığını arttırmış olabileceklerinden şüphelenmedim değil. Çünkü normalde o metal kısımda bir fotolarda da gördüğünüz ok işaretli sticker da yoktu Youtube veya Reddit'de gördüğüm hiçbir cihazda. Belki de print'lerde sıkıntı oldu tabi, bilemiyorum.

RDT'ye gerek kalmadı açıkçası, sadece çok kuvvetli pompalarsam biraz sağa sola toz şeklinde uçuşanlar oluyor. Retention 0.1g civarı. Declumper modifikasyonuna gerek duymayacağım gibi.

Velhasıl kelam, ben bu grinder ile uzun süre giderim gibi gözüküyor.

IMG_5420.jpgIMG_5421.jpg

Son düzenleme:
Kahveler.net veya kahvekulubu fark etmiyor. Biz rakip veya düşman değiliz. Önemli olan kahve sevgisinin daha fazla insana ulaşması sizlerin hem kahveye hem ekipmanlara daha kolay ulaşmanız. :)

Değirmen konusunu baltalamadan, bu mesajınıza koca bir beğeni bıraktım. 🙂

DF64'i dünden beri epey test ettim. Önceki öğütücüm çok da iyi olmadığı için izlenimlerim çok da baz alınmamalı elbet.

Ama ilk izlenim ve deneyimim çok iyi. Mara X ile 17-18 aralığında çok iyi sonuçlar aldım. (Burr'lerin değdiği nokta cihazdaki sıfır noktası değil, biraz daha sola doğru, ki izlediğim videolarda hemen hemen herkesin o şekildeydi)

Çok defa kullandığım bir çekirdek ile denemeler yaptım. Daha önce almadığım tatlar aldım. Gözümü kapasalar kesinlikle bu farklı çekirdek derdim.

Belki daha deneyimliler daha kapsamlı bir incelemesini yapar. Baktım yapan yok, ben atılırım :)

2 aydır cihazı beklediğim için yapmayı planladığım tüm modifikasyonları önden hazır etmiştim zaten. Popcorn için bastırdığım print tam istediğim şekilde sığmadı bellow'a. Dial indicator da aslında bi tık dar geldi. Son partide metal kısmın kalınlığını arttırmış olabileceklerinden şüphelenmedim değil. Çünkü normalde o metal kısımda bir fotolarda da gördüğünüz ok işaretli sticker da yoktu Youtube veya Reddit'de gördüğüm hiçbir cihazda. Belki de print'lerde sıkıntı oldu tabi, bilemiyorum.

RDT'ye gerek kalmadı açıkçası, sadece çok kuvvetli pompalarsam biraz sağa sola toz şeklinde uçuşanlar oluyor. Retention 0.1g civarı. Declumper modifikasyonuna gerek duymayacağım gibi.

Velhasıl kelam, ben bu grinder ile uzun süre giderim gibi gözüküyor.

Ekli dosyayı görüntüle 19860Ekli dosyayı görüntüle 19861
Modifikasyonlar da ilerleyen gunlerde onem kazanacak bir konu, gayet guzel gorunuyor.

Bellow un ustune koydugunuz ahsap kapagi nerden aldiniz o da hoş durmuş.

Ben de son 2 gündür kullanma başladım.

- Üstteki burr, 3 ayak üzerine oturuyor, yayları üzerine. O yayların bir kısmını kaplayan plastik kılıfları var. Aşağıdaki video'da, haraketi kısıtlamaması için bu kılıfların en aşağıya gelecek şekilde düzeltilmesi söylüyordu. Kullanmadan ilk önce onu yaptım.

- Sıfır noktasını bulmak gerekiyor. Burr'ların birbirine dokunduğu nokta. Nasıl yapılacağını bilmeyeler için bu video'da yine var. Daha önce okuduğum bir yerden yanlış hatırlamıyorsam, standard burr için değirmenin üzerinde işaretli 0 noktasının biraz solunda oluyor. SSP burrlar için, sağ tarafa gitmek gerekiyor. Benim standart burr ile, sola doğru 5 birim kadar ilerde. Şu ana kadar, bu sıfır noktasından 15-16 civarında 18g için 30s civarı demleme aldım. Tabii çekirdek, doz, sepet vs gibi şeylere göre değişecektir ama başlangıç için bir referans olabilir.

- Kahve sepetinin/portafiltre takıldığı yerde plastik kılıflar var. Benim değirmende üste takılıydı (yedekte geliyor kutuda). James Hoffman videosundaydı galiba. Öğütürken portafiltre yerinden çıkıyor. Onun olmaması için, bu kılıfları üste değil, çatalın alt tarafa takabilirsiniz.

- Burr alignment'ı kontrol ettim. Bana epey kötü göründü. Üst burr 3 ayak üzerinde olduğu için, üç farklı şekilde takılabiliyor. Diğer 2 konfigürasyonda ise oldukça iyiydi alignment. Burr'ları sökmeye gerek kalmadan, onlardan birine değiştirdim. Kontrol etmekte fayda var.

- Declumper problemi, benim tahmin ettiğimden de kötü gibi. İnternetteki değerlendirmelerde abartıldığını düşünmüştüm. Öğütüm bittiği zaman neredeyse tıkanıyor sanki. Sonra pompanın basıncının etkisiyle birden patlayıp, açılıyor gibi. Biraz abartıyor olabilirim ama aynen bu şekilde hissettim. Forumlarda değirmenden değirmene farklılık olduğunu okumuştum. Sizinki daha farklı olabilir. Çekirdeğe de bağlı olabilir. Sadece 1 çekirdek denedim.
Ben sipariş verdiğimden bu yana clump crusher mod yapmayı planlıyorum. Farkı daha net görmek için bir süre daha kullanıp, sonra değiştireceğim.

- Hızlı ve sesi rahatsız edici değil.

- Pompayı kullanınca, şu ana retention oldukça iyi gibi (+/- 0.1-0.2g).
Ama filtre/espresso arasında geçiş yapınca, çok daha fazla. Ama sadece 1 defa filtre denedim. Daha fazla teste ihtiyaç var.

- Espresso öğütümünde etrafa fazla toz saçılmıyor. RDT yapmadım. Gerek yok gibi. Başka çekirdeklerle de test etmek gerekli. Filtre'de ise çok daha fazla. Pompa plastik olunca, çok fazla kahve tozu topluyor.

- 60'da 1 defa filtre öğüttüm. İnce oldu. Tahminimce sanki Comandante 16-18 klik gibi. Heralde 65 civarları başlamak gerekecek.

Bazı negatif şeylerden bahsettim gibi oldu ama şu ana kadar oldukça memnunum. Bahsettiğim şeylerde beklemediğim şeyler değil. Oldukça sağlam ve fotograflardakinden daha iyi görünüyor. Yapılabilecek modlar ve burr opsiyonlarını da düşününce, potansiyeli çok yüksek.
Sadece 1 çekirdek denediğim ve daha çok değirmeni konfigür/test etmeye çalıştığım için, tat konusunda henüz bir görüş belirtemiyorum. Burrlarında seasoning için zamana ihtiyacı var. Bu çekirdekte tat profili comandante'ye yakın (standard burr için beklenen birşey zanendiyorum) ama biraz daha parlak ve tatlar biraz daha net gibi. Kısıtlı sayıda denememde hiç channelling olmadı galiba.

Son düzenleme:
Öğütüm bittiği zaman neredeyse tıkanıyor sanki.

Değirmen öğütmeye devam ederken pompaya basarsanız tıkanma problemi daha çok oluyor. Öğütüm bittikten sonra pompa ile içinde kalanları gönderirseniz tıkanma problemi daha az oluyor.

Üst dişlinin oturduğu yaylarin oralarda beyaz krem/yağ gibi bir şey var. Sizde de benzer bişey var mı? kalması mı gerekiyor, temizlemeli mi acaba?

Statik önleme adına sprey almayı düşünenler varsa, burada güzel alternatifler mevcut

Geri