M
5-6 defa öğüttüm problem yaşamadımtürk kahvesi ögüten oldu mu,
Sıfır noktanıza göre değişebilirTürk kahvesi için 15ayar iyi midir? öneriniz nasıl olur?
İki gündür kullanıyorum, görüntü tasarım gayet güzel ve kullanışlı. Ama beni şaşırtan şey tıkanması oldu. Öğütülmüş kahvenin çıktığı jut tıkanıyor tornavida ile temizliyorum. Tıkandığında dönerken tatatata ses geliyor ve çıkan kahve çok topaklı. Forumlarda okuduğum kadarıyla fazla kavrulmuş kahveler tıkamaya daha müsait. Declumper ı bu yüzden revize edenler var.
Siteye yüklenmiyormuş aşağıda paylaşıyorum hocam, dişlileri açıp juta giden tıkanıklığı giderince bu ses kayboluyor.Küçük bir video ile çıkan sesi paylaşabilir misiniz?
İlginçmiş bu tıkanma. Su spreyliyor musunuz peki yoksa susuz mu tıkanıyor?İki gündür kullanıyorum, görüntü tasarım gayet güzel ve kullanışlı. Ama beni şaşırtan şey tıkanması oldu. Öğütülmüş kahvenin çıktığı jut tıkanıyor tornavida ile temizliyorum. Tıkandığında dönerken tatatata ses geliyor ve çıkan kahve çok topaklı. Forumlarda okuduğum kadarıyla fazla kavrulmuş kahveler tıkamaya daha müsait. Declumper ı bu yüzden revize edenler var.
Spreyleme hiç yapmadım, çözecekse yapabilirim tabi. spreyin değirmene, dişliye zarar verme ihtimali var mı?İlginçmiş bu tıkanma. Su spreyliyor musunuz peki yoksa susuz mu tıkanıyor?
Ben de bilerek sormadım aslındaSpreyleme hiç yapmadım, çözecekse yapabilirim tabi. spreyin değirmene, dişliye zarar verme ihtimali var mı?![]()
Siteye yüklenmiyormuş aşağıda paylaşıyorum hocam, dişlileri açıp juta giden tıkanıklığı giderince bu ses kayboluyor.
![]()
taslak1
www.youtube.com
Diğer fark ettiğim şey değirmeni durdurduktan sonra üstteki pompaya basmak içeride kalan kahveyi çıkartamıyor, ancak değirmen çalışırken bastığımda öksürür gibi toplu çıkartıyor. Ama değirmen çalısırken basmayı da youtube'da gördüğüm kadarıyla önermiyorlar, bilmiyorum fikriniz nedir bu konuda?
Mesajınızı tam olarak anlamadım, temizlik yapıp sonrasında çıkacak ses ile kıyaslamamı mı istediniz? Eğer öyleyse dün bu ses ilk çıktğında açıp içindeki kahve kalıntılarını temizledim ve juttaki tıkanıklığı giderdim. Bu ses ortadan kayboldu stabil bir ses geldi. Sonrasında ilk öğütmemde ( ve öğütüm sonrası boşta çalıştırmamda) tekrar bu sese dönüştü. Youtube'da gördüğüm kadarıyla bu ses diğerlerinde yok,Ben de bu aralar DF64 almaya yükseliyorum. Bugün bir vesile ile Ümraniye'deyim. İşim bitince ve kapanma saatine denk gelmezsem mağazaya gidip değirmene bakacağım. @Globally
Ama diğer düz kesicili değirmenlerimde kıyaslarsam Mahlkönig Vario ve Vario-W 'da benzer sesleri dönem dönem duyuyorum. Senelerdir kullandığım cihazlar neticede. Bu durumda dişli setini söküp temizlik ve kalibrasyon yapıyorum.
Gelen ses tahmin ettiğim gibi olumsuz bir ses değil. Ama dişliler birbirine bu temas yakınlığındayken temiz bir sürtünme sesi gelmesi gerek. Bunu deneyip gelen sesi değerlendirir misiniz?
Elektrikli değirmen kullanmış birçok arkadaşın da aşina olduğu yalpalama olmadığının anlaşılması açısından önemli bir ses bence. Yalpalama varsa şayet öğütüm bundan olumsuz etkinlenir.
Mesajınızı tam olarak anlamadım, temizlik yapıp sonrasında çıkacak ses ile kıyaslamamı mı istediniz? Eğer öyleyse dün bu ses ilk çıktğında açıp içindeki kahve kalıntılarını temizledim ve juttaki tıkanıklığı giderdim. Bu ses ortadan kayboldu stabil bir ses geldi. Sonrasında ilk öğütmemde ( ve öğütüm sonrası boşta çalıştırmamda) tekrar bu sese dönüştü. Youtube'da gördüğüm kadarıyla bu ses diğerlerinde yok,
Şimdi tekrar içini açtım şu işaretlediğim delik gördüğünüz gibi yine tıkanmış, sesi de buradan geçerken olan sürtünme çıkartıyor. Aynı zamanda retention a da sebep oluyor. Bunun olması motoru zorluyor mudur bilmiyorum ama değirmen biraz ısınmış.Bıçaklar birbirine değiyor gibi. Değirmen durduğunda bıçaklar arasında birşey var gibi geldi.