• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Ufuk Malesef öyle DF64 için durum. Bu zaten biliniyor aslında. Genelde söylerler, hiç modla falan uğraşmak istemeyene göre değil pek DF64.

Ben buna önden kendimi hazırladığım için çok sorun olarak görmüyorum. Napalım, yaparız gerekeni modundayım. Çünkü cihazdan genel olarak epey memnunum.

Etsy'deki sipariş için gümrük vergisi çıkacak evet, artık o kısım şans. Ama değerini düşünürsek maksimum 20-30tl falan çıkar diye tahmin ediyorum.

Ben kendimi feda ettim :D Belki aramızda organize edip dediğim gibi spacer'ı 3d'den toplu üretip, ideal bir PET ile kesimleri yapıp halledebiliriz yurtdışı siparişe gerek kalmadan.

Ben yine de bir süre bu şekilde kullanma taraftarıyım. Belki de bunların hiçbirine gerek kalmayacak zaten.

@pofpof yapabilir muhtemelen. Gösterge, anti popcorn vs. modları şu an shopier sayfasında bulunuyor hali hazırda.

Benim şöyle bir sıkıntım var. Konuyla ilgili @Globally 'ye whatsapptan yazdım gönderin yardımcı olalım dediler ama kendim götürmek için bekledim. Belki sıkıntıyı bilen yada çözen vardır. Espresso öğütüm yapıyorum sıkıntı yok 13-15 aralığı sonra filtre öğütüm yapıyorum 60-70 aralığı yine sıkıntı yok her şey tutarlı fakat tekrar espressoya dönmek istediğim zaman en fazla 50 ye kadar filan inebiliyorum bıçaklar birbirine değiyor. Acaba arada çekirdek kalıyor o mu direnç gösteriyor dedim 70 ten çalıştırarak yavaşça indim sonuç değişmedi. Söküp taktım öğütüm yapmadan istediğim gibi oynuyorum fakat tekrar aynı şekilde öğütüm yapınca sorun tekrar etti. Bu durumla ilgili bir şey duyan okuyan var mıdır?

Benim şöyle bir sıkıntım var. Konuyla ilgili @Globally 'ye whatsapptan yazdım gönderin yardımcı olalım dediler ama kendim götürmek için bekledim. Belki sıkıntıyı bilen yada çözen vardır. Espresso öğütüm yapıyorum sıkıntı yok 13-15 aralığı sonra filtre öğütüm yapıyorum 60-70 aralığı yine sıkıntı yok her şey tutarlı fakat tekrar espressoya dönmek istediğim zaman en fazla 50 ye kadar filan inebiliyorum bıçaklar birbirine değiyor. Acaba arada çekirdek kalıyor o mu direnç gösteriyor dedim 70 ten çalıştırarak yavaşça indim sonuç değişmedi. Söküp taktım öğütüm yapmadan istediğim gibi oynuyorum fakat tekrar aynı şekilde öğütüm yapınca sorun tekrar etti. Bu durumla ilgili bir şey duyan okuyan var mıdır?
Benzer durum bende de oluyor. Filtre aralığında burr birbirine değiyor. O durumda tekrardan kalına gidip elimle burrlerı manuel çevire çevire inceye geliyorum düzeliyor. Garip bir durum tabi.

@pofpof yapabilir muhtemelen. Gösterge, anti popcorn vs. modları şu an shopier sayfasında bulunuyor hali hazırda.

Ben de sipariş vermiştim DF64. SSP ile aldığım için henüz elime ulaşmadı. Bazı isteyen arkadaşlarım olduğu için bazı parçaları ekledim shopier mağazasına ancak kalınlık göstergelerini alan arkadaşlarım dar geldiğini belirttiler. Bu sebeple kaldırdım şimdilik onları ve değirmenin elime ulaşmasını bekliyorum. Belki de yeni versiyonda üst kısmı biraz kalınlaştırmış olabilirler.

Değirmeni alan arkadaşlarımın modifikasyon parçalar konusunda aceleleri yoksa değirmen elime ulaşınca gerekli parçaların basımını ve denemesini yapıp, eklerim mağazaya. PETG malzemeden de declumper basar, çözmeye çalışırız hep birlikte.

Ben de sipariş vermiştim DF64. SSP ile aldığım için henüz elime ulaşmadı. Bazı isteyen arkadaşlarım olduğu için bazı parçaları ekledim shopier mağazasına ancak kalınlık göstergelerini alan arkadaşlarım dar geldiğini belirttiler. Bu sebeple kaldırdım şimdilik onları ve değirmenin elime ulaşmasını bekliyorum. Belki de yeni versiyonda üst kısmı biraz kalınlaştırmış olabilirler.

Değirmeni alan arkadaşlarımın modifikasyon parçalar konusunda aceleleri yoksa değirmen elime ulaşınca gerekli parçaların basımını ve denemesini yapıp, eklerim mağazaya. PETG malzemeden de declumper basar, çözmeye çalışırız hep birlikte.

declumper için beklemedeyim

Espresso öğütüm yapıyorum sıkıntı yok 13-15 aralığı sonra filtre öğütüm yapıyorum 60-70 aralığı yine sıkıntı yok her şey tutarlı fakat tekrar espressoya dönmek istediğim zaman en fazla 50 ye kadar filan inebiliyorum bıçaklar birbirine değiyor.
Benzer bir durum bazen Nichede oluyor. Mesela filtre öğüttünüz espresso inmeye çalıştınız dönmüyor. Ama arada bir yerde çalıştırıp arada kalan kahvelerden kurtulduğunuzda çok rahat esp dönüyor. Sizin durumda mesela çalışırken yavaş yavaş 30 a kadar inebilir sonra istediğiniz ayarı yapabilirsiniz.

Aynı durumla bende karşılaşıyorum bazen. Arada kahve kalıyor zannediyorum. Çalışırken, yavaşça indiriyorum (kahve koymadan önce).

Burr alignment'ı da kontrol etmenizi öneririm. Benim ilk başta çevirmem daha zor oluyordum. Alignment kötü olabileceği için arada daha fazla kahve kalabileceği gibi bir varsayımla hareket ettim (Doğru mu bilemiyorum). Aligmnent kötüydü gerçekten. Düzelttikten son bu durum azaldı.

Ben kalın öğütüm hiç yapmadığım için tecrübe etmedim ama sizin sıkıntınıza çözüm olacak yöntem bu olabilir;

Yani kısacası, burr'ler dönüyorken çok daha kalın öğütüme geçip, gerekirse orada pompayı kullanıp, sonra inceye doğru geçmek.

Ben kalın öğütüm hiç yapmadığım için tecrübe etmedim ama sizin sıkıntınıza çözüm olacak yöntem bu olabilir;

Yani kısacası, burr'ler dönüyorken çok daha kalın öğütüme geçip, gerekirse orada pompayı kullanıp, sonra inceye doğru geçmek.

Eve gider gitmez denerim aynısı oluyor çünkü.

Plastik parçaları kimler yaptırmayı planlıyor? Yeterli sayıya ulaşırsak kalıp yaptırıp daha düzgün baskı elde edebiliriz.

dostlar modlamak için acele etmeyin bence, stok alete işaret oku takınca sorunsuz çalışıyor.. TABİİ çok delisi olup .3gr kahve retention oldu ühühü demicekseniz veya bir gün hayvanlık edip 150 gramı pompa yapmadan tekte öğütmeye çalışmıcaksanız..

Binlerce basılacaksa kalıp yaptırılabilir. Yoksa astarı yüzünü geçecektir
Kalıp maliyeti sanırım 10..20binTL tutar. Basılan plastik parçaların her biri 10TL olabilir. Kargo 30

İki yıl önce pullman benzeri tamper yaparken araştırmıştım 750 tl fiyat vermişlerdi. 2-3k civarı tutsa basım 10 tl zaten 50 kişi olsak. Firmadan da biraz sponsorluk @Globally alırız. 50 tl ye mal etmeye çalışırız. Kalıba 10 bin tl derlerse olmaz tabiki

Tek kalıba tüm parçalar eklenebilir.

Ekli dosyalar

• D99273DB-4BBD-4FF4-BE0B-A49A2C4A5008.jpeg
    D99273DB-4BBD-4FF4-BE0B-A49A2C4A5008.jpeg
    16.4 KB · Görüntüleme: 67
Geri