• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese selamlar, türk kahvesi ögüten oldu mu, olduysa performansi nasil sıkışma gobi bir problem yaşaniyor mu ? Elimdeki lelit william i satip df64 almayı düşünüyorum.

Buarada bir güncelleme;

Yayları plastik sleeve'leriyle alttan hizalayınca benim de sıfır noktam tam cihazın orjinal sıfır noktası oldu. O beyaz plastikleri yaylarıyla alttan hizalamayı es geçmeyin yani 👍

Merhabalar!

Şu an gelbura.com'da satışta olan cihaz acaba güncellenmiş DF64 mü?

İki gündür kullanıyorum, görüntü tasarım gayet güzel ve kullanışlı. Ama beni şaşırtan şey tıkanması oldu. Öğütülmüş kahvenin çıktığı jut tıkanıyor tornavida ile temizliyorum. Tıkandığında dönerken tatatata ses geliyor ve çıkan kahve çok topaklı. Forumlarda okuduğum kadarıyla fazla kavrulmuş kahveler tıkamaya daha müsait. Declumper ı bu yüzden revize edenler var.

İki gündür kullanıyorum, görüntü tasarım gayet güzel ve kullanışlı. Ama beni şaşırtan şey tıkanması oldu. Öğütülmüş kahvenin çıktığı jut tıkanıyor tornavida ile temizliyorum. Tıkandığında dönerken tatatata ses geliyor ve çıkan kahve çok topaklı. Forumlarda okuduğum kadarıyla fazla kavrulmuş kahveler tıkamaya daha müsait. Declumper ı bu yüzden revize edenler var.

Küçük bir video ile çıkan sesi paylaşabilir misiniz?

Küçük bir video ile çıkan sesi paylaşabilir misiniz?
Siteye yüklenmiyormuş aşağıda paylaşıyorum hocam, dişlileri açıp juta giden tıkanıklığı giderince bu ses kayboluyor.

Diğer fark ettiğim şey değirmeni durdurduktan sonra üstteki pompaya basmak içeride kalan kahveyi çıkartamıyor, ancak değirmen çalışırken bastığımda öksürür gibi toplu çıkartıyor. Ama değirmen çalısırken basmayı da youtube'da gördüğüm kadarıyla önermiyorlar, bilmiyorum fikriniz nedir bu konuda?

İlginçmiş bu tıkanma. Su spreyliyor musunuz peki yoksa susuz mu tıkanıyor?

Spreyleme hiç yapmadım, çözecekse yapabilirim tabi. spreyin değirmene, dişliye zarar verme ihtimali var mı? :)
Ben de bilerek sormadım aslında :ROFLMAO: Spreyleme sanki daha da tıkayabilir belki diye düşündüm. Zararı konusunda pek fikrim yok ama büyük bir kullanıcı kitlesi uyguluyor.

Siteye yüklenmiyormuş aşağıda paylaşıyorum hocam, dişlileri açıp juta giden tıkanıklığı giderince bu ses kayboluyor.

Diğer fark ettiğim şey değirmeni durdurduktan sonra üstteki pompaya basmak içeride kalan kahveyi çıkartamıyor, ancak değirmen çalışırken bastığımda öksürür gibi toplu çıkartıyor. Ama değirmen çalısırken basmayı da youtube'da gördüğüm kadarıyla önermiyorlar, bilmiyorum fikriniz nedir bu konuda?

Ben de bu aralar DF64 almaya yükseliyorum. Bugün bir vesile ile Ümraniye'deyim. İşim bitince ve kapanma saatine denk gelmezsem mağazaya gidip değirmene bakacağım. @Globally

Ama diğer düz kesicili değirmenlerimde kıyaslarsam Mahlkönig Vario ve Vario-W 'da benzer sesleri dönem dönem duyuyorum. Senelerdir kullandığım cihazlar neticede. Bu durumda dişli setini söküp temizlik ve kalibrasyon yapıyorum.

Gelen ses tahmin ettiğim gibi olumsuz bir ses değil. Ama dişliler birbirine bu temas yakınlığındayken temiz bir sürtünme sesi gelmesi gerek. Bunu deneyip gelen sesi değerlendirir misiniz?
Elektrikli değirmen kullanmış birçok arkadaşın da aşina olduğu yalpalama olmadığının anlaşılması açısından önemli bir ses bence. Yalpalama varsa şayet öğütüm bundan olumsuz etkinlenir.

Ben de bu aralar DF64 almaya yükseliyorum. Bugün bir vesile ile Ümraniye'deyim. İşim bitince ve kapanma saatine denk gelmezsem mağazaya gidip değirmene bakacağım. @Globally

Ama diğer düz kesicili değirmenlerimde kıyaslarsam Mahlkönig Vario ve Vario-W 'da benzer sesleri dönem dönem duyuyorum. Senelerdir kullandığım cihazlar neticede. Bu durumda dişli setini söküp temizlik ve kalibrasyon yapıyorum.

Gelen ses tahmin ettiğim gibi olumsuz bir ses değil. Ama dişliler birbirine bu temas yakınlığındayken temiz bir sürtünme sesi gelmesi gerek. Bunu deneyip gelen sesi değerlendirir misiniz?
Elektrikli değirmen kullanmış birçok arkadaşın da aşina olduğu yalpalama olmadığının anlaşılması açısından önemli bir ses bence. Yalpalama varsa şayet öğütüm bundan olumsuz etkinlenir.
Mesajınızı tam olarak anlamadım, temizlik yapıp sonrasında çıkacak ses ile kıyaslamamı mı istediniz? Eğer öyleyse dün bu ses ilk çıktğında açıp içindeki kahve kalıntılarını temizledim ve juttaki tıkanıklığı giderdim. Bu ses ortadan kayboldu stabil bir ses geldi. Sonrasında ilk öğütmemde ( ve öğütüm sonrası boşta çalıştırmamda) tekrar bu sese dönüştü. Youtube'da gördüğüm kadarıyla bu ses diğerlerinde yok,

Bıçaklar birbirine değiyor gibi. Değirmen durduğunda bıçaklar arasında birşey var gibi geldi.

Ekli dosyalar

• 3AC5C60A-5B27-4342-8156-EAD0ACC0239F.jpeg
    3AC5C60A-5B27-4342-8156-EAD0ACC0239F.jpeg
    48.7 KB · Görüntüleme: 244
Mesajınızı tam olarak anlamadım, temizlik yapıp sonrasında çıkacak ses ile kıyaslamamı mı istediniz? Eğer öyleyse dün bu ses ilk çıktğında açıp içindeki kahve kalıntılarını temizledim ve juttaki tıkanıklığı giderdim. Bu ses ortadan kayboldu stabil bir ses geldi. Sonrasında ilk öğütmemde ( ve öğütüm sonrası boşta çalıştırmamda) tekrar bu sese dönüştü. Youtube'da gördüğüm kadarıyla bu ses diğerlerinde yok,

Zaten yapmışsınız temizlik ve kalibrasyonu. Gerek kalmıyor.

Bıçaklar birbirine değiyor gibi. Değirmen durduğunda bıçaklar arasında birşey var gibi geldi.
Şimdi tekrar içini açtım şu işaretlediğim delik gördüğünüz gibi yine tıkanmış, sesi de buradan geçerken olan sürtünme çıkartıyor. Aynı zamanda retention a da sebep oluyor. Bunun olması motoru zorluyor mudur bilmiyorum ama değirmen biraz ısınmış.

Ekli dosyalar

• F8EAF6C6-7332-4C56-8429-D3CCC60A9B57.jpeg
    F8EAF6C6-7332-4C56-8429-D3CCC60A9B57.jpeg
    139.8 KB · Görüntüleme: 299
Geri