Bugün gelbura.com 'un mağazaya uğradım. İlgisinden dolayı Yiğit Bey'e teşekkür ederim.
@Globally
İdose DF64'ü biraz kurcaladım, birkaç öğütüm yaptım. İlk birkaç öğütümde biraz topaklanma yaptı. Ancak bu problem edilecek seviyede değildi. Zaten cihazın ilk çalışması olduğu için ilk 3-4 kg öğütüm süresince kesin hüküm vermek de erken davranmaya girecektir. Ancak 4-5 öğütüm sonrası öğütümdeki topaklanma ve alınan espresso shot oranı beni memnun etti. Tezgahta Bianca'yı değerlendirdik bu denemede.
Yiğit Bey'e de ilettiğim bence en önemli husus, kahvenin çıkış yerinde bulunan plastik parça, declumper. Onun telli bir versiyona geçmesi veya pompanın gücüyle esneklik problemi yaşamayacak bir başka plastik ile değişmesi gerekir. Çünkü bu parça nedeniyle pompa etkinlik açısından performans kaybına neden oluyor. Pompaya basarken birikmiş kahveyi ya bir anda pat diye dışarı atıyor ya da plastik açılmadığı için dışarı atamıyor.
Düğmenin konumu bence yanlış. Evde kullanırken problem değil ancak ileride dükkanda tezgaha koymak istesem problem olur.
Dozaj kabının açısı da az daha yukarı yönlü olsa iyi olurdu, ama bu haliyle de problem değil. Zamanla geliştirilicek şeyler.
Bunun haricinde çalışması, malzeme kalitesi açısından gözüme batan olumsuz bir husus olmadı.
Üstündeki standart dişli son derece yeterli ve iyi, aradaki fiyat farkını düşününce SSP'ye gerek duymadım. Zaten zamanında Mazzer değirmenlerden aşina olduğum bir dişli seti olduğu için ayrıca SSP macerasına girmek istemedim.
Siyah karbon alıp yola revan olduk netice itibariyle.