• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario immersion dripper switch

Şimdi bu demleme ekipmanın hata oranını oldukça azalttığı söyleniyor, peki bunu nasıl yapıyor, nomal demlemede yapabileceğimiz hataları bu ekipman nasıl tolere ediyor? @teyyaredenkahve ile @PepukKahve nin hazırladiği kahve masası programını sonradan izleme şansım oldu, fakat orada da bu konuyu aydınlatıcı bir bilgiye rastlamadım.

Şimdi bu demleme ekipmanın hata oranını oldukça azalttığı söyleniyor, peki bunu nasıl yapıyor, nomal demlemede yapabileceğimiz hataları bu ekipman nasıl tolere ediyor? @teyyaredenkahve ile @PepukKahve nin hazırladiği kahve masası programını sonradan izleme şansım oldu, fakat orada da bu konuyu aydınlatıcı bir bilgiye rastlamadım.

Hızlı döktün yavaş döktün, ortasına döktün kenarına döktün kaz boyunlu kullandın normal çaydanlık kullandın vs gibi etkenler yok. Kahve taneleri ortalama süre ile suyla buluşuyor. Tek etken süre tad over süreyi kısalt under süreyi uzat. Aslında yeni bir cihaz veya yöntem değil bu on yıl öncede clever coffee dripper isimli bir cihazile yapıyorduk. Onun mantığı bardağa koyduğunuzda akış başlıyor kaldırdığınızda duruyor. Yeni bir icat gibi önümüze koyuldu tekrar :)

@NoDRaC ın da yazdığı gibi öncelikle kazboyun kettle ihtiyacınız yok. Çaydanlık kullanabilirsiniz. Döküşünüzü kontrol etmek zorunda değilsiniz.

French press de olduğu gibi kullanımı kolay ve herhangi bir deneyim ya da tecrübe gerektirmiyor. (V60 a göre)

Bunun yanında kahve kağıt filtreden süzüldüğü için, fincanlar daha temiz çıkıyor.

V60 demlemelerinde bloom sırasında kapalı kullanmak isterseniz, kanallanma riskiniz azalır. Kahve homojen ıslanır.

Burada da yazmaya çalışmıştım.

Hızlı döktün yavaş döktün, ortasına döktün kenarına döktün kaz boyunlu kullandın normal çaydanlık kullandın vs gibi etkenler yok. Kahve taneleri ortalama süre ile suyla buluşuyor. Tek etken süre tad over süreyi kısalt under süreyi uzat. Aslında yeni bir cihaz veya yöntem değil bu on yıl öncede clever coffee dripper isimli bir cihazile yapıyorduk. Onun mantığı bardağa koyduğunuzda akış başlıyor kaldırdığınızda duruyor. Yeni bir icat gibi önümüze koyuldu tekrar :)

@NoDRaC ın da yazdığı gibi öncelikle kazboyun kettle ihtiyacınız yok. Çaydanlık kullanabilirsiniz. Döküşünüzü kontrol etmek zorunda değilsiniz.

French press de olduğu gibi kullanımı kolay ve herhangi bir deneyim ya da tecrübe gerektirmiyor. (V60 a göre)

Bunun yanında kahve kağıt filtreden süzüldüğü için, fincanlar daha temiz çıkıyor.

V60 demlemelerinde bloom sırasında kapalı kullanmak isterseniz, kanallanma riskiniz azalır. Kahve homojen ıslanır.

Burada da yazmaya çalışmıştım.

Bilgi için teşekkürler arkadaşlar🙏

Bu ekipmana ısınmaya başladım. Her demlememde yeni şeyler geliyor aklıma. Çok çeşitli varyasyonlara imkân sağlayan bir ekipman

V60'ta tatmin edici sonuç aldığım Coffee Circulor'ın Uganda Elgon'unu bu sefer Immersion Dripper ile, farklı bir reçete kullanarak demledim.

Daha önce birçok sefer deneyip iyi netice aldığım, Orkun Üstel'in dört eşit döküşlü reçetesini, kendimce modifiye ettim.

Neticeye gelince: V60 ile yaptığım demlemeye göre Elgon için daha dengeli bir fincana ulaştım diyebilirim. Ayrıca Immersion demlememde, kavurucunun notlarında yer almayan çilek aromasını aldım ki bu çok hoş oldu. After taste ise daha keyifliydi.

Reçetede şunu yaptım

17/280 su (Peak, 4, 62mg/l gh, 50mg/l kh, sıcaklık 94 derece)
Dripper kapalı--> [1. döküş (0:00'da) ve 2. döküş(0:30'da) - 70-70 gr]
Dripper'ı 1. dakikada açtım [3. döküş (1:00'den itibaren) 70 gram - 4. döküş (1:30'den itibaren) 70 gram]
Bitiş: 2:45
CMD: 23 klik
Filtre: Cafec Traditional

Dün akşam da Yandaro'yu üç basamaklı döküşle, belli süre dripper kapalı haldeyken demledim. Yandaro için diyebilirim ki, yaptığım en iyi demlemeydi. Ama henüz tam karakterini bulabildiğimi söyleyemeyeceğim.

Immersion dripper için biçilen değer yüksek olsa da, kendisiyle çıktığım yoldan keyif almaya başladım. Bakalım birlikteliğimiz nelere gebe.
sizin yöntemle Muttley&Jack's Carlos Pola'sını demledim. sonuç gerçekten de çok iyi. favori çekirdeklerimden olan bu kahveyi daha önce birçok farklı yöntemle denemiştim. öncesinde alamadığım bazı tadları bu fincanla aldım. akılda kalan çok hoş keyifli bir fincan oldu. paylaşım için teşekkürler :)

Arkadaşlar sorum çok acemice olacak fakat hario switch ile clever dripper lar arasında ne gibi farklar vardır? Bununla ilgili bir konu bulamadım forumda. Bir tanesini alacağım ama farkını bilmeden seçemedim.

Arkadaşlar sorum çok acemice olacak fakat hario switch ile clever dripper lar arasında ne gibi farklar vardır? Bununla ilgili bir konu bulamadım forumda. Bir tanesini alacağım ama farkını bilmeden seçemedim.
Bildiğim kadarını aktarayim, switchde tuş var, clever ise bardağa oturtunca akıyor, switch tek porsiyon, clever ise iki kişilik, cleverin dağıtıcısı yok ara sıra daha ucuza bulunabiliyor, hario şu sıra hiç bulunamıyor.

Şuralara bakabilirsiniz:

Benim açtığım konuda (son bağlantı) şu videoya işaret etmiştim, ufak bir Brewista ve Clever mukayesesi için. Clever'la demlemeler yapan bir Yunanlı barista var, onun kullandığı daha şık ama şu anda satılanlar daha farklı.

Genel kanı, bu ekipmanların "kahveyi V60 (ya da perkolasyon) kadar çözemese de istikrarlı fincanlar çıkarabildiği ve fazla emek harcanmasına lüzum bırakmadığı" yönünde. Ben buna kısmen katılmakla beraber, gövdesi zayıf kahveleri sevmediğim için immersiyon yöntemini tercih etmemden dolayı bu ürünlere meyyalim biraz.

1-2 haftadır her gün Brewista'yla denemeler yapıyorum, gittikçe daha iyi sonuçlar alıyorum. Önce suyu koyup sonra kahveyi eklemek oldukça farklı, bazı durumlarda güzel sonuçlar verebiliyor. Mesela bu sabah birkaç ay evvel V60'ta deneyip pek beğenmediğim bir Endonezya kahvesini demledim Brewista ile, o rahatsız edici ağırlıktaki gövdeden eser yoktu, asidite dengelenmişti ve beni çok memnun eden kremamsı/kadifemsi bir karaktere kavuşmuştu kahve. Halbuki normalde bu ürün gövdeyi artırıyor (gerçi ben dediğim gibi önce suyu sonra kahveyi koydum ve kahvenin çok çözünmesine izin vermedim).

Fakat maalesef Brewista'nın piyasa fiyatı yüksek. Clever'ı Urban Roastery satıyordu, bir sorabilirsiniz oraya, 350₺ diyorlardı en son. Hario da pek ucuz değil ama tahliyesi daha hızlı gerçekleşiyor anladığım kadarıyla, bu iyi bir avantaj.

Immersion stoklara girdi, ben aldım. Tabii kampanya falan olmadan almış bulundum.
Bildiğim kadarını aktarayim, switchde tuş var, clever ise bardağa oturtunca akıyor, switch tek porsiyon, clever ise iki kişilik, cleverin dağıtıcısı yok ara sıra daha ucuza bulunabiliyor, hario şu sıra hiç bulunamıyor.

İmmersion tekrar stoklarda girmiş sanırım, en uygun fiayatla nerde satılıyor belki bilen vardır diye sorayım dedim

Geri