• Eylül
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı gelmesi ile birlikte logomuzu değiştirdik ve Kahve Kulübü kahve alım anketini başlattık. Sizlerin oyları ile belirlenecek firmadan Eylül ayı toplu kahve alımı yapılacak.
    Eylül ayı Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı unutmayın.

Hario immersion dripper switch

melih ismail

İyi Bilinen Üye
Hario 40lı kutu filtre kulüp kampanyasının yanında edindiğim bu güzel ekipmanın bir konusu olsun istedim.
Tarifleri bu başlık altında paylaşabiliriz :)
 

melih ismail

İyi Bilinen Üye
İlk tarif benden olsun :)
Kavurucu: PETRA COFFEE
Çekirdek: Ruanda gitesi #2 (washed)
Demleme Yöntemi: Hario immersion dripper switch
Baratza encore 16.kademe
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)
Demleme: 0-.30 sn 60 gr bloom +0.30sn- 1.10 e kadar 240 ml su ve 1.10-2.20 arası bekleme süresi ve switchi açıp demlemeyi tamamlama bitiş 3.10

Tadım Notum :kahveyi daha önce v60-kalita 185 -aeropress gibi yöntemlerde denemiştim ama bu immersion yöntemiyle kahvenin içindeki bütün çiçeksi aromalar ortaya çıktı , beklemediğim kadar keyifli ve dengeli bir kahve oldu.
 

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
Konum
Ankara
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
 

Ali Aytaç

İyi Bilinen Üye
Konum
Pendik
İsim
Ali
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
Paylaşılan reçetelerin kişilere daha kolay ulaşabilmesi adına mantıklı bir öneri. İnşallah forum için de uygundur.
 

lucello

Üye
Konum
İstanbul
İsim
Cem Sarıkaya
Daha fazla  
İsim
Cem Sarıkaya
u
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
uygulanabilir ise gayet guzel olur daha pratik
 

melih ismail

İyi Bilinen Üye
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
@NoDRaC iletelim :)
 

NoDRaC

İyi Bilinen Üye
Yönetici
Editör
Konum
İstanbul
İsim
Suat
Daha fazla  
İsim
Suat
Espresso Makinesi
Lelit Bianca
Değirmen
Niche, Comandante
Ekipmanlar
V60, Chemex, Kalita, Melodrip
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
istanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
gaziosmanpaşa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
taksim
Konum
Kocaeli
İsim
Evin Baristası
Daha fazla  
İsim
Evin Baristası
Espresso Makinesi
Delonghi Dedica
Değirmen
Kg79, Comandante
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Delter Coffee Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Kocaeli
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Kandıra
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
İzmit

Farklı ekipmanlar ile de denedim Diquinho #2 ama böyle bayağı iyi oldu.
Yoğun/tatlı vişne asiditesi ve çikolata kokusu 🍫🍒
 

ShaidarHaran

Aktif Üye
İsim
Yasin
Daha fazla  
İsim
Yasin
İlk tarif benden olsun :)
Kavurucu: PETRA COFFEE
Çekirdek: Ruanda gitesi #2 (washed)
Demleme Yöntemi: Hario immersion dripper switch
Baratza encore 16.kademe
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)
Demleme: 0-.30 sn 60 gr bloom +0.30sn- 1.10 e kadar 240 ml su ve 1.10-2.20 arası bekleme süresi ve switchi açıp demlemeyi tamamlama bitiş 3.10

Tadım Notum :kahveyi daha önce v60-kalita 185 -aeropress gibi yöntemlerde denemiştim ama bu immersion yöntemiyle kahvenin içindeki bütün çiçeksi aromalar ortaya çıktı , beklemediğim kadar keyifli ve dengeli bir kahve oldu.
Bu demleme tariflerine yeni yeni bakıyorum ilgilenmeye başlıyorum belki ondandır tam anlayamadım. Demleme için 60ml suyu blooming için koyuyorsunuz bu 30 saniyeye kadar sürüyor ağzı kapalı cihazın su akışı yok. 30. Saniyeden 110. Saniyeye kadar 240ml su ekliyoruz. Bu 240 ml suyu ekleme 110. Saniyeye kadar yavaş yavaş ekliyoruz anladığım kadarıyla. 2.2 ye kadar bekliyoruz. Cihazın altı hala kapalı galiba bu süre ye kadar demleme oluyor akış yok yanlış anlamadıysam. 2.2 de switch i açıyoruz ve su akışı sağlıyoruz bu su da 3.1 e kadar sürüyor ve kahvemiz hazır. Teşekkürler
 

melih ismail

İyi Bilinen Üye
Bu demleme tariflerine yeni yeni bakıyorum ilgilenmeye başlıyorum belki ondandır tam anlayamadım. Demleme için 60ml suyu blooming için koyuyorsunuz bu 30 saniyeye kadar sürüyor ağzı kapalı cihazın su akışı yok. 30. Saniyeden 110. Saniyeye kadar 240ml su ekliyoruz. Bu 240 ml suyu ekleme 110. Saniyeye kadar yavaş yavaş ekliyoruz anladığım kadarıyla. 2.2 ye kadar bekliyoruz. Cihazın altı hala kapalı galiba bu süre ye kadar demleme oluyor akış yok yanlış anlamadıysam. 2.2 de switch i açıyoruz ve su akışı sağlıyoruz bu su da 3.1 e kadar sürüyor ve kahvemiz hazır. Teşekkürler
aynen öyle 2.20ye kadar switch kapalı sonra açılıyor
 

Kahveciningalaksirehberi

İyi Bilinen Üye
Editör
Arkadaşlar selamlar, plastikten geçiş aşamasında benim tatmin olmadığım bir konu vardı: Sıcaklık.

Plastikte ön ısıtma yapmama gerek bile olmazken, bu cam V60’ımızı bir şekilde ısıtmamız gerek. Demlerken ki sıcaklığa getirmek adına 150g civarı sıcak su döküyordum, ama demleme suyum çok değerli, 5 gramını bile israf etmek istemem.

Tavsiyem şudur, kilidi kapatın (akış olmasın), filtrenizi koyun, 60-75 sıcak su ile swirl yapın. Çok dikkat edin, eliniz yanmasın, 30-40 sn sonra kilidi açın, 150g sudan bile daha iyi ısıtmış olursunuz.
 

ytghan

İyi Bilinen Üye
İsim
Emre
Arkadaşlar selamlar, plastikten geçiş aşamasında benim tatmin olmadığım bir konu vardı: Sıcaklık.

Plastikte ön ısıtma yapmama gerek bile olmazken, bu cam V60’ımızı bir şekilde ısıtmamız gerek. Demlerken ki sıcaklığa getirmek adına 150g civarı sıcak su döküyordum, ama demleme suyum çok değerli, 5 gramını bile israf etmek istemem.

Tavsiyem şudur, kilidi kapatın (akış olmasın), filtrenizi koyun, 60-75 sıcak su ile swirl yapın. Çok dikkat edin, eliniz yanmasın, 30-40 sn sonra kilidi açın, 150g sudan bile daha iyi ısıtmış olursunuz.
Ben normal v60da ısıtırken servere dökülen suyu 2-3 kere daha geçiriyorum ısı problemim olmuyor.Tavsiye ederim
 

melih ismail

İyi Bilinen Üye
Arkadaşlar selamlar, plastikten geçiş aşamasında benim tatmin olmadığım bir konu vardı: Sıcaklık.

Plastikte ön ısıtma yapmama gerek bile olmazken, bu cam V60’ımızı bir şekilde ısıtmamız gerek. Demlerken ki sıcaklığa getirmek adına 150g civarı sıcak su döküyordum, ama demleme suyum çok değerli, 5 gramını bile israf etmek istemem.

Tavsiyem şudur, kilidi kapatın (akış olmasın), filtrenizi koyun, 60-75 sıcak su ile swirl yapın. Çok dikkat edin, eliniz yanmasın, 30-40 sn sonra kilidi açın, 150g sudan bile daha iyi ısıtmış olursunuz.
çok güzel bir tavsiye teşekkürler
 
Üst