melih ismail
Üye
Hario 40lı kutu filtre kulüp kampanyasının yanında edindiğim bu güzel ekipmanın bir konusu olsun istedim.
Tarifleri bu başlık altında paylaşabiliriz
Tarifleri bu başlık altında paylaşabiliriz

Paylaşılan reçetelerin kişilere daha kolay ulaşabilmesi adına mantıklı bir öneri. İnşallah forum için de uygundur.Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
@NoDRaC iletelimDaha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
@NoDRaC iletelim![]()
Cevabınız için teşekkürlerBu problem benimde aklımda etiket sistemi farklı çalışıyor forumun. Eklentiler var ama ücretli maalesef.
evet bende bekliyorumHiç yeni tarif gelmemiş.![]()
Bu demleme tariflerine yeni yeni bakıyorum ilgilenmeye başlıyorum belki ondandır tam anlayamadım. Demleme için 60ml suyu blooming için koyuyorsunuz bu 30 saniyeye kadar sürüyor ağzı kapalı cihazın su akışı yok. 30. Saniyeden 110. Saniyeye kadar 240ml su ekliyoruz. Bu 240 ml suyu ekleme 110. Saniyeye kadar yavaş yavaş ekliyoruz anladığım kadarıyla. 2.2 ye kadar bekliyoruz. Cihazın altı hala kapalı galiba bu süre ye kadar demleme oluyor akış yok yanlış anlamadıysam. 2.2 de switch i açıyoruz ve su akışı sağlıyoruz bu su da 3.1 e kadar sürüyor ve kahvemiz hazır. Teşekkürlerİlk tarif benden olsun
Kavurucu: PETRA COFFEE
Çekirdek: Ruanda gitesi #2 (washed)
Demleme Yöntemi: Hario immersion dripper switch
Baratza encore 16.kademe
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)
Demleme: 0-.30 sn 60 gr bloom +0.30sn- 1.10 e kadar 240 ml su ve 1.10-2.20 arası bekleme süresi ve switchi açıp demlemeyi tamamlama bitiş 3.10
Tadım Notum :kahveyi daha önce v60-kalita 185 -aeropress gibi yöntemlerde denemiştim ama bu immersion yöntemiyle kahvenin içindeki bütün çiçeksi aromalar ortaya çıktı , beklemediğim kadar keyifli ve dengeli bir kahve oldu.
aynen öyle 2.20ye kadar switch kapalı sonra açılıyorBu demleme tariflerine yeni yeni bakıyorum ilgilenmeye başlıyorum belki ondandır tam anlayamadım. Demleme için 60ml suyu blooming için koyuyorsunuz bu 30 saniyeye kadar sürüyor ağzı kapalı cihazın su akışı yok. 30. Saniyeden 110. Saniyeye kadar 240ml su ekliyoruz. Bu 240 ml suyu ekleme 110. Saniyeye kadar yavaş yavaş ekliyoruz anladığım kadarıyla. 2.2 ye kadar bekliyoruz. Cihazın altı hala kapalı galiba bu süre ye kadar demleme oluyor akış yok yanlış anlamadıysam. 2.2 de switch i açıyoruz ve su akışı sağlıyoruz bu su da 3.1 e kadar sürüyor ve kahvemiz hazır. Teşekkürler
Ben normal v60da ısıtırken servere dökülen suyu 2-3 kere daha geçiriyorum ısı problemim olmuyor.Tavsiye ederimArkadaşlar selamlar, plastikten geçiş aşamasında benim tatmin olmadığım bir konu vardı: Sıcaklık.
Plastikte ön ısıtma yapmama gerek bile olmazken, bu cam V60’ımızı bir şekilde ısıtmamız gerek. Demlerken ki sıcaklığa getirmek adına 150g civarı sıcak su döküyordum, ama demleme suyum çok değerli, 5 gramını bile israf etmek istemem.
Tavsiyem şudur, kilidi kapatın (akış olmasın), filtrenizi koyun, 60-75 sıcak su ile swirl yapın. Çok dikkat edin, eliniz yanmasın, 30-40 sn sonra kilidi açın, 150g sudan bile daha iyi ısıtmış olursunuz.
çok güzel bir tavsiye teşekkürlerArkadaşlar selamlar, plastikten geçiş aşamasında benim tatmin olmadığım bir konu vardı: Sıcaklık.
Plastikte ön ısıtma yapmama gerek bile olmazken, bu cam V60’ımızı bir şekilde ısıtmamız gerek. Demlerken ki sıcaklığa getirmek adına 150g civarı sıcak su döküyordum, ama demleme suyum çok değerli, 5 gramını bile israf etmek istemem.
Tavsiyem şudur, kilidi kapatın (akış olmasın), filtrenizi koyun, 60-75 sıcak su ile swirl yapın. Çok dikkat edin, eliniz yanmasın, 30-40 sn sonra kilidi açın, 150g sudan bile daha iyi ısıtmış olursunuz.
Ben normal v60da ısıtırken servere dökülen suyu 2-3 kere daha geçiriyorum ısı problemim olmuyor.Tavsiye ederim
Suyu bir de filtredeki kokuyu alsın diye döküyoruz. Aynı suyu tekrar dökmek suya geçen kağıt tadı tekrar gelmez mi ?Evet, başta server’a dökülen suyu switch’i kapatıp tekrar dripper’a döküyordum, bu şekilde daha basit geldi nedense...
Suyu bir de filtredeki kokuyu alsın diye döküyoruz. Aynı suyu tekrar dökmek suya geçen kağıt tadı tekrar gelmez mi ?