• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario immersion dripper switch

İlk tarif benden olsun :)
Kavurucu: PETRA COFFEE
Çekirdek: Ruanda gitesi #2 (washed)
Demleme Yöntemi: Hario immersion dripper switch
Baratza encore 16.kademe
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)
Demleme: 0-.30 sn 60 gr bloom +0.30sn- 1.10 e kadar 240 ml su ve 1.10-2.20 arası bekleme süresi ve switchi açıp demlemeyi tamamlama bitiş 3.10

Tadım Notum :kahveyi daha önce v60-kalita 185 -aeropress gibi yöntemlerde denemiştim ama bu immersion yöntemiyle kahvenin içindeki bütün çiçeksi aromalar ortaya çıktı , beklemediğim kadar keyifli ve dengeli bir kahve oldu.
 
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
 
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
Paylaşılan reçetelerin kişilere daha kolay ulaşabilmesi adına mantıklı bir öneri. İnşallah forum için de uygundur.
 
u
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.

uygulanabilir ise gayet guzel olur daha pratik
 
Daha önceden aklımda olan bir fikri yazmak istedim bu başlık vesilesi ile. Günün kahvesi başlığında gerçekten çok fazla ve çok güzel tarifler yer alıyor ancak bunlar kategorize olmadığı için bir süre sonra arka sayfalarda kayboluyorlar. Mesela ben yeni bir kahve aldığım zaman ya da yeni bir alet edindğim zaman önce bu forumda yer alan tariflere bakmayı tercih ediyorum. Bunu pratik hale getirmek gerçekten çok faydalı olabilir. Bunun için aklıma iki yöntem gelmişti; ya bu başlık gibi her alete ait bir başlık yaratılacak ya da (bence daha kullanınşlı ve güzel) forum içi tag (#) sistemi yapılacak. Örneğin #v60, #aeropress, #kalite, #colombia, #ethiopia #kahvefabrikası, #kungpow gibi ortak tagler oluşturulursa ve yazılan tariflerde bu tagler kullanılırsa dileyen v60 tagini aratarak o yönteme ait tariflere ya da spesifik bir kahveye ait tariflere rahatça ulaşabilir. Tabi gelişmiş aramada konu seçerek arama yapılabiliyor ama onun için günün kahvesi başlığının ana başlık hale getirilmesi gerekiyor, diğer türlü demleme başlığı altındaki tüm konularda arama oluyor ve o da karmaşa yaratıyor.
@NoDRaC iletelim :)
 


Farklı ekipmanlar ile de denedim Diquinho #2 ama böyle bayağı iyi oldu.
Yoğun/tatlı vişne asiditesi ve çikolata kokusu 🍫🍒
 
İlk tarif benden olsun :)
Kavurucu: PETRA COFFEE
Çekirdek: Ruanda gitesi #2 (washed)
Demleme Yöntemi: Hario immersion dripper switch
Baratza encore 16.kademe
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)
Demleme: 0-.30 sn 60 gr bloom +0.30sn- 1.10 e kadar 240 ml su ve 1.10-2.20 arası bekleme süresi ve switchi açıp demlemeyi tamamlama bitiş 3.10

Tadım Notum :kahveyi daha önce v60-kalita 185 -aeropress gibi yöntemlerde denemiştim ama bu immersion yöntemiyle kahvenin içindeki bütün çiçeksi aromalar ortaya çıktı , beklemediğim kadar keyifli ve dengeli bir kahve oldu.
Bu demleme tariflerine yeni yeni bakıyorum ilgilenmeye başlıyorum belki ondandır tam anlayamadım. Demleme için 60ml suyu blooming için koyuyorsunuz bu 30 saniyeye kadar sürüyor ağzı kapalı cihazın su akışı yok. 30. Saniyeden 110. Saniyeye kadar 240ml su ekliyoruz. Bu 240 ml suyu ekleme 110. Saniyeye kadar yavaş yavaş ekliyoruz anladığım kadarıyla. 2.2 ye kadar bekliyoruz. Cihazın altı hala kapalı galiba bu süre ye kadar demleme oluyor akış yok yanlış anlamadıysam. 2.2 de switch i açıyoruz ve su akışı sağlıyoruz bu su da 3.1 e kadar sürüyor ve kahvemiz hazır. Teşekkürler
 
Bu demleme tariflerine yeni yeni bakıyorum ilgilenmeye başlıyorum belki ondandır tam anlayamadım. Demleme için 60ml suyu blooming için koyuyorsunuz bu 30 saniyeye kadar sürüyor ağzı kapalı cihazın su akışı yok. 30. Saniyeden 110. Saniyeye kadar 240ml su ekliyoruz. Bu 240 ml suyu ekleme 110. Saniyeye kadar yavaş yavaş ekliyoruz anladığım kadarıyla. 2.2 ye kadar bekliyoruz. Cihazın altı hala kapalı galiba bu süre ye kadar demleme oluyor akış yok yanlış anlamadıysam. 2.2 de switch i açıyoruz ve su akışı sağlıyoruz bu su da 3.1 e kadar sürüyor ve kahvemiz hazır. Teşekkürler
aynen öyle 2.20ye kadar switch kapalı sonra açılıyor
 
Arkadaşlar selamlar, plastikten geçiş aşamasında benim tatmin olmadığım bir konu vardı: Sıcaklık.

Plastikte ön ısıtma yapmama gerek bile olmazken, bu cam V60’ımızı bir şekilde ısıtmamız gerek. Demlerken ki sıcaklığa getirmek adına 150g civarı sıcak su döküyordum, ama demleme suyum çok değerli, 5 gramını bile israf etmek istemem.

Tavsiyem şudur, kilidi kapatın (akış olmasın), filtrenizi koyun, 60-75 sıcak su ile swirl yapın. Çok dikkat edin, eliniz yanmasın, 30-40 sn sonra kilidi açın, 150g sudan bile daha iyi ısıtmış olursunuz.
 
Arkadaşlar selamlar, plastikten geçiş aşamasında benim tatmin olmadığım bir konu vardı: Sıcaklık.

Plastikte ön ısıtma yapmama gerek bile olmazken, bu cam V60’ımızı bir şekilde ısıtmamız gerek. Demlerken ki sıcaklığa getirmek adına 150g civarı sıcak su döküyordum, ama demleme suyum çok değerli, 5 gramını bile israf etmek istemem.

Tavsiyem şudur, kilidi kapatın (akış olmasın), filtrenizi koyun, 60-75 sıcak su ile swirl yapın. Çok dikkat edin, eliniz yanmasın, 30-40 sn sonra kilidi açın, 150g sudan bile daha iyi ısıtmış olursunuz.
Ben normal v60da ısıtırken servere dökülen suyu 2-3 kere daha geçiriyorum ısı problemim olmuyor.Tavsiye ederim
 
Arkadaşlar selamlar, plastikten geçiş aşamasında benim tatmin olmadığım bir konu vardı: Sıcaklık.

Plastikte ön ısıtma yapmama gerek bile olmazken, bu cam V60’ımızı bir şekilde ısıtmamız gerek. Demlerken ki sıcaklığa getirmek adına 150g civarı sıcak su döküyordum, ama demleme suyum çok değerli, 5 gramını bile israf etmek istemem.

Tavsiyem şudur, kilidi kapatın (akış olmasın), filtrenizi koyun, 60-75 sıcak su ile swirl yapın. Çok dikkat edin, eliniz yanmasın, 30-40 sn sonra kilidi açın, 150g sudan bile daha iyi ısıtmış olursunuz.
çok güzel bir tavsiye teşekkürler
 
Geri
Üst