• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@mimds

Bence bu reçete, aeropress'in hem mucidinin, hem de çıkış sebebinin, derman olacağı derdin ruhuna uygun bir reçete. 35 gram kullanılan, 4-5 dakika bekletilen tarifler bana çok saçma geliyor ev ya da kafe kullanımı için. (yarışma tabi ki farklı bir ortam) O yüzden aeropress ile en sevdiğim 3 reçeteden bir tanesi bu :)
Katılıyorum! Sizin kendi Delter receteniz de gayet iyi bence, bir kac kez denedim ve keyfli fincanlar çıktı :)

Kahve: Colombia Finca El Paraiso
Kavurma: Orta - Açık
Kavuran: @zumrutkaraca ( 20 Nisan 2020 )
Delter Coffee Press
Comandante 23 Klik
Demleme 200gr su
Kullanılan su: Buzdağı Ph: 7.1
14 gr kahve
Demleme sıcaklığı 93 derece
demleme 2:08
Bardak: Zwilling 200cc

Sözlerime nasıl başlayım bilmiyorum ama şu şekilde ifade edebilirim. Çok kahve tüketiyorum ve hep farklı kahveleri denemeye çalışıyorum. Bu içtiğim kahve son zamanlarda içtiğim en iyi kahve Gardellinin Ethiopyası ile birlikte. Çok ama çok net söylebilirim. Çok çok çok güzek kahve. Hatta bir tane daha sipariş edeceğim.
El Paraiso serisi kahve bende hep tam not almıştır. Bu da öyle. İnanılmaz floral inanılmaz meyvemsi. Kan portakalı yazmasa tadım notlarında direkt derdim zaten. Muhteşem muhteşeeeeeeeem. Resmen aşık olunası bir kahve çıkmış ortaya.

not: çiftlik bilgilerini heyecandan yazmamışım. güncelliyorum.

Jose Ignacio Gomez çiftliği Vereda el Naranjal de bulunmakta. Deniz seviyesinden 1900 metre yukarıda olan kahve üretim alanı yılda 1800mm yağış alıyor. Jose hasat'ı kendi ailesi ve kendi yetiştirdiği ekibi ile topluyor ve yine kendi fermante ediyor. Bu kahve ise honey tarzında fermante edilmiş.

@zumrutkaraca hocam. stokları sağlam tut geliyorum!

94721560_3097944780249676_2888552689824694272_n.jpg

kahveyi içerken dinlediğim,

Son düzenleme:
Kavurucu: Coffee Department
Çekirdek: Brazil Pedra Azul (07.04.2020)
Demleme Yöntemi: V60 (60 ml 45 sn. Bloom, geri kalan su 1.45 e kadar orta tempoda)
Demleme Süresi: 03.15
Öğütme: Orta/kalın çekim (Comandante 25 klik, 24-25 klik bu porsiyona göre kahvenin limiti gibi birkaç klik aşağı inince acılaşma başlıyor.)
Filtre kağıdı: Hario Hollanda 100'lük
Oran: 1/16.6 (30 gr kahve - 500 ml su)
Su sıcaklığı: 98°C

Coffee Department'ın son zamanlarda denediğim ikinci kahvesi. Bu kahvelerini ilkinden daha çok beğendim. Yoğun gövde, dengeli asidite ve başlarda bitter çikolata ve karamelize portakal kabuğu lezzetleri biraz soğuyunca sütlü çikolataya dönüyor. Yalnız demlemeyi iyi ayarlamak lazım zira bitter çikolata çok öne de gelebiliyor.
Benim sabah kahvesi olarak düşündüğüm yumuşak, dengeli, yuvarlak tarifine büyük ölçüde uyuyor.

Kavurucu: Boxx COFFEE
Çekirdek: Kenya kirinyaga
Demleme Yöntemi: V60
Değirmen: Baratza Encore 17.Kademe
(45ml 35 sn. Bloom, toplam 2 döküşte demleme 2.30 dakika bitiş.)
Oran: 1/15 225 ml.su 15gr. kahve
Filtre kağıdı: Hario Japon 40'lık
güzel bir kenya kahvesi greyfurt ve çikolata aroması belli oluyor hoş bir kahve tavsiye ederim.

Kahve: Kibingi, Oro Anaerobic - Burundi
Üretici: Kibingo Washing Station
Kavuran: Muttley&Jack Coffee Roasters (15 Nisan)
Öğütüm: Comandante 23 click
Oran: 1:15 (16:240)
Su: 93 derece
Metod: Hario V60 + Kutusuz Japonya üretim filtre (45g bloom + 65g + 65g + 65g)
Süre: 3:25 bitiş
Link: https://muttleyandjack.com/collecti...ts/burundi-kibingo-oro-anaerobic-fermentation

Bu kahve ile ilgili beklentim 14. gunden sonra mukemmel olacagi yonundeydi ancak dayanamadigim icin 7 gununde bir deneme yapmistim ve kahve hala zamanim var diyordu. Bugun tekrar bir deneme yaptigimda tatlarin daha da yerine oturdugu kolayca anlasiliyor. Standart tarifim ile demleme yaptim ve bekledigimden biraz daha uzun surdu, ancak bu kahvenin tadinda bir acilasmaya yol acmis degil, bu yuzden sureyi normal kabul ediyorum bu asamada.

Ahududu-limon kokusunu bardaktan alabiliyorsunuz. Hafif sicakken ahududu mayhoslugu ve sonrasinda limon asiditesi kendini belli ediyor. Orta sicakliklarda limon limon tadiyorsunuz diyebilirim. Ilerleyen gunlerde bu tatlarin daha da belirgin olacagina eminim.

Bu kavurucudan ilk denememdi ve acikcasi memnum kaldim, genelde farkli kavuruculari denemek istesem de buradan bir daha alis-veris yaparim. Ayrica kavurucu ile kisa bir mesajlasmamiz oldu ve kendisi gayet ilgili, bu da arti puan kazandirdi bir musteri olarak.
Kopegi ve kendisine bu yolda basarilar diliyorum. :)

kibingo.jpeg

Kavurucu: Kungpow Coffee
Kahve: Guatemala El Mirrador
Bölge: Huehuetenango
Tür: % 100 Bourbon
Kavurma Tarihi: 04.04.2020
Demleme Ekipmanı: Brewista Smart Brew
Öğütüm Derecesi: Comandante 60 red clix
Kahve/Su Oranı: 30/240+60 gram (bypass)
Su: Buzdağı-94 C

Kungpow’un önerdiği "Keep right pass left" demleme metodunu Clever dripper elimde olmadığı için Brewista Smart Brew kullanarak demledim. Keşke her kavurucu demleme yöntemini bizimle paylaşsa. Biz yine yöntemin üzerinde oynayalım tabi. Kungpow’u bu sebepten dolayı takdir ediyorum.
Metodu buraya yazıyorum.
Filtre kağıdı ıslatılır ve 1 dakika kuruması beklenir
00:00. 30 gram kahveye 240 gram su 45 saniye içerisinde eklenir
01:45. oluşan kabuk kırılır ve çalkalanır.
02:00. dripper servis elemanına yerleştirilir.
02:45. Dripper kaldırılır ve 50-75 gram su eklenerek bypass edilir.

En sonda 60 gram su ekleyerek by-pass ettim ve toplamda 300 gram su kullandım. Ortaya çıkan bardaktan memnun kaldım. Kahve soğudukça ağza gelen o vişnemsi tadı sevdim. V60 ile demlediğimde bu yönteme göre sönük bir kahve çıkıyor ortaya. O sebeple bu kahveyi önerilen yöntemle demlemeye devam edeceğim.
221460A2-EF3B-46FA-9EB2-F9F3907E2B76.jpeg

Kavurucu: Kungpow Coffee
Kahve: Guatemala El Mirrador
Bölge: Huehuetenango
Tür: % 100 Bourbon
Kavurma Tarihi: 04.04.2020
Demleme Ekipmanı: Brewista Smart Brew
Öğütüm Derecesi: Comandante 60 red clix
Kahve/Su Oranı: 30/240+60 gram (bypass)
Su: Buzdağı-94 C

Kungpow’un önerdiği "Keep right pass left" demleme metodunu Clever dripper elimde olmadığı için Brewista Smart Brew kullanarak demledim. Keşke her kavurucu demleme yöntemini bizimle paylaşsa. Biz yine yöntemin üzerinde oynayalım tabi. Kungpow’u bu sebepten dolayı takdir ediyorum.
Metodu buraya yazıyorum.
Filtre kağıdı ıslatılır ve 1 dakika kuruması beklenir
00:00. 30 gram kahveye 240 gram su 45 saniye içerisinde eklenir
01:45. oluşan kabuk kırılır ve çalkalanır.
02:00. dripper servis elemanına yerleştirilir.
02:45. Dripper kaldırılır ve 50-75 gram su eklenerek bypass edilir.

En sonda 60 gram su ekleyerek by-pass ettim ve toplamda 300 gram su kullandım. Ortaya çıkan bardaktan memnun kaldım. Kahve soğudukça ağza gelen o vişnemsi tadı sevdim. V60 ile demlediğimde bu yönteme göre sönük bir kahve çıkıyor ortaya. O sebeple bu kahveyi önerilen yöntemle demlemeye devam edeceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 1737
Brewista Smart Brew gördüğüm kadarıyla immersion metodunu baz alıyor. yapı itibarıyla v60 immersion dripper veya clever dripper a benzettim doğrumudur? artı ve - yönlerini yazabilirmisiniz?

Kavurucu: Cleancup Coffee
Çekirdek: Guatemala-Huehuetenango Asprocdegua
Öğütüm Derecesi: Orta-İnce Çekim (Timemore Nano- 21-23 Click)
Demleme Yöntemi: V60-Aeropress Ters- Aeorepress Düz
Oran: 1/16
Kullanılan Su: Erikli ve Buzdağı
Su Derecesi: 92-94

V60 yöntemini Cleancup'ın kendi sitesinde yer alan demleme tarifine göre yaptım (kesinlikle her kavurucu sitesine bunu koymalı). Aeoreporess için ise hem düz hem ters demleme yaptım. Çekirdek, hangi yöntemi kullanırsam kullanayım kesinlikle her yudumda ağzımı sulandırdı. Sitesinde yazan tadım notlarını aldım. Parlak bir asiditeye sahip ve buna meyve tatlılığı eşlik ediyor. Kesinlikle denenmesi gereken bir kahve. Özellikle benim gibi gövdeden daha çok asidite ve aroma arayanlara şiddetle tavsiye ederim.

Brewista Smart Brew gördüğüm kadarıyla immersion metodunu baz alıyor. yapı itibarıyla v60 immersion dripper veya clever dripper a benzettim doğrumudur? artı ve - yönlerini yazabilirmisiniz?
V60 ve Clever kullanmadım ama netten araştırdığımda hepsinde mantık aynı. Kahve üzerine sıcak suyu ekledikten sonra istediğimiz zaman kolu çeviriyoruz. Kahve akış deliği açma-kapama kolu sayesinde demleme süreleri ve akış zamanını belirleyebiliyorum. Ben bunu zamanında coffehit sitesinden fiyatı 1,67 pounda indiği için almıştım. Beni almaya iten fiyatı oldu açıkçası. Clever gibi 100% BPA-free Plastic. Hario cam diye biliyorum. Bu ekipmanın en büyük sıkıntısı büyüklüğü. Şu ana kadar kullandığım en büyük ekipman. Serverlera tam oturmuyor. Neden bu kadar büyük yapmışlar anlamadım. Filtre olarak Kalita 185 filtresini kullanıyorum o da küçük geliyor. Buna uygun filtre almak gerekiyor. Bu da diğer sıkıntısı diyebilirim. Hepsi aynı fiyat olsa bunu almazdım açıkçası. Hario tercih ederdim.

Kavurucu: Cleancup Coffee
Çekirdek: Guatemala-Huehuetenango Asprocdegua
Öğütüm Derecesi: Orta-İnce Çekim (Timemore Nano- 21-23 Click)
Demleme Yöntemi: V60-Aeropress Ters- Aeorepress Düz
Oran: 1/16
Kullanılan Su: Erikli ve Buzdağı
Su Derecesi: 92-94

V60 yöntemini Cleancup'ın kendi sitesinde yer alan demleme tarifine göre yaptım (kesinlikle her kavurucu sitesine bunu koymalı). Aeoreporess için ise hem düz hem ters demleme yaptım. Çekirdek, hangi yöntemi kullanırsam kullanayım kesinlikle her yudumda ağzımı sulandırdı. Sitesinde yazan tadım notlarını aldım. Parlak bir asiditeye sahip ve buna meyve tatlılığı eşlik ediyor. Kesinlikle denenmesi gereken bir kahve. Özellikle benim gibi gövdeden daha çok asidite ve aroma arayanlara şiddetle tavsiye ederim.
Bu çekirdekle Türk Kahvesi de demlemenizi öneririm, tabii seviyorsanız; çok yakışıyor.

V60 ve Clever kullanmadım ama netten araştırdığımda hepsinde mantık aynı. Kahve üzerine sıcak suyu ekledikten sonra istediğimiz zaman kolu çeviriyoruz. Kahve akış deliği açma-kapama kolu sayesinde demleme süreleri ve akış zamanını belirleyebiliyorum. Ben bunu zamanında coffehit sitesinden fiyatı 1,67 pounda indiği için almıştım. Beni almaya iten fiyatı oldu açıkçası. Clever gibi 100% BPA-free Plastic. Hario cam diye biliyorum. Bu ekipmanın en büyük sıkıntısı büyüklüğü. Şu ana kadar kullandığım en büyük ekipman. Serverlera tam oturmuyor. Neden bu kadar büyük yapmışlar anlamadım. Filtre olarak Kalita 185 filtresini kullanıyorum o da küçük geliyor. Buna uygun filtre almak gerekiyor. Bu da diğer sıkıntısı diyebilirim. Hepsi aynı fiyat olsa bunu almazdım açıkçası. Hario tercih ederdim.
teşekkür ederim ayrıntılı cevap için. hario bencede daha mantıklı en azından sarf malzemesi olarak klasik hario filtrelerini kullanması diyebilirim.

Clever dripper ve December dripper gibi immersion yöntemi kullanıyor
Brewista Smart Filtre

Brewista Smart Filtre .jpg

altında bir mekanik turuncu switch ile açılıp kapanabilen tek delik var.
Güzel olan tarafı gooseneck kettle gerektirmiyor.Filtre kağıdı olarak en kolay ve her yerde bulunabilen düz tabanlı
4 numara filtre kahve makinesi kağıtları da kullanılabiliyor.
Ancak melitta , kalita tarzı körüklü kağıtlar Brewista smart içine çok daha iyi oturuyor.Su döküş özeni diye bir şey yok.V60 a göre çok daha gövdeli kahve alınabiliyor.
Hani French Press kahvesini seviyorsanız (ben çok severim) ancak bulanıklığından memnun değilseniz aynı lezzet ama pırıl pırıl berrak bir görüntü diyebilirim.
Hario'nun çıkardığı immersion dripper hali hazırda kullandığımız filtre kağıtlarını kullanabildiği için bence daha iyi... 😘

Geri