• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Spada Coffee olarak seçildi. Bu konudan Ağustos ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Günün Kahvesi

mtgg

Üye
Editör
Konum
Adana
İsim
Türker Gündoğdu
Daha fazla  
İsim
Türker Gündoğdu
Espresso Makinesi
Lelit MaraX
Değirmen
Comandante C40, Niche Zero
Ekipmanlar
Fellow Stagg Ekg Kettle,V60, Kalita Wave, Aeropress, Origami, Chemex, Acaia Pearl S
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Adana
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çukurova
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Seyhan
Merhabalar,

Bu başlıkta kullandığımız çekirdekler, demleme yöntemleri ve reçete paylaşımları yapılması için açmak istedim. Başlangıcı da ben yapıyorum.


Kavurucu: Boxx Coffee Roasters
Çekirdek: Ethiopian Oromia Organic Natural
Demleme Yöntemi: Kalita Wave
Comandante 23 klik
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)

45 gr blooming - biraz spin yaparak 35 sn bekledim kalan 255 ml suyu yavaş bir şekilde döktüm. demleme ortalama 2 dk 45 sn sürdü. Narenciye asiditesi belirgin olan bu kahvenin tadım notalarında yazdığı üzere misket limon kabuğu tadını tam olarak alamasam da limon tadını çok rahat bir şekilde alabildim. Orta derecede gövdeye sahip içimi hoş bir kahveydi. Bir sonraki denememi melodriple yapacağım.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhabalar,

Bu başlıkta kullandığımız çekirdekler, demleme yöntemleri ve reçete paylaşımları yapılması için açmak istedim. Başlangıcı da ben yapıyorum.


Kavurucu: Boxx Coffee Roasters
Çekirdek: Ethiopian Oromia Organic Natural
Demleme Yöntemi: Kalita Wave
Comandante 23 klik
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su)

45 gr blooming - biraz spin yaparak 35 sn bekledim kalan 255 ml suyu yavaş bir şekilde döktüm. demleme ortalama 2 dk 45 sn sürdü. Narenciye asiditesi belirgin olan bu kahvenin tadım notalarında yazdığı üzere misket limon kabuğu tadını tam olarak alamasam da limon tadını çok rahat bir şekilde alabildim. Orta derecede gövdeye sahip içimi hoş bir kahveydi. Bir sonraki denememi melodriple yapacağım.
aynı kahveyi deneyimlemiştim. ilk başlarda gerçekten çok kötü bir kahve içiyorum diye düşünürken bende ki kahve sonradan açıldı ve çok güzelleşti.
şuan çok beğeniyorum mesela. arap atı gibi :) sonradan toparladı.
denemek isteyenlere tavsiye ederim rahatlıkla.
 
aynı kahveyi deneyimlemiştim. ilk başlarda gerçekten çok kötü bir kahve içiyorum diye düşünürken bende ki kahve sonradan açıldı ve çok güzelleşti.
şuan çok beğeniyorum mesela. arap atı gibi :) sonradan toparladı.
denemek isteyenlere tavsiye ederim rahatlıkla.

Farklı bir profile sahip hoş içimli bir kahve tavsiye olunur 🙂
 
Çekirdek: Guatemala El Boqueron Naturel
Kavurucu: Probador Collectiva
Yöntem: V60
Oran 15/250
Süre 3.00

Tadım Notları: Sıcakken çok belirgin Mango ve Ananas lezzeti oldukça Tatlı ve Gövdeli Bitiş soğudukça sütlü çikolata tatları. Kör Tadım yapsam kesinlikle bir Etiyopya kahvesi olduğunu düşünürdüm.O derece tatlı ve lezzetli bir kahve.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Kahve: Guatemala EL BOQUERON Natural
Kavurucu: Probador Colectiva
Öğütme Ayarı: CMD 32 klick
Demleme Yöntemi: V60 Kasuya Metodu.
Demleme Sırasında izlediğim Yol : 20 gr kahve ve 300 ml 96 C su kullandım.

Bir çok demleme olasılığını denedim fakat paket üzerindeki mango ve ananas asiditesini alamadım.
Bu sebeple asiditeyi ön plâna çıkarmak amacıyla İlk Bölümü 80'e 40 ikinci bölümü 60-60-60 olarak döktüm. Her döküm aralığını 45 sn zamanla sınırladım. Sonuç olarak ananas asiditesini aldım fakat mango nedir nasıl bir asiditesi vardır anlamlandıramadığım için benim açımdan cevapsız kaldı.
Bunun yanında yüksek asidite beklesem de asiditenin yanında muazzam da bir tatlılık geldi. Dengeli bir gövde ve uzun bir after taste ile de bitti. Bu kahve elinize geçtiğinde, sizin yorumlarınızı da merakla bekliyor olacağım. Dipnot: Paket açıldığında muazzam meyvemsi bir kokuya sahip. @altayozger Hocamın da dediği gibi natural bir Etiyopyadan (koku olarak) ayırmak en azından bendeki pakete göre biraz zor. Herkese keyifli demlemeler dilerim.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Çekirdek: Etiyopya Acacia
Kavurucu: Coffee Department
Demleme yöntemi: V60/Kasuya yöntemi
Oran: 13.3 gr/200 ml
Su: 94°

Kasuya yöntemi için Severin elektrikli öğütücüde 10. (en kalın) ayarda, Timemore C1 değirmen kullanırken de 24-26 aralığında öğütüyorum. Bu çekirdek gerçekten çok tatlı. Çok belirgin bir meyve notası alamasam da pamuk şeker tatlılığı kaplıyor ağzı içerken. Şeftalili meyve suyu gibi bir kahve.
40-80-120-160-200 ml şeklinde demliyorum. Blooming sırasında kahveyi tahta bir kaşığın ucuyla iyice karıştırıyorum. 160 ml'ye tamamladığımda akış yavaşlıyor tozdan dolayı. Toplam süre 4 dakikayı buluyor.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Çekirdek: Kolombia Inga Aponte
Kavurucu: Kimma
Demleme yöntemi: V60\James Hoffmann
Tarif: 30gr\500ml
Su: 95
Öğütüm: Timemore 19 klik
2.40 gibi bitirmeme rağmen kahve oldukça gövdeli. Kakao ve gül kokusunu rahatça alabiliyorum. Oldukça tatlı bir kahve.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Çekirdek: Kolombia Supremo (sanalbaharat)
Kavurucu: Ben kendim :)
Demleme Yöntemi: Esresso-Arçelik(opv)
Öğütüm: Breville Bcg820-iç 7, dış 3
Oran: 13,5 gr kahve - 60 ml

Çekirdek halinde dahi burna çarpan kremamsı kokusu, yoğun tada rağmen hafif içim, içimde de takip eden kremamsı ve vanilyamsı yumuşak tatlar, düşük asidite.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Çekirdek: Kolombia Inga Aponte
Kavurucu: Kimma
Demleme yöntemi: V60\James Hoffmann
Tarif: 30gr\500ml
Su: 95
Öğütüm: Timemore 19 klik
2.40 gibi bitirmeme rağmen kahve oldukça gövdeli. Kakao ve gül kokusunu rahatça alabiliyorum. Oldukça tatlı bir kahve.
Merak ettiğim kahvelerden biri esasen. Sanırım yanlış hatırlamıyorsam Kronotrop ta bu kahveyi kavuruyor. Kimmanın yeri her zaman bir ayrı olmuştur benim için. Açıklama için teşekkürler, keyifli içimler dilerim.
 
Kahve: Kenya MAZAHU
Kavurma: Orta
Kavuran: 3CoresRoastery
Delter Coffee Press
Comandante 20 Klik
Demleme 200gr su
14 gr kahve
Demleme sıcaklığı 95 derece

Ankara da yeni açılan ama kavurma camiasında eski olan 3CoreRoastery'nin bu kahvesini denedim. Açıkcası çok fazla Kenya seven biri değilim. Afrika dan genelde Ethiyopya tercih ederim. Ancak bu denediğim Kenya gerçekten daha önce denedigim Kenya kahvelerinden guzel cikti. Sasirtici sekilde yumusak bir aromaya sahip. Asidite dengesi cok yerinde. Delter ile harika bir ikili olduklarini soyleyebilirim. Ozellikle yumusak ancak govdesi ile aromayi dengede goturmeyi seven kisilere hitap ediyor. Uzerinde yazilan seftali tatliligini muhtesem sekilde de alabiliyorum.
Kavurma profili cok yerinde ve homojen. Cekirdekler arasinda ki ton skalasi yerinde.
Tavsiye ederim.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Kahve: Kosta Rika Las Lajas Natural
Kavurma: Orta
Kavuran: Kronotrop
Delter Coffee Press
Comandante 20 Klik
Demleme 200gr su
14 gr kahve
Demleme sıcaklığı 95 derece

son zamanlarda içtiğim en güzel kahve oldu. muhteşem desem az kalır. kakao ve fındık aromalarını bariz alabiliyorum. Hem meyvemsi hem de kakao bazli tadlari sevenler degerlendirsin. Delter da cidden harika oluyor.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Kahve: Etiyopya Kochere - Yirgacheffe, Yıkanmış, Orta Kavrum
Kavuran: 3CoresRoastery
Demleme Metodu: V60, 14 gram kahve, 1:17 kahve/su oranı, 2 dakika 33 sn, 30 gr bloom + kalanı 1:20 ye kadar döktüm
Öğütücü: Timemore 22 Klik
Demleme sıcaklığı: 94 derece başlangıç

Bugün Ankara daki bir kavurucuya ait Etiyopya kahvesini demledim. 1:17 oranı biraz yüksek gelebilir fakat benim damak tadıma uyan profili bu şekilde elde ettim. Kahve çekirdekleri homojen kavrulmuş ve profili de ne koyu, ne açık. Belirtildiği gibi.

Karafı salladığınızda burnunuza çiçeksi kokular eşlik ediyor. Çiçeksi ve meyvemsi aromalar ön planda. Canlı bir asiditesi ve az/orta derecede bir gövdesi var. İçimi yumuşak ve tatlı bir kahve.

B4131A99-1DA6-43B1-A88C-7AFA3C73C988.jpeg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
bu sabah üst üste 2 kahve tükettim. İlk olarak 3Coresroastery den aldığım Kenya Mazahu

sonrasında hemen Boxx Coffee den Ethiopya

Kahve: Ethiopian Oromia Organic Natural
Kavurma: Orta
Kavuran: BoxxCoffee
Delter Coffee Press

Comandante 20 Klik
Demleme 200gr su
14 gr kahve
Demleme sıcaklığı 95 derece

İlk başlarda hoşuma gitmeyen ama sonrasında bağımlısı olduğum bir kahve oldu bu. Yine alabilirim eğer kaldıysa. Aromatik oldukça. Hatta Sıcak Şarap hissiyatı da mevcut.
Tavsiye ederim :)
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Güzel bir başlık olmuş, konuyu sabitledim en üste yer alıcak artık.
 
Sevgili Nihat Can abi'nin (@MrNihatcan) hediye ettiği cupping room roastery den gelen kahveyi deneyimledim.

Kavurucu: Cupping Room Roastery
Çekirdek: Gesha Village Ethiopia 2019 Lot78 (natural)
Demleme Yöntemi: V60
Comandante 22 klik
Oran: 1/15 (20 gr kahve - 300 ml su 95 C )

45 gr blooming ardına cam çubuk ile 2 tur karıştırdım. Akabinde 45 gr x 3 olacak şekilde aralarda 30 sn bekleyerek melodrip kullanarak su ekledim. Ardından kalan 120 gr ı melodrip kullanmadan yavaş bir şekilde dairesel hareketlerle döktüm. Sonuç olarak demlerken bile meyvemsi kokuları alabiliyorken tadına baktığımda şeftali aromasını çok net bir şekilde alabildim. Uzun zamandır içtiğim en güzel kahveydi.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
bu sabah üst üste 2 kahve tükettim. İlk olarak 3Coresroastery den aldığım Kenya Mazahu

sonrasında hemen Boxx Coffee den Ethiopya

Kahve: Ethiopian Oromia Organic Natural
Kavurma: Orta
Kavuran: BoxxCoffee
Delter Coffee Press

Comandante 20 Klik
Demleme 200gr su
14 gr kahve
Demleme sıcaklığı 95 derece

İlk başlarda hoşuma gitmeyen ama sonrasında bağımlısı olduğum bir kahve oldu bu. Yine alabilirim eğer kaldıysa. Aromatik oldukça. Hatta Sıcak Şarap hissiyatı da mevcut.
Tavsiye ederim :)
Şuan Ben de içiyorum :)
 
Kahve: Etiyopya Halu Beriti Grade 1
İşleme Prosesi: Natural
Kavurucu: Probador Colectiva
Demleme Yöntemi: V60
Su ve Sıcaklık Miktarı: 93°sıcaklık 240 ml su
Kahve Miktarı: 15 gr
Demleme Süresi: 2:45 dk

Kardeşi olan Beriti Torenin tahtını sallayacak kadar güzel bir kahve olmuş diyebilirim. Buram buram kırmızı meyve aroması ile karşılaştım. Parlak bir asiditeye sahip bir kahve. Bu asidite sitrik karakterli olduğu bariz belli fakat tatlılığında önüne geçmiyor. Asiditesine nazaran gövdesi bir tık daha düşük kalmış. Fakat bu kahveye hoş bir içim kazandırmış. İlk yudumların ardından geçen 1 dakikanın ardından çiçeksi aroma da kendini hatrı sayılır derecede hissettiriyor.
Colectiva'nın Beriti Toresini beğenen kahveseverlerin bu kahveyi de mutlaka denemesini tavsiye ederim.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Kahve: Etiyopya Oromia Organic Natural
Kavurucu: BoxxCoffe
Yöntem: V60
Oran: 15/250
Süre: 3.10

Tadım Notları: Belirgin Limon Asiditesi ve tadı ayrıca hafif Floral bir kahve.Güzel bir gövdeye sahip.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Merhaba,

Tüm gün dışarıdaydım dolayısıyla sizlerle evde demlediğim kahveyi değil de Metropol İstanbul'da yer alan Kronotrop'ta içtiğim kahveleri paylaşacağım. :)

Kosta Rika Las Lajas Natural
Bu kahveye güzel yorumlar gelince merak edip denemek istedim. V60'ta demlendi. Özellikle kakao tadının çok net olduğu yanında da tatlı kırmızı meyvelerin eşlik ettiği çok hoş bir kahveydi.

Etiyopya Mormora Türk Kahvesi

Baristaya bu çekirdekten Türk kahvesi yapabilir misiniz acaba diye rica ettiğimde marka tercihleri doğrultusunda Türk kahvesi için şimdilik sadece Kolombiya kahvesi kullandıklarını söylediler ama biraz ısrar edince kırmayıp yaptılar sağ olsunlar. Mormora zaten bildiğim, çok sevdiğim bir çekirdekti. Zümrüt Karaca'dan alıp evde Türk kahvesi olarak da denemiştim geçmişte dolayısıyla güzel bir Türk kahvesi geleceğini biliyordum, yanıltmadı.:)

Etiyopya Mormora Espresso
Moda'daki Kronotrop'ta daha önce espresso olarak denemiştim, dayanamayıp yine söyledim. Sonuç olarak ilk yudumda bariz bir asidite, daha sonra bütün damağa yayılan tatlı mı tatlı mis gibi meyvemsi bir espresso !
 
Son düzenleme:
: Meksika Coatepec - Yıkanmış, Orta Kavrum
Kavuran: 3CoresRoastery
Demleme Metodu: Minipresso, 7 gram kahve
Öğütücü: Timemore 12 Klik
Demleme sıcaklığı: 96 derece su (106 ppm @20 derece)

Günün son kahvesini, biraz geç de olsa Minipresso ile yaptım. Orta gövdeli, tatlı ve çikolata aromaları eşlik eden ufak bir fincan oldu.
0F6788F6-AFBB-4AB9-96D0-AC137E38F7FA.jpeg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Geri
Üst