• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario immersion dripper switch

Bu alet beni gerçekten çok mutlu etti. Çünkü hep yüksek gövde-tatlılık ve uzun süren aftertaste arayışım vardı. Şimdi demlemelerimde bu kriterlere çok daha kolay ulaşıyorum
1 saat önce null coffee'den Guatemala en penon denedim
*Comandante 27 klik
*Kruve 600micron ile elendi
*2. Dk'da akışı başlattım
*Bitiş 2.45'te oldu(önceki kahveye göre 25 sn geç akış oldu)
Hafif ılımadan sonra sonuç tam bir ananas suyu oldu :)
Hangi oranda demlediniz?
 
Hocam benim immersion dripoerda misket gibi kısım çıkmış bunu nasıl tekrar takabiliyoruz
 
Sizlerle Scott Rao'nun konu ile ilgili yorumunu paylaşmak istedim. Hario için spesifik dememiş ama kastettiği şey Switch, Clever gibi, percolation/immersion kombinasyonu yapanlar.

İfade ettiği özet olarak, aşağı yukarı şöyle:

Kendisi en iyi V60/Kalita demlemesini en iyi switch dripper demlemesine tercih etse de, Switch demleme ile daha iyi kahveye daha tutarlı ve kolay ulaşılacağını söylemiş; ve şunu belirtmiş:

"Acemi bir barista, doğru bir tarif ve 5 dakikalık bir eğitim ile, [switch dripperları kastediyor] 8/10 puanlık bir extraction elde edebilir. En son ne zaman usta bir baristanın bana 8/10 puanlayacağım bir V60 servis ettiğini ise hatırlamıyorum."

Rao'ya katılarak, ileride daha çok kafede steep-and-release metotlu demlemeler görmek dileğiyle.


Yazısının orijinali:
"I would love to see more cafes choose steep-and-release devices such as the Clever Dripper more often for their hand pours. I find the best-made V60s and Kalitas to be slightly more to my liking than the best Clevers, but the Clever is much easier to make well, an important consideration. A well-made Clever is simple to execute:

  1. chose a reasonable grind setting and water: grounds ratio
  2. pour 94℃--95℃ water from a kettle, ensuring all of the grounds are wetted quickly.
  3. give the slurry a gentle stir after pouring
  4. cover the Clever
  5. at the chosen time (2:00, 3:00, etc), remove the cover, give the slurry a gentle stir to unstick grounds from the filter, and set the Clever on a mug to drain.
That’s it. Clever is technically more of an immersion brew than a percolation brew, so there is no point in prewetting. A novice barista, given a recipe of time, temperature, weights, and grind setting, should be able to create an extraction that’s an 8/10 with five minutes of training. I can’t remember the last time an experienced barista poured me a V60 I would rate an 8/10."
 
Sizlerle Scott Rao'nun konu ile ilgili yorumunu paylaşmak istedim. Hario için spesifik dememiş ama kastettiği şey Switch, Clever gibi, percolation/immersion kombinasyonu yapanlar.

İfade ettiği özet olarak, aşağı yukarı şöyle:

Kendisi en iyi V60/Kalita demlemesini en iyi switch dripper demlemesine tercih etse de, Switch demleme ile daha iyi kahveye daha tutarlı ve kolay ulaşılacağını söylemiş; ve şunu belirtmiş:

"Acemi bir barista, doğru bir tarif ve 5 dakikalık bir eğitim ile, [switch dripperları kastediyor] 8/10 puanlık bir extraction elde edebilir. En son ne zaman usta bir baristanın bana 8/10 puanlayacağım bir V60 servis ettiğini ise hatırlamıyorum."

Rao'ya katılarak, ileride daha çok kafede steep-and-release metotlu demlemeler görmek dileğiyle.


Yazısının orijinali:
"I would love to see more cafes choose steep-and-release devices such as the Clever Dripper more often for their hand pours. I find the best-made V60s and Kalitas to be slightly more to my liking than the best Clevers, but the Clever is much easier to make well, an important consideration. A well-made Clever is simple to execute:

  1. chose a reasonable grind setting and water: grounds ratio
  2. pour 94℃--95℃ water from a kettle, ensuring all of the grounds are wetted quickly.
  3. give the slurry a gentle stir after pouring
  4. cover the Clever
  5. at the chosen time (2:00, 3:00, etc), remove the cover, give the slurry a gentle stir to unstick grounds from the filter, and set the Clever on a mug to drain.
That’s it. Clever is technically more of an immersion brew than a percolation brew, so there is no point in prewetting. A novice barista, given a recipe of time, temperature, weights, and grind setting, should be able to create an extraction that’s an 8/10 with five minutes of training. I can’t remember the last time an experienced barista poured me a V60 I would rate an 8/10."

Haddime olmamakla beraber sonuna kadar katılıyorum. V60 ustalık gerektiren bir demleme metodu yanında bir sürü masraf çaba istiyor. Kuğu boyunlu demlik kaliteli filtre özel uğraş vs vs. Ne kahveler bence extaction olamadan yitip gidiyor.

Clever dripper ise french press rahatlığı ve v60 aramotikliği sunuyor. Kahveyi öğüt drippere ekle şöyle bir karıştır azıcık bekle oldu bitti.

Bu yola yeni başlayan birisine timemore değirmen ve clever dripper tavsiye edip başka hiçbir ekipman ve masraf yapmamasını tavsiye ederdim..
 
Sizlerle Scott Rao'nun konu ile ilgili yorumunu paylaşmak istedim. Hario için spesifik dememiş ama kastettiği şey Switch, Clever gibi, percolation/immersion kombinasyonu yapanlar.

İfade ettiği özet olarak, aşağı yukarı şöyle:

Kendisi en iyi V60/Kalita demlemesini en iyi switch dripper demlemesine tercih etse de, Switch demleme ile daha iyi kahveye daha tutarlı ve kolay ulaşılacağını söylemiş; ve şunu belirtmiş:

"Acemi bir barista, doğru bir tarif ve 5 dakikalık bir eğitim ile, [switch dripperları kastediyor] 8/10 puanlık bir extraction elde edebilir. En son ne zaman usta bir baristanın bana 8/10 puanlayacağım bir V60 servis ettiğini ise hatırlamıyorum."

Rao'ya katılarak, ileride daha çok kafede steep-and-release metotlu demlemeler görmek dileğiyle.


Yazısının orijinali:
"I would love to see more cafes choose steep-and-release devices such as the Clever Dripper more often for their hand pours. I find the best-made V60s and Kalitas to be slightly more to my liking than the best Clevers, but the Clever is much easier to make well, an important consideration. A well-made Clever is simple to execute:

  1. chose a reasonable grind setting and water: grounds ratio
  2. pour 94℃--95℃ water from a kettle, ensuring all of the grounds are wetted quickly.
  3. give the slurry a gentle stir after pouring
  4. cover the Clever
  5. at the chosen time (2:00, 3:00, etc), remove the cover, give the slurry a gentle stir to unstick grounds from the filter, and set the Clever on a mug to drain.
That’s it. Clever is technically more of an immersion brew than a percolation brew, so there is no point in prewetting. A novice barista, given a recipe of time, temperature, weights, and grind setting, should be able to create an extraction that’s an 8/10 with five minutes of training. I can’t remember the last time an experienced barista poured me a V60 I would rate an 8/10."

V03 Immersion Dripper'ın gelişi çok uzayacak, ayrı ayrı alıp uydurmak da zahmetli ve V02 cam dripper elimde kalırsa pahalı olacak. Clever Dripper'a karar vermeme ramak kaldı.
 
V03 Immersion Dripper'ın gelişi çok uzayacak, ayrı ayrı alıp uydurmak da zahmetli ve V02 cam dripper elimde kalırsa pahalı olacak. Clever Dripper'a karar vermeme ramak kaldı.
Clever alırsanız da illaki artıları olacktır Hario'ya göre. Plastik olması, tepesinin örtülmesi gibi ısı stabilite unsurları; hacmi gibi kullanışlılık unsurları olacaktır. Ama kullanımlarında çok farklılık var ikisi arasında dedi James Hoffmann Switch videosunda. Clever kullanmadığım için yorum yapamayacağım.
 
Sizlerle Scott Rao'nun konu ile ilgili yorumunu paylaşmak istedim. Hario için spesifik dememiş ama kastettiği şey Switch, Clever gibi, percolation/immersion kombinasyonu yapanlar.

İfade ettiği özet olarak, aşağı yukarı şöyle:

Kendisi en iyi V60/Kalita demlemesini en iyi switch dripper demlemesine tercih etse de, Switch demleme ile daha iyi kahveye daha tutarlı ve kolay ulaşılacağını söylemiş; ve şunu belirtmiş:

"Acemi bir barista, doğru bir tarif ve 5 dakikalık bir eğitim ile, [switch dripperları kastediyor] 8/10 puanlık bir extraction elde edebilir. En son ne zaman usta bir baristanın bana 8/10 puanlayacağım bir V60 servis ettiğini ise hatırlamıyorum."

Rao'ya katılarak, ileride daha çok kafede steep-and-release metotlu demlemeler görmek dileğiyle.


Yazısının orijinali:
"I would love to see more cafes choose steep-and-release devices such as the Clever Dripper more often for their hand pours. I find the best-made V60s and Kalitas to be slightly more to my liking than the best Clevers, but the Clever is much easier to make well, an important consideration. A well-made Clever is simple to execute:

  1. chose a reasonable grind setting and water: grounds ratio
  2. pour 94℃--95℃ water from a kettle, ensuring all of the grounds are wetted quickly.
  3. give the slurry a gentle stir after pouring
  4. cover the Clever
  5. at the chosen time (2:00, 3:00, etc), remove the cover, give the slurry a gentle stir to unstick grounds from the filter, and set the Clever on a mug to drain.
That’s it. Clever is technically more of an immersion brew than a percolation brew, so there is no point in prewetting. A novice barista, given a recipe of time, temperature, weights, and grind setting, should be able to create an extraction that’s an 8/10 with five minutes of training. I can’t remember the last time an experienced barista poured me a V60 I would rate an 8/10."

Demlemelerin tutarlı olması, hataları tolere edebilmesi ve gelişmiş barista yetenekleri istememesi gerçekten çok önemli.

Yeni başlayanlar için de kahveden soğumamak adına önerebileceğim bir ekipman. :) Scott Rao zaten söylemiş ama ben de kendi kelimelerim ile ifade edeyim :)
 
Son düzenleme:
Bu ekipmana ısınmaya başladım. Her demlememde yeni şeyler geliyor aklıma. Çok çeşitli varyasyonlara imkân sağlayan bir ekipman

V60'ta tatmin edici sonuç aldığım Coffee Circulor'ın Uganda Elgon'unu bu sefer Immersion Dripper ile, farklı bir reçete kullanarak demledim.

Daha önce birçok sefer deneyip iyi netice aldığım, Orkun Üstel'in dört eşit döküşlü reçetesini, kendimce modifiye ettim.

Neticeye gelince: V60 ile yaptığım demlemeye göre Elgon için daha dengeli bir fincana ulaştım diyebilirim. Ayrıca Immersion demlememde, kavurucunun notlarında yer almayan çilek aromasını aldım ki bu çok hoş oldu. After taste ise daha keyifliydi.

Reçetede şunu yaptım

17/280 su (Peak, 4, 62mg/l gh, 50mg/l kh, sıcaklık 94 derece)
Dripper kapalı--> [1. döküş (0:00'da) ve 2. döküş(0:30'da) - 70-70 gr]
Dripper'ı 1. dakikada açtım [3. döküş (1:00'den itibaren) 70 gram - 4. döküş (1:30'den itibaren) 70 gram]
Bitiş: 2:45
CMD: 23 klik
Filtre: Cafec Traditional

Dün akşam da Yandaro'yu üç basamaklı döküşle, belli süre dripper kapalı haldeyken demledim. Yandaro için diyebilirim ki, yaptığım en iyi demlemeydi. Ama henüz tam karakterini bulabildiğimi söyleyemeyeceğim.

Immersion dripper için biçilen değer yüksek olsa da, kendisiyle çıktığım yoldan keyif almaya başladım. Bakalım birlikteliğimiz nelere gebe.
yarın deneyeyim bunu her ikisinde de bakalım nasıl olacak sonuç.
 
bugün içtiğim kahvemi hario switch ile demledim. son donemde içtiğim en ağız dolusu kahve oldu.

20gr prodabor el buqueron (commandante 25 click ) + 300 gr su & hario switch ( hybrid method )

60gr bloom (switch kapalı) 30s
60gr pour over switch açık +45s
180gr immersion 2. dakikada switch açıp 2.30 suları demleme tamamlanır

önemli not: filtrem de th3
 
Son düzenleme:
Afiyet solsun.
Son adımı anlayamadım üstat, biraz daha detaylı yazabilir misiniz? Hangi suyu kullandınız kaç derecedeydi?
 
Demlemelerin tutarlı olması, hataları tolere edebilmesi ve gelişmiş barista yetenekleri istememesi gerçekten çok önemli.

Yeni başlayanlar için de kahveden soğumamak adına önerebileceğim bir ekipman. :) Scott Rao zaten söylemiş ama ben de kendi kelimelerim ile ifade edeyim :)
Gooseneck istememesi de cabası, o da bir maliyet sonuçta :)
 
Afiyet solsun.
Son adımı anlayamadım üstat, biraz daha detaylı yazabilir misiniz? Hangi suyu kullandınız kaç derecedeydi?
su abant 93-94 derece.
1. adımda switch açık blooming yapıyorum. 30 saniye bekleyip switch açıyorum. 45. saniyede pour over yapıyorum. su inince switchi kapatıp kalan 180gr suyu döküyorum. 2. dakiakaya kadar immersion demleniyor. 2. dakikada switch açıyorum...
 
su abant 93-94 derece.
1. adımda switch açık blooming yapıyorum. 30 saniye bekleyip switch açıyorum. 45. saniyede pour over yapıyorum. su inince switchi kapatıp kalan 180gr suyu döküyorum. 2. dakiakaya kadar immersion demleniyor. 2. dakikada switch açıyorum...
selam, swichi 2. defa kapatıp demlediğim her deneme acı oluyor maalesef :(
benim en iyi sonuçlarım her defasında ilk 30-40 saniye kapalı blooming, devamında 2 katı pour over yapıp switchi açmak. sonrasında açık şekilde 3 defa eşit su dökerek (kasuya) 3- 3,5 dakikada bitirmek. (tabii daha kalın öğütüm yaparak)
 
Geri
Üst