cagrierdogan
Üye
V03'ün ne zaman geleceğine dair bir haber var mı?
En son konuştuğumda gelecek demişlerdi ama sorabiliriz.V03'ün ne zaman geleceğine dair bir haber var mı?
Hangi oranda demlediniz?Bu alet beni gerçekten çok mutlu etti. Çünkü hep yüksek gövde-tatlılık ve uzun süren aftertaste arayışım vardı. Şimdi demlemelerimde bu kriterlere çok daha kolay ulaşıyorum
1 saat önce null coffee'den Guatemala en penon denedim
*Comandante 27 klik
*Kruve 600micron ile elendi
*2. Dk'da akışı başlattım
*Bitiş 2.45'te oldu(önceki kahveye göre 25 sn geç akış oldu)
Hafif ılımadan sonra sonuç tam bir ananas suyu oldu
En son konuştuğumda gelecek demişlerdi ama sorabiliriz.
Onu yazmayı unutmuşumHangi oranda demlediniz?
En son konuştuğumda gelecek demişlerdi ama sorabiliriz.
Yukarıdan itin sıkıca. Yerine oturur. Bazen çıkabiliyorHocam benim immersion dripoerda misket gibi kısım çıkmış bunu nasıl tekrar takabiliyoruz
2021 ortasına kadar sürebilir dediler. Yani biraz daha süresi varTamamdır ben de sorayım, hatta talep listesi bile oluşturabiliriz yavaştan.
Sizlerle Scott Rao'nun konu ile ilgili yorumunu paylaşmak istedim. Hario için spesifik dememiş ama kastettiği şey Switch, Clever gibi, percolation/immersion kombinasyonu yapanlar.
İfade ettiği özet olarak, aşağı yukarı şöyle:
Kendisi en iyi V60/Kalita demlemesini en iyi switch dripper demlemesine tercih etse de, Switch demleme ile daha iyi kahveye daha tutarlı ve kolay ulaşılacağını söylemiş; ve şunu belirtmiş:
"Acemi bir barista, doğru bir tarif ve 5 dakikalık bir eğitim ile, [switch dripperları kastediyor] 8/10 puanlık bir extraction elde edebilir. En son ne zaman usta bir baristanın bana 8/10 puanlayacağım bir V60 servis ettiğini ise hatırlamıyorum."
Rao'ya katılarak, ileride daha çok kafede steep-and-release metotlu demlemeler görmek dileğiyle.
Yazısının orijinali:
"I would love to see more cafes choose steep-and-release devices such as the Clever Dripper more often for their hand pours. I find the best-made V60s and Kalitas to be slightly more to my liking than the best Clevers, but the Clever is much easier to make well, an important consideration. A well-made Clever is simple to execute:
That’s it. Clever is technically more of an immersion brew than a percolation brew, so there is no point in prewetting. A novice barista, given a recipe of time, temperature, weights, and grind setting, should be able to create an extraction that’s an 8/10 with five minutes of training. I can’t remember the last time an experienced barista poured me a V60 I would rate an 8/10."
- chose a reasonable grind setting and water: grounds ratio
- pour 94℃--95℃ water from a kettle, ensuring all of the grounds are wetted quickly.
- give the slurry a gentle stir after pouring
- cover the Clever
- at the chosen time (2:00, 3:00, etc), remove the cover, give the slurry a gentle stir to unstick grounds from the filter, and set the Clever on a mug to drain.
Sizlerle Scott Rao'nun konu ile ilgili yorumunu paylaşmak istedim. Hario için spesifik dememiş ama kastettiği şey Switch, Clever gibi, percolation/immersion kombinasyonu yapanlar.
İfade ettiği özet olarak, aşağı yukarı şöyle:
Kendisi en iyi V60/Kalita demlemesini en iyi switch dripper demlemesine tercih etse de, Switch demleme ile daha iyi kahveye daha tutarlı ve kolay ulaşılacağını söylemiş; ve şunu belirtmiş:
"Acemi bir barista, doğru bir tarif ve 5 dakikalık bir eğitim ile, [switch dripperları kastediyor] 8/10 puanlık bir extraction elde edebilir. En son ne zaman usta bir baristanın bana 8/10 puanlayacağım bir V60 servis ettiğini ise hatırlamıyorum."
Rao'ya katılarak, ileride daha çok kafede steep-and-release metotlu demlemeler görmek dileğiyle.
Yazısının orijinali:
"I would love to see more cafes choose steep-and-release devices such as the Clever Dripper more often for their hand pours. I find the best-made V60s and Kalitas to be slightly more to my liking than the best Clevers, but the Clever is much easier to make well, an important consideration. A well-made Clever is simple to execute:
That’s it. Clever is technically more of an immersion brew than a percolation brew, so there is no point in prewetting. A novice barista, given a recipe of time, temperature, weights, and grind setting, should be able to create an extraction that’s an 8/10 with five minutes of training. I can’t remember the last time an experienced barista poured me a V60 I would rate an 8/10."
- chose a reasonable grind setting and water: grounds ratio
- pour 94℃--95℃ water from a kettle, ensuring all of the grounds are wetted quickly.
- give the slurry a gentle stir after pouring
- cover the Clever
- at the chosen time (2:00, 3:00, etc), remove the cover, give the slurry a gentle stir to unstick grounds from the filter, and set the Clever on a mug to drain.
Clever alırsanız da illaki artıları olacktır Hario'ya göre. Plastik olması, tepesinin örtülmesi gibi ısı stabilite unsurları; hacmi gibi kullanışlılık unsurları olacaktır. Ama kullanımlarında çok farklılık var ikisi arasında dedi James Hoffmann Switch videosunda. Clever kullanmadığım için yorum yapamayacağım.V03 Immersion Dripper'ın gelişi çok uzayacak, ayrı ayrı alıp uydurmak da zahmetli ve V02 cam dripper elimde kalırsa pahalı olacak. Clever Dripper'a karar vermeme ramak kaldı.
Sizlerle Scott Rao'nun konu ile ilgili yorumunu paylaşmak istedim. Hario için spesifik dememiş ama kastettiği şey Switch, Clever gibi, percolation/immersion kombinasyonu yapanlar.
İfade ettiği özet olarak, aşağı yukarı şöyle:
Kendisi en iyi V60/Kalita demlemesini en iyi switch dripper demlemesine tercih etse de, Switch demleme ile daha iyi kahveye daha tutarlı ve kolay ulaşılacağını söylemiş; ve şunu belirtmiş:
"Acemi bir barista, doğru bir tarif ve 5 dakikalık bir eğitim ile, [switch dripperları kastediyor] 8/10 puanlık bir extraction elde edebilir. En son ne zaman usta bir baristanın bana 8/10 puanlayacağım bir V60 servis ettiğini ise hatırlamıyorum."
Rao'ya katılarak, ileride daha çok kafede steep-and-release metotlu demlemeler görmek dileğiyle.
Yazısının orijinali:
"I would love to see more cafes choose steep-and-release devices such as the Clever Dripper more often for their hand pours. I find the best-made V60s and Kalitas to be slightly more to my liking than the best Clevers, but the Clever is much easier to make well, an important consideration. A well-made Clever is simple to execute:
That’s it. Clever is technically more of an immersion brew than a percolation brew, so there is no point in prewetting. A novice barista, given a recipe of time, temperature, weights, and grind setting, should be able to create an extraction that’s an 8/10 with five minutes of training. I can’t remember the last time an experienced barista poured me a V60 I would rate an 8/10."
- chose a reasonable grind setting and water: grounds ratio
- pour 94℃--95℃ water from a kettle, ensuring all of the grounds are wetted quickly.
- give the slurry a gentle stir after pouring
- cover the Clever
- at the chosen time (2:00, 3:00, etc), remove the cover, give the slurry a gentle stir to unstick grounds from the filter, and set the Clever on a mug to drain.
yarın deneyeyim bunu her ikisinde de bakalım nasıl olacak sonuç.Bu ekipmana ısınmaya başladım. Her demlememde yeni şeyler geliyor aklıma. Çok çeşitli varyasyonlara imkân sağlayan bir ekipman
V60'ta tatmin edici sonuç aldığım Coffee Circulor'ın Uganda Elgon'unu bu sefer Immersion Dripper ile, farklı bir reçete kullanarak demledim.
Daha önce birçok sefer deneyip iyi netice aldığım, Orkun Üstel'in dört eşit döküşlü reçetesini, kendimce modifiye ettim.
Neticeye gelince: V60 ile yaptığım demlemeye göre Elgon için daha dengeli bir fincana ulaştım diyebilirim. Ayrıca Immersion demlememde, kavurucunun notlarında yer almayan çilek aromasını aldım ki bu çok hoş oldu. After taste ise daha keyifliydi.
Reçetede şunu yaptım
17/280 su (Peak, 4, 62mg/l gh, 50mg/l kh, sıcaklık 94 derece)
Dripper kapalı--> [1. döküş (0:00'da) ve 2. döküş(0:30'da) - 70-70 gr]
Dripper'ı 1. dakikada açtım [3. döküş (1:00'den itibaren) 70 gram - 4. döküş (1:30'den itibaren) 70 gram]
Bitiş: 2:45
CMD: 23 klik
Filtre: Cafec Traditional
Dün akşam da Yandaro'yu üç basamaklı döküşle, belli süre dripper kapalı haldeyken demledim. Yandaro için diyebilirim ki, yaptığım en iyi demlemeydi. Ama henüz tam karakterini bulabildiğimi söyleyemeyeceğim.
Immersion dripper için biçilen değer yüksek olsa da, kendisiyle çıktığım yoldan keyif almaya başladım. Bakalım birlikteliğimiz nelere gebe.
Gooseneck istememesi de cabası, o da bir maliyet sonuçtaDemlemelerin tutarlı olması, hataları tolere edebilmesi ve gelişmiş barista yetenekleri istememesi gerçekten çok önemli.
Yeni başlayanlar için de kahveden soğumamak adına önerebileceğim bir ekipman. Scott Rao zaten söylemiş ama ben de kendi kelimelerim ile ifade edeyim
su abant 93-94 derece.Afiyet solsun.
Son adımı anlayamadım üstat, biraz daha detaylı yazabilir misiniz? Hangi suyu kullandınız kaç derecedeydi?
selam, swichi 2. defa kapatıp demlediğim her deneme acı oluyor maalesefsu abant 93-94 derece.
1. adımda switch açık blooming yapıyorum. 30 saniye bekleyip switch açıyorum. 45. saniyede pour over yapıyorum. su inince switchi kapatıp kalan 180gr suyu döküyorum. 2. dakiakaya kadar immersion demleniyor. 2. dakikada switch açıyorum...