• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Şubat ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Calibre Coffee seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hario immersion dripper switch

Merak ettiğim bir şey var. Elimizdeki plastik V60'lerin altına bir eklenti geliştirerek clever ya da immersion haline getiremez miyiz? Gıda işlemesine uygun madde ile 3D printer ile çıktı alınarak bile yapılabilir diye düşünüyorum. Bir eklenti koyacağız, kahvenin akışı engellenecek, süre dolunca da tereyağından kıl çeker gibi ekipmanı çekeceğiz ve akış başlayacak. Çok mu iyimser yaklaştım konuya :)

Merak ettiğim bir şey var. Elimizdeki plastik V60'lerin altına bir eklenti geliştirerek clever ya da immersion haline getiremez miyiz? Gıda işlemesine uygun madde ile 3D printer ile çıktı alınarak bile yapılabilir diye düşünüyorum. Bir eklenti koyacağız, kahvenin akışı engellenecek, süre dolunca da tereyağından kıl çeker gibi ekipmanı çekeceğiz ve akış başlayacak. Çok mu iyimser yaklaştım konuya :)
Aynı soruyu sormaya başladım. Gün yüzüne çıkartmaya değer :D

Aynı soruyu sormaya başladım. Gün yüzüne çıkartmaya değer :D

bunu çok sıkıldığım bir ara evdeki zımbırtılarla falan deneyip becerememiştim. yanlardan damladı çekmek kolay olmadı falan, 3d yazıcıyla bir parça olabilir dediğiniz gibi ama eldeki imkanlarla amatör bir şey yapmayı açıkçası beceremedim :(

Merhaba arkadaşlar aklımda klasik plastik v60’ımı immersion dripper çevirme konusunda aklımda oldukça basit bir fikir vardı. Çoğumuzun aklına gelmiştir bu fikir. Uygulaya koydum ve bugün 3. Demlememide bu şekilde sorunsuz yapınca sizlede paylaşmak istedim.
Cok kolay yöntem bize v60, fırın torbası ve 1 adet lastik yetiyor. 1 tane fırın torbasındanda yaklaşık 10 parça filtre çıkarabiliyoruz.
V60 alt ağzına fırın torbasının kestiğimiz parcasını koyduktan sonra lastikle sıkıca sıkıştırıyoruz, lastikleri iyice dibe doğru itiyoruz ki kayıp açılmasın diye. Çok basit işlem 10 saniyemi almıyor benim. Sonra immersion yöntemiyle demlememizi yapıyororuz; denleme süresi bitincede v60 biraz havaya kaldırım bıcakla yaptığımız düzeneği deliyorum. Akış başlıyor ve tamamlanıyor.
İsterseniz bluming den sonra delip ve yarı immersion demlemede yapabiliriz.
Lastiği sıkı şekilde 2-3 kat yapıp geçirdikten sonra asla damlama ve cıkma gibi sorunu yaşamadım. Demlemelerimde gayet güzel oldu. Hario immersion dripperı olmayanların arada sırada deneye bileceği basit bir yöntem.

Ekli dosyalar

• ABFAF9B7-8822-4BDD-BB6C-CC1BFA405375.jpeg
    ABFAF9B7-8822-4BDD-BB6C-CC1BFA405375.jpeg
    103.4 KB · Görüntüleme: 114
  • 331D42AF-8E4B-4A2E-9D49-CD6F22415A42.jpeg
    331D42AF-8E4B-4A2E-9D49-CD6F22415A42.jpeg
    101 KB · Görüntüleme: 116
  • 90540181-EFEF-4647-9436-2659A9C2BC08.jpeg
    90540181-EFEF-4647-9436-2659A9C2BC08.jpeg
    50.4 KB · Görüntüleme: 112
  • 880CFCAF-E5DE-4247-A367-16EB7C9A4B4D.jpeg
    880CFCAF-E5DE-4247-A367-16EB7C9A4B4D.jpeg
    79.3 KB · Görüntüleme: 111
  • 808514EB-F535-4D68-AF4E-A72EA23A6DC0.jpeg
    808514EB-F535-4D68-AF4E-A72EA23A6DC0.jpeg
    80.1 KB · Görüntüleme: 109
  • 5F3E36F3-F1C5-4353-86A3-1EC4E22D5969.jpeg
    5F3E36F3-F1C5-4353-86A3-1EC4E22D5969.jpeg
    94.7 KB · Görüntüleme: 113
Sosyal medyadan çok soru gelen ekipmanlardan birisi de immersion dripperdı.

İncelemenin başında immersion (suda bekleterek) ve percolation (üstten su dökerek) yöntemleri nedir bunlardan da kısaca bahsettim.

Hario Immersion Dripper nedir? Nasıl demlenir? Kimlere göre? Hepsini cevaplamaya yönelik bir video çektim. Umarım bir faydası olur.

Eksik, yanlış vs varsa her zaman buradan, youtube daki videoya, instagram gönderisi altına yazabilirsiniz.

@jackjoker in hazırladığı reçete oluşturucu excel dosyası

Son düzenleme:
Güzel video olmuş elinize sağlık. Benim kullandığım full immersion tarifi önce suyu ekle, sonra kahve. Blooming yok, 2. dakikada karıştır 2:30'da swith'i aç şeklinde. ( James Hoffmann clever tarifi)

Ben switch'i en başta sırf hibrit yapmak için aldım. Şu an geldiğim noktada hibriti de standart v60 demlemesini de çok az yapar oldum. 250 gr lık bir paket kahvenin yaklaşık 200 gramını immersion tüketmeye başladım. Tam istediğim tatlılık ve asidite dengesini veriyor bu alet. :) Belki v60'da da her kahve değişiminde reçete oynamalar yaparak bu istediğim dengeyi-veya daha iyisini bulabilirim ama bu çok daha hızlı ve tutarlı oluyor. Genelde cmd 19-20 click ve önce su sonra kahve + Cafec formülüyle v60'da alamadığım fincanları alıyorum. Tabi ki bazen bazı çekirdekler denk geliyor ( genelde zor çözünenler) v60'a daha çok yakışıyor.

Full immersion'a şans vermemi sağlayan videoyu da aşağıda paylaşayım:

Merhaba. Hario Immersion Switch ve French Press, ikisi de immersion demleme yöntemi olmasına rağmen, French Press için min. 4dk. (bazı tariflerde 6-8 dk) demleme yapılmasına rağmen, immersion switch için 2-2.30 dk. demleme süresi var. Basit düşündüğümüzde iki yöntemde de kahve suyun içinde bekliyor. Demleme sürelerinin farklı olmasının sebebi nedir?

Demleme sürelerinin farklı olmasının sebebi nedir?

öğütüm boyutu. French press metal süzgeç olduğu için daha kalın öğütüm. İmmersionlar kağıt filtre daha ince öğütüm. İnce partiküller daha hızlı çözülüyor.

Merhaba. Hario Immersion Switch ve French Press, ikisi de immersion demleme yöntemi olmasına rağmen, French Press için min. 4dk. (bazı tariflerde 6-8 dk) demleme yapılmasına rağmen, immersion switch için 2-2.30 dk. demleme süresi var. Basit düşündüğümüzde iki yöntemde de kahve suyun içinde bekliyor. Demleme sürelerinin farklı olmasının sebebi nedir?
French presste oldukça kalın öğütüm yapıyoruz, v60 çok daha ince bir öğütüm...

Güzel video olmuş elinize sağlık. Benim kullandığım full immersion tarifi önce suyu ekle, sonra kahve. Blooming yok, 2. dakikada karıştır 2:30'da swith'i aç şeklinde. ( James Hoffmann clever tarifi)

Ben switch'i en başta sırf hibrit yapmak için aldım. Şu an geldiğim noktada hibriti de standart v60 demlemesini de çok az yapar oldum. 250 gr lık bir paket kahvenin yaklaşık 200 gramını immersion tüketmeye başladım. Tam istediğim tatlılık ve asidite dengesini veriyor bu alet. :) Belki v60'da da her kahve değişiminde reçete oynamalar yaparak bu istediğim dengeyi-veya daha iyisini bulabilirim ama bu çok daha hızlı ve tutarlı oluyor. Genelde cmd 19-20 click ve önce su sonra kahve + Cafec formülüyle v60'da alamadığım fincanları alıyorum. Tabi ki bazen bazı çekirdekler denk geliyor ( genelde zor çözünenler) v60'a daha çok yakışıyor.

Full immersion'a şans vermemi sağlayan videoyu da aşağıda paylaşayım:

Teşekkürler, o yöntem ile ilgili bir gönderiyi /videoyu instagram üzerinden paylaşmıştım sanırım.

Esneklik sağlayan ve yaratıcı bir ekipman olduğu aşikar.

Aslında bu demleyiciler hibrit demleme yapıyor. Immersion dan sonra mandalı açınca percolation demleme devam ediyor.

French press de böyle bir durum söz konusu değil.

Sosyal medyadan çok soru gelen ekipmanlardan birisi de immersion dripperdı.

İncelemenin başında immersion (suda bekleterek) ve percolation (üstten su dökerek) yöntemleri nedir bunlardan da kısaca bahsettim.

Hario Immersion Dripper nedir? Nasıl demlenir? Kimlere göre? Hepsini cevaplamaya yönelik bir video çektim. Umarım bir faydası olur.

Eksik, yanlış vs varsa her zaman buradan, youtube daki videoya, instagram gönderisi altına yazabilirsiniz.

@jackjoker in hazırladığı reçete oluşturucu excel dosyası

güzel video olmuş elinize sağlık; @PepukKahve ile bir ortak canlı yayınınızda da ele almıştınız ayrıntıları ile o da gayet bilgilendiriciydi.

Geri