• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

kaynağını bilmiyorum ama içimini sevmeme rağmen hamidiye suyla iyi kahveler demleyememiştim. test edebilmeniz için nestle pure life suyu tavsiye ederim. benim demlemelerimde bariz fark etmişti.
tamamen katılıyorum, Hamidiye'den ben de iyi sonuç alamamıştım... İçmek için tercih etmesem de pour over demlemelerde Nestle Pure Life, Erikli daha iyi sonuçlar veriyor...

Hamidiye Su’yu değil kahve, içme için de önermem. Tamamen tarafsız bir şekilde yaklaşarak; su değerlerinden çok, içime uygun bir şekilde düzgün arıtılmadığı yönünde iddialar var.

Çamur at izi kalsın şeklinde bir yaklaşım olabilir, ama ben riske atmazdım...
O konunun siyasi boyutu var ama neyse biz oraya girmeyelim... bence Hamidiye içmek için kötü değil ancak kahvede iyi sonuç vermiyor... kaldı ki plastik damacanalarla aldığımız suların hiçbirinin gerçek anlamda sağlıklı olduğunu söylemek mümkün değil, alınan test sonuçları kaynağa dair, peki dolum aşamalarında neler oluyor, o damacanalar nasıl temizleniyor(?) bir fikriniz var mı!? O nedenle üzerindeki değerler de ölçünce fena halde sallanıyor ... ancak deneyin, tavsiyeleri dikkate alın ve bence en önemlisi güvendiğiniz kahvecilerde aldığınız tatlarla evdeki demlemelerinizi karşılaştırın ve oradan kendi sonuçlarınıza varın derim...

O konunun siyasi boyutu var ama neyse biz oraya girmeyelim... bence Hamidiye içmek için kötü değil ancak kahvede iyi sonuç vermiyor... kaldı ki plastik damacanalarla aldığımız suların hiçbirinin gerçek anlamda sağlıklı olduğunu söylemek mümkün değil, alınan test sonuçları kaynağa dair, peki dolum aşamalarında neler oluyor, o damacanalar nasıl temizleniyor(?) bir fikriniz var mı!? O nedenle üzerindeki değerler de ölçünce fena halde sallanıyor ... ancak deneyin, tavsiyeleri dikkate alın ve bence en önemlisi güvendiğiniz kahvecilerde aldığınız tatlarla evdeki demlemelerinizi karşılaştırın ve oradan kendi sonuçlarınıza varın derim...
Su konusu ülkede başlı başına ciddi sorun. Halk sağlığı boyutuyla ele alınması gerekir diye düşünüyorum.

Bu sebeplerden dolayı eve artık damacana su almıyorum. Cam ürünlere de geçiş yapamadım ama 5 litrelik pet şişeler ile daha huzurluyum. (damacanaya göre)

Yemek, vs için de arıtma suyu kullanıyorum. Bazen kahvelerde de kullanıyorum, çok güzel sonuçlar aldığım oluyor. :)

Bu sebeplerden dolayı eve artık damacana su almıyorum. Cam ürünlere de geçiş yapamadım ama 5 litrelik pet şişeler ile daha huzurluyum. (damacanaya göre)

Yemek, vs için de arıtma suyu kullanıyorum. Bazen kahvelerde de kullanıyorum, çok güzel sonuçlar aldığım oluyor. :)
Bir ara ciddi kafayı takmıştım özellike gündelik tüketim konusunda. Cam damacanalarda da bazı sorunların olduğu (çatlama nedeni ile 50-60 derece de yani düşük ısıda yıkandığı ile ilgili) söylentileri camdan uzaklaştırdı, polikarbonat damacanaya oldum olası mesafeliydim zaten. Arıtma sistemi ile ilgili birbiri ile taban tabana zıt yorumlar o konudan da beni uzaklaştırdı. İçime tam sinmese de 5 LT'lik pet tercih ediyorum. Yemek ve sebze meyve temizliğinde brita kullanıyorum.

Sanırım 5lt. petler ortak paydamız... hiç değilse nispeten daha az plastik tüketimi, damacanaya göre göreceli olarak daha hijyenik, vs... evde ters ozmos arıtma kullanıyoruz(tds değerleri 15'i aşmıyor), kahve için bir işe yaramıyor ancak içmek için hazır sulardan iyi gibi...

Sanırım 5lt. petler ortak paydamız... hiç değilse nispeten daha az plastik tüketimi, damacanaya göre göreceli olarak daha hijyenik, vs... evde ters ozmos arıtma kullanıyoruz(tds değerleri 15'i aşmıyor), kahve için bir işe yaramıyor ancak içmek için hazır sulardan iyi gibi...
İsmini hatırlamıyorum bir araştırmacı, duşta sıcak su ile içmekten daha daha fazla zararı bünyemize alabiliyoruz gibi bir yorumu olmuştu. Bazı yeni yapılarda kullanım suyunun temel filtrelemeden geçtiği sistemi kullanmakta. ABD'de bu konu epeyce yaygın ama ülkemizde bu konuda bir hassasiyet yok . Yöneticiye depo ne sıklıklıkla temizleniyor sorusuna yüz ekşir cevap aldığımızdan arıtıcı teklif bile edemiyoruz :)

Haklısınız... biz eve aldık, Koç'ta yönetici olarak çalışan bir yakın akraba sayesinde indirimli alabildiğimizden(arçelik)nispeten uygun fiyatlı oldu, o nedenle pek araştırmadan taktırdık ve kullanıyoruz... en azından, evde su bitti, vs gibi dertler olmuyor...

Merhabalar ben kocaelindeyim. Pınar madran bulamadım burada Abant almam için de dışarı çıkmam lazım şimdilik elimde hayat su var. Değerlerini attım nasıl sizce ?image.jpg

Minimum kuralını düşünmek şart, hatta bu durumda maximum kuralı olmalı 😁, diğer değerler uygun olsa bile bikarbonat seviyesi epey var. pH 7,5 olan sınırın da biraz ötesinde, ama 8,2’yi pek aşmadığı durumlarda tolere edilebilir.
Anladım. Şey için sordum bir daha su alacağım zaman değerlerin maximumu nedir hangisi en az fazla ne kadar olsun dikkat edeyim diye sordum 😊

Benim de kullandığım su Vakıf Taşdelen. Damacanadan çekmeye çalıştım gözüküyordur umarım :)
ff094a94-df10-4716-aaa9-28d65591a694.jpg

Anladım. Şey için sordum bir daha su alacağım zaman değerlerin maximumu nedir hangisi en az fazla ne kadar olsun dikkat edeyim diye sordum 😊

Şuradan bakabilirsiniz 🥳

Bir de sitelerinde vs net bilgiler bulamadım. Damacana üstünde de bilgiler kırpılmış sanırım. Bunların ortak toplandığı bir kaynak var mı acaba? @Kahveciningalaksirehberi Benim suyumun sodyum miktarı da düşük sanırım.

Bir de sitelerinde vs net bilgiler bulamadım. Damacana üstünde de bilgiler kırpılmış sanırım. Bunların ortak toplandığı bir kaynak var mı acaba? @Kahveciningalaksirehberi Benim suyumun sodyum miktarı da düşük sanırım.

Hepsi birer katyon olsa da, sodyum’un etkisi kalsiyum ve magnezyum kadar drastic değil. Tabi birkaç makalede fazlalığının, acılığa sebep olduğu yönünde yazılar var, ama şu anki durumda bir sıkıntı olduğunu sanmam.

Maalesef, bu iyon bilgileri yazılması şart olan bilgiler değil, e-mail atarak öğrenme ihtimaliniz var ama eğer sitede yazmıyorsa...

Sırma (Şekerpınarı) değerleri şöyle, kahve için ne kadar uygun sizce?

Ekli dosyalar

• IMG_8849.JPG
    IMG_8849.JPG
    145.2 KB · Görüntüleme: 15
Geri