• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

Biri yorumlayabilir mi? Hiç anlamıyorum 😊IMG_20200221_193854.jpg

Memnun musunuz? Üzerindeki değerlerle gercek ölçümler uyumlu mu? Ve son soru, Istanbul'da bulunuyor mu?
Memnunum. Üzerindeki değerleri ölçebilecek kadar bu işlerin ehli değilim. Memnuniyetim şu minvalde: Abant Bolu kaynağı ve Pınar Madran ile demlemeler yapıyorum. Bir de Saka ile.. Kıyasladığım zaman Sultan Su, Abant ve Pınar Madran ile yaptığım demlemelere yakın sonuçlar veriyor. Saka'da ise genellikle acımtırak tatlara ulaşıyorum. Ben BiSu üzerinden sipariş veriyorum. Bostancı ve Moda'da puanları da yüksek, hemen kapıma geliyor.

Memnunum. Üzerindeki değerleri ölçebilecek kadar bu işlerin ehli değilim. Memnuniyetim şu minvalde: Abant Bolu kaynağı ve Pınar Madran ile demlemeler yapıyorum. Bir de Saka ile.. Kıyasladığım zaman Sultan Su, Abant ve Pınar Madran ile yaptığım demlemelere yakın sonuçlar veriyor. Saka'da ise genellikle acımtırak tatlara ulaşıyorum. Ben BiSu üzerinden sipariş veriyorum. Bostancı ve Moda'da puanları da yüksek, hemen kapıma geliyor.
Teşekkür ederim, buralarda(Şişli) bulursam ben de deneyeyim 🙏😊

Biri yorumlayabilir mi? Hiç anlamıyorum 😊Ekli dosyayı görüntüle 604
Üff, toplam mineralizasyonuna bakılırsa piyasadaki en sert (TDS'i yüksek) sulardan biri anladığım kadarıyla. Bu da demek oluyor ki doymuş çözelti elde etmeye pek yakın bir su. Yani kahveyi çok çözüyor denebilir. Ben de kıt kanaat @Kahveciningalaksirehberi'nden öğrenebildiğim kadarıyla böyle yorumladım. Aslında günlük içme suyu tüketimi olrak çok sağlıklı bir su. Ama kahve demlemede riskli diye düşünüyorum.

Biri yorumlayabilir mi? Hiç anlamıyorum 😊Ekli dosyayı görüntüle 604

@MuratBlues çok güzel özetlemiş Kuzeyden suyunu, katılıyorum.

Bikarbonat seviyesi düşük, dengesiz bir asiditeye sebep olabilir, hele bu seviyelerde bir mineralizasyon varken... Aslında biraz yorucu olabilir ama; bu su ile Pınar Madran’ı 1:1 oranında karıştırırsanız, çok güzel seviyelerde olacağını düşünüyorum :)

Getir uygulamasının en güzel şeyi, hangi saatte olursa olsun gelen su. Ben de bu suyu kullanıyorum, diğer suları kullanmadığım için kıyas yapamıyorum ama genelde çıkan sonuçlardan memnunum.

Bu suyun bikarbonat seviyesi düşük, sodyum ve kalsiyum seviyeleri de çok düşük, ama toplam mineralizasyona bakınca 204 mg/L civarında. Anlayamadım gerçekten :) @Kahveciningalaksirehberi senin bir yorumun var mı? ben çözemedim bu suyu :)

Değerlere bakınca SCAA ın önerdiği suya yakın durmuyor.

sanırım ilk @Sensei sormuş.. unutmuşum eklemeyi :)

Son düzenleme:
Bu suyun bikarbonat seviyesi düşük, sodyum ve kalsiyum seviyeleri de çok düşük, ama toplam mineralizasyona bakınca 204 mg/L civarında. Anlayamadım gerçekten :) @Kahveciningalaksirehberi senin bir yorumun var mı? ben çözemedim bu suyu :)

Değerlere bakınca SCAA ın önerdiği suya yakın durmuyor.

Ne desem yalan olur, şaşırdım...

Eminim ki ölçümde farklı çıkar, böyle sular evdeki ölçümlerde çok farklı çıkıyor

Tabi ki evde %5 farklı çıkma ihtimali olabilir, ama test eden laboratuvar sonuçlarına göre konuşmak zorundayız. Yoksa her aldığımız şişe suda titrasyon testi yapmak zorunda kalırdık... Belli bir orana kadar da değişmez, yani ölçümde farklı çıkıyorsa su farklı olduğu için değil, elimizdeki aletler yetersiz olduğundandır 👍🏻

Ne desem yalan olur, şaşırdım...

Tabi ki evde %5 farklı çıkma ihtimali olabilir, ama test eden laboratuvar sonuçlarına göre konuşmak zorundayız. Yoksa her aldığımız şişe suda titrasyon testi yapmak zorunda kalırdık... Belli bir orana kadar da değişmez, yani ölçümde farklı çıkıyorsa su farklı olduğu için değil, elimizdeki aletler yetersiz olduğundandır 👍🏻
Değil üzerindekiler, partiden partiye bile ölçümler değişiyor, ben o etiket değerlerine hiç inanmıyorum... basit de olsa o cihazların okuduğu değerleri daha tutarlı çıkıyor, tattıklarımdan bunu az çok anlayabiliyorum çünkü kahveleri mümkünse dükkânlarında da deniyor, kullandıkları su değerlerini de soruyorum...

@MuratBlues çok güzel özetlemiş Kuzeyden suyunu, katılıyorum.

Bikarbonat seviyesi düşük, dengesiz bir asiditeye sebep olabilir, hele bu seviyelerde bir mineralizasyon varken... Aslında biraz yorucu olabilir ama; bu su ile Pınar Madran’ı 1:1 oranında karıştırırsanız, çok güzel seviyelerde olacağını düşünüyorum :)

Teşekkür ederim yorumunuz için, aslında 1:1 oranında karıştırırım hiç yorucu olmaz. Ama geçen hafta çıktım her yerde pınar madran aradım ve bulamadım :)

Getir uygulamasının en güzel şeyi, hangi saatte olursa olsun gelen su. Ben de bu suyu kullanıyorum, diğer suları kullanmadığım için kıyas yapamıyorum ama genelde çıkan sonuçlardan memnunum.

Aynen, sırf bu yüzden getir kullanıyorum bende ve çıkan sonuçtan memnunum. Ama burası bana acaba dedirti. Suyun bu kadar farkettireceğini düşünmezdim, geçenlerde buzdağı aldım ve sonuç aynı kahve aynı demleme yönteminde baya farklıydı ama beğenemedim. Belki de alıştığım içindir ama buzdağı ile baya acı oldu. Bu da beni başka suları denemeye itti.

Değil üzerindekiler, partiden partiye bile ölçümler değişiyor, ben o değerlere hiç inanmıyorum... basit de olsa o cihazların okuduğu değerleri daha tutarlı çıkıyor, tattıklarımdan bunu az çok anlayabiliyorum çünkü .kahvleri mümkünse dükkânlarında da deniyor, kullandıkları su değerlerini de soruyorum...

Demeye çalıştığım şey şu, TDS ile bir yere varamayız, evde test yapmak istiyorsak da titrasyon testi yapmaktan başka hiçbir yol yok. O yüzden üzerindekileri baz almak çok daha yakın bir sonuca götürür. En kötü laboratuvar testine götürülür, ki ayda bir Abant’ı götürüyordum.

Arıtma haricinde daha tutarlı bir yol yok maalesef, öğütücü tutarlılığı kadar su tutarlılığına da önem verilmesi gerekiyor bence...

Demeye çalıştığım şey şu, TDS ile bir yere varamayız, evde test yapmak istiyorsak da titrasyon testi yapmaktan başka hiçbir yol yok. O yüzden üzerindekileri baz almak çok daha yakın bir sonuca götürür. En kötü laboratuvar testine götürülür, ki ayda bir Abant’ı götürüyordum.

Arıtma haricinde daha tutarlı bir yol yok maalesef, öğütücü tutarlılığı kadar su tutarlılığına da önem verilmesi gerekiyor bence...
Sizin kadar uzman değilim ancak su konusuna ben de obsessifim, hatta iyi bir fincan için kahveden sonra en önemli unsurun su olduğunu düşünüyorum ancak dediğim gibi etiket değerlerine güvenmiyorum... O aletler de en azından ölçtüğüm değerlerin tutarlılığı açısından bir veri veriyor, örneğin evde ters osmos arıtma var ve hemen her ölçümde tds 12-15, ph 6,5-6,6 civarında çıkıyor...hazır sularda da en azından her damacanda, ya da aynı partide kendi içinde %100e yakın tutarlı ölçüm değerleri veriyor... neyse bendeki durum bu...

Teşekkür ederim yorumunuz için, aslında 1:1 oranında karıştırırım hiç yorucu olmaz. Ama geçen hafta çıktım her yerde pınar madran aradım ve bulamadım :)

Açıkçası ben de yanlış bir yorum yaparak TDS’ten ilerledim. Ca Mg Na HCO3 değerlerinin hepsi bir hayli düşük, bunlara göre yorum yapmam gerekirdi. Görmezden gelemiyorum, ama GH’ı düşük suyun TDS’inin yüksek çıkmasının tek sebebi, başka çözünen maddeler. Başka suları da denemenizi tavsiye ederim, ama TDS’e etki ettiğini düşündüğümüz değerler zaten verildiği için TDS’e bakma gereği duyduğumuzu düşünmüyorum.

Sizin kadar uzman değilim ancak su konusuna ben de obsessifim, hatta iyi bir fincan için kahveden sonra en önemli unsurun su olduğunu düşünüyorum ancak dediğim gibi etiket değerlerine güvenmiyorum... O aletler de en azından ölçtüğüm değerlerin tutarlılığı açısından bir veri veriyor, örneğin evde ters osmos arıtma var ve hemen her ölçümde tds 12-15, ph 6,5-6,6 civarında çıkıyor...hazır sularda da en azından her damacanda, ya da aynı partide kendi içinde %100e yakın tutarlı ölçüm değerleri veriyor... neyse bendeki durum bu...

Estağfirullah, bir uzmanlığım yok. Biliyorum sizin de ne kadar çok suya yoğunlaştığınızı. Yapılabilecek en iyi senaryoyu söyleyeyim;

1) Hedef su seçilen A marka şişesi teste götürülür, detaylı sonuçlar alınır. TDS ölçülür.

2) Her yeni şişede TDS ölçülür. TDS örneğin %5 arttıysa hem GH hem de KH %5 arttı varsayarak katacağımız mineralleri azaltırız. Mineral katmıyorsak zaten bu söylediklerimin hiçbiri geçerli değil 😅

Bu dertten kurtulmak için de arıtma takılır 😊

Açıkçası ben de yanlış bir yorum yaparak TDS’ten ilerledim. Ca Mg Na HCO3 değerlerinin hepsi bir hayli düşük, bunlara göre yorum yapmam gerekirdi. Görmezden gelemiyorum, ama GH’ı düşük suyun TDS’inin yüksek çıkmasının tek sebebi, başka çözünen maddeler.

Estağfirullah, bir uzmanlığım yok. Biliyorum sizin de ne kadar çok suya yoğunlaştığınızı. Yapılabilecek en iyi senaryoyu söyleyeyim;

1) Hedef su seçilen A marka şişesi teste götürülür, detaylı sonuçlar alınır. TDS ölçülür.

2) Her yeni şişede TDS ölçülür. TDS örneğin %5 arttıysa hem GH hem de KH %5 arttı varsayarak katacağımız mineralleri azaltırız. Mineral katmıyorsak zaten bu söylediklerimin hiçbiri geçerli değil 😅

Bu dertten kurtulmak için de arıtma takılır 😊

demeye çalıştığım da buydu. Ca MG NA HCO3 her şey çok düşük ama TDS yüksek. Kahve demlemede önerilen parametreler düşük fakat yazmayan diğer maddelerden hangisi yüksek bilemiyorum. kısaca, demlemeye uygun bir su olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada ben kahve içtiğim coffee shop'larda kahvemin yanında mutlaka su da istiyorum. Ticari markalı bir su verdiklerinde bunu iade edip kahvemi demledikleri sudan vermelerini talep ediyorum. İyilikle arzumu onaylayıp, kahvemi hangi sudan demledilerse o sudan bir bardak sunuyorlar. Ankara-Rispetto, Hound, Coffee Code, ROR, İstanbul-Rafine, Montag, Norm bu konuda anlaştığımız mekanlar oldu. Bence sizler de bunu es geçmeyin. Hatta bir adım ileri gideyim. Probador'un mağazasına boş şişeniz/termosunuz vs. ile giderseniz çok cüzi bir ücret karşılığında kahve suyu edinebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu arada ben kahve içtiğim coffee shop'larda kahvemin yanında mutlaka su da istiyorum. Ticari markalı bir su verdiklerinde bunu iade edip kahvemi demledikleri sudan vermelerini talep ediyorum. İyilikle arzumu onaylayıp, kahvemi hangi sudan demledilerse o sudan bir bardak sunuyorlar. Ankara-Rispetto, Hound, Coffee Code, ROR, İstanbul-Rafine, Montag, Norm bu konuda anlaştığımız mekanlar oldu. Bence sizler de bunu es geçmeyin. Hatta bir adım ileri gideyim. Probador'un mağazasına boş şişeniz/termosunuz vs. ile giderseniz çok cüzi bir ücrete kahve suyu edinebiliyorsunuz.
hmm eğer belli bir cüzzi ücret varsa ben 5 litrelik şişe ile gidip doldurabilirim :) konuşmak lazım. iyi fikir. hoş buzdağı kullanıyorum ve aşırı ötesi aşırı mutluyum. benim ki sırf meraktan.

hmm eğer belli bir cüzzi ücret varsa ben 5 litrelik şişe ile gidip doldurabilirim :) konuşmak lazım. iyi fikir. hoş buzdağı kullanıyorum ve aşırı ötesi aşırı mutluyum. benim ki sırf meraktan.
Üçüncü dalgacılığın raconundandır. Market suyu veremezler size; hangi su ile demleme yapıldıysa size sunulan bardağın yanında o su servis edilmeli.

Geri