• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

hmm eğer belli bir cüzzi ücret varsa ben 5 litrelik şişe ile gidip doldurabilirim :) konuşmak lazım. iyi fikir. hoş buzdağı kullanıyorum ve aşırı ötesi aşırı mutluyum. benim ki sırf meraktan.
Beş litre verirler mi bilemem ama... Probador'a uğramak benim için nefis bir deneyim oluyor. Web'te yazdıkları her satırı ben dükkanlarında bire bir deneyimliyorum. Üçüncü dalganın raconunun şu ayağını uyguluyorlar: Fincanınıza kadar olan yolculuğun bir önceki aşaması da bizim dükkandan geçiyor, gelin ve bizi ziyaret edin bir zahmet! (Bu benim çıkarsamam/yorumum) Geldim. Gördüm. Yendim. Muhteşem.. İmkanı olan, yolunu düşüren, yolunu düşüremeyen gelsin, içsin. Bu forumda aradığımız, tartıştığımız soruların cevapları orada zaten tartışılıyor asında.. Yolu düşen bir sarılsın..

Son düzenleme:
Beş litre verirler mi bilemem ama... Probador'a uğramak benim için nefis bir deneyim oluyor. Web'te yazdıkları her satırı ben dükkanlarında bire bir deneyimliyorum. Üçüncü dalganın raconunun şu ayağını uyguluyorlar: Fincanınıza kadar olan yolculuğun bir önceki aşaması da bizim dükkandan geçiyor, gelin ve bizi ziyaret edin bir zahmet! (Bu benim çıkarsamam/yorumum) Geldim. Gördüm. Yendim. Muhteşem.. İmkanı olan, yolunu düşüren, yolunu düşüremeyen gelsin, içsin. Bu forumda aradığımız, tartıştığımız soruların cevapları orada zaten tartışılıyor asında.. Yolu düşen bir sarılsın..
Arada uğruyorum ama şu anda sanırım Çağatay beyin yardımcısı yok ve işlerin yoğunluğundan olsa gerek dükkan düzensiz olarak bazı günler açık ama çoğu zaman kapali...

Su konusunda deneme yapmak adına kurduğunuz diyaloğa bağlı olarak bazı dükkanlar sağ olsun yardımcı oluyor, Montag ve Petra'dan bir kac kez ücretsiz su almisligim, daha doğrusu onların vermisligi, vardır...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çok enteres
an, Çağatay bu hususta sınıf atlamış anlaşılan, yıllar önce Galatasaray'daki küçücük Kronotrop'ta, kahve merakım yeni başlamış iken, espresso hakkında bir kaç sorum için yüzüme bile bakmamıştı. Orada çok garipsemiştim, hiç aklımdan çıkmaz o tavrı.

O sıralar kahveykr alakalı kimle konuştuysam hakkında aynı şeyi söylemişti maalesef o yuzden ilk intibam böyle cereyan etti, sene 2011-12 gibiydi işte, kahve bu kadar popüler değil iken. Hea, bi kaç yıl sonra bir kavurma yarışması öncesi yine ayak üstü sohbet etmiş olsak da ilk intiba unutulmuyor.
Neyse konuyu saptırmayalim :)

hmm eğer belli bir cüzzi ücret varsa ben 5 litrelik şişe ile gidip doldurabilirim :) konuşmak lazım. iyi fikir. hoş buzdağı kullanıyorum ve aşırı ötesi aşırı mutluyum. benim ki sırf meraktan.
Sizin bilginize ve zevkinize güvendiğim için belki de hatalıyım diyerek az önce yine buzdağı ile denedim, ben mi hatalıyım yoksa ankara ve İstanbul'daki buzdağı sular mı farklı yine çok acı oldu kahvem. Demlerken delter'da son reçetenizi baz aldım bu arada. Benim damağım gelişmedi herhalde; Kuzeyden suya devam edeyim ben 😔

Sizin bilginize ve zevkinize güvendiğim için belki de hatalıyım diyerek az önce yine buzdağı ile denedim, ben mi hatalıyım yoksa ankara ve İstanbul'daki buzdağı sular mı farklı yine çok acı oldu kahvem. Demlerken delter'da son reçetenizi baz aldım bu arada. Benim damağım gelişmedi herhalde; Kuzeyden suya devam edeyim ben 😔
En güzel kahve en çok zevk aldığımız kahve. En güzel su en çok zevk aldığımız kahveyi demlediğimiz su. Ayrıntılarda boğulunca hayat güzelliğini kaybediyor 🖤

teşekkür ederim. uzun süre aynı suya alışınca damak da alışıyor. bundandır. buzdağının kaynağı tek olduğundan farklı şehirlerde ki paketlerin de aynı olduğunu düşünüyorum.

Ailecek Hamidiye su kullandığımız için bende Hamidiye su tercih ediyorum.
Kötü bir su mu sizce? kahve için?

kaynağını bilmiyorum ama içimini sevmeme rağmen hamidiye suyla iyi kahveler demleyememiştim. test edebilmeniz için nestle pure life suyu tavsiye ederim. benim demlemelerimde bariz fark etmişti.

Hamidiye Su’yu değil kahve, içme için de önermem. Tamamen tarafsız bir şekilde yaklaşarak; su değerlerinden çok, içime uygun bir şekilde düzgün arıtılmadığı yönünde iddialar var.

Çamur at izi kalsın şeklinde bir yaklaşım olabilir, ama ben riske atmazdım...

Hamidiye Su’yu değil kahve, içme için de önermem. Tamamen tarafsız bir şekilde yaklaşarak; su değerlerinden çok, içime uygun bir şekilde düzgün arıtılmadığı yönünde iddialar var.

yukarıda attığım değerlerin sonucu mu bu Teoman?

Avrupa Nitelikli Kahve Derneğinin konu ile ilgili detaylı bir paylaşımına da buradan ulaşılabilir ama kaynak ingilizce. Kahveyi bırakıp suyu tartışmak bile çok uzun sürer :)

Yarışmalarda kahveyi bulmak, evet zor, ama o kahveye uygun suyu bulmak daha zor. Bambaşka bir dünya.

İyi kahve içmek için iyi su şart, ama en iyi kahveyi içmek için biraz kurcalamak gerekiyor maalesef...

yine ben de çamur at izi kalsın şeklinde bir yorum yapayım; bir keresinde yenikapı marmaray istasyonundaki otomatlardan almıştım. kapağı açıp içmeye başladığımda burnuma keskin bir çamaşır suyu kokusu geldi. ya ağzı ya kapağı yoğun şekilde çamaşır suyu kokuyordu. fabrikada mı oldu yoksa otomatı temizlediler de ondan mı kaynaklandı bilemiyorum. direk çöpe atmıştım.

Geri