M
mimds
Guest
Tds ölçümü yaptınız mı?
Hayır yapmadım. Hem madran hem buzdağı suya sahibim. Aynı şartlarda aynı şekilde iki farklı su ile demleme de daha dengeli sonuçları buzdağı ile aldım.Tds ölçümü yaptınız mı?
Tds ölçümü yaptınız mı?
Buzdağı'nı evde içme suyu olarak kullandık, belki de piyasadaki en iyi damacana sudur ancak servis ağı çok kötü_İstanbul Şişli için_, su bittiğinde gelmeleri bazen 4-5 saati buluyordu, o nedenle eve RO sistem takdırdık... Ancak kahve için RO sistem çok olumsuz, ph olarak iyi aslında, 6,5 civardında, fakat mineralizasyon_bende de TDS ölçer var_ genelde 14-15ppm'den öteye geçmiyor... Ilk anda tabii ki kahve için ben de Buzdağı'nı denemiştim, ancak demek ki ben becerememişim ki, sonuç iyi olmayınca TDS'sini de ölçtüm ve o da oldukça düşüktü... RO suyu ile neler denemedim ki, internetten bir sürü su reçetesi buldum, sodyum bikarbonatlar, magnezyun sülfatlar vs vs, sonuç ı ıh... hatta bu mineraller, eğer bilerek yapmazsanız, ağızdaki ion dengesini bozup aftlara bile neden oluyor... Nitekim nihayet Bomonti Montag'daki bir barista arkadaşın tavsiyesiyle yüzüne bile bakmadığım Nestle suyu denedim ve şu ana kadarki en iyi sonuçları elde ettim... Ama ben de elimde tds ölçer hala her suyu deniyor, ölçüyor ve araştırmalara devam ediyorumEvde damacana suyunu bir süredir Buzdağı - Fuska şeklinde dönüşümlü kullanıyorum son 4-5 aydırTekrar Buzdağı’na geçince ölçüm yapabilirim dilerseniz.
Kartta az buçuk bonus biriktiydi, süresi dolmadan hemen o bonuslarla bi Xiaomi Tds ölçer edindim, bir süredir görmemişler gibi eş-dost herkesin evindeki suyu ölçüyorumİş yerinde RO sistem var bir türlü içmediğim, en son ona baktım, TDS’i 6-7 ppm aralığında çıktı mesela. Onun dışında Erikli tüketiliyor orada, onu da ölçtüğümde 70 ppm civarı bir sonuç çıkmıştı yanılmıyorsam ama bugün bir daha ölçerim, farklı çıkarsa editlerim.
Buzdağı'nı evde içme suyu olarak kullandık, belki de piyasadaki en iyi damacana sudur ancak servis ağı çok kötü_İstanbul Şişli için_, su bittiğinde gelmeleri bazen 4-5 saati buluyordu, o nedenle eve RO sistem takdırdık... Ancak kahve için RO sistem çok olumsuz, ph olarak iyi aslında, 6,5 civardında, fakat mineralizasyon_bende de TDS ölçer var_ genelde 14-15ppm'den öteye geçmiyor... Ilk anda tabii ki kahve için ben de Buzdağı'nı denemiştim, ancak demek ki ben becerememişim ki, sonuç iyi olmayınca TDS'sini de ölçtüm ve o da oldukça düşüktü... RO suyu ile neler denemedim ki, internetten bir sürü su reçetesi buldum, sodyum bikarbonatlar, magnezyun sülfatlar vs vs, sonuç ı ıh... hatta bu mineraller, eğer bilerek yapmazsanız, ağızdaki ion dengesini bozup aftlara bile neden oluyor... Nitekim nihayet Bomonti Montag'daki bir barista arkadaşın tavsiyesiyle yüzüne bile bakmadığım Nestle suyu denedim ve şu ana kadarki en iyi sonuçları elde ettim... Ama ben de elimde tds ölçer hala her suyu deniyor, ölçüyor ve araştırmalara devam ediyorum)
Bir formüle göre kalsiyum klorürün de gerektiğini anlamıştım, nitekim aramıştım da ancak bulamadım, internette de 1 kilodan aşağı bulamayınca vazgeçmiştim... ve de mutlaka bunların yiyeceklere katılabilen formlarını bulmak gerekiyor filan filan... yıldım bir yerden sonra... size de instagramdan özelden sormuştum galiba o zaman...Birkaç reçete yazabiliriz hocam R/O için, yanına bir de kalsiyum klorür alırsanız tamamdır![]()
Tds ölçümü yaptınız mı?
@Kahveciningalaksirehberi hocam, yazıları okuduktan sonra deneme yapmak için buzdağı(sakarya) ve nestle pure life 1,5lt aldım. buzdağı ile yaptığım denemeleri çok sevmedim. probador kahveleri için konuşuyorum; acı tatlar çok baskındı. ama nestle pure life ile yaptıklarım bariz fark etti ve çok memnun kaldım. bunun sebebi ne olabilir? bundan sonra kahvelerimi nestle ile mi demleyeyim? nasıl bir yol tavsiye ederseniz?
Normalde evde kuzeyden su kullanıyorum, kahve için farklı su denemedim hiç. Dün çıkıp pınar madran aradım ama hiçbir yerde bulamadım. Buzdağı alıp döndüm. 12 gr kahve 23 click comandante delter'da 2:05 demleme süresi ile malesef bende de bariz bir acılık oldu. Aynı kahvede normalde aldığım aromaları alamadım. Suyun önemi çokça yazılıyor ama kuzeyden kötü mü acaba? Buzdağı içerken hoşuma gitse de kahvede memnun kalamadım.
Ben de en iyi sonucu Pure Life ile alıyorum, Montag Bomonti'deki bir barista arkadaşın tavsiyesiydi... Istanbul'da bulunabilen suların neredeyse hepsini denedim, hiçbiri kahvecilerdeki gibi değil ama ehvenişeri bende Püre Life...Normalde evde kuzeyden su kullanıyorum, kahve için farklı su denemedim hiç. Dün çıkıp pınar madran aradım ama hiçbir yerde bulamadım. Buzdağı alıp döndüm. 12 gr kahve 23 click comandante delter'da 2:05 demleme süresi ile malesef bende de bariz bir acılık oldu. Aynı kahvede normalde aldığım aromaları alamadım. Suyun önemi çokça yazılıyor ama kuzeyden kötü mü acaba? Buzdağı içerken hoşuma gitse de kahvede memnun kalamadım.
aynı kahveyi nestle pure life ile denemenizi tavsiye ederim. muhtemelen daha iyi bir demleme yapacaksınız. maltepe'de rahat bulursunuz diye düşünüyorum. ben de maltepe'de oturuyorum![]()
Ben de en iyi sonucu Pure Life ile alıyorum, Montag Bomonti'deki bir barista arkadaşın tavsiyesiydi... Istanbul'da bulunabilen suların neredeyse hepsini denedim, hiçbiri kahvecilerdeki gibi değil ama ehvenişeri bende Püre Life...
Aslında içme suyu ile kahve için gereken su biraz farklılar ama sonuçta damak zevki, denemelerde başarılar@thewind Maltepe' de kolay bulunur evet. Benim burda ufak bir bakkal var suya biraz takıntılı; her çeşit suyu koyuyor dükkanına bir tek madran yoktu. Onu da istersen getirtiriz dedi. Pure life zaten baya vardı.@mimds teşekkürler, deneyeceğim kesinlikle. Pure life içerken de keyif aldığım bir su zaten.