• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

bahsettiğin sistemi herhangi bir arıtmayla elde edebilir miyim?
Yaparsın Teomanın yaptığı Mineral filtresi eklemeden kullanmak ama Bölgendeki suyun sertliğine göre seçmen lazım filtreleri. Örnek veriyorum 350 Tds tir bölgendeki su ona göre daha kaliteli pahalı filtre markaları var 350 Tds için olan onlardan taktırırsın vs kilit nokta o.

Komik olan şey şu, eğer arıtma taktırmak isterseniz, 1000₺’den başlıyor, eğer kaliteli kahve için su çıkaran arıtma taktırmak istiyorum derseniz 2000₺, ne istediğinizi bilip açık kasa akvaryum arıtma cihazı takıp üstüne mineral eklerim derseniz, en kaliteli membran (Filmtec) ile 700₺’yi geçmez.

Ha uğraşı da şu, 5 dk konsantre hazırlıyorum, bu konsantre 125L RO suya yetiyor, RO suyu damacanaya doldurup konsantreden belli ölçüde ekliyorum, aylardır aynı su :)

Komik olan şey şu, eğer arıtma taktırmak isterseniz, 1000₺’den başlıyor, eğer kaliteli kahve için su çıkaran arıtma taktırmak istiyorum derseniz 2000₺, ne istediğinizi bilip açık kasa akvaryum arıtma cihazı takıp üstüne mineral eklerim derseniz, en kaliteli membran (Filmtec) ile 700₺’yi geçmez.

Ha uğraşı da şu, 5 dk konsantre hazırlıyorum, bu konsantre 125L RO suya yetiyor, RO suyu damacanaya doldurup konsantreden belli ölçüde ekliyorum, aylardır aynı su :)
Siz bu suyu içmiyorsunuz değil mi? Sadece kahve için kullanıyorsunuz.
Benim paylaştığım 2 yol kombine kullanıma yönelik ve otomasyona dayalıydı. Sadece kahve için su üretecek olsam başka yollara da gidilebilir belki. Ama ben kendi adıma hem içilebilir bir su elde edip hem de kahveden nasıl verim alırım diye baktığımda opsiyonlar çok sınırlı oldu zira önceki ro denemem ve iyi mineralize edilmemiş su benim için içilebilir değildi. Hem içme suyu hem kahve için kullanacağım için mineralizasyonun elle olmaması benim açımdan elzemdi. Bunun yanında ayrıca bir su stoklama alanı da yapmak istemedim.
Bu arada sizin sistemin atık su oranı nasıl? Kapasitesi ne kadar?

Benim paylaştığım 2 yol kombine kullanıma yönelik ve otomasyona dayalıydı. Sadece kahve için su üretecek olsam başka yollara da gidilebilir belki. Ama ben kendi adıma hem içilebilir bir su elde edip hem de kahveden nasıl verim alırım diye baktığımda opsiyonlar çok sınırlı oldu zira önceki ro denemem ve iyi mineralize edilmemiş su benim için içilebilir değildi. Hem içme suyu hem kahve için kullanacağım için mineralizasyonun elle olmaması benim açımdan elzemdi. Bunun yanında ayrıca bir su stoklama alanı da yapmak istemedim.
Ben de hem içme suyu hem de kahve demlemede kullanabileceğim bir sistem arıyorum.

Mineral filtresinin yaptığını yine ben yapıyorum, içme suyu için de ayrı konsantrem var, onunla hazırlıyorum. Başka arkadaşlara yaptığımız arıtma düzeneğinde ise uğraşmak istemedikleri için membran sonrasına bir çıkış hazırlayıp kahve için, ayrıca mineral filtresinden geçen çıkışı da su için kullandık.

Tank yok bende, her doldurmak istediğimde şebekeden şatof valfini açıyorum, 5 dk boşa akıtmam gerekiyor tabi.

En rahatsız olduğum konu ise atık su. Ters osmoz kullanmayanlara yüksek gelebilir, ama ev tipi sistemlerde çok iyi bir sayı diyebilirim. 1L temiz su için 1.8-2L atık su, 1:2 yuvarlayabilirim. Bu atık su şebekeye, membran kalitesine bağlı tabi...

Mineral filtresinin yaptığını yine ben yapıyorum, içme suyu için de ayrı konsantrem var, onunla hazırlıyorum. Başka arkadaşlara yaptığımız arıtma düzeneğinde ise uğraşmak istemedikleri için membran sonrasına bir çıkış hazırlayıp kahve için, ayrıca mineral filtresinden geçen çıkışı da su için kullandık.

Tank yok bende, her doldurmak istediğimde şebekeden şatof valfini açıyorum, 5 dk boşa akıtmam gerekiyor tabi.

En rahatsız olduğum konu ise atık su. Ters osmoz kullanmayanlara yüksek gelebilir, ama ev tipi sistemlerde çok iyi bir sayı diyebilirim. 1L temiz su için 1.8-2L atık su, 1:2 yuvarlayabilirim. Bu atık su şebekeye, membran kalitesine bağlı tabi...
Teşekkürler.
Bu durumda siz içme suyu ve kahve için ro kullanıp, suyu kahveye göre ayrı, içme suyuna göre ayrı elle mineralize ediyorsunuz diye anlıyorum ki bu opsiyon çok daha kontrollü ve istediğiniz şekilde ayarlanabilir oluyor. (bunun otomasyonu için ev kullanımına yönelik hiçbir ürün bulamadım ben ancak everpure conserv gibi şeyler var).
1:2 oran okuduğum kadarıyla iyi hatta genelde 1:4 ve üstü oluyor ve benim evimde ro varken bu oran hatırladığım kadarıyla oldukça yüksekti.

Şu an sıfırdan birşey isteyecek olsam şöyle birşey isterdim sanırım, yine filtrasyon kısmı çeşitli por genişliklerinde ultrafiltrasyon ancak gelen suya göre ppm i sabit hale getirmek için bir opsiyon ve sondaki mineralizasyon kısmını ayarlanabilir isterdim. yani mineral kartuşları ayrı ayrı olup ayarlanan oranda çıkış suyuna karışacak gibi.

Beklentiler ve şebeke suları çok çeşitli olunca çözümlerde farklılaşıyor ama sanıldığı kadarda kompleks bir durum değil diye düşünüyorum :)

Hayat su damacana dolum tesisi Sapanca, 5 lt. pet Hayat su ise Hendek. Damacanada Magnezyum oranı belirtilmemiş, 5 lt pette ise belirtilmiş.
pH da çok farklı
Damacana.7.1
5 lt. 8
yazıyor.

Ekli dosyalar

• hayat su.jpg
    hayat su.jpg
    133 KB · Görüntüleme: 63
  • hayat5lt.jpg
    hayat5lt.jpg
    127.4 KB · Görüntüleme: 66
En son sağlık bakanlığı raporunda en iyi puanı fuska su aldı. İnanıp inanmamak size kalmış :)

Sağlık bakanlığının böyle bir sıralama yaptığını ilk kez duydum. Liste sağlık ve gıda güvenliği hareketi diye bir oluşum vardı onun listesi diye tahmin ediyorum, Sağlık bakanlığının değil.

Sağlık bakanlığının böyle bir sıralama yaptığını ilk kez duydum. Liste sağlık ve gıda güvenliği hareketi diye bir oluşum vardı onun listesi diye tahmin ediyorum, Sağlık bakanlığının değil.
Evet hatta Sağlık Bakanlığı söz konusu listenin bilimsellikten uzak olduğunu belirterek raporu yalanlamıştı. ama enteresan bir şekilde google'da arattığınızda bir sürü haber sitesinde sağlık bakanlığı tarafından hazırlanan liste diye geçiyor, listenin üst sıralarındaki su markaları için güzel bir pr çalışması yaptırmışlar.

Geri