• Ocak Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hangi Suyu Kullanıyorsunuz?

Bu konuyu açmamdaki sebep, ikamet ettiğiniz şehirde hangi su tercih edilebiliyor. Hem de o bölgede oturan arkadaşlara fikir olur.

Biliyorsanız üzerindeki pH TDS(iletkenlik de olur) Magnezyum Bikarbonat Kalsiyum ve Sodyum değerlerini de altına yazarsanız çok mutlu olurum.

Şişe sularla ilgili bir düşüncem var, çok teşekkür ederim.

Sayın kavurucular, cupping yaptığınız sular hakkında da bilgileri merak ediyorum (arıtma vs. kullanıyorsanız değerleri hk.)

Eğer nasıl bir su kullanmanız gerektiğini bilmiyorsanız, öneriler:

Son düzenleme:
Bursa'dayım Uludağ Premium kullanıyorum tabi market fiyatları yüksek bi su normal şartlarda pek kullanılmaz, ben işletmemiz için toptan aldığım için kullanabiliyorum, değerleri konusunda çok bi fikrim olmasa da tecrübelerime göre en memnun kaldığımız su kendisi
ayrıca Abant su da bu konuda başarılı bence

Emin değilim ama Buzdağı Suyun tek kaynağı Sakarya olabilir. İnternet sitesinden bayilik sorgulatabilirsiniz, market market aramaya gerek kalmaz:)

uludağ premium değerleri şu şekildeymiş

Alüminyum (µ/L)T.E*
Amonyum (mg/L)T.E*
Klorür (mg/L)1,0
RenkUygun
İletkenlik (20ºC’de µS/m)68,4
pH7,18
Demir (µ/L)T.E*
Mangan (µ/L)T.E*
KokuUygun
Oksitlenebilirlik (mg/L O₂)0,32
Sülfat (mh/L)2,83
Sodyum (mg/L)3,1

Ben RO su kullanıyorum. Espresso makinesine koyarken third water paketlerinden mineral ekliyorum. Ama filtre için direkt kullanıyorum. Su değerlerim 16-20 ppm ve 7 ph civarında görünüyor.

Kıbrısta maalesef pınar madran su sadece cam şişede olanı geliyor ki maliyeti çok yüksek. Abant su ise hiç yok.

Ben de abant (bolu) ve pınar (madran) kullanıyorum. Buzdağı'nı denemeyi düşünüyorum.

Buzdağı'nı çok kullandım, içmek için ideal ama kahve icin Tds si oldukça düşük... Çok iyi sonuç alamadım maalesef...

Çok defa kullandım ve tds ölçümleri yaptım, yorum yapacak kadar deneyimlediğimi düşünüyorum... ama siz de deneyin tabii, yanılmayi isterim çünkü başta ben de çok umutluydum o sudan... iyi sonuc alırsanız hepimiz kazançlı çıkarız...

Geri