• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dalgınlığıma gelmiş, okumama rağmen idrak edememişim mesajı. Teşekkürler.

Serkan abi konusu açılmışken sormak istedim. Frinsa Edun'un geri gelme ihtimali nedir?
Sadece 7 paket olarak geri döndü :)

Bu itiyor diye kendim için köşe bucak biraz saklamıştım. Sabah ben kavurma yaparken hanım bulmuş. Zulamı patlattı :(

Bundan sonrası artık gerçekten gelmez :)

Sezy çikolatalarından farklı tat profillerini karşılaştırma amaçlı Uganda, Peru, Madagascar Mava ve Colombia'ları denedik.
Birlikte tadımda her bir çikolata farkını kolaylıkla belli ediyor. Bu dörtlüden bizim ev ahalisinin damak tadına özellikle Peru (yapay olmayan hafif nane notaları) ve Mava (bal notaları) uydu.
Düzgün çikolata arayışında olanlara denemeleri tavsiye edilir.

Merhaba, Rwanda Muraho'yu zamanında çok beğenerek içmiştim. Buna ithafen önerebileceğiniz bir çekirdek var mı acaba?

Colombia La Prada için reçetesi olan varsa denemek için sabırsızlıkla bekliyorum.
Çekirdeğin pik noktası kaçıncı gününde belli oluyor ayrıca ? :)

Merhaba, Rwanda Muraho'yu zamanında çok beğenerek içmiştim. Buna ithafen önerebileceğiniz bir çekirdek var mı acaba?
Selamlar. Rwanda Gatsibo ve Colombia Villa Clabelina bence Rwanda Muraho'yu andıran kahveler. Ethiopia Bochesa da Muraho seven birinin fazlasıyla sevebileceği bir kahve. Tabii ki hiç bir kahve bir diğerine tamamen benzemez ama bence bu üçü Muraho sevenlerin sevebileceği kahveler.

Colombia La Prada için reçetesi olan varsa denemek için sabırsızlıkla bekliyorum.
Çekirdeğin pik noktası kaçıncı gününde belli oluyor ayrıca ? :)
Selamlar. Pik noktası olarak üçüncü haftadan sonrası diyebilirim. Degassing için ise 15 günün altını kesinlikle düşünmeyin. Özellikle ilk bir hafta 10 gün epey yorucu bir kahve oluyor. 20 gün ve sonrasında kahve kendini bulmaya başlıyor.

02.02 kavrumlu La Prada gelmiş bulunmakta, bi 10 gün daha dinlendireceğim :)

edit: 13. gününde ilk denemesini yaptım klasik 18-36 , 25 saniye ile demledim.
gerçekten çok şaşırtıcı bi kompleksiteye sahip. aşırı tatlı, portakal çok net hissediliyor, bir tık küflü peynir aroması da geldi gibi. biraz ağır bir çekirdek sürekli içim veya standart kullanıcıya hitap etmeyebilir.
bir de v60 ile deneyeceğim, daha uygun gibi görünüyor.

edit2: 17. günündeyiz, v60 demliyorum üstteki arkadaşın reçetesi ile. çok daha az yorucu güzel bi deneyim oldu. karpuz notasını hiç alamadım. belirgin portakalın yanında küflü peynir hala geliyor. sevenine acayip bir çekirdek. çok belirgin bir tatlılığı var. çok farklı bir kompleksitesi var. herkesin içebileceği türden değil. sıradan bir çekirdek olmadığını daha kokusundan belli ediyor.

Son düzenleme:
Sezy den aldığım Ethiophia - Bochesa ve Colombia Santa Elena#2 gerçekten müthiş kahveler, beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Gelgelelim Colombia Villa Clabelina ya. Maalesef hayal kırıklığına uğrattı beni. Hiç bir müdahaleye cevap vermedi, ex olmuş resmen :)) Belki de ben demleyemedim.
Kavrum bir garipti diğer iki çekirdeğe bakarak ! Aşağıya resmini bıraktım, @S.Yavuz bey belki aydınlatır :)

Ekli dosyalar

• 20240211_195122.jpg
    20240211_195122.jpg
    98.6 KB · Görüntüleme: 111
Sezy den aldığım Ethiophia - Bochesa ve Colombia Santa Elena#2 gerçekten müthiş kahveler, beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Gelgelelim Colombia Villa Clabelina ya. Maalesef hayal kırıklığına uğrattı beni. Hiç bir müdahaleye cevap vermedi, ex olmuş resmen :)) Belki de ben demleyemedim.
Kavrum bir garipti diğer iki çekirdeğe bakarak ! Aşağıya resmini bıraktım, @S.Yavuz bey belki aydınlatır :)
Selamlar. Öncelikle afiyet olsun. Çekirdeklerin üzerinde gördüğünüz ince kabuk gibi parçalar çekirdeğin derisi dediğimiz gümüşümsü tabaka. Hatırı sayılır miktarda daha koyu kavrulmadığı sürece çekirdeklerin bir kısmında kalıyor maalesef. Çekirdekten ayrılması zor bir tabaka deri tabakası. Zarın ayrılması için daha koyu kavurduğumuzda ise Villa Clabeline gibi çekirdekler tadım notalarından çok kaybediyorlar. Demleme yöntemi parametreleriyle ilgili bir bilgi paylaşmadığınız için maalesef şunu şunu yapın demek biraz zor ama kahvenin yeterince çözünmemiş olması kuvvetle muhtemel. Mevcut bilgiler doğrultusunda su sıcaklığında bir miktar artış, öğütümde biraz daha inceye gidiş ve benzer çözünmeyi arttırıcı yöntemleri tavsiye edebilirim.

Merhaba,
Asya-Pasifik kahve setinizi sipariş vereceğim. Yemen kahvesini annem için türk kahvesi öğütümü almayı düşünüyorum. Öğütümün degass süresi tamamlandıktan sonra yapılması daha mı doğru? Eğer öyleyse elinizde degass süresi tamamlanmış çekirdek var mıdır, ya da siparişi degass süresi tamamlanınca göndermeniz mümkün müdür?

Başka bir sezy konusuna yazıp cevap alamadığımdan belki burada görülür diye yazmak istedim.

Merhaba nordic set kampanyasından aldığımda yazmıştım kahvelerde ne aroma var ne içilir vaziyette.degass sezy kahvelerinde fazla denmiş ve beklemem önerilmişti.bugün bi la parada deneyeyim dedim yine demlediğim gibi döktüğüm bir kahve oldu.

IMG_4116.jpeg

Sorun öğütücüdedir diyerek fellow odenin üzerine k ultra bile almıştım.
İşin ilginci k-ultra da 70 de bile öğütürken zorluyor.taş gibi resmen.
Diğer tüm çekirdeklerde de aynı sonucu almaktayım.

Ayrıca 150 kişilik yöneticisi olduğum wp grubunda da aynı sorunu yaşayanlar mevcut ne yazık ki.

Merhaba,
Asya-Pasifik kahve setinizi sipariş vereceğim. Yemen kahvesini annem için türk kahvesi öğütümü almayı düşünüyorum. Öğütümün degass süresi tamamlandıktan sonra yapılması daha mı doğru? Eğer öyleyse elinizde degass süresi tamamlanmış çekirdek var mıdır, ya da siparişi degass süresi tamamlanınca göndermeniz mümkün müdür?

Merhaba. Kahveleri öğütülmüş olarak almayı düşünüyorsanız degassing süreci söz konusu değil. Setten sadece bir kahveyi öğütülmüş, diğerlerini çekirdek olarak alacaksanız o zaman çekirdek olarak alacağınız kahvelerde degassing sürecini beklemeniz daha doğru olacaktır. Degassing süreci tamamlanmış çekirdek gönderme şansımız maalesef olmuyor. Toplamda sanıyorum kırktan fazla kahvemiz mevcut. Uzunca bir süredir haftanın hemen hemen her günü kavurma yapıyorum ve bir kahve bittiğinde ya da bitmeye çok yaklaştığında kavruluyor. Ancak genel olarak kavrulan bir kahve 2-5 gün arasında tükeniyor. Dolayısıyla stokta degassing süreci tamamlanmış kahve hiç bir zaman olmuyor. Ayrıca tüm kahveler aynı gün kavrulmadığından ötürü kargoya verilen kahvelerden biri 5 gün önce diğeri aynı gün veya bir gün önce kavrulmuş da olabiliyor. O nedenle kahveler size ulaştığında üzerlerine kaşelenmiş olan kavurma tarihlerine göre degassing sürelerini kontrol etmek çok daha isabetli oluyor.

Başka bir sezy konusuna yazıp cevap alamadığımdan belki burada görülür diye yazmak istedim.

Merhaba nordic set kampanyasından aldığımda yazmıştım kahvelerde ne aroma var ne içilir vaziyette.degass sezy kahvelerinde fazla denmiş ve beklemem önerilmişti.bugün bi la parada deneyeyim dedim yine demlediğim gibi döktüğüm bir kahve oldu.

IMG_4116.jpeg

Sorun öğütücüdedir diyerek fellow odenin üzerine k ultra bile almıştım.
İşin ilginci k-ultra da 70 de bile öğütürken zorluyor.taş gibi resmen.
Diğer tüm çekirdeklerde de aynı sonucu almaktayım.

Ayrıca 150 kişilik yöneticisi olduğum wp grubunda da aynı sorunu yaşayanlar mevcut ne yazık ki.
Merhaba. Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Dün başka konuya yazdığınız mesajı da gördüm. Bir cevap alamadığınızı yazmışsınız ancak mesajınız herhangi bir soru içermiyor.

Öğütümde zorlandığınızı, kahvelerin içilebilir vaziyette olmadığını ve hiç bir aromaları olmadığını belirtmişsiniz. Ayrıca bu durumun sadece La Parada için değil setteki tüm kahveler için geçerli olduğunu belirtmişsiniz. Doğruyu söylemek gerekirse bu geri bildirime nasıl bir cevap vermem gerektiğini bilemiyorum. Setteki kahvelerin çoğunun stoku tükenmek üzere ve toplamda bu kahvelerden bine yakın siparişte 2 tona yakın tükettik. Farklı farklı kahvelerin çok sevenleri oldu, az sevenleri oldu, sevmeyenleri oldu, kendi damak tadına uygun bulanlar oldu bulmayanlar oldu ancak bu kahvelerin hiç biri içilebilir durumda değil, bu kahvelerin hiç bir aroması yok diyen birine hiç rastlamadık. Farklı farklı kahve severler forumlarda farklı kahveler hakkında pek çok demleme reçetesi, tadım notası paylaştı. Ancak en başta da söylediğim gibi mesajınızda herhangi bir soru mevcut değil. Hangi kahveleri hangi ekipmanla demlediğinize ait bir bilgi mevcut değil. Kullandığınız demleme parametrelerine ilişkin bir bilgi mevcut değil. Bu nedenle nasıl bir cevap beklediğiniz maalesef anlayamadık.

Geri