• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba,

3 kg'dan fazla frinsa edun tükettim, hem espresso hem filtre için gerçekten mükemmel ve damak zevkime hitap eden bir çekirdekti. Alım yapma zamanım geldi tekrardan frinsa edun almak istiyorum ama bir yanım da değişiklik yapmak istiyor. Benzer kalitede meyvemsi şarapsı tatların ön plana çıktığı farklı bir çekirdek önerisi yapabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

frinsa edun ile frinsa edun#2 arasındaki fark nedir acaba? Aynı çekirdekler mi yoksa kavrumu ayırt etmek için mi böyle bir isimlendirme farkı var?

Frinsa edun'u pour over için gerçekten sevdim. Tekrardan alacağım ama espresso setinde #2'yi de gördüm. Espresso için de almayı düşünüyorum.

Merhaba,

frinsa edun ile frinsa edun#2 arasındaki fark nedir acaba? Aynı çekirdekler mi yoksa kavrumu ayırt etmek için mi böyle bir isimlendirme farkı var?

Frinsa edun'u pour over için gerçekten sevdim. Tekrardan alacağım ama espresso setinde #2'yi de gördüm. Espresso için de almayı düşünüyorum.
Merhaba. İkisi de aynı çiftliğin çekirdekleri, üretici de aynı ancak fermantasyon farkı var ve tat profilleri birbirlerinden çok farklı. Frinsa Edun natural ve anaerobik fermantasyonla işlenmiş, Edun #2 ise tamamen yıkanmış. Edun 2'yi diğerine benzeyeceğini düşünerek almak hata olur. Birkaç gün sonra satışa açılacak olan El Salvador Finca Gabriela tat olarak Frinsa Edun'a çok daha yakın bir çekirdek. Ayrıca espresso setinde yer alan kahvelerin de espresso kavrumlarının teker teker satışa açılmasına birkaç gün daha var. Sanıyorum bu hafta sonu hepsi yeni ürün olarak eklenmiş olacaktır.

merhaba,

3 kg'dan fazla frinsa edun tükettim, hem espresso hem filtre için gerçekten mükemmel ve damak zevkime hitap eden bir çekirdekti. Alım yapma zamanım geldi tekrardan frinsa edun almak istiyorum ama bir yanım da değişiklik yapmak istiyor. Benzer kalitede meyvemsi şarapsı tatların ön plana çıktığı farklı bir çekirdek önerisi yapabilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.
Ben de Frinsa Edun'dan fazlasıyla memnunum. Aklıma en yakın olarak Finca Gabriela var. Sitede şu anda görünmüyor ama yeni partiyi @S.Yavuz 1 hafta içerisinde satışa açacağını belirtmişti.
Edit: Serkan Abi de zaten bir üstteki mesajda aynı şeyden bahsetmiş. O mesajı detaylı okumadan arkadaşa yanıt vermek istemiştim.

Merhaba. İkisi de aynı çiftliğin çekirdekleri, üretici de aynı ancak fermantasyon farkı var ve tat profilleri birbirlerinden çok farklı. Frinsa Edun natural ve anaerobik fermantasyonla işlenmiş, Edun #2 ise tamamen yıkanmış. Edun 2'yi diğerine benzeyeceğini düşünerek almak hata olur. Birkaç gün sonra satışa açılacak olan El Salvador Finca Gabriela tat olarak Frinsa Edun'a çok daha yakın bir çekirdek. Ayrıca espresso setinde yer alan kahvelerin de espresso kavrumlarının teker teker satışa açılmasına birkaç gün daha var. Sanıyorum bu hafta sonu hepsi yeni ürün olarak eklenmiş olacaktır.
Daha önceki mesajlarınızda bahsi geçen geri dönecek olan efsane Finca Gabriela mıydı? :D

Merhaba, Ethiopia Bombe Abore Dry ve Ethiopia Bochesa'daki stok durumunuzu öğrenme şansım var mıdır @S.Yavuz Bey ? Elimde bir miktar kahvem var ve Nordic Approach setini de denemek istiyorum, böyle olunca yaklaşık 1 aylık stoğum bulunmuş oluyor. Bombe Abore Dry ve Bochesa'yı da bu 1 ayın sonuna doğru sipariş geçerim diye düşündüm ancak stokla alakalı bir süprizle karşılaşmak istemediğimden size sorayım dedim.

Merhaba, Ethiopia Bombe Abore Dry ve Ethiopia Bochesa'daki stok durumunuzu öğrenme şansım var mıdır @S.Yavuz Bey ? Elimde bir miktar kahvem var ve Nordic Approach setini de denemek istiyorum, böyle olunca yaklaşık 1 aylık stoğum bulunmuş oluyor. Bombe Abore Dry ve Bochesa'yı da bu 1 ayın sonuna doğru sipariş geçerim diye düşündüm ancak stokla alakalı bir süprizle karşılaşmak istemediğimden size sorayım dedim.
Merhaba. İkisinde de bir stok sıkıntısı beklemiyorum. Böyle kahvelerde stok azalmaya başladığında zaten elimden geldiğince postlarda sık sık bildiriyorum ki almak isteyenler bitmeden bir kez daha alabilsinler.

Ben de Frinsa Edun'dan fazlasıyla memnunum. Aklıma en yakın olarak Finca Gabriela var. Sitede şu anda görünmüyor ama yeni partiyi @S.Yavuz 1 hafta içerisinde satışa açacağını belirtmişti.
Edit: Serkan Abi de zaten bir üstteki mesajda aynı şeyden bahsetmiş. O mesajı detaylı okumadan arkadaşa yanıt vermek istemiştim.
finca gabriela'da aynı şekilde benim için :) ondan da yüksek miktarda tükettim. Açık kavrum sevdiğim için colombia'lara bir göz gezdirdim ancak @S.Yavuz beyin yorumunu merak etmiştim :)

Finca edun 1 kiloluk seçeneği kapanmış maalesef. Ama 250gr 4 kez sipariş verme imkani var hala.
Merhaba. Dört tane 250 gram kalmadığı için kiloluk seçeneği kapandı. 800-900 gram falan kalmış galiba. Ben dışarıdaydım, arkadaşlar bir kilodan az kaldı diye haber verdiler. Kiloluk seçeneğini kapattırdım o yüzden.

finca gabriela'da aynı şekilde benim için :) ondan da yüksek miktarda tükettim. Açık kavrum sevdiğim için colombia'lara bir göz gezdirdim ancak @S.Yavuz beyin yorumunu merak etmiştim :)
Selamlar. Bazı kahvelerin tat profilleri çok kendilerine has profiller oluyor. O nedenle kavurma profili benzer başka bir kahveden o tadı almanız pek olası değil maalesef. Kriter Frinsa Edun'a benzemesi ise Finca Gabriela var. Bu ikisine benzesin denince bir miktar Colombia Santa Helena benziyordu ama maalesef bitti. Bir kahve daha say deseniz sayamam. Kahvenin sca puanından, kavurma profilinden, fiyatından vb etkenlerden bağımsız bir durum maalesef bu. Mesela Colombia La Parada da aynen böyle bir çekirdek. Anaerobic bir geisha. Farklı bir şeyler arıyorum diyorsanız mutlaka denenmeli. Onun da stok durumu kritiğe doğru gidiyor. Fiyat olarak da anaerobic bir geisha için çok komik seviyelerde kaldı (kilosu 1000 lira altında). Benzer bir tat değil ama çok kendine has bir kahve.

2023 Mart ayında getirdiğiniz kahveler zirveydi gerçekten, bu sene etiyopya anasora ve benaleyh beriso'nun yeni hasatlarının gelme durumu var mı acaba?
Selamlar. Belaynah Beriso'nun tekrar geleceğini sanmıyorum. Anasora için ise görüştük. Geçen senenin çok çok üzerinde bir fiyat verdiler. Tam hatırlayamıyorum ama ya iki katı ya iki katından biraz fazla istendi. O nedenle yeni hasat alımını bir süreliğine askıya aldık. İşin aslı biz kahve seçerken tat profili, performansı vs kadar fiyatına da bakıyoruz. Doğrudan kaç para olduğundan ziyade kaç paraya ne alıyoruz diye bakıyoruz. Bir kahvenin fiyatını belirleyen çok fazla etken var. X bir kahveyi 20 çuval getirmekle 120 çuval getirmek arasında bile ciddi maliyet farkı oluşuyor. Haliyle aynı kahveye çok daha fazla para verdiğinizde bu para kahveye değil gümrükçüye, nakliyeciye, evrak masraflarına vs kalemlere gidiyor. Bu da bizim biraz zorumuza gidiyor :) Az önce hanımla bu konuyu konuşuyorduk. O yüzden yaram taze :) Ben neredeyse 50 yaşına geldim, kahvelere ekstra maliyet binmesin diye 60-70 kilo çuvalları bile hala kendim taşıyorum. Maliyetleri biz bu kadar kısmaya çalışırken, fiyatları gereğinden fazla şişirilmiş kahveler söz konusu olduğunda bizce uygun olan fiyatı teklif ediyoruz ve beklemeye geçiyoruz :) O yüzden kısmet. Anasora için bekleyip göreceğiz.

Finca gabriela dahil o ayki seçkinizin bende yeri büyük, nitelikli kahve babında ilklerim diyemem ama demlediğim fincandan aldığım keyfin tavan yaptığı ilk çekirdeklerdi kesinlikle. Anasora işi olmasa bile ileride göreceğimiz seçkinize ve vizyonunuza güvenim tam, detaylı yanıtınız için de ayriyeten teşekkür ederim :)

Finca gabriela dahil o ayki seçkinizin bende yeri büyük, nitelikli kahve babında ilklerim diyemem ama demlediğim fincandan aldığım keyfin tavan yaptığı ilk çekirdeklerdi kesinlikle. Anasora işi olmasa bile ileride göreceğimiz seçkinize ve vizyonunuza güvenim tam, detaylı yanıtınız için de ayriyeten teşekkür ederim :)
Gabriela geldi bu arada. Hafta sonu herhalde satışa açılmış olacak :)

Geri