Takeaway
Barista
- İsim
- Engin
Daha fazla
- İsim
- Engin
- Espresso Makinesi
- Arçelik k-3185
- Değirmen
- Normcore v1,Peugeot Kronos
- Ekipmanlar
- Aeropress,Hario V60-02 plastik 02 ,Clever dripper,crystal eye 01,Deko tartı, French Press,Arçelik Telve
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İzmir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Gaziemir
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Menderes
Demleme Reçetesi:
Firma: Kafein Kültür
Kahve: Honduras Caballero
Kavurma Tarihi: 10 ocak
Demleme Metodu: Clever Dripper
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: NormcoreV1 -9 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 96 derece
Demleme Süresi:3.40-3.50 arası
Demleme Notları: 450 ml su 26.4 gr kahve kullandım. Önce su sonra kahveyi koydum. Kaşıkla hafifçe ıslanmayan kahvelerin de suyla temasını sağladım.Süre 1 dakikaya ulaştığıında 20 kez karıştırdım. Kapağını kapattım. Süre 2.30 a geldiğinde kaşıkla 1-2 kere daha karıştırmak değilde ileri geri bir hamle yaptım. 3 dakikaya ulaştığında süzme işlemine geçtim.
Tadım Notları: Bu demlememden önce 2 kez v60 ile demledim. Yoğun bitki çayı kıvamı beni rahatsız etmişti. Cleverla bu demlemede daha gövdeli iki fincan elde ettim.
Bu arada başka benzeten oldu mu bilmiyorum. La tanairiyi v60 la demlediğimde kronotroptan önceki yıl içtiğimiz lakto fermente yi içiyorum zannettim. Çok keyifliydi.
Firma: Kafein Kültür
Kahve: Honduras Caballero
Kavurma Tarihi: 10 ocak
Demleme Metodu: Clever Dripper
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: NormcoreV1 -9 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 96 derece
Demleme Süresi:3.40-3.50 arası
Demleme Notları: 450 ml su 26.4 gr kahve kullandım. Önce su sonra kahveyi koydum. Kaşıkla hafifçe ıslanmayan kahvelerin de suyla temasını sağladım.Süre 1 dakikaya ulaştığıında 20 kez karıştırdım. Kapağını kapattım. Süre 2.30 a geldiğinde kaşıkla 1-2 kere daha karıştırmak değilde ileri geri bir hamle yaptım. 3 dakikaya ulaştığında süzme işlemine geçtim.
Tadım Notları: Bu demlememden önce 2 kez v60 ile demledim. Yoğun bitki çayı kıvamı beni rahatsız etmişti. Cleverla bu demlemede daha gövdeli iki fincan elde ettim.
Bu arada başka benzeten oldu mu bilmiyorum. La tanairiyi v60 la demlediğimde kronotroptan önceki yıl içtiğimiz lakto fermente yi içiyorum zannettim. Çok keyifliydi.