• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kafein Kültür - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pink Star çok tatlı. O tatlılığı veren nedir acaba. Asidite sevmeyenler için öneriliyor. Ama kahve çok canlı düz (aromalar dans ediyor anlamayın lütfen:)) bir kahve değil. Bir Brezilya'ya göre asidite yine de zayıf mı eğer öyleyse bu kahvedeki tatlılık ve canlılık neyle ilgili. @orkunustel Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bu soruya vs. sorulara cevap alabileceğim için (örn: cupping etkinliği) bu toplu alım ayrı bir güzel.

Son düzenleme:
Gönlümüzün şampiyonu ve hep şampiyon kalacak olan güzel dostum @orkunustel selamlar evvela.

Şamşiyona öncesinde son kavurduğun pink starlardan dubai öncesinde konuştuğumuz fikir alışverişinde bulunduğumuz bir süreçti.Şahsım adına,hem kafein kültür'ün bir parçası olabilmek bir hemde şampiyon olupta bu kadar mütavazi,yardım sever ve şampiyondan ziyade bir forumdaş edası ile sohbetler ederek yapmış olduğum demlemeler bana çok güzel keyifler ve hazlar yaşattı.Pink Star'da çok güzel bir eşlikçi oldu.
Emek olmadan yemek olmaz demişler güzel dostum,emeğimin karşılığını da gerek sen olsun gerekse forumdan edindiğim diğer dostlarım olsun ziyadesi ile aldım 🙏 🙏

Nerede kalmıştık diyerek yolculuğumuza devam edeceğiz.Sormak danışmak tanışmak/tartışmak isteyen herkeside bekleriz.
Selamlar Vural :)

Cem Yılmaz'ın eski bir repliğini değiştirip sunayım: ''Şampiyon da olsa insan insandır.'' :D Yarışma ödülleri birer ödül, bu deneyimleri insanlara katkı yaratacak şekilde paylaşmadığımızda o ödüllerin de çok fazla bir manası olmuyor bence. Şunun şurasında hangimiz kaç tane ödüllü insanı hatırlıyoruz ki? Dünya çapında dahi ödül almış insanların çoğunu ben dahi hatırlamıyorum. Ama hatırladığımız ödüllü insanları da sektöre, insanlara kattıklarıyla hatırlıyoruz. :)

Uzun lafımın kısası elbette forumdaş edasıyla yazacağım, muhabbet edeceğim. Neredeyse iki yıldır forum üyesiyim, sizlerleyim zaten. :)

6'lı deneme paketim bugün ulaştı. 10 ocak tarihliydi paketler. bekleyemedim brezilya Pink Star'dan demleme yaptım. beğendiğim bir kahve oldu. 2 günlük kahveden bu kadar iyi tatların çıkması şaşırttı açıkçası. paketlerin üzerlerinde yazan tarih kavurum tarihi mi yoksa degassing tarihi mi @orkunustel
Selamlar @erturk

Paketlerin üzerinde yalnızca kavrum tarihleri yer almaktadır.Degassing süreleri hususunda sevgili orkun bu başlık altında paylaşmıştı eğer bulabilirsem paylaşacağım.
Selamlar, Vural sağolsun açıklamış. Doğrudur üzerindeki kavurma tarihidir. Gaz salınım süresi için filtrelerde en az 1,5 2 hafta, espressolar için 2 hafta tavsiye ediyorum en az. :)

Bu kadar taze iken bana göre çok keyifli olmasa bile yine tüketmekten keyif alan müşterilerimiz, dostlarımız oldu. Tercih ve zevk meselesi bir yandan bakınca. En iyi lezzet performanslarını ama kesinlikle tavsiye ettiğim tarihlerden sonra vermeye başlıyor kahvelerimiz. :)

Beğenmenize de ayrıca sevindim.

Afiyet olsun. :)

Selam,
Bana gelen kargoda kafein kulture ait bir paketleme fisi bulunuyordu. Bu fis uzerinde kavrum tarihi yer aliyor. Kahve pakedimde herhangi bir tarih yazmiyordu. Bilgi olarak gecmis olayim.
Ayrica sticker gonderilmesi cok tatli olmus. Sirf sticker icin tekrar siparis verebilirim :D
Ender Bey selamlar,

Normalde atladığımız bir durum değil tarih basmak, atlamışız gözden kaçmış özür dilerim. :(

Fiş üzerinde yazan tarih ne ise ya o tarihtir elinizdeki ya da pazartesi günü kavrumu olabilir yani 10.01.22.

Çıkartmayı beğenmenize sevindim. :) Hatıra kalsın istedik, bir dönem satış rekortmeni kahvemiz La Tanairi anısına yaptırdık. :)

Pink Star çok tatlı. O tatlılığı veren nedir acaba. Asidite sevmeyenler için öneriliyor. Ama kahve çok canlı düz (aromalar dans ediyor anlamayın lütfen:)) bir kahve değil. Bir Brezilya'ya göre asidite yine de zayıf mı eğer öyleyse bu kahvedeki tatlılık ve canlılık neyle ilgili. @orkunustel Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bu soruya vs. sorulara cevap alabileceğim için (örn: cupping etkinliği) bu toplu alım ayrı bir güzel.
Beğenmenize çok sevindim. :) Bu denli güzel şeyler yazmışsınız, mutlu oldum. :)

Asiditesi hafif(zayıf) benim değerlendirmelerime göre ama bu olumsuz bir tanımlama değil kesinlikle. Pink Star kesinlikle berrak, temiz bir kahve. Canlılığı ve tatlılığı ortaya çıkaran şey kavurma profili ile alakalı direkt olarak. Bunlarla ilgili detayları bahsettiğiniz gibi canlı yayın tadım ve soru cevap etkinliğinde sorarsanız paylaşırım uzun uzun. :)

Çıkartmayı beğenmenize sevindim. :) Hatıra kalsın istedik, bir dönem satış rekortmeni kahvemiz La Tanairi anısına yaptırdık. :)
La Tanairi'yi ilk aldığımda demlemeyi becerememiştim. Şimdi ikinci pakette şükür dilini anladım... O ne güzel kahveymiş... Şekil yapıp tadım notuna "Çilekli cheesecake" yazsanız yazılır 😄 Kahveleriniz arasında favorim Kenya idi. Artık La Tanairi oldu.

La Tanairi'yi ilk aldığımda demlemeyi becerememiştim. Şimdi ikinci pakette şükür dilini anladım... O ne güzel kahveymiş... Şekil yapıp tadım notuna "Çilekli cheesecake" yazsanız yazılır 😄 Kahveleriniz arasında favorim Kenya idi. Artık La Tanairi oldu.
La Tanairi ile Kenya ilk günden beridir aralıksız en çok ilgi gören, aranan, istenen kahvelerimizden. La Tanairi'nin üreticileri ile dostluğumun oluşu da o kahveyi (Caballero 5 de dahil) çok değerli kılıyor benim nezdimde de. Caballero kahveleri için de herhalde Youtube'da Caballero Külliyatı ürettim diyebilirim Caballero ailesi ile birlikte. İçerken de o kahveyi ayrı bir bilgi ve kültür birikimi kazanıyor insanlar. :)

Cheesecake gibi spesifik tanımlamalara yarışmacı kimliğim sebebiyle de epey bir uzağım açıkçası. Yapanları asla eleştirmem ama ben yapmam. :)

Pink Star espresso kavrumunu Türk Kahvesi olarakta deneyin 😇

Hem okkalı hemde nitelikli bir türk kahvesi çıkıyor ortaya,ilk kez temin ettiğimde denemiştim.

Eğer Etiyopya Kelloo Haru'nun filtre kavrumunu temin ettiyseniz birde onu deneyin @Minyak

Firma: Kafein Kültür
Kahve:Kello Haru
Kavurma Tarihi:
Demleme Metodu:V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent G50 38 Klik
Su Markası ve Sıcaklık: Erikli 97
Demleme Süresi:2.5
Demleme Notları:Filtre Cafec traditional
Tadım Notları:affınıza sığınarak yazmayacağım o kadar yorum yapacak kadar tecrübeli değilim. Ama reçete guzel sonuçlar veriyor.

48 ml ön demleme 30 sn
30. sn başlangıç ile 150 ml tamamlama genelde 20 saniyede dokuyorum 50 sn ile 1.02 arası bekliyorum 1.02 de başlayarak 256 ml tamamlıyorum yaklaşık 1.35 gibi döküş bitiyor.
Sonra bekliyorum demleme 2.45 gibi son buluyor.

Kahve:Honduras Caballero
Ogutum:Molentg50 - 38 click
Demleme yontemi :V60
Hario 02 japon uretim filtre
Su:Erikli
16gr kahve - 250 ml su
50 gr bloom + 2 parca dokusle bitiris
Son dokusten sonra rao spinn
Demleme suresi 02.25
Tadim notlari: Net bir sekilde hafif limon ve bitki cayi aromasini aldim
Kavurucunun ellerine saglik 👍
Ayrica
38 click - Hario 02 filtre kagit - 16 gr kahve 250 ml su ile Clever dripper da once kahve sonra su dokerek 2 dk demleme suresi 1dk 10 saniye dokus suresiyle v60a yakin aromalari aldim Clever dripperi da iyiki almisim dedim Doga da kampta cok isime yarayacagini ispatladi bana :)
Not : Clever da v60 ayarinda ogutumle demleme suresini az tutarak daha iyi sonuclar aldim Ayrica once kahve sonra su ile de suzulme suresi konusunda ben sıkıntı yasamadim sahsen Siddetle tavsiye ederim :)

Pink Star espresso kavrumunu Türk Kahvesi olarakta deneyin 😇
Hem okkalı hemde nitelikli bir türk kahvesi çıkıyor ortaya,ilk kez temin ettiğimde denemiştim.

Eğer Etiyopya Kelloo Haru'nun filtre kavrumunu temin ettiyseniz birde onu deneyin @Minyak
Vural önermişti bana da aynısını diyecektim, kendisi de yazmış. :) Elimde dinlenmiş kalırsa bir sakinlikte mutlaka deneyeceğim. Pink Star ve Etiyopya'yı Türk Kahvesinde sevdim epey, Espresso profili denemesi de yakında bakalım. :)

Kahve:Kello Haru
Kavurma Tarihi:
Demleme Metodu:V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent G50 38 Klik
Su Markası ve Sıcaklık: Erikli 97
Demleme Süresi:2.5
Demleme Notları:Filtre Cafec traditional
Tadım Notları:affınıza sığınarak yazmayacağım o kadar yorum yapacak kadar tecrübeli değilim. Ama reçete guzel sonuçlar veriyor.

48 ml ön demleme 30 sn
30. sn başlangıç ile 150 ml tamamlama genelde 20 saniyede dokuyorum 50 sn ile 1.02 arası bekliyorum 1.02 de başlayarak 256 ml tamamlıyorum yaklaşık 1.35 gibi döküş bitiyor.
Sonra bekliyorum demleme 2.45 gibi son buluyor.
Estağfurullah aflık bir durum söz konusu değil kesinlikle. Eğer ay sonu canlı yayın tadım, soru cevap etkinliğine kahve de ayırıp katılabilirseniz beraber tadım yapıyor olacağız, anlatacağım belli konuları ve soruları yanıtlayacağım. Bir nevi geniş bir atölye gibi olacak. Beklerim mutlaka. :)

Detaylı deneyim paylaşımınız için de çok teşekkür ederim. Keyifli sonuç almanıza sevindim. :)

Kahve:Honduras Caballero
Ogutum:Molentg50 - 38 click
Demleme yontemi :V60
Hario 02 japon uretim filtre
Su:Erikli
16gr kahve - 250 ml su
50 gr bloom + 2 parca dokusle bitiris
Son dokusten sonra rao spinn
Demleme suresi 02.25
Tadim notlari: Net bir sekilde hafif limon ve bitki cayi aromasini aldim
Kavurucunun ellerine saglik 👍
Ayrica
38 click - Hario 02 filtre kagit - 16 gr kahve 250 ml su ile Clever dripper da once kahve sonra su dokerek 2 dk demleme suresi 1dk 10 saniye dokus suresiyle v60a yakin aromalari aldim Clever dripperi da iyiki almisim dedim Doga da kampta cok isime yarayacagini ispatladi bana :)
Not : Clever da v60 ayarinda ogutumle demleme suresini az tutarak daha iyi sonuclar aldim Ayrica once kahve sonra su ile de suzulme suresi konusunda ben sıkıntı yasamadim sahsen Siddetle tavsiye ederim :)
Reçete ve deneyim paylaşımınız için çok teşekkürler. :)

Clever candır kesinlikle. Zor zamanların güzel ekipmanı benim için. Afiyet olsun. :)

Merhabalar,

TM c2, slim için referans aralıklarınız nelerdir ?

Orkun Bey'in süreleri ile kıyaslayıp zamanlamayı tutturabildiyseniz paylaşmanızı rica edebilir miyim?

Teşekkürler

Kahve: HONDURAS - CABALLERO LA TANAIRI
Kavurma Tarihi: 10.01
Demleme Metodu: Crystal Eye 02 Plastik
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: 1zpresso K-pro 6,3
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı
Demleme Süresi: 2.30
Demleme Notları: Orkun Bey'in tafini denedim döküş süreleri hemen hemen aynı bir tık hızlı bitti biraz daha inceltebilirim değirmeni.
Tadım Notları: Biraz daha beklemem lazımdı kavurma için biraz acele ettim ama sonuç yine de çok güzel. Yaban mersini ve çileği alabiliyorsunuz. Bir kaç gün sonra tekrar deneyeceğim.

Son düzenleme:
Kahvenin dilini biraz anlatabilir misiniz 😅

Kahve: Honduras, Marcala
Kavurma Tarihi: 10.01
Demleme Metodu: Crystal Eye 02 Plastik
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: 1zpresso K-pro 6,3
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı
Demleme Süresi: 2.30
Demleme Notları: Orkun Bey'in tafini denedim döküş süreleri hemen hemen aynı bir tık hızlı bitti biraz daha inceltebilirim değirmeni.
Tadım Notları: Biraz daha beklemem lazımdı kavurma için biraz acele ettim ama sonuç yine de çok güzel. Yaban mersini ve çileği alabiliyorsunuz. Bir kaç gün sonra tekrar deneyeceğim.

Selamlar,

Seçkide böyle bir çekirdek mi var :=))

Kahvenin dilini biraz anlatabilir misiniz 😅
Kuş diliyle gönül dili arasında, gırtlak seslerinin kullanıldığı, eklemeli dil yapısına sahip, hami-sami dil ailesine mensup, akademik literatürde henüz incelenmemiş, kökenine dair çeşitli menkıbeler anlatılan kahverengi bir dil.

Geri