• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kafein Kültür - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selamet

Barista
Editör
İsim
Gökhan Selamet
Daha fazla  
İsim
Gökhan Selamet
Kafein Kültür ile gerçekleştirdiğimiz Ocak 2022 ayı toplu tadım etkinliğinin ilk kavurumlar yola çıkmış. Kendi reçetelerinizi ve tadım deneyimlerinizi bu başlıkta paylaşabilirsiniz.

Hatırlatma:

*** Bu ayki kahveler ile sevgili Orkun Üstel (@orkunustel) önderliğinde, 29 Ocak Cumartesi günü, saat 20:00 de Cupping ve Soru-Cevap etkinliği yapılacaktır.
*** Brezilya - Sitio Sao Pedro kahvesi için reçete bulma etkinliği vardır. Etkinliğe katılmak için reçetelerinizi bağlantıdan paylaşmayı unutmayınız.
*** Her sipariş ile bir çekiliş hakkı kazanıyorsunuz. Çekilişe katılmak için çekiliş katılım formunu doldurmayı unutmayınız !
*** 3 adet ve üzeri farklı kahve sipariş edenlere gelburada hediye çeki kazanıyorlar. Hediye çekinizi almak için hediye çeki talep formunu doldurmayı unutmayınız !

Demleme Reçetesi:
Firma: Kafein Kültür
Kahve:
Kavurma Tarihi:
Demleme Metodu:
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Su Markası ve Sıcaklık:
Demleme Süresi:
Demleme Notları:
Tadım Notları:

Kafein Kültür toplu tadım etkinliğinde satışa çıkmış kahveler ve Orkun Üstelin (@orkunustel) referans reçete videoları.

Filtre

BREZİLYA - PINK STAR
Yöre: Brezilya, Sul de Minas
Üretici: Kooperatif/Çeşitli Üreticiler
Sahibi: Cooxupe Üyeleri (12000 Çiftçi)
işlem: Natürel
Varyete: Çeşitli Varyeteler (Harman Varyeteler)
Rakım: 750 – 1100 m
Hasat: 2020 – 2021
Tedarikçi: Sucafina Specialty
Profil: Filtre
Tadım Notları: Çikolata, Fındık, Tütün
Tadım Puanı: 81.25

KENYA - ICHUGA AB
Yöre: Kenya, Nyeri, Karatina
Üretici: Kiama Kooperatifi ile Çalışan Çiftçiler
Çiftlik/İstasyon: Ichuga istasyon
İşlem: Yıkanmış
Varyete: Ruiru 11, SL28, SL34
Rakım: 1700 m
Hasat: Aralık 2020 – 2021
Tadım Notları: Kumkat, Limon, Kırmızı Elma, Siyah Çay
Tadım Puanı: 88.5

ETİYOPYA - KELLOO HARU
Yöre: Etiyopya, Yirgacheffe
Üretici/İstasyon Müdürleri: Tsedenia 8 Fikadu Abayneh
Çiftlik/İstasyon: Foge/Haru
Varyete: 74112, 1377
Rakım: 1800 m
Tedarikçi: Nordic Approach
Tadım Notları: Şeftali, Beyaz Üzüm, Yasemin, Bergamot
Tadım Puanı: 87.25

HONDURAS - CABALLERO #5
Yöre: Honduras, Marcala
Üretici: Marysabel Caballero & Moises Herrera
Çiftlik/İstasyon: Caballero Tarlaları
Varyete: Catuai
Rakım: 1600 m
Hasat: 2020 Son Ayları/2021 ilk ayları
Tadım Notları: Hafif Limon, Yasemin, Bitki Çayı
Tadım Puanı: 86.75

HONDURAS - CABALLERO LA TANAIRI
Yöre: Honduras, Marcala
Üretici: Marysabel Caballero 8 Moises Herrera
Çiftlik/İstasyon: Finca La Tanairi
İşlem: Natürel
Varyete: Catuai
Rakım: 1600 m
Hasat: 2020 Son Ayları/2021 ilk Ayları
Tadım Notları: Nektarin, Çilek, Yaban Mersini
Tadım Puanı: 85

BREZİLYA - SITIO SAO PEDRO
Yöre: Brezilya
Üretici: Lourdes Fatima, Thiago Fatima
Çiftlik: Sitio Sao Pedro
İşlem: Anaerobik Natürel
Varyete: Mundo Novo
Hasat: 2021
Tadım Notları: Vişne, kakao nibi, kuru üzüm
Tadım Puanı: 87
Reçete Bulma Etkinliği

Espresso

BREZİLYA - PINK STAR - Espresso
Yöre: Brezilya, Sul de Minas
Üretici: Kooperatif/Çeşitli Üreticiler
Sahibi: Cooxupe Üyeleri (12000 Çiftçi)
işlem: Natürel
Varyete: Çeşitli Varyeteler (Harman Varyeteler)
Rakım: 750 – 1100 m
Hasat: 2020 – 2021
Tadım Notları: Hafif Kayısı, Fındık, Tütün
Tadım Puanı: 81.25

ETİYOPYA - KELLOO HARU - Espresso
Yöre: Etiyopya, Yirgacheffe
Üretici/İstasyon Müdürleri: Tsedenia 8 Fikadu Abayneh
Çiftlik/İstasyon: Foge/Haru
Varyete: 74112, 1377
Rakım: 1800 m
Tadım Notları: Hafif lavanta, şeftali, hafif siyah çay
Tadım Puanı: 87.25

Kahve: sitio sao pedro
Demleme Metodu: TK, sıradan çelik cezve
18 gram kahve - 140 gram su
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: kpro 30
Su Markası ve Sıcaklık: Nestle, 60C
Demleme Süresi: 02.00
Tadım Notları: nefis oldu ya, çok yakıştı. Workayı anımsattı. En az bir kez şans verilmeli bence.

Son düzenleme:
Demleme Metodu: TK, sıradan çelik cezve
18 gram kahve - 140 gram su
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: kpro 30
Su Markası ve Sıcaklık: Nestle, 60C
Demleme Süresi: 02.00
Tadım Notları: nefis oldu ya, çok yakıştı. Workayı anımsattı. En az bir kez şans verilmeli bence.
Ellerinize sağlık. Hiç Türk Kahvesi için düşünmemiştim bu kahveyi evvelden. Müsait olunca bakayım ben de bir. ✌️Afiyet olsun. 🙏

Deneme paketinden kalan son demlemelik Kelloo Haru'yu Buzdağı su yerine Nestle su'yla demledim, bi tık daha iyi performans aldığımı söyleyebilirim. Buzdağı'nın yanında Nestle su da bence kafein kültür kahvelerinde gayet iyi sonuç veriyor.

Deneme paketinden kalan son demlemelik Kelloo Haru'yu Buzdağı su yerine Nestle su'yla demledim, bi tık daha iyi performans aldığımı söyleyebilirim. Buzdağı'nın yanında Nestle su da bence kafein kültür kahvelerinde gayet iyi sonuç veriyor.
Evet bunu daha önceden başka forum arkadaşlarımızdan da duymuştum. O sebeple alternatif su önerilerine eklemiştim diye hatırlıyorum hatta. Deneyim paylaşımınız için çok teşekkür ederim. :)

Merhaba

MOLENT g50 değirmenle Kafeinkültür'den denediğim çekirdekler için naçizane v60 tarifleri:

Tüm demlemeler 2.30 - 3.10 arası sürüyor. Etiyopya için blooming süresini 45 sn yapıyorum. Diğerleri için 30 sn. yeterli oluyor. Ama ekipman kesinlikle iyi ısıtılmalı.

LA TANAIRI
38 klik
94 derece
16 gr kahve X 15 gr su (korusu)
Hario 40lı filtre
40 gr blooming + 65gr + 65gr + 65gr

ETİYOPYA
39 klik
96 derece
16 X 15
Hario 40lı filtre
40 + 65 + 65 + 65

KENYA
38 klik
96 derece
16 X 15
Hario 40lı
40+ 65 + 65 + 65

HONDURAS
40 klik
95 derece
16 X 15
Hario 40lı
40 + 65 + 65 +65

Demleme Metodu: aeropress (hoffmann reçetesi)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: cmd 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: kuzeyden, 92C
Demleme Notları: 11-200 gr, tek seferde dök ve plunger tak, 2. dkda swirl, 2.30da press
Demleme Süresi: 03.00 bitiş
Tadım Notları: temiz vişne, kırmızı meyve, kahveyi tüketmek için en ekonomik reçete olabilir.

Merhaba

MOLENT g50 değirmenle Kafeinkültür'den denediğim çekirdekler için naçizane v60 tarifleri:

Tüm demlemeler 2.30 - 3.10 arası sürüyor. Etiyopya için blooming süresini 45 sn yapıyorum. Diğerleri için 30 sn. yeterli oluyor. Ama ekipman kesinlikle iyi ısıtılmalı.

LA TANAIRI
38 klik
94 derece
16 gr kahve X 15 gr su (korusu)
Hario 40lı filtre
40 gr blooming + 65gr + 65gr + 65gr

ETİYOPYA
39 klik
96 derece
16 X 15
Hario 40lı filtre
40 + 65 + 65 + 65

KENYA
38 klik
96 derece
16 X 15
Hario 40lı
40+ 65 + 65 + 65

HONDURAS
40 klik
95 derece
16 X 15
Hario 40lı
40 + 65 + 65 +65
Desteğiniz ve ricamı kırmadığınız için çok teşekkür ederim.

Sevgili @Mastaura Molent G50 üzerinden deneyimlerini paylaşması oldukça değerli. Oldukça fazla Molent G50 klik sorusu alıyordum, kullanmadığım için cevap veremiyordum. Şimdi güzel bir referans tablomuz oldu Molent için. 🙏

Demleme Metodu: aeropress (hoffmann reçetesi)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: cmd 20 klik
Su Markası ve Sıcaklık: kuzeyden, 92C
Demleme Notları: 11-200 gr, tek seferde dök ve plunger tak, 2. dkda swirl, 2.30da press
Demleme Süresi: 03.00 bitiş
Tadım Notları: temiz vişne, kırmızı meyve, kahveyi tüketmek için en ekonomik reçete olabilir.
Deneyim paylaşımınız için teşekkürler. Şöyle bir dönemde 11-12 gramlık reçeteler bahsettiğiniz gibi ekonomik olarak daha makul olur iyi reçetelerle de keyiften de ödün verdirmez. 👍✌️

Firma:Kafein Kültür
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur +2 Step[22]
Çekirdek Miktarı: 48 Gram
Çekirdek:Brezilya Pink Star
İşleme:Natural
Kavrum Profili:Espresso
Kavrum Tarihi:18/10/2021
Su Sıcaklığı: 85°C - 87°C

Demleme Notları:
Su haznesine önceden herhangi bir ısıtma yapmadım,kettle da ısınan suyu direk su haznesine valfin alt kısmına değdi/değmedi kıvamında boşalttım ve parametreler arasında yer alan dereceye ulaşmasını bekletip kahve sepetini yerine koyup kahve haznesini vidaladım.Ocağımdaki sorun nedeni ile yine en küçük gözden bir büyüğüne mokapotu koyarak en kısık derecede demlemeyi başlattım ve ilk kahve döküldüğünde en küçük göze aldım ve demlemeyi seyre koyuldum.Kahvenin açık tonundan su rengine döndüğünde içerisindeki suyu buz kalıpları ile soğuttuğum su dolu kabın içerisine su haznesini oturttum.Ardından fincanlara servis ettim.

Tadım Notlarım: Bu tarif benim her zaman uyguladığım bir yöntem.Gövde hususunda hiç bir kayıp yok ve sanki çekirdeğin ısınması kahve notalarını biraz daha hissettir olmuş,aklımdan yarım gram daha çekirdeği arttırıp bir step daha kalınlaştırarak denemeyi düşünmedim değil çekirdeği bir kez daha temin edeceğim ve bu noktadan başlayarak fikrimi deneyeceğim.Evet evet bu çekirdeği yeniden temin edeceğim kesinlikle çünkü özellikle yaptığım son 3 deneme oldukça temiz,canlı ve lezzetli oldu.
Yanlış hatırlamıyorsam 4Cup bir mokapot'un vardı ve eğer alüminyum ise su haznesini ısıtmadan suyu döktüğünde 90°C nin altına düşebilir,benim 6Cup'lık alüminyum mokapotumda hep öyle oluyor.Zannımca kahve sepeti 15 Gram - 20 Gram aralığında çekirdeğine göre değişkenlik gösteren bir kapasiteye sahiptir lakin denemelerini 12 - 13 Gram ile yapmanı salık veririm.Çünkü 10Cup mokapotum en kalın öğütüme sahip çekirdekte dahi en az 50 Gram alıyor ve hep başlangıç noktası olarak 50 Gram çekirdek ve 2 Tam Tur ile 87°C - 88°C ile başlar ve referans alırım.Lakin bu çekirdekte görmüş olduk ki biraz ince ve böyle kadife gibi bir çekirdek ama yinede ısınınca hiç bitterliğe kaçmadı bitterliğin zerresi yoktu.

Sanırım bir ay kadar bir ara vereceğim biraz zaruri,olurda yüz yüze konuşmak kısmet olursa detaylarını paylaşırım sevgili @orkunustel

Bu süreç içerisinde zannediyorum ki Etipyopya çekirdeğine espresso profil deneyeceksin ve yine yanılmıyorsam bu çekirdek yıkanmış.Yıkanmış çekirdeklerden dilediğim gövdeyi alamasamda senin elinden çıkmış çekirdeği denemeyi isterim.Bu süre zarfında da sanırım espresso profillemen ve pour-over reçeteleri ile düşündüğün video çekimlerini yapıp bitirmiş olursun ve belkide birlikte hem Pink Star'a biraz daha çalışma fırsatımız olur.

Yukarıda da söylediğim gibi son 3 fincanım özellikle en son senin tarifin ile demlediğim ve aynı kahve gramajı ile öğütüm derecesiyle kendi yöntemimle yaptığım deneme gerek gövdesi gerekse lezzeti benim için son derece tatminkardır ama hala çekirdek benim dahada potansiyelim var diyor ve ben bu bir aylık süreçten sonra bu çekirdeği yeniden temin edip içmek istiyorum.

Ben bu sürecin ve Kafein Kültür'ün bir parçası olmaktan sonsuz mutluluk ve gurur duydum.Bir şampiyon ile çalışmak benim gibi henüz yolun başımda olan ve bilgisi bilmediklerinden daha az olan bir ev demleyicisi olarak onur duydum.Çok güzel ve mütevazi bir yüreğe sahipsin sevgili @orkunustel

Umarım yaptıklarım ve yorumlarım gerek sana gerekse seni ve yaptıklarını takip eden insanlar bir çıkış noktası sağlamıştır.Eğer işe yaradıysa ne mutlu bana gurur duyarım.

Dubai gezisinin güzel ve sağlıklı geçtiğini umarım.Bizleri aynı Pink Star ve seçkindeki diğer tüm çekirdekler gibi güzel ve yeni çekirdekler ile buluşturacaksın.

Sağlıcakla kal güzel insan sevgili @orkunustel

Bu daha başlangıç,takipteyiz şampiyon...

Selamlar,

Bu da benim toplu alım öncesinde Pink Star Espresso kavrumuna dair en iyi sonucu aldığım demlememe dair parametre ve çekirdeğe/demlemeye dair yorumlarımı bırakıyorum.Toplu alımda da yine aynı çekirdeğim aynı kavrumunu aldım,demlemeye başladığımda yine parametre ve yorumlarımı paylaşıyor olacağım.Benimde referansım bu demleme olacak.

Merhabalar benim merak ettiğim bir konu var Sitio Sao Pedro için Pozo Azula benzeten bir üye görmüştüm, cidden o kadar aromatik mi? Almak istiyorum tadını merak ettiğimden ama damağınızda cupping harici hangi tat profilini bırakıyor onu merak ettim. Ekonomik anlamda biraz sıkışık haldeyim şu aralar ya Kenya alıcam ya Sao Pedro, ikisinden biri ama seçim yapamadım. Size de sormuş olayım abi bahaneyle @orkunustel.

Selamlar,

Bu da benim toplu alım öncesinde Pink Star Espresso kavrumuna dair en iyi sonucu aldığım demlememe dair parametre ve çekirdeğe/demlemeye dair yorumlarımı bırakıyorum.Toplu alımda da yine aynı çekirdeğim aynı kavrumunu aldım,demlemeye başladığımda yine parametre ve yorumlarımı paylaşıyor olacağım.Benimde referansım bu demleme olacak.
Dubai zamanı ya da giderkendi sanırım, epey fikir paylaşımı yapmıştık seninle. 🤜🤛 Sayende güzel bir Moka pot külliyatı oluşmuştu. Eminim bir çok Mokapot kullanıcısına da faydası dokunmuş ve dokunacaktır. Ciddi emek ve gerçekten değerli. Emeklerine sağlık sevgili Vural! 🙏 @NoPainNoCoffee

Merhabalar benim merak ettiğim bir konu var Sitio Sao Pedro için Pozo Azula benzeten bir üye görmüştüm, cidden o kadar aromatik mi? Almak istiyorum tadını merak ettiğimden ama damağınızda cupping harici hangi tat profilini bırakıyor onu merak ettim. Ekonomik anlamda biraz sıkışık haldeyim şu aralar ya Kenya alıcam ya Sao Pedro, ikisinden biri ama seçim yapamadım. Size de sormuş olayım abi bahaneyle @orkunustel.
Selamlar. 👋 Pozo Azul'u bir kere tüketmiştim sadece. O içtiğimi baz alırsam bana kalırsa Pozo Azul'a hiç benzemiyor ama tabi bu benim naçizane görüşüm.

Pozo Azul'da fermente önde tatlar çok yoğundu benim deneyimlediğim kadarıyla. Sitio Sao Pedro'da ise o kadar fermente önde tatlar yok. Evet Anaerobik Natürel ama kısa fermantasyon görmüş çoğu Anaerobiklere göre. O sebeple daha berrak yine kompleks ve iyi kontrollü işlenmiş natüreller gibi temiz tatlı. Kenya'yı çok sevdiyseniz Kenya'dan devam. Yeni denemiş olayım derseniz Sitio Sao Pedro. ✌️

Fazla politik bir cevap gibi oldu ama her kahvenin de yeri ayrı bende ne yapalım. 😅

Selamlar. 👋 Pozo Azul'u bir kere tüketmiştim sadece. O içtiğimi baz alırsam bana kalırsa Pozo Azul'a hiç benzemiyor ama tabi bu benim naçizane görüşüm.

Pozo Azul'da fermente önde tatlar çok yoğundu benim deneyimlediğim kadarıyla. Sitio Sao Pedro'da ise o kadar fermente önde tatlar yok. Evet Anaerobik Natürel ama kısa fermantasyon görmüş çoğu Anaerobiklere göre. O sebeple daha berrak yine kompleks ve iyi kontrollü işlenmiş natüreller gibi temiz tatlı. Kenya'yı çok sevdiyseniz Kenya'dan devam. Yeni denemiş olayım derseniz Sitio Sao Pedro. ✌️

Fazla politik bir cevap gibi oldu ama her kahvenin de yeri ayrı bende ne yapalım. 😅
Tamamdır çok teşekkür ediyorum 😂

Dubai zamanı ya da giderkendi sanırım, epey fikir paylaşımı yapmıştık seninle. 🤜🤛 Sayende güzel bir Moka pot külliyatı oluşmuştu. Eminim bir çok Mokapot kullanıcısına da faydası dokunmuş ve dokunacaktır. Ciddi emek ve gerçekten değerli. Emeklerine sağlık sevgili Vural! 🙏 @NoPainNoCoffee

Gönlümüzün şampiyonu ve hep şampiyon kalacak olan güzel dostum @orkunustel selamlar evvela.

Şamşiyona öncesinde son kavurduğun pink starlardan dubai öncesinde konuştuğumuz fikir alışverişinde bulunduğumuz bir süreçti.Şahsım adına,hem kafein kültür'ün bir parçası olabilmek bir hemde şampiyon olupta bu kadar mütavazi,yardım sever ve şampiyondan ziyade bir forumdaş edası ile sohbetler ederek yapmış olduğum demlemeler bana çok güzel keyifler ve hazlar yaşattı.Pink Star'da çok güzel bir eşlikçi oldu.
Emek olmadan yemek olmaz demişler güzel dostum,emeğimin karşılığını da gerek sen olsun gerekse forumdan edindiğim diğer dostlarım olsun ziyadesi ile aldım 🙏 🙏

Nerede kalmıştık diyerek yolculuğumuza devam edeceğiz.Sormak danışmak tanışmak/tartışmak isteyen herkeside bekleriz.

Bende Tüm seçkiden aldım. kendi damağımı geliştirmek için evde kör tadım gibi bir planım var. Şimdiden eline sağlık @orkunustel :)

6'lı deneme paketim bugün ulaştı. 10 ocak tarihliydi paketler. bekleyemedim brezilya Pink Star'dan demleme yaptım. beğendiğim bir kahve oldu. 2 günlük kahveden bu kadar iyi tatların çıkması şaşırttı açıkçası. paketlerin üzerlerinde yazan tarih kavurum tarihi mi yoksa degassing tarihi mi @orkunustel

6'lı deneme paketim bugün ulaştı. 10 ocak tarihliydi paketler. bekleyemedim brezilya Pink Star'dan demleme yaptım. beğendiğim bir kahve oldu. 2 günlük kahveden bu kadar iyi tatların çıkması şaşırttı açıkçası. paketlerin üzerlerinde yazan tarih kavurum tarihi mi yoksa degassing tarihi mi @orkunustel

Selamlar @erturk

Paketlerin üzerinde yalnızca kavrum tarihleri yer almaktadır.Degassing süreleri hususunda sevgili orkun bu başlık altında paylaşmıştı eğer bulabilirsem paylaşacağım.

Selam,
Bana gelen kargoda kafein kulture ait bir paketleme fisi bulunuyordu. Bu fis uzerinde kavrum tarihi yer aliyor. Kahve pakedimde herhangi bir tarih yazmiyordu. Bilgi olarak gecmis olayim.
Ayrica sticker gonderilmesi cok tatli olmus. Sirf sticker icin tekrar siparis verebilirim :D

Geri