• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kafein Kültür - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Reçete etkinliğine etki etmemek için stio sao pedro için öneri istememiştim ama orası hayal ettiğimden sessiz kaldı, ilk dakikalarda hazırlayan herkes yanıtlamaya çalışır gibi bir beklentim vardı, geç kalanlar da reçete ve deneyim sayfasına yazarlar diyordum... kahvem azaldı ve orası da 15 kişi oldu olacak o yüzden dayanamayıp yazıyorum 😅
10. Günden sonra demlemeye başladım ilk işim cupping yapmak oldu ve çok güzel bir vişne aroması yanında ılıdıkça daha da öne çıkan kuru üzüm tatlılığı vardı. Kakao nibi tatmadım ama kakaomsu tatlar da çok yoğun olmayan şekilde baştan sona azalarak vardı. Degassing tamamlanmadı gibi hissettirdiği için bir kaç deneme sonrasında çift Bloom ile demlemeyi denedim ve vişne bir nebze daha öne çıktı. Önceki reçetelerde kuru üzüm tatlılığı baştan sona ve azalarak devam eden bir kakao vardı. Soruma gelecek olursam ben bu vişneyi nasıl daha ön plana çıkarabilirim? 😅 daha düşük sıcaklığa mi gitmeliyim, öğütüm daha kalın mi olmalı yoksa ikisi de mi? Orta-orta alt diyebilirim öğütüm derecem için sıcaklık da 92 93 oluyor genelde...

Yanlış anlaşılma olmasın her demlemede keyif aldım kuru üzüm tatlılığı çok hoş. Bir şubede lakto fermente deneyip vişne çikolata birlikteliğine hayran kalmıştım. İlk cuppingde farklilastiran noktalar olsa da benzer zevki almıştım.
Yarın da la tanairi için açılış töreni yapacağım daha fazla bekleyemem 😅
Yazdıklarım hep 10 ocak kavrum için geçerli ek olarak.
Sitio Sao Pedro reçete etkinliğindeki paylaşılanları deneyebilirsiniz aslında. 🙂 Ben bir taktik verirsem etkinlik bitmediği için doğru olmaz. 🙂

Aslında çok da sessiz kalmadı ilk 15 reçete dedik, 13 reçete oldu sanırım iki günde. Ocak ayını bitirirken katılım bitmiş olur ben de reçeteleri değerlendirmeye başlarım. Sonra kazanan açıklama, hediye video derken şubata yine iki haftalık bir iş üretim süreci var güzel. 🙂 Siz de bir reçete paylaşmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Emeklerinize sağlık. 🙏

Kakao Nibi hafif meyvemsi mayhoş diyebileceğimiz yapıda en azından benim tattığım kakao nibleri kadarıyla. Elbette bitteri de vardır. Kakao çekirdeği içinden çıkan nib kakaonun ham hali. O da fermente ediliyor, işlem görüyor, kavruluyor. Fabrika üretimleri için çok koyu kavrulmamışsa eğer çiğ hali de kavrulmuş hali de hafif meyvemsi mayhoştur hep. Hafif tereyağını andırır damakta dokusu. Ama o bildiğimiz güzel yoğun kakaolu çikolatamsı tadı da hatırlatır tabi sonuçta çikolata ham maddesi. 😇
 
Son düzenleme:
Sitio Sao Pedro reçete etkinliğindeki paylaşılanları deneyebilirsiniz aslında. 🙂 Ben bir taktik verirsem etkinlik bitmediği için doğru olmaz. 🙂

Aslında çok da sessiz kalmadı ilk 15 reçete dedik, 13 reçete oldu sanırım iki günde. Ocak ayını bitirirken katılım bitmiş olur ben de reçeteleri değerlendirmeye başlarım. Sonra kazanan açıklama, hediye video derken şubata yine iki haftalık bir iş üretim süreci var güzel. 🙂 Siz de bir reçete paylaşmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Emeklerinize sağlık. 🙏
Biraz sonra molent pocket ile paylaşım yapan arkadaşın reçeteyi deneyeceğim hocam en rahat o olacak aynı değirmen olduğu için 😅

Ben de aynı kaygıyla sabretmeye çalıştım bu güne kadar ama o vişneyi aklımdan silemiyorum daha fazla dayanamadım kusura bakmayın 😅

Etkinliklerle dolu güzel bir süreç oluyor, videolarla birleştikçe daha da özelleşiyor. Dünkü la tanairi videosu gibi üretim arkası videolarıyla eve gelen kahvenin yolculuğunu da görmüş oluyoruz. Reçete videolarından destek alıyor ufak tefek farklılıklarla kendi damağımıza uyduruyoruz. Baştan sona dolu dolu serüven. Emeğiniz ve bu süreçleri özel kıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. 🙂
 
Biraz sonra molent pocket ile paylaşım yapan arkadaşın reçeteyi deneyeceğim hocam en rahat o olacak aynı değirmen olduğu için 😅

Ben de aynı kaygıyla sabretmeye çalıştım bu güne kadar ama o vişneyi aklımdan silemiyorum daha fazla dayanamadım kusura bakmayın 😅

Etkinliklerle dolu güzel bir süreç oluyor, videolarla birleştikçe daha da özelleşiyor. Dünkü la tanairi videosu gibi üretim arkası videolarıyla eve gelen kahvenin yolculuğunu da görmüş oluyoruz. Reçete videolarından destek alıyor ufak tefek farklılıklarla kendi damağımıza uyduruyoruz. Baştan sona dolu dolu serüven. Emeğiniz ve bu süreçleri özel kıldığınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. 🙂
Desteğiniz için ben teşekkür ederim Vural Bey. Videoların izlemesi güç videolar olduğunu biliyorum ancak içtiğimiz ürünün biraz daha detaylı öğrenilmesine, işin mutfağının, emeğinin öğrenilmesine yardımcı olduğuna inandığım için izlenmeleri başarısız olsa da seviye anlamında yine de azimle devam ediyorum. Siz ve sizin gibi bir çok kahve sever arkadaşımızdan özelden olsun, yorumlardan olsun, forumlardan olsun güzel geri dönüşler aldıkça bu içerikleri sürdürme şevkim artıyor. 🙏
 
Sitio Sao Pedro.
Buram buram fişneli çikolataşı kurabiye!
18/270
TM chesnut 18
Buzdağı 92
50-50-85-85
2:30 bitiş.
Benzeten oldu mu bilmiyorum ama Gardelli’nin Mzungu’sunu anımsatmadı değil.
Böyle değişik profil kahveleri seviyorum. Stok yapılacak kahve.
 
Brezilya sitio pedro benim de çok hoşuma giden bir kahve oldu. Test kavrumunda vişne asiditesi çok hissedilir değildi en azından bana öyle gelmişti satışa çıkan kahveyi alıp içtiğimde gerçekten çok şaşırmıştım vişne asiditesi çok güzel vurucu. Üstelik satıştaki kavrum gelişimi daha fazla yanlış hatırlamıyorsam ona rağmen daha asidik hissettirmesi çok şaşırtıcı bence.
Ve o kuru üzüm ahh. En bayıldığım yanı kuru üzüm bence. Test kavrumunu denedikten sonra Orkun Bey'e hemen yazmıştım çok belirgin geliyor diye aşşşşırı hoşuma gitmişti.

Anaerobik natural bir kahveden çok daha temiz bir kahve ve oldukça kompleks. İçerken oldukça keyif alıyorum ve mutlu ediyor :)
 
Detaylı deneyim paylaşımlarınız için Mustafa Bey ve Kemal Bey çok teşekkür ederim. Mümkündür damak tadınıza hitap etmemiş olabilir, her kahve herkese hitap edecek diye bir kanı yok elbette. :) Bu sebeple çeşitli kahveler var bu da damak zenginliğini yaratıyor.

Orta koyu kavrum demenize söylemem gerekirse şaşırdım şahsen. Data ve benim kendi damak kalibrasyonumdaki değerlendirmelerimde Caballero 5 harici profiller açık. Şöyle söyleyeyim çoğunun maillard süresi oldukça uzun, gelişimi kısa (%8-9,5 bandında) Daha da az geliştirirsem maillardı daha da uzatmamam takdirinde kahveler çiğ kalır örneklemem gerekirse. Lighttells kavrulmuş renk okuma değerleri cihaz ölçümlerinde filtre kahvelerimizin profillerinde en koyu 85-86, en açık 93-96 renk değeri bandında. Lighttells'i bilmeyenler için oldukça detaylı hassas bir kavrulmuş kahve renk ölçümü yapan analiz cihazıdır. Renk skalası kendi marka ölçeğinde Agtron ölçer skalasından ayrışır. 85-86 civarı Lighttells skalasında light-cinnamon, 90 ve üstü light-very light olarak sınıflanır. Yani rakamlar arttıkça kahve daha açık rakamlar düştükçe daha koyu. 60-70 bandı renk değeri oldukça koyudur örneğin cihaz analizlerinde.

Tekrardan değerlendirmeleriniz, güzel yorumlarınız, detaylı yazılarınız için çok teşekkür ediyorum. :)
Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim Orkun Bey. Ben tabii sizin kadar kavrum bilgisine sahip değilim, son 1 aydır neredeyse sadece caturra varyete açık kavrum tükettiğim için onun görüntüsü sizden aldığım varyetelerin kavrumuna göre daha açık kahverengeydi ordan yola çıkarak kavrumunuza yorumda bulunmuştum. Gözlemlerim çok doğru değilmiş belli ki, kusura bakmayın. :)
 
Tekrardan Selamlar,

Etiyopya Kelloo Haru'nun espresso kavrumuna dair'de bir kaç satır yazmadan geçmeyeyim istedim.
Bilenler ve/veya takip edenler biliyor bilmeyenler için ileteyim,ben bir mokapot demleyicisiyim.
Konu çekirdeği temin ederken iki büyük çekincem vardı,bir tanesi yıkanmış çekirdekler ile oşan evvelki tecrübelerimden kaynaklı dilediğim gövdeyi yaklayamamak ikincisi ise kullanmış olduğum suyun çekirdeği çözememesi.
Lakin her yeni çekirdek ve hatta parametresini değiştirerek yaptığım her demleme benim için yeni bir tecrübedir,asla ön yargı ile yaklaşmadan denerim.Bu yüzdende bu çekirdeği temin ederek yeni bir deneyim yaşamak istedim.Elbette Buzdağı ve hatırladığım kadarı ile Nestle Pure Life'ında iyi sonuç verdiğini hatırladığım için bu iki suyu aradım ama temin edemedim.Eldeki olanaklar ile yaşadıklarımı paylaşacağım.

İlk olarak gövdeye ilişkin tecrübem,ince öğütümde de,gramajı arttırarak aromaları ön plana çıkarabilmek adına kalım öğütümlerimde de gövdesinden yana oldukça memenun kaldım.Damağımı dolduran ve doyurucu bir gövdesi var.Bu manada hiç bir çekinceniz olmasın.
Tadsal olarak ise işte orada ne yaptıysam yıkanmış çekirdeklerin o güzel ve canlı asiditesine erişemedim.Öğütümü incelttim ve beraberinde gramajı yükselttim olmadı,gramajı aynı tuttum öğütümü kalınlaştırdım lakin tadsal çözünmeyi ve asiditeyi yakalayamadım olmadı.Geriye yalnızca ve yalnızca değiştiremediğim su kaldı ve ne yazık ki ona bir şey yapamadım.
Diyeceğim o ki eğer mokapot demleyicisi iseniz ve çekiniyorsanız çekinmeyin lakin öncelikle lütfen buzdağı su temin edin.

Sevgili dostum güzel insan @orkunustel su konusunda bir kabahatin yok sakın ola yanlış anlama bu durum senin elinde olan bir şey değil.Sonuçta Pink Star'da senin elinden çıkan bir çekirdek ama bu kadar nazlı değil.
 
Sitio Sao Pedro.
Buram buram fişneli çikolataşı kurabiye!
18/270
TM chesnut 18
Buzdağı 92
50-50-85-85
2:30 bitiş.
Benzeten oldu mu bilmiyorum ama Gardelli’nin Mzungu’sunu anımsatmadı değil.
Böyle değişik profil kahveleri seviyorum. Stok yapılacak kahve.
Brezilya sitio pedro benim de çok hoşuma giden bir kahve oldu. Test kavrumunda vişne asiditesi çok hissedilir değildi en azından bana öyle gelmişti satışa çıkan kahveyi alıp içtiğimde gerçekten çok şaşırmıştım vişne asiditesi çok güzel vurucu. Üstelik satıştaki kavrum gelişimi daha fazla yanlış hatırlamıyorsam ona rağmen daha asidik hissettirmesi çok şaşırtıcı bence.
Ve o kuru üzüm ahh. En bayıldığım yanı kuru üzüm bence. Test kavrumunu denedikten sonra Orkun Bey'e hemen yazmıştım çok belirgin geliyor diye aşşşşırı hoşuma gitmişti.

Anaerobik natural bir kahveden çok daha temiz bir kahve ve oldukça kompleks. İçerken oldukça keyif alıyorum ve mutlu ediyor :)
Emeklerinize sağlık ve detaylı paylaşımlarınız için çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. 🙏

@puspus reçetenizi etkinliğe yazmış mıydınız? Hatırlayamadığım için kusura bakmayın. Yazmadıysanız etkinliğe katılın derim. 🙂

Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim Orkun Bey. Ben tabii sizin kadar kavrum bilgisine sahip değilim, son 1 aydır neredeyse sadece caturra varyete açık kavrum tükettiğim için onun görüntüsü sizden aldığım varyetelerin kavrumuna göre daha açık kahverengeydi ordan yola çıkarak kavrumunuza yorumda bulunmuştum. Gözlemlerim çok doğru değilmiş belli ki, kusura bakmayın. :)

Estağfurullah kusurluk bir durum yok asla. Mesleğim, görevim bu. Sattığım ürünü iyi öğrenmek, iyi araştırmak, analiz etmek ve iyi bilmek. Ki alan insanlar da verdikleri bedel karşısında tam hizmet alabilsinler. Tükettikleri ürün hakkında iyi bilgi edinebilsinler. İnsan olarak tat, koku, lezzet algılarımız, üzgün, heyecanlı, mutlu, mutsuzken dahi meslek profesyoneli olsak dahi değişebiliyor. Biyolojik varlıklarız bir yandan, sadece duygusal kondüsyon dışında duyu algılarımızı değiştirebilen bir çok durum olabiliyor. Analiz cihazları bu durumlar için var. Bu bilgiler de paylaştıkça yayılacak. 😇
 
Tekrardan Selamlar,

Etiyopya Kelloo Haru'nun espresso kavrumuna dair'de bir kaç satır yazmadan geçmeyeyim istedim.
Bilenler ve/veya takip edenler biliyor bilmeyenler için ileteyim,ben bir mokapot demleyicisiyim.
Konu çekirdeği temin ederken iki büyük çekincem vardı,bir tanesi yıkanmış çekirdekler ile oşan evvelki tecrübelerimden kaynaklı dilediğim gövdeyi yaklayamamak ikincisi ise kullanmış olduğum suyun çekirdeği çözememesi.
Lakin her yeni çekirdek ve hatta parametresini değiştirerek yaptığım her demleme benim için yeni bir tecrübedir,asla ön yargı ile yaklaşmadan denerim.Bu yüzdende bu çekirdeği temin ederek yeni bir deneyim yaşamak istedim.Elbette Buzdağı ve hatırladığım kadarı ile Nestle Pure Life'ında iyi sonuç verdiğini hatırladığım için bu iki suyu aradım ama temin edemedim.Eldeki olanaklar ile yaşadıklarımı paylaşacağım.

İlk olarak gövdeye ilişkin tecrübem,ince öğütümde de,gramajı arttırarak aromaları ön plana çıkarabilmek adına kalım öğütümlerimde de gövdesinden yana oldukça memenun kaldım.Damağımı dolduran ve doyurucu bir gövdesi var.Bu manada hiç bir çekinceniz olmasın.
Tadsal olarak ise işte orada ne yaptıysam yıkanmış çekirdeklerin o güzel ve canlı asiditesine erişemedim.Öğütümü incelttim ve beraberinde gramajı yükselttim olmadı,gramajı aynı tuttum öğütümü kalınlaştırdım lakin tadsal çözünmeyi ve asiditeyi yakalayamadım olmadı.Geriye yalnızca ve yalnızca değiştiremediğim su kaldı ve ne yazık ki ona bir şey yapamadım.
Diyeceğim o ki eğer mokapot demleyicisi iseniz ve çekiniyorsanız çekinmeyin lakin öncelikle lütfen buzdağı su temin edin.

Sevgili dostum güzel insan @orkunustel su konusunda bir kabahatin yok sakın ola yanlış anlama bu durum senin elinde olan bir şey değil.Sonuçta Pink Star'da senin elinden çıkan bir çekirdek ama bu kadar nazlı değil.
Estağfurullah. Ve bu kadar detaylı paylaşım yapmışsın, emeklerine sağlık. Özelden daha iyi bir sonuç için fikir alışverişine başlayabiliriz istersen. 🤜🤛 Alternatif espresso olması sebebi ile ben gelişimini Pink Star'a oranla daha az tuttum. Bu da Pink Star'a nazaran kalibrasyon konusunda birazcık naz yaratabiliyor. 🙃
 
Estağfurullah. Ve bu kadar detaylı paylaşım yapmışsın, emeklerine sağlık. Özelden daha iyi bir sonuç için fikir alışverişine başlayabiliriz istersen. 🤜🤛 Alternatif espresso olması sebebi ile ben gelişimini Pink Star'a oranla daha az tuttum. Bu da Pink Star'a nazaran kalibrasyon konusunda birazcık naz yaratabiliyor. 🙃

Eğer Buzdağı ve/veya Nestle Pure Life temin edebilirsem eğer mutlaka iletişim kuracağım.Demleme şekli ne olursa olsun suyun ne kadar büyük bir yeri olduğunu kavramamı sağladı bu tecrübe bana,buda sayende kendime kattığım yeni bir kazanım.Teşekkür ederim dostum 🙏 @orkunustel
 
@puspus reçetenizi etkinliğe yazmış mıydınız? Hatırlayamadığım için kusura bakmayın. Yazmadıysanız etkinliğe katılın derim. 🙂
Sevgili Orkun,
Bu aralar elim espressodan başka kahveye zor gidiyor. Evde de filtre için sadece Sao Pedro var. Bu sanırım 3 ya da 4. denemem. Benzer reçeteler zaten, yarışmalık deneme yapmadığım için hiç aklıma getiremedim etkinliğe yazmayı. Arkadaşlardan güzel reçete gelecektir eminim :)
 
Honduras El Tanairi'yi de sevgili @orkunustel 'in Youtube'daki reçetesine uygun bir şekilde demledim.

Kelloo Haru'daki gibi bunu da TH1 ile demledim. Genelde yeni kahvelerde aromaları daha iyi hissedebilme amaçlı TH1 kullanmayı tercih ediyorum.

Bu kahve Kelloo Haru'ya göre kesinlikle daha gövdeli ve aromatik. Keyifli bir karakteristiği var.

Daha karafta buram buram yoğurtlu çilek kokusu hissediliyor. Keza aynı şekilde fincanda da bu tatlılığa sahip.

Denediğim Pink Star, Kelloo Haru ve Tanairi içerisinde bana en çok keyif veren fincan El Tanairi'den çıktı. Tabii ki Pink Star'ın f/p oranı bir hayli yüksek.

Emeği geçenlere teşekkürler.
 
Eğer Buzdağı ve/veya Nestle Pure Life temin edebilirsem eğer mutlaka iletişim kuracağım.Demleme şekli ne olursa olsun suyun ne kadar büyük bir yeri olduğunu kavramamı sağladı bu tecrübe bana,buda sayende kendime kattığım yeni bir kazanım.Teşekkür ederim dostum 🙏 @orkunustel
Öyle gerçekten. Su kahveyi elde etmemizi sağlayan tek çözücü madde çünkü. 🙂
Sevgili Orkun,
Bu aralar elim espressodan başka kahveye zor gidiyor. Evde de filtre için sadece Sao Pedro var. Bu sanırım 3 ya da 4. denemem. Benzer reçeteler zaten, yarışmalık deneme yapmadığım için hiç aklıma getiremedim etkinliğe yazmayı. Arkadaşlardan güzel reçete gelecektir eminim :)
Henüz reçetelere göz gezdirme şansım olmadı maalesef. Bakalım son hafta. Seçilecek reçeteyi video çekmeden de açıklayabilirim belki. 😇 Sonrasında video işine geçerim.
Honduras El Tanairi'yi de sevgili @orkunustel 'in Youtube'daki reçetesine uygun bir şekilde demledim.

Kelloo Haru'daki gibi bunu da TH1 ile demledim. Genelde yeni kahvelerde aromaları daha iyi hissedebilme amaçlı TH1 kullanmayı tercih ediyorum.

Bu kahve Kelloo Haru'ya göre kesinlikle daha gövdeli ve aromatik. Keyifli bir karakteristiği var.

Daha karafta buram buram yoğurtlu çilek kokusu hissediliyor. Keza aynı şekilde fincanda da bu tatlılığa sahip.

Denediğim Pink Star, Kelloo Haru ve Tanairi içerisinde bana en çok keyif veren fincan El Tanairi'den çıktı. Tabii ki Pink Star'ın f/p oranı bir hayli yüksek.

Emeği geçenlere teşekkürler.
Afiyet olsun Sinan Bey. Beğenmenize sevindim ve detaylı yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Kelloo Haru klasik yıkanmış keyifli ve oldukça çayımsı bir Etiyopya. Şeftalili çay gibi desek yerindedir. 🙂

La Tanairi ise uzun tutulmuş Natürel fermantasyonu gereği daha yoğun damak yapısına sahip bahsettiğiniz gibi.
 
Bugün Brezilya Sitio Sao Pedro yu Farklı bir reçete ile demledim. Bu Kahve Geçen Sene'nin Gardelli Mzungudaki tat profilinde hatta ondan daha iyi. Aneorobic Kahve sevenler bu kahveye Bayılacaktır ben ne seven ne sevmeyen taraftayım çok aşırı fermente tatları çok aramıyorum ama arada farklılık iyi oluyor ama kahvenin kesinlikle başarılı olduğunu söyleyebilirim.
Reçetem:
16/250 - 94C - 70 PPM Su Timemore C1 - 18 Click CAFEC TH-3 Filtre
Hario İmmersion V60 Kapalı şekilde 50 Döküş 5. Saniyede Switch kapalıyken Güzelce hafiften bir sallama. Sonra bekleyip 30. Saniyede Switch açtım
Sonrasında 150 ye tamamladım ve bekledim kahve yatagındaki su az kaldıgında 1.00 Gibi ikinci döküşe başlayıp 250 ye tamamladım ve Ufak bir Rao Spin yaparak Topladım 2.05 de Demlemem bitti.

Tadım Notalarım:
Sıcakken Nane Ferahlıgı - Soft biraz daha sogudugunda Vişnemsi Kakao Nbi güzel bir kahve çıktı asiditenin ön planda oldugu.
 
Son düzenleme:
Bugün Brezilya Sitio Sao Pedro yu Farklı bir reçete ile demledim. Bu Kahve Geçen Sene'nin Gardelli Mzungudaki tat profilinde hatta ondan daha iyi. Aneorobic Kahve sevenler bu kahveye Bayılacaktır ben ne seven ne sevmeyen taraftayım çok aşırı fermente tatları çok aramıyorum ama arada farklılık iyi oluyor ama kahvenin kesinlikle başarılı olduğunu söyleyebilirim.
Reçetem:
16/250 - 94C - 70 PPM Su Timemore C1 - 18 Click CAFEC TH-3 Filtre
Hario İmmersion V60 Kapalı şekilde 50 Döküş 5. Saniyede Switch kapalıyken Güzelce hafiften bir sallama. Sonra bekleyip 30. Saniyede Switch açtım
Sonrasında 150 ye tamamladım ve bekledim kahve yatagındaki su az kaldıgında 1.00 Gibi ikinci döküşe başlayıp 250 ye tamamladım ve Ufak bir Rao Spin yaparak Topladım 2.05 de Demlemem bitti.

Tadım Notalarım:
Sıcakken Nane Ferahlıgı - Soft biraz daha sogudugunda Vişnemsi Kako ve Nbi güzel bir kahve çıktı asiditenin ön planda oldugu.
Altay Bey selamlar, emeğinize sağlık ve afiyet olsun. :)

Eğer reçete etkinliğine katılmayı düşünürseniz bu reçetenizi paylaşabilir misiniz rica etsem etkinlik konusunda? (Belki paylaşmışsınızdır ben unutmuş olabilirim, öyleyse kusura bakmayın.)

Çok güzel anlatmışsınız, sağolsun siz dahil bir kaç kişi daha geçen seneki Gardelli Mzungu'ya benzetti. Estağfurullah o kadar olamaz aynı kalibre ve fiyatta kahve değiller çünkü ama bu deyişler beni çok mutlu etti ve gururlandırdı. Çok sağolun.

Detaylı paylaşımınız için teşekkür ediyorum. 🙏
 
Firma:Kafein Kültür
Kahve: Honduras caballero #5 Yıkanmış
Kavrum Tarihi:10/01/2022
Demleme Ekipmanı: V60
Değirmen-Öğütüm: CMD-22 click
Kahve/su: 16/240
Su Sıcaklığı: 94°C
Filtre: TH-3
60 gr Blooming sonrası 3x60gr döküş
süre: 2:15

bir kahve üzerinde belirtilen tadım notları ile ancak bu kadar uyumlu çıkabilir. çok temiz bir bardak çıktı bu demleme ile. evet bitki çayı içiyormuş hissi veriyor, yasemin tadı çok net ve hafif limonlu bir çay gibi. alttan hafif bitter tadı da geliyor. gerçekten çok güzel bir kahve, şimdiden favorilerim arasına girdi.
 
Firma:Kafein Kültür
Kahve: Honduras caballero #5 Yıkanmış
Kavrum Tarihi:10/01/2022
Demleme Ekipmanı: V60
Değirmen-Öğütüm: CMD-22 click
Kahve/su: 16/240
Su Sıcaklığı: 94°C
Filtre: TH-3
60 gr Blooming sonrası 3x60gr döküş
süre: 2:15

bir kahve üzerinde belirtilen tadım notları ile ancak bu kadar uyumlu çıkabilir. çok temiz bir bardak çıktı bu demleme ile. evet bitki çayı içiyormuş hissi veriyor, yasemin tadı çok net ve hafif limonlu bir çay gibi. alttan hafif bitter tadı da geliyor. gerçekten çok güzel bir kahve, şimdiden favorilerim arasına girdi.
Ellerinize sağlık Ertürk Bey. Afiyet olsun çok. Beğenmenize sevindim. Natürel kardeşinin yanında gölgede kaldı yıkanmış Caballero ama bence de oldukça keyifli bir kahve kesinlikle. :) İyi bir bitki çayı içmek gibi. :)
 
Bugün hususi Buzdağı su buldum aldım (bu kadar insan yanılıyor olamaz 🤔 ), onunla demledim Brezilya Sitio'yu. Acılık gitti gibi bir şey. Çok radikal değil ama farkedilir düzeyde 😶 .
Daha iyi sonuç almanıza sevindim. :) Dünya Demleme 2.si Patrik Rolf'un eski bir atölyesinde çok güzel bir deyişi vardı atölyenin genel konseptini oluşturan; ''Mükemmel profil yoktur, mükemmel kahve yoktur, mükemmel reçete yoktur, mükemmel dengeleme vardır''dı sanırım deyiş. :) Tatların tüketim arttıkça farkındalığının, eğitsel düzeyinin arttığı gustosu olan zirai ve teknik üretimlerde (Olgunlaştırılmış peynirler, soğuk sıkım zeytinyağları, kraft biralar, tek malt viskiler, şaraplar ve daha nicesi) değişken ve parametreler o kadar çok artıyor ki. Kahve gibi de organik yapısı oldukça değişken ve son üretilmiş hali ekstrakt (demlenmiş kahve) olmayan bir üründe gerçekten Patrik'in dediği gibi mükemmel dengeleme vardır. Bu sebeple demleme parametreleri, tavsiye sular, su sıcaklığı, öğütüm gibi şeyler gerçekten önemli.
 
Geri
Üst