orkunustel
Barista
- İsim
- Orkun Üstel
Sitio Sao Pedro reçete etkinliğindeki paylaşılanları deneyebilirsiniz aslında.Reçete etkinliğine etki etmemek için stio sao pedro için öneri istememiştim ama orası hayal ettiğimden sessiz kaldı, ilk dakikalarda hazırlayan herkes yanıtlamaya çalışır gibi bir beklentim vardı, geç kalanlar da reçete ve deneyim sayfasına yazarlar diyordum... kahvem azaldı ve orası da 15 kişi oldu olacak o yüzden dayanamayıp yazıyorum
10. Günden sonra demlemeye başladım ilk işim cupping yapmak oldu ve çok güzel bir vişne aroması yanında ılıdıkça daha da öne çıkan kuru üzüm tatlılığı vardı. Kakao nibi tatmadım ama kakaomsu tatlar da çok yoğun olmayan şekilde baştan sona azalarak vardı. Degassing tamamlanmadı gibi hissettirdiği için bir kaç deneme sonrasında çift Bloom ile demlemeyi denedim ve vişne bir nebze daha öne çıktı. Önceki reçetelerde kuru üzüm tatlılığı baştan sona ve azalarak devam eden bir kakao vardı. Soruma gelecek olursam ben bu vişneyi nasıl daha ön plana çıkarabilirim?daha düşük sıcaklığa mi gitmeliyim, öğütüm daha kalın mi olmalı yoksa ikisi de mi? Orta-orta alt diyebilirim öğütüm derecem için sıcaklık da 92 93 oluyor genelde...
Yanlış anlaşılma olmasın her demlemede keyif aldım kuru üzüm tatlılığı çok hoş. Bir şubede lakto fermente deneyip vişne çikolata birlikteliğine hayran kalmıştım. İlk cuppingde farklilastiran noktalar olsa da benzer zevki almıştım.
Yarın da la tanairi için açılış töreni yapacağım daha fazla bekleyemem
Yazdıklarım hep 10 ocak kavrum için geçerli ek olarak.
Aslında çok da sessiz kalmadı ilk 15 reçete dedik, 13 reçete oldu sanırım iki günde. Ocak ayını bitirirken katılım bitmiş olur ben de reçeteleri değerlendirmeye başlarım. Sonra kazanan açıklama, hediye video derken şubata yine iki haftalık bir iş üretim süreci var güzel.
Kakao Nibi hafif meyvemsi mayhoş diyebileceğimiz yapıda en azından benim tattığım kakao nibleri kadarıyla. Elbette bitteri de vardır. Kakao çekirdeği içinden çıkan nib kakaonun ham hali. O da fermente ediliyor, işlem görüyor, kavruluyor. Fabrika üretimleri için çok koyu kavrulmamışsa eğer çiğ hali de kavrulmuş hali de hafif meyvemsi mayhoştur hep. Hafif tereyağını andırır damakta dokusu. Ama o bildiğimiz güzel yoğun kakaolu çikolatamsı tadı da hatırlatır tabi sonuçta çikolata ham maddesi.
Son düzenleme: