• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü "Ocak" Ayı Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (LINK ACILDI)

Yanılmıyorsam alınmış olunan kararlar bu toplu alım ile birlikte geçerli olacak. önceki yazışmaları okuduğumda Metin bey listede yok Temmuz 2021 de olabileceğim diyor ama şerif bey herhalde 2 ay önceki alımdı ve Şubat ta listede olacak deniyor. Açıkçası kafam karıştı. O zaman Metin beyin de Temmuz 2021 beklemesine gerek yok anlamı çıkıyor okuduğum mesajların seyrinden.

Not: Bu zamana kadar her halde bir veya iki toplu alımı kaçırmışımdır ve emeği geçen arkadaşlara hiç teşekkür edememiştim. Hepiniz sağ olun var olun👏👏👏

Yanılmıyorsam alınmış olunan kararlar bu toplu alım ile birlikte geçerli olacak. önceki yazışmaları okuduğumda Metin bey listede yok Temmuz 2021 de olabileceğim diyor ama şerif bey herhalde 2 ay önceki alımdı ve Şubat ta listede olacak deniyor. Açıkçası kafam karıştı. O zaman Metin beyin de Temmuz 2021 beklemesine gerek yok anlamı çıkıyor okuduğum mesajların seyrinden.

Not: Bu zamana kadar her halde bir veya iki toplu alımı kaçırmışımdır ve emeği geçen arkadaşlara hiç teşekkür edememiştim. Hepiniz sağ olun var olun👏👏👏
Benim de kafam karıştı, haklısınız. Bu aydan öncekiler etkilenmeyecekse Coffee Department'in da temmuzu beklemesine gerek yok.

şerif bey herhalde 2 ay önceki alımdı ve Şubat ta listede olacak deniyor.
Kahve fabrikasından Mayıs 2020 de toplu alım yapıldı. Eskiden 6 ay sonra oylamaya tekrar giriyordu bir kavurucu, şimdi 12 ay'a çıkartmışlar. Kahve fabrikası zaten son iki aydır (Aralık ve iptal edilen ocak ayında) oylamada vardı. Bu durumda ocakta farklı sebebten listeden çıkartılan kahve fabrikasının şubat ayında geri eklenecek olması doğal bence.
Geçmişe yönelik 6 ay 12 ay hesabı yapıcak olursak güncel listede bulunan bazı kavurcuların da geri listeden çıkartılması gerekir. Misal Haziran-2020 alım yapılan ve bu ay tekrardan listeye giren Zümrüt Karaca gibi.

Şahsım adına, kim seçilmiş kim seçilmemiş çok umursamıyorum.

Kahve fabrikasından Mayıs 2020 de toplu alım yapıldı. Eskiden 6 ay sonra oylamaya tekrar giriyordu bir kavurucu, şimdi 12 ay'a çıkartmışlar. Kahve fabrikası zaten son iki aydır (Aralık ve iptal edilen ocak ayında) oylamada vardı. Bu durumda ocakta farklı sebebten listeden çıkartılan kahve fabrikasının şubat ayında geri eklenecek olması doğal bence.
Geçmişe yönelik 6 ay 12 ay hesabı yapıcak olursak güncel listede bulunan bazı kavurcuların da geri listeden çıkartılması gerekir. Misal Haziran-2020 alım yapılan ve bu ay tekrardan listeye giren Zümrüt Karaca gibi.

Şahsım adına, kim seçilmiş kim seçilmemiş çok umursamıyorum.
Yani sırf 6 ayı daha önce doldurdu diye Kahve Fabrikası'nı kuraldan muaf tutalım. Bekleme süresi devam edenleri 12 aya çıkartalım.

Kusura bakmayın da bu bana biraz uydurma bir kural gibi geliyor. Bu kuraldan önceki tüm firmalar için 12 ay kuralı getiriliyorsa getirilsin. Bu kuraldan önceki firmalar 12 ay kuralından etkilenmeyip 6 aydan hesap edilecekse hiçbiri etkilenmesin. Ama yok Kahve Fabrikası zaten 2 aydır listedeydi o yüzden şubatta eklenmesi doğal demeniz bana mantıklı gelmiyor.

Ben alım ekibinin bu konuda mantıklı bir açıklama yapacağını veya bu konuyu tekrar gözden geçireceğini düşünüyorum. Asla bilerek adaletsizlik yapacaklarını düşünmüyorum elbette ancak bahsedilen gibi bir durum olursa benim aklıma çifte standarttan başka bir şey gelmez.

Son düzenleme:
Eski başlığın kaotik hali gerçekten tadımı ve hevesimi kaçırmıştı alıma dair, başlığın bazı kurallar ile tekrar açılması bence uygun; yönetici arkadaşlar için de ‘lessons learned’ oldu, bazı şeyler böyle tecrübelerle yoluna oturuyor.

Geçen alımlarda daha önce hiç denemediğim Spada, At Origin, Baristocrat gibi markalara bakmıştım. Bu ay yine denemediğim kavuruculara bakacağım.

Listedeki Four Letter Word'ün şu siteden başka satış yaptığı bir yer var mı acaba direkt Burgazada'dan sipariş geçilebilen?

Neden derseniz, $50'ın altındaki siparişlerin kargo ücretini yazıyorum Türkiye'ye:

USPS Flat Rate International — $45.00

12 ay kuralı bence de yerinde olmuş. Gerçekten işini hakkıyla yapılan ve burada hiç değinilmeyen firmalar da var, en azından bundan sonra da onlara bir fırsat doğacaktır diye düşünüyorum. Alım ekibinin "Ana Sora" özelinde önceki mesajımda belirttiğim hususu değerlendirerek Şubat ayı alımını çıkması bence yerinde olacaktır zira diğer türlü Şubat ayı alımı formaliteden ibaret olur.

İşler gittikçe karmaşıklaşıyor alım ekibimizin işleri de aynı oranda zorlaşıyor. Burada amacımızı çok iyi belirlemeliyiz.

Küçük esnaf desteklenmeli, seçilen bir müddet oylamaya alınmasın vs. diyor isek işler farklı noktaya gider. Ne bileyim küçük esnafları alfabetik sıraya koy her ay birinden alım yap daha basit mesela.

Yeni kavuruculara ve kulübe değer verip kendini tanıtmak isteyenlere
kapımız kulüp olarak zaten açık. Buyursunlar gelsinler. Hiç denemediğim @CelsiusCoffeeRoastery kendi inisiyatifiyle güzel bir giriş yaptı kendisinden 1kg çekirdek aldım, yine çoğu kulüp üyesi gibi.

Dediğim gibi amaç da karmaşık olmamalı Çoğumuzun istediği:

-Nitelikli çekirdek
-Nitelikli çekirdek çeşitliliği
-Kulübe ve tüketicelere değer vermesi
ve bunları içtenlikle bizlere sunması.

Şimdi; işini iyi yapanlar, beğenilenler üyelerimiz tarafından tercih sebebi. Genellikle ilk bakılan (bakılması istenilen) ;yeni hasat ve en az iki-üç çeşit nitelikli çekirdek ve oylamaya çıkardığımız kavurucuların kulübün aylık alımına istekli olması.

Yine en başta yazdığım gibi alım ekibinin işleri de karmaşık ve zor. Kolaylıklar diliyorum.

Hukukta nasıl ki yeni kanunlar geriye doğru işlemez ise zaruriyetten dolayı alınan kararlar da makable şamil olamaz diye düşünüyorum. Yanlış mıyım @deniz abi :)

Kusura bakmayın da bu bana biraz uydurma bir kural gibi geliyor. Bu kuraldan önceki tüm firmalar için 12 ay kuralı getiriliyorsa getirilsin. Bu kuraldan önceki firmalar 12 ay kuralından etkilenmeyip 6 aydan hesap edilecekse hiçbiri etkilenmesin. Ama yok Kahve Fabrikası zaten 2 aydır listedeydi o yüzden şubatta eklenmesi doğal demeniz bana mantıklı gelmiyor.
Şunu belirteyim, böyle bir kural var mı bilmiyorum, kendi yorumumu ve benzer durumlarda ne yapıldığına göre belirttim. Düzenliyen arkadaşlar kendilerine göre bir karar vericeklerdir.

Kişisel düşüncem hala Kahve fabrikası ve aynı konumda ki diğer listeye girmiş kavurucuların listede olması gerektiği. Şu anda listeye girmemiş normalde 6 ay bekliyecek kavurucaların 12 ay mı 6 ay mı bekliyeceği tamamen başka bir mevzu.

Benzer durum gündelik hayatta bir çok farklı konuda var. Örnek vermek gerekirse ülkede ki emeklilik sistemi. 60 yaşında emekli olup 2 aydır maaş alan bir kişi için, emeklilik yaşı 65 çıkartıldı diye sen artık emekli değilsin maaşının vermiyoruz 65'e kadar bekle diyemezsin. İşin diğer tarafında normalde emekli olacakken, birden 65 yaş kuralına takılanlara ne uygulanacağı ise tamamen farklı bir konudur.

Tekrar belirtmem gerekirse; benim için kimin seçildiğinin yada kimin oylamaya girdiğinin bir önemi yok. Kura ile bile çekilse sıkıntı yok. Oylama sonucu denemek istediğim bir kavurucu yada kahve ise siparişimi veriyorum. Değilse başka yerden alıyorum. Bütün üyeler mecbur alıma katılacak, oy verenler kahve almak zorunda vs gibi mecburiyetler yokken, bu kadar irdelemenin bir manası yok diye düşünüyorum.

Ekleme: @nuclearmoonrise yazdıklarım size cevap niteliğinde değildir, ilk mesajıma istinaden anlatmak istediğim net anlaşılmadığı için ek bilgi niteliğindedir.

Şunu belirteyim, böyle bir kural var mı bilmiyorum, kendi yorumumu ve benzer durumlarda ne yapıldığına göre belirttim. Düzenliyen arkadaşlar kendilerine göre bir karar vericeklerdir.

Kişisel düşüncem hala Kahve fabrikası ve aynı konumda ki diğer listeye girmiş kavurucuların listede olması gerektiği. Şu anda listeye girmemiş normalde 6 ay bekliyecek kavurucaların 12 ay mı 6 ay mı bekliyeceği tamamen başka bir mevzu.

Benzer durum gündelik hayatta bir çok farklı konuda var. Örnek vermek gerekirse ülkede ki emeklilik sistemi. 60 yaşında emekli olup 2 aydır maaş alan bir kişi için, emeklilik yaşı 65 çıkartıldı diye sen artık emekli değilsin maaşının vermiyoruz 65'e kadar bekle diyemezsin. İşin diğer tarafında normalde emekli olacakken, birden 65 yaş kuralına takılanlara ne uygulanacağı ise tamamen farklı bir konudur.

Tekrar belirtmem gerekirse; benim için kimin seçildiğinin yada kimin oylamaya girdiğinin bir önemi yok. Kura ile bile çekilse sıkıntı yok. Oylama sonucu denemek istediğim bir kavurucu yada kahve ise siparişimi veriyorum. Değilse başka yerden alıyorum. Bütün üyeler mecbur alıma katılacak, oy verenler kahve almak zorunda vs gibi mecburiyetler yokken, bu kadar irdelemenin bir manası yok diye düşünüyorum.

Ekleme: @nuclearmoonrise yazdıklarım size cevap niteliğinde değildir, ilk mesajıma istinaden anlatmak istediğim net anlaşılmadığı için ek bilgi niteliğindedir.
Kısmen katılıyorum. Bence de Kahve Fabrikası şubat ayı alımında olsun. Ama haksızlık olmaması açısından Ocak ayından önce seçilen firmalar için de 6 ay devam etmeli diyorum.

Neyse bakalım ekip ne açıklayacak.

12 ay olarak güncelledik arkadaşlar, bu aydan itibaren geçerli olacak.

@nuclearmoonrise bu mesajım geçerlidir. İletişimsizlik olmuş, 2021’den itibaren seçilen kavurucular 12 ay toplu alım anketinde bulunmayacak.

Geriye işlemiyor yeni kurallar doğal olarak, bu ay kim çıkarsa seneye ankette 😅 Kimseyi kuraldan muaf tutmuyoruz, 1 sayfa öncesinde yazdığım mesajı kimse okumamış sanırım.

Edit: Coffee Department Temmuz’dan önce ankette olacak evet.

Geri