Şunu belirteyim, böyle bir kural var mı bilmiyorum, kendi yorumumu ve benzer durumlarda ne yapıldığına göre belirttim. Düzenliyen arkadaşlar kendilerine göre bir karar vericeklerdir.
Kişisel düşüncem hala Kahve fabrikası ve aynı konumda ki diğer listeye girmiş kavurucuların listede olması gerektiği. Şu anda listeye girmemiş normalde 6 ay bekliyecek kavurucaların 12 ay mı 6 ay mı bekliyeceği tamamen başka bir mevzu.
Benzer durum gündelik hayatta bir çok farklı konuda var. Örnek vermek gerekirse ülkede ki emeklilik sistemi. 60 yaşında emekli olup 2 aydır maaş alan bir kişi için, emeklilik yaşı 65 çıkartıldı diye sen artık emekli değilsin maaşının vermiyoruz 65'e kadar bekle diyemezsin. İşin diğer tarafında normalde emekli olacakken, birden 65 yaş kuralına takılanlara ne uygulanacağı ise tamamen farklı bir konudur.
Tekrar belirtmem gerekirse; benim için kimin seçildiğinin yada kimin oylamaya girdiğinin bir önemi yok. Kura ile bile çekilse sıkıntı yok. Oylama sonucu denemek istediğim bir kavurucu yada kahve ise siparişimi veriyorum. Değilse başka yerden alıyorum. Bütün üyeler mecbur alıma katılacak, oy verenler kahve almak zorunda vs gibi mecburiyetler yokken, bu kadar irdelemenin bir manası yok diye düşünüyorum.
Ekleme:
@nuclearmoonrise yazdıklarım size cevap niteliğinde değildir, ilk mesajıma istinaden anlatmak istediğim net anlaşılmadığı için ek bilgi niteliğindedir.