• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü "Ocak" Ayı Toplu Alım ve Tadım Etkinliği (LINK ACILDI)

Aylık alımların asıl amacının ortak kahve tadımı olduğunu vırguluyoruz hep. Yeni kavurucu ya da yeni kahveler.
Mesela KB gelecek yeni çekirdekler için merak söz konusu olması iken “indirim” daha çok konuşuldu maalesef. Anlayışla karşılayacaktır hoca ama Umarım başlığın kitlenmesi geçen konuşmalar vs Şerif hocaya karşı bir kötü izlenim yaratmaz.

Bunu ön plana çıkarmak adına, ve oluşan “herkes indirim peşinde” algısını geri plana atmak adına seçilen firmadan indirimden ziyade uygun fiyatlı deneme paketi istemek daha mı güzel olur diye düşünüyorum.

Aylık alımların asıl amacının ortak kahve tadımı olduğunu vırguluyoruz hep. Yeni kavurucu ya da yeni kahveler.
Mesela KB gelecek yeni çekirdekler için merak söz konusu olması iken “indirim” daha çok konuşuldu maalesef. Anlayışla karşılayacaktır hoca ama Umarım başlığın kitlenmesi geçen konuşmalar vs Şerif hocaya karşı bir kötü izlenim yaratmaz.

Bunu ön plana çıkarmak adına, ve oluşan “herkes indirim peşinde” algısını geri plana atmak adına seçilen firmadan indirimden ziyade uygun fiyatlı deneme paketi istemek daha mı güzel olur diye düşünüyorum.

Bu etkinliğin tadım yönünü ön plana çıkarmak için genel indirim yerine deneme paketi hazırlamak amacı vurgular fakat ben dahil bir çok arkadaş farklı metodlarda denemeler yaptığı için 100gr kadar paketler "tadıma" bile yetmeyebiliyor. Bu yüzden böyle bir şey yapılacaksa 150 veya 250 gramlık paketler daha makul olur kanaatindeyim. Bir de pakete seçilecek kahveleri kendimiz seçebilirsek daha güzel olur.

Bu etkinliğin tadım yönünü ön plana çıkarmak için genel indirim yerine deneme paketi hazırlamak amacı vurgular fakat ben dahil bir çok arkadaş farklı metodlarda denemeler yaptığı için 100gr kadar paketler "tadıma" bile yetmeyebiliyor. Bu yüzden böyle bir şey yapılacaksa 150 veya 250 gramlık paketler daha makul olur kanaatindeyim. Bir de pakete seçilecek kahveleri kendimiz seçebilirsek daha güzel olur.

Bu gibi tadım paketlerini belirlerken firmaların altyapısna göre hareket etmemiz gerekiyor. Örneğin boxx alımında tadım paketi olarak alabiliyor iken kronotrop alımında 100 gr ya da 150 gr lık deneme paketlerini hazır paketleme ve dozajlama makinelerinin tüm ayarlarını değiştirmek zorunda kalacaklarından dolayı yapamayacaklarını dile getirdiler. Bu ve bunun gibi durumlarda biz de firmaya göre hareket etmek durumunda kalıyoruz.
Emek veren herkesin eline sağlık, oyumu kullandım.

Soru soranlara ya da fikir görenlere tepki gösterip alım ekibini savunmaya çalışanları görüyorum. Kimse alım ekibinin yaptıklarını görmezden gelmiyor ya da onları suçlamıyor arkadaşlar. Ya anlamadıkları noktayı soruyorlar ya da iyi niyetle tavsiye veriyorlar. Üyeleri suçlamaya, beğenmiyorsanız katılmayın! dememiz anlamlı görünmüyor.

Bu ay gene aynı sorular ya da aynı eleştiriler yapılacak diye einstein’lık yapmaya gerek yok. Sorular cevaplanmadığı ya da cevaplar düzgün bir şekilde tasniflenmediği sürece insanlar benzer soruları tekrar tekrar soruyorlar. Ben mesela sonuçlarda neden diğer kavurucuların yüzdesinin açıklanmadığını bilmiyorum. Mutlaka mantıklı bir sebebi vardır ya da bir yerlerde açıklanmıştır ancak kolay erişim yok bu yazılara.

Alınan kararların ya da sorulan soruların S.S.S gibi bir başlık altında toplanmasını ve aylık alım başlığında bu başlığa link verilmesini öneriyorum. Böylece insanların tartışmaları ayrı bir başlıkta toplanacak ve tek bir postta alınan kararların sebepleri anlaşılacaktır. Böyle bir şeye girilmedikçe “Her ay aynı tartışmalar dönüyor :s” demek çok kolay. Bir söz var “Delilik: aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.”

Keyifli bir alım olmasını diliyorum.

Aslına bakarsanız beğenmiyorsanız katılmayın gibi cümlelerin ne zaman kurulduğuna dikkat ettiniz mi bilmiyorum fakat şöyle şeylerle karşılaşıyoruz "A firması seçilmezse ben de oylamaya katılmıyorum." "Kaç aydır hep B firmasına oy veriyorum hiç seçilmedi ben de bundan sonra oy kullanmıyorum" gibi durumlarında kullanıldığını farkedeceksiniz. Evet bu tarz söylemler hoş değil. ama biz de bu işin profesyoneli değiliz. hali hazırda işimizden hayatımızdan feragat ederek bir şeyler ortaya koymaya çalışıyoruz. Eğer bu şekilde konuşarak birilerini kırdıysak kendi adıma özür dilerim.

S.S.S gibi bir konu başlığının açılması güzel fikir teşekkürler bunu uygulayacağız.

Kenya kahvelerini merak ettiğim "At Origin"e attım oyumu.

Bence anketin sıfırlanması mantıklı olmuş. Çünkü anket henüz devam ederken kavuruculardan biri kazanmış gibi bir hava oldu ve hangi kahvelerin tedarik edileceği vs konuşulmaya başlandı. Bu, daha sonra oy kullanacak veya farklı kavuruculara oy vermeyi düşünen kişiler için motivasyon kaybına yol açar. Herkes oyunu atar gönlünden geçeni söyler ve merak ettiği kahvecinin seçilmesini heyecanla bekler. Anket olayının güzelliği bu bence. 6 ay kuralı da mantıklı olmuş zira bir alım yapıldıktan sonra ay boyunca deneyimler, reçeteler, tavsiyeler konuşuluyor. Sonrasında akılda kalan kahveler her daim alınabilir. Yeni deneyimler ve reçeteler için farklı kavurucular seçmeyi forum ve paylaşım mantığına daha uygun buluyorum.
Bu ay tercihim kava oldu. (kawa'yı yanlış yazmışlar herhalde diyerek seçtim ama yanlışlık yokmuş :D ) Hayırlısı olsun bakalım.

Black ivory seçtim, asaletin vücut bulmuş hali resmen

Ekli dosyalar

• AB4CC15C-DC41-413B-9B5C-0240D92A512A.jpeg
    AB4CC15C-DC41-413B-9B5C-0240D92A512A.jpeg
    28.3 KB · Görüntüleme: 196
Oyumu her zaman olduğu gibi bir Ankara firmasından yana kullandım. Şubat ayının anket sonuç şimdiden belli gibi diğer firmaların hakkının yenmemesi açısından celsius'un yeşil çekirdek için yaptığı farklı bir formatı Külup uyeleri için "Ana Sora" özelinde yapılabilir diye düşünüyorum ve tabi ki bu sadece bir öneridir.

Tercihimi ne zaman sipariş vermeye niyetlensem yetersiz stok mesajıyla karşılaştığım Kungpow'dan yana kullandım. Umarım seçilir de sonunda ben de deneyebilirim.

Black ivory seçtim, asaletin vücut bulmuş hali resmen
Zannımca bu black ivory ile anketteki aynı değil. Fotoğrafını gönderdiğiniz Tayland menşeili, fillerin sindirdiği kahve çekirdekleri ile meşhur bir marka. Anketteki kavrum evi ise Türkiyede olmalı

Bu ay oyumu Petra'dan yana kullandım etiyopya çeşitliliği ilgimi çekti. Şimdiden herkese sağlık ve huzur dolu bir yıl diliyorum..

Williams da benim şuan olamayan Panama Esmeralda Geisha kahvesi için... Hayırlısı olsun...
William seçilse bile bu kahvenin pakete girme imkani pek yok. Zaten tek demlemelik falan satıyordu yanlis hatirlamiyorsam.

forumda adı çok geçen hemen hemen herkesin bir şekilde denediği kavurucular yerine , lokal gördüğüm kavuruculara şans vermek istiyorum anketlerde.. yeni kurallar anlamlı olmuş. Umarım güzel sonuçlanır.

Geri