El Salvador las delicias deneyen var mi? Çok beğendim bunu
El Salvador las delicias deneyen var mi? Çok beğendim bunu
Deneme paketindeki 4 kahveden ben en çok Un Regalo De Dios ve Las Delicias 'ı beğendim.
denemediyseniz nasıl yorum yapıyorsunuz?Denemedim ama bu kahveyide deneyimsel kahve diye satanda yani ne biliyim

Siz de haklısınız elbet. Fakat ben biraz yeni sayılırım nitelikli kahve dünyasında. Henüz çok fazla kahve deneme şansım olmadı, o yüzden sık sık yeni şeyler deneyerek kendimi geliştirmeye, yeni tatlar keşfetmeye çalışıyorum ve bundan dolayı biraz daha deneme paketi şeklindeki kahvelerin arayışındayım.Sürekli denemek yerine, nokta atışı yapsak daha iyi olmaz mı?
Comandante'de kaç klik olarak öğüttünüz? Tarifi merak ettim açıkçası, denemek isterimKahve "damak tadıma" uymadı denilse saygıyla karşılanması gerekir, tabiyatıyla herkesin kendine göre beğenisi, damak tadı var..
Ama yok bu kahve çöp, satılmaz edilmez diyen de....
Her gün elinin altından onlarca kahve geçen Barista dostlardan çok iyi dönüşler aldım... Elbette aroma yoğunluğunu beğenmeyenlerde oldu ama kimse kahvenin kötü olduğunu idda etmedi...
Pozo Azul kahve üzerinde çokça denemeler yaptım.. V60, Kalita ve en etkili olarak Delter Press'te sonuç aldım...
V60 gövdeyi ön plana çıkarırken, Kalita'da asiditesi daha hissedilir oldu...
Delter ise aromayı en net şekilde hissetmeme imkan sağladı... Fakat Delter'de klasik yöntem yerine çift filtre ve 300 ml su en etkin sonuca ulaşmamı sağladı...
Pozo Azul sonrası listede 2, sırayı kesinlike Las Delicias alır...
Ekli dosyayı görüntüle 10298Ekli dosyayı görüntüle 10299
Comandante'm yok maalesef, Mahlkonig Ek43 kullanıyorum.. Pozo Azul'u diğer kahvelere nispetle biraz daha ince öğütmenizi tavsiye ederim..Comandante'de kaç klik olarak öğüttünüz? Tarifi merak ettim açıkçası, denemek isterim![]()

forum imzası yapmalık cümleComandante'm yok maalesef, Mahlkonig Ek43 kullanıyorum.
Comandante'm yok maalesef, Mahlkonig Ek43 kullanıyorum.. Pozo Azul'u diğer kahvelere nispetle biraz daha ince öğütmenizi tavsiye ederim..
Ben de aksine kalın öğütmede daha başarılı oldum, kahveyi fazla çözümdürmeden demlemek gerekiyor bu kahveyi.Comandante'm yok maalesef, Mahlkonig Ek43 kullanıyorum.. Pozo Azul'u diğer kahvelere nispetle biraz daha ince öğütmenizi tavsiye ederim..
2500 verip elde klik çevirene kadar 25 000 verip motorlu almak daha mantıklı geldiAlternatif cümle
"2.500 liram yok maalesef, 25.000 liram var"
Coffee Department'dan El Mirador'u da denemenizi öneririm.26.02 kavrumlu, meşhur Pozo Azul' un paketini az önce açtım, anca geldi sıra.
Deneyimim oldukça olumlu
Çekirdeklerden insanın yüzüne vururcasına yoğun bir kakao çekirdeği ile keçiboynuzu karışımı bir koku geldi, su ısınana kadar gidip gelip kokladım desem yeridir.
Öğütümden sonraki kokuda çok keskin bir sirkeli sıcak çikolata kokusu vardı.burada bir korku yaşamadım değil.
Demleme sonrası çok yoğun bir şekilde keçiboynuzu ve çikolata/bitter çikolata/kakao çekirdeği tatları alınıyordu.(hatta hala alınıyor, kahvem elimde yazıyorum
)
Arkadan gelen tatlı, güzel bir asidite var.
Kavrumun üzerinden 30 günden fazla geçti, belki de iyice beklemek gerekiyordu bu kahve için.
Demleme parametrelerim ise şöyle;
V60
TM C2: 20 Klik
Gramaj: 15g
Oran: 1/16
Su: Atatürk Orman Çiftliği
Filtre: Hario 100'lü paket
Döküş: İki seferde, yaklaşık 60g blooming, geri kalan yavaş yavaş ama suyu hiç kesmeden. 1:56 gibi bitti demleme.
Hala cesaret edip açmayan varsa tavsiye ederim, okuduklarımdan sonra baya çekindim aslında ama tat profili gayet iyi geldi bana, belki çuvalın az fermente yerinden denk gelmiştir![]()