• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Az önce pozo azul ile tk demledim. Sirke veya turşu suyu ile demlenmiş gibi oldu tadı. Aslında bu kahve için kullanım senaryosu da buldum bu sayede. Kız istemelerinde damada vermelik kahve bu. Hiç tuza filan gerek yok; bundan yapıp veriyorsun tertemiz. 😂

Az önce pozo azul ile tk demledim. Sirke veya turşu suyu ile demlenmiş gibi oldu tadı. Aslında bu kahve için kullanım senaryosu da buldum bu sayede. Kız istemelerinde damada vermelik kahve bu. Hiç tuza filan gerek yok; bundan yapıp veriyorsun tertemiz. 😂
Tuz atmak daha ucuza patlar 😂😂

Pozo azul'u az önce açtım hemen Orkun Üstel tarifiyle (50-70-60-60, 30 saniye) demledim ve 2:02'de yani istenen aralıktan erken bitirdim. önyargılarım vardı, gerçekten farklı lezzette bir kahve. deneme paketiyle aldım, denedim, bana uymadı.. kalan 85 gramı cold brew yaparım gibi gözüküyor.. 250 gramı 98 tl olan çekirdek🙂🙂

yeşil satın alırken cupping yapıp bu çekirdeği beğenen arkadaşa selam olsun..

Pozo Azulu demlerken turşu suyu kaynatıyormuş hissi uyandırıyor bende. Kokuyu almamak için kendimi uzak tutuyorum. Fincana dökerken de ısıtılmış şalgam suyu mu içeceğim düşüncesi geliyor 😁 İsmail bey in YouTube ta yayınladığı tarifle portakal marmelatı ve hafif kakao aromasını yakalar gibi oldum soğudukça. Denediğim için asla pişman olmadığım, deneme paketini de zevkli tüketeceğim, fakat tekrar almayı düşünmeyeceğim bir kahve. Bu tarz kahvelerin damak tadımızı güçlendirdiğine inanıyorum.

Kahveyi içmedim muhtemelen içmeyeceğim ama bu tür kahveler demleme teknikleriyle ıslah edilemez mi acaba? Çok keskin turşu suyu, şalgam suyu alınıyorsa ne gibi demleme değişikliklerine gidilebileceği bence iyi bir demleme ustalığı gerektiriyor. Tam deneylik/videoluk değil mi Orkun hocam* @orkunustel ?

Not: Burada kullanılan hocam hitabı Orkun Üstel'in bilgi, deneyim ve öğreticiliğine atfen bilinçli kullanılmıştır. Forumda rahatsız olunan hitap tarzından beri tutulmasını rica ederim.

Kahveyi içmedim muhtemelen içmeyeceğim ama bu tür kahveler demleme teknikleriyle ıslah edilemez mi acaba? Çok keskin turşu suyu, şalgam suyu alınıyorsa ne gibi demleme değişikliklerine gidilebileceği bence iyi bir demleme ustalığı gerektiriyor. Tam deneylik/videoluk değil mi Orkun hocam* @orkunustel ?

Not: Burada kullanılan hocam hitabı Orkun Üstel'in bilgi, deneyim ve öğreticiliğine atfen bilinçli kullanılmıştır. Forumda rahatsız olunan hitap tarzından beri tutulmasını rica ederim.
Kahve çok fermente. Cofferem'in proje kahveleri gibi. Öğütümü kolay ve suyu çok tutmuyor. Düşük sıcaklık ve 1/17 gibi oranlarda bile sirkemsi tatlar oluyor ve olacak da. Bu fermantasyon bu çekirdekte planlı olmamış. Beklenmeyen bir yağış sonucu çekirdeği etkilemiş. Fakat sonuç bence hüsran çünkü aşırı fermente. Böyle Mzungu'daki gibi çikolata likörü benzeri bir tat değil bu. Rom gibi alkolümsü de değil. Daha sirkemsi tatlar geliyor.

Hatalı işlenmiş teknik olarak da hatali bir kahve için fazla gündem oldu bence.Herkes de bir kere deniyim dese zaten kahve bitiyor.Fermentasyon işleminin suyu çıktı artık.Anladık ki iyi bir fermentasyon kahveyi yukseltirken yanlış yapılan kahvelikten çıkartıyor.Kawadan bir tane fermente brezilya almıştım .Çikolata ve meyveler resmen dans ediyordu.Çok takip emek isteyen bir işlem belli ki.Bu kahvenin satışını doğru bulmuyorum

Bu kadar gündemde olan çekirdeği ben de dün demledim; ama gel gör ki yanlışlıkla fermente olab kahveyi yanlış demledim :)
Filtreyi ıslattıpım ve bardağı ısıttığım suyu dökmediğimi farkettim, dolayısıyla by pass bir kahve oldu.
Blooming de ciddi keskin bir koku; arkadaşkar cidden haklıymış dedirtti.
Ama bypasslı olduğu için tam tatları alamamış olabilirim ama tat çok keskin değildi, acı badem tatları aldım. Soğudukça hafiften tatlılaşan alttan çikolata arımaları hissettiren bir bardağa dönüştü.
Zor bir kahve kesin, ama 98₺ olmamalı.

Başlıkta son zamanda yazılanları okudukça aklıma Neşeli Günler filmi geliyor, özellikle de Adile Naşit ve Münir Özkul'un karşılıklı limon ve sirke diye bağırdıkları sahne alshfla:

1615725246870.png

Selamlar. Güzel bir konu neden olmasın ancak önümde üç video planı var belki daha sonra. 🙂

Tadım notları bana hitap etmemesine karşın, sırf bu kadar mevzu yarattığı için bile 98 TL bayılasım geldi bu kahveye... Yarın öbür gün kahve ortamlarında bir nirengi noktası olabilir :D

Tm 21 klik
90’ su
18/250 50-60-70-70
2 dk demleme süresi
+20ml bypass su
Keskin bir tat var ama şalgam ya da turşu/sirke diyemiyorum. Bana daha çok çok taze keskin bir acı bademi andırıyor. Rom içmedim hayatım da o tat mı bu bilemem. Hafif bir tatlılık var ama paket üzerinde 10 puan verilecek kadar tatlı değil ama. Enteresan kahve olduğu net. Kesinlikle düşük sıcaklık kalın öğütüm istiyor ama. Aksi takdirde cidden rahatsız edici seviyeye gelecek kapasitesi var.

Deneme paketi almıştım. Pozo Azul paketini açtım ve koklamam ile birlikte olan oldu, demlemeye cesaret edemeden soluğu burada aldım. Gördüm ki zaten sayfalarca konuşulmuş. Bu kahvenin satılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle bir hata var. Öğütüm sonucu o kokular öğütücüye geçer diye öğütmedim, paket öylece duruyor.

Çürümüş et suyu içmek isteyen buyursun alsın.

Un Regalo De Dios ise çok güzel bir kahve.

Deneme paketi almıştım. Pozo Azul paketini açtım ve koklamam ile birlikte olan oldu, demlemeye cesaret edemeden soluğu burada aldım. Gördüm ki zaten sayfalarca konuşulmuş. Bu kahvenin satılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle bir hata var. Öğütüm sonucu o kokular öğütücüye geçer diye öğütmedim, paket öylece duruyor.

Çürümüş et suyu içmek isteyen buyursun alsın.

Un Regalo De Dios ise çok güzel bir kahve.
Şimdiye kadar "En fazla ne kadar kötü olabilir ki, bir şekilde tüketilir ve denemiş olurum." düşüncesindeydim ama değirmene bile almamanız ve çürük et suyu demeniz beni baya bir caydırdı şu an :D

Geri