Tuz atmak daha ucuza patlarAz önce pozo azul ile tk demledim. Sirke veya turşu suyu ile demlenmiş gibi oldu tadı. Aslında bu kahve için kullanım senaryosu da buldum bu sayede. Kız istemelerinde damada vermelik kahve bu. Hiç tuza filan gerek yok; bundan yapıp veriyorsun tertemiz.![]()
Seveni de olmasına şaşırıyoruz geldiğimiz noktadaŞerif Bey yayında sevmeyeni de olacak demişti ama bu kadarı da normal mi acaba...
Kahve çok fermente. Cofferem'in proje kahveleri gibi. Öğütümü kolay ve suyu çok tutmuyor. Düşük sıcaklık ve 1/17 gibi oranlarda bile sirkemsi tatlar oluyor ve olacak da. Bu fermantasyon bu çekirdekte planlı olmamış. Beklenmeyen bir yağış sonucu çekirdeği etkilemiş. Fakat sonuç bence hüsran çünkü aşırı fermente. Böyle Mzungu'daki gibi çikolata likörü benzeri bir tat değil bu. Rom gibi alkolümsü de değil. Daha sirkemsi tatlar geliyor.Kahveyi içmedim muhtemelen içmeyeceğim ama bu tür kahveler demleme teknikleriyle ıslah edilemez mi acaba? Çok keskin turşu suyu, şalgam suyu alınıyorsa ne gibi demleme değişikliklerine gidilebileceği bence iyi bir demleme ustalığı gerektiriyor. Tam deneylik/videoluk değil mi Orkun hocam* @orkunustel ?
Not: Burada kullanılan hocam hitabı Orkun Üstel'in bilgi, deneyim ve öğreticiliğine atfen bilinçli kullanılmıştır. Forumda rahatsız olunan hitap tarzından beri tutulmasını rica ederim.
Selamlar. Güzel bir konu neden olmasın ancak önümde üç video planı var belki daha sonra.Kahveyi içmedim muhtemelen içmeyeceğim ama bu tür kahveler demleme teknikleriyle ıslah edilemez mi acaba? Çok keskin turşu suyu, şalgam suyu alınıyorsa ne gibi demleme değişikliklerine gidilebileceği bence iyi bir demleme ustalığı gerektiriyor. Tam deneylik/videoluk değil mi Orkun hocam* @orkunustel ?
Not: Burada kullanılan hocam hitabı Orkun Üstel'in bilgi, deneyim ve öğreticiliğine atfen bilinçli kullanılmıştır. Forumda rahatsız olunan hitap tarzından beri tutulmasını rica ederim.
kahvefabrikasi.com
Şimdiye kadar "En fazla ne kadar kötü olabilir ki, bir şekilde tüketilir ve denemiş olurum." düşüncesindeydim ama değirmene bile almamanız ve çürük et suyu demeniz beni baya bir caydırdı şu anDeneme paketi almıştım. Pozo Azul paketini açtım ve koklamam ile birlikte olan oldu, demlemeye cesaret edemeden soluğu burada aldım. Gördüm ki zaten sayfalarca konuşulmuş. Bu kahvenin satılmaması gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle bir hata var. Öğütüm sonucu o kokular öğütücüye geçer diye öğütmedim, paket öylece duruyor.
Çürümüş et suyu içmek isteyen buyursun alsın.
Un Regalo De Dios ise çok güzel bir kahve.
Bugün cesaret edip denedim. Kokuyu ekipmandan gerçekten zor çıkardım. Hayatımda içtiğim en kötü kahvelerden birisi. Mutlaka seveni vardır, kalitelidir, iyidir hoştur ama bana hiç hitap etmedi.Arkadaşlar deneme paketindeki pozo azul kahvesini denemeye korkar oldum. Değirmenden ya da ekipmandan kokusunu çıkaramam diye![]()