• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

Şerif hoca Instagram'da "Caballero - Geisha" paylaşmış. Siteye bakayım dedim seçki de genişlemiş ve epey ilgi çekici duruyor.

Bu kahve epey iyi duruyor. Bu kahveyle aynı seride 2 kahve daha eklenmiş. İlk bakışta pek bir numaraları yok gibi dursa da, tadım notları enteresan gözüküyor.
 
Kahve Fabrikası - Aricha Honey

Birçok suyla denedim olmadı. Evde Şırlan su vardı tds kalemle ölçtüm 27 çıktı.Sarıkız maden suyuyla 47 ppm e taşıdım üffff acayip lezzetli bir sonuç.Gövdeli şeftali suyu.İçmelere doyamazsın :D Sonrasında birçok kahvede de denedim ve çok güzel sonuçlar verdi.

15 g 20 klik (cmd) 230 g 92’ su
50+90+90
 
Ethiopia Aricha Honey ve El Salvador Finca La Joya için V 60 yöntemiyle demle tavsiyeniz nedir acaba ? Comandante için kaç klikleri önerirsiniz ? Hazır sulardan hangi markayı önerirsiniz
 
Geisha ilk günden beri son yıllarda ictigim en iyi geisha oldu zaten ama etyopya gedeo bekledikce guzellesti baska bir seye donustu. Tadina kokusuna doyulmayacak hale geldi.
 
El Salvador La Ilusion içtiğim en iyi anaerobic kahvelerden olabilir. Ne şekilde demlersem demleyeyim çok güzel oldu. Pozo Azul'a benzemekle birlikte bu kahve daha dengeli. Tam bir keyif kahvesi
Cmd : 23 Clic
Filtre : Abaca
15 gr / 225 ml
Su: 93 Derece Buzdağı
50- 50-50-75 biçiminde biçiminde demlememi gerçekleştirdim.
 
Merhabalar.

Elimde Kahve Fabrikası-Ethiopia Aricha Honey var. Uzun süredir demleme yapmadığım için biraz paslanmışım😅 Demleme için reçete araştırdım ama bulamadım. Bende V60 yanında Chemex ve Delter Press de mevcut (Değirmen olarak da CM var). Bu çekirdek için bu ekipmanlardan biri veya birkaçı için ayrıntılı bir reçete paylaşabilir misiniz acaba?
 
Merhabalar.

Elimde Kahve Fabrikası-Ethiopia Aricha Honey var. Uzun süredir demleme yapmadığım için biraz paslanmışım😅 Demleme için reçete araştırdım ama bulamadım. Bende V60 yanında Chemex ve Delter Press de mevcut (Değirmen olarak da CM var). Bu çekirdek için bu ekipmanlardan biri veya birkaçı için ayrıntılı bir reçete paylaşabilir misiniz acaba?
Bu ilk tarif
https://www.kahveler.net/kahve/583-buguen-ictigim-kahve.html/post-154653

Bu daha oturmuş gibi
 
Bu ilk tarif
https://www.kahveler.net/kahve/583-buguen-ictigim-kahve.html/post-154653

Bu daha oturmuş gibi
Çok teşekkür ederim 😊
 
Aricha'nın ve İllision'un 2. paketini aldım. 19 Şubat kavrumlu Aricha'yı geldiği gibi demledim.

Sanki ilk aldığım pakete göre daha hareketli gibi... Daha fazla beğendim, pembe sakız hissiyatı daha güçlü... Meyve salatası da geliyor, ama bu kahve bir miktar zor çözünüyor.

1zpresso K-Ultra 75 klik,
92° 70 ppm su
15/240 demlemiştim, yarın 95° ile deneyeceğim. Bir iki tık da kalına gideceğim, çünkü son döküşten sonra tıkanma yapıp, 4 dakikaya yakınsıyor.
 
Aricha honey ve la ilusion kahvelerini yaklaşık 1 ay önce aldım 2 hafta degas sonrasında demlemeye başladım, la ilusion çok ilginç bir anaerobik kahve, hakikaten vişne kompostosu gibi tatlılık çok baskın, gövdesi tatlığını gölgelemiyor hatta eşlik ediyor diyebilirim, pozo azul örnek verilmiş benzetme için ama bence pozo azuldan daha dengeli bu kahve fakat fazla çözünmede kahve işleme metodundan dolayı baya vişneli rom kokteyline dönüyor haberiniz olsun, reçetem şu
92 derece saf su(ppm değeri düşük)
16/15 kahve su oranı
Ön demleme dahil 3 döküş 40-100-100
Molent g50 34 klik
Ekipman origami
Hedef süre 2.20- 2.40 arası

Gelelim aricha honey kahvesine, bu kahve en etiyopya benim kahvesi yarışmasına katılsa birinci olur, o kadar etiyopya kahvesi çok tatlı çok meyvemsi klasik etiyopya karakteristiği, kahveyi beğendim fakat inanılmaz fazla toz üretiyor, öğütürken ne kadar kalın o kadar iyi diyeyim, reçete şu
90 derece erikli su
16/15 kahve su oranı
Ön demleme dahil 3 döküş 40-100-100
Molent g50 38 klik
Ekipman origami
Hedef süre 2.30-2.50 arası
 
18 Mart kavrumlu Aricha'yı az önce açıp demledim. Bugüne kadarki en iyi Aricha'ydı, zaten kokusundan da belliydi patlayacağı. :)

20/320
30-160-320
3:30 dk
K-Ultra 85'
95° 100 ppm
 
Geri
Üst