• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
moka pot ile çok güzel nitelikli kahve yapılabiliyor, bugüne kadar 1-2 çekirdek dışında moka pot ile çekirdek ziyan etmişliğim de yok o da ziyan etmek değil de, potansiyeline ulaşamamak diyelim. Bir gün umarım size moka pot ile demlediğim kahveden ikram edebilirm ve bu önyargınızı değiştirebilirim :)

ayrıca moka pot ile espresso kavrum kahvelerin daha iyi olduğu düşüncesinde de katılmıyorum. bütün tatları alabildiğiniz, filtre kahve kıvamında çıktılar elde edebiliyorsunuz moka pot ile de (çıktıyı sulandırarak en azından)

yurt dışından getirdiğim Kenya Denebola çekirdekte en iyi sonucu moka pot ile elde ettim. hatta Kronotrop toplu alımında edindiğim Kenya Gakuya'da en lezzetli moka pot ile oldu. üstelik o kahveden 1kg den fazla aldım ve elimdeki bütün ekipmanlarla defalarca farklı denemeler yaptım. bence moka pota karşı bu kadar ön yargılı olmayalım :p :-D
pek tabiki fakat çıktıyı sulandırma işi çok garip bir durum..

Bu kahveyi öven birinin başka tavsiyelerini asla dikkate almam asla. Kahve kesinlikle keyifle içilecek bir kahve değil çok fazla asetik asit barındıran ve turşu, şalgam benzeri bir kahveden beklediğim lezzetten çok uzakta bir yerde. Bariz hatalı işleme maruz kalmış ve bunu da enteresan, farklı vs diye kahvefabrikasına satmışlar, tabi onlar da bize.

Çöpe atmadım ben, ama çöpe atana kesinlikle söyleyecek bir şey bulamam. Mesele renkler ve zevkler meselesinin de tamamen dışında.

Futbolda Net ofsayt derler ya bu kahve net ofsayt. Bu rakamları vermeyin sakın kalan az miktarda kahveyi çok denemek isteyen arkadaş varsa gelsin Ataşehir'e ben ücretsiz vereceğim. Parasını ziyan etmesin.
kahveleri begenip begenmemek sizin damak zevkinize kalmış pek tabiki fakat "kahvefabrikasına satmışlar, tabi onlar da bize." sözü haddi aşan bir cümle olmuş!

kahveleri begenip begenmemek sizin damak zevkinize kalmış pek tabiki fakat "kahvefabrikasına satmışlar, tabi onlar da bize." sözü haddi aşan bir cümle olmuş!
Kahveleri beğenip beğenmemek benim damak zevkime değil benim kahve deneyimime ve iyi kahveyi ayırt etme yeteneğime kalmış bir şeydir önce bunu netleştirelim. Kişisel olarak kötü bir kahveyi kimsenin zevkine teslim etmem.

Ama anlatılan kahveyi doğru tanımlamak da kavurucunun asıl görevidir "Bölgede yağışlar genelde yarım gün sürerken bu defa aralıksız 10-11 gün sürünce branda altında "havasız"kalan kahveler -natürel olarak serilmiş olsalar da- istemeyerek uzun fermente olmuş; kahvedeki sükroz Anaerobik yöntemdeki gibi çekirdeklere kadar yansımış ve çok tatlı, olağandışı bir tat profili oluşturmuş.

Ben burada olağan dışı kısmına katılmakla beraber çok tatlı kısmına kesinlikle katılmıyorum. Hatta hiç tatlı değil aşırı sirke asiditesi barındıran buruk ve keskin tatlara bir kavurucu nasıl "çok tatlı" diyebiliyor?

98 tl verdim ve bu kahveyi satın aldım orada yazılan "çok tatlı" ifadesi bana bu kahveyi aldırandı.

Ha bu arada bu kahve aslında çok tatlı ama biz hatalı kavurduk bir partiyi derlerse bilemem ben ürünü son hâliyle değerlendiriyorum. Eğer bir ürün sunuyorsanız ve o ürünü turşu gibi yoğun fermente tatlar, baskın asetik asit yerine "çok tatlı" diye tanımlarsanız bizler de elbette "çöp kahve" "turşu gibi" "şalgam gibi" "çiftçi onlara,onlar da bize sattı" deriz.

Herkesin haddi kendine, haddi bakalım.

herkes ifade özgürlüğü içinde kalacak şekilde her türlü yorumu hiç çekinmeden yaparsa forumun daha iyi bir ortam olacağını düşünüyorum.

pozo azul konusuna gelince, bardağın ilk yarısında sanki kahve değil de şekersiz bitter çikolata içiyormuş kadar farklı, güzel diyebileceğim bir tat varken, kahve soğumaya başladıkça fermente tatlar(kavurucunun rom olarak tanımladığı ancak forumda sirke şalgam olarak tanımlanan :) ) baskınlaşıyor ve neredeyse içilmeyecek derecede bir kahve oluşuyor.

Bu vakte kadar eşime içirdiğim tüm fermente kahvelere bana "bu çürük" ya diye geri vermiştir.
Pozo Azul'u versem ne der acaba :)) yazışmalardan oldukça merak ettiriyor kendisini. denemek iyice şart oldu.

Üstte biri bu tip kahveler herkese göre değil demişti. Katılıyorum. Elitseniz rom, beyaz şarap tadı geliyor(dur); şalgam ve sirke tadı alıyorsanız, maalesef elitlik testini geçemediniz :(
Herkese hitap etmeyeceğini söyleyen bendim. Ki gerçekten de öyle. Ama bunun elit olmak ya da olmamakla alakası yok. Fermente tatları kimisi sever kimisi sevmez. Zaten bu eleştiri konusu olacak bir şey değil. Bu tarz meseleleri elitizm ile bağdaştırmak çok gereksiz bence.

Kahveleri beğenip beğenmemek benim damak zevkime değil benim kahve deneyimime ve iyi kahveyi ayırt etme yeteneğime kalmış bir şeydir önce bunu netleştirelim. Kişisel olarak kötü bir kahveyi kimsenin zevkine teslim etmem.

Ama anlatılan kahveyi doğru tanımlamak da kavurucunun asıl görevidir "Bölgede yağışlar genelde yarım gün sürerken bu defa aralıksız 10-11 gün sürünce branda altında "havasız"kalan kahveler -natürel olarak serilmiş olsalar da- istemeyerek uzun fermente olmuş; kahvedeki sükroz Anaerobik yöntemdeki gibi çekirdeklere kadar yansımış ve çok tatlı, olağandışı bir tat profili oluşturmuş.

Ben burada olağan dışı kısmına katılmakla beraber çok tatlı kısmına kesinlikle katılmıyorum. Hatta hiç tatlı değil aşırı sirke asiditesi barındıran buruk ve keskin tatlara bir kavurucu nasıl "çok tatlı" diyebiliyor?

98 tl verdim ve bu kahveyi satın aldım orada yazılan "çok tatlı" ifadesi bana bu kahveyi aldırandı.

Ha bu arada bu kahve aslında çok tatlı ama biz hatalı kavurduk bir partiyi derlerse bilemem ben ürünü son hâliyle değerlendiriyorum. Eğer bir ürün sunuyorsanız ve o ürünü turşu gibi yoğun fermente tatlar, baskın asetik asit yerine "çok tatlı" diye tanımlarsanız bizler de elbette "çöp kahve" "turşu gibi" "şalgam gibi" "çiftçi onlara,onlar da bize sattı" deriz.

Herkesin haddi kendine, haddi bakalım.
Merakımı mazur görün, QGrader'siniz sanırım? (!)

Bu kahve hakkındaki tartışmaların uzaması forum adına üzücü bir durum. Birbirimizi kırmaya gerek yok. Kahve satılmadan önce güzel bir pazarlama stratejisi izlenildi. Bizler de bu "özel" kahveyi sınırlı stoklardan dolayı kaçırmak istemedik ve aldık. Keşke başta daha objektif yaklaşılsaydı sonuç böyle olmazdı.

Herhalde forum tarihinde forumu bu kadar ikiye bölen başka bir çekirdek olmamıştır, her ne kadar paket olarak almaya korksam da ilk fırsatta bi coffeetopia şubesinde denemek lazım sanırım :)

Kahve Masası'nın Şerif Başaran'la yaptığı yayını tekrar izledim.O da çok açık net anlatmış zaten.Lütfen 01:35:45'ten itibaren izleyin

Ayrıca burada da tedarikçiden kendilerinin beğendiği bir kahve seçmelerini ve onu da palete eklemelerini istemiş.O da burada geçiyor

Eğer bu kahve tedarikçinin seçip gönderdiği kahve ise eminim Şerif Başaran da nerden bulaştık bu işe demiştir :D

Kahve Masası'nın Şerif Başaran'la yaptığı yayını tekrar izledim.O da çok açık net anlatmış zaten.Lütfen 01:35:45'ten itibaren izleyin

Ayrıca burada da tedarikçiden kendilerinin beğendiği bir kahve seçmelerini ve onu da palete eklemelerini istemiş.O da burada geçiyor

Eğer bu kahve tedarikçinin seçip gönderdiği kahve ise eminim Şerif Başaran da nerden bulaştık bu işe demiştir :D

şaka mı yaptınız tam anlamadım ama Şerif Başaran kahveyi anlatırken müthiş bir şevk ve istekle anlatıyor. onu heyecanlandırdığı çok belli. zaten videoda da ya sevilecek ya da nefret edilecek diye belirtmiş ki kulüpte olan da tam olarak bu :)

merakım artmasına rağmen kahveyi denemedim, böyle çekirdekleri getirip satmak cesaret ister. bu bile tebriği hak ediyor bence.

şaka mı yaptınız tam anlamadım ama Şerif Başaran kahveyi anlatırken müthiş bir şevk ve istekle anlatıyor. onu heyecanlandırdığı çok belli. zaten videoda da ya sevilecek ya da nefret edilecek diye belirtmiş ki kulüpte olan da tam olarak bu :)

merakım artmasına rağmen kahveyi denemedim, böyle çekirdekleri getirip satmak cesaret ister. bu bile tebriği hak ediyor bence.
Şaka yapmadım, hangi kısmı kastettiniz bilmiyorum ama.5 kg gönderin diyen de olacak ,"Bu kahve değil", "Çürük bu" diye geri gönderen de çok olacak demiş.Daha önce denemiştim ama denediğimle alakası yok demiş Pozo Azul için.Daha ne desin?

Las Delicias bu pozo azulun gölgesinde kaldı.. pozo azul riskine girmek istemeyenler Las Delicias alsın arkadaşlar.. enfes bir kahve.. yanına belki tanrının bir hediyesi :)

Şaka yapmadım, hangi kısmı kastettiniz bilmiyorum ama.5 kg gönderin diyen de olacak ,"Bu kahve değil", "Çürük bu" diye geri gönderen de çok olacak demiş.Daha önce denemiştim ama denediğimle alakası yok demiş Pozo Azul için.Daha ne desin?
"Eğer bu kahve tedarikçinin seçip gönderdiği kahve ise eminim Şerif Başaran da nerden bulaştık bu işe demiştir :D"

bu kısmı kast etmiştim, anlatış şekline göre oldukça istekli ve heyecanlı gözüküyor. bu sebeple bence öyle dememiştir :)

Arkadaşlar deneme paketindeki pozo azul kahvesini denemeye korkar oldum. Değirmenden ya da ekipmandan kokusunu çıkaramam diye :)

Arkadaşlar deneme paketindeki pozo azul kahvesini denemeye korkar oldum. Değirmenden ya da ekipmandan kokusunu çıkaramam diye :)
Korkmayın, deneyin. Fazla çözmeyin derim. Kolay çözünen bir kahve. Başka da bir şey yazmayayım, nereye gider belli olmaz :)

Bu arada kuru kokusu kakao ve çikolata... ıslanınca kimine uyuyor, kimine uymuyor :)

Bir şey olmaz merak etmeyin :D .

Coffeerem'in son projeleri (6'ydı sanırım) neye benziyorsa bu kahve de aşağı yukarı ona benziyor fakat sanki daha da bir fermente. Sirkemsi tatlar fazla baskın. O yüzden ben içmekte zorlandım (içemedim hatta 😬).

Ana Sora' yı bugün denedim, 26.02.21 kavrumdu.
Timemore 18 klik, V60 ile demledim fakat 4dkyı biraz geçti demleme süresi ve tadım notaları yerini daha sert/gövdeli tatlara bıraktı gibi. Akşam 20 klik ile yine deneyeceğim, Timemore için tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum.

Ana Sora' yı bugün denedim, 26.02.21 kavrumdu.
Timemore 18 klik, V60 ile demledim fakat 4dkyı biraz geçti demleme süresi ve tadım notaları yerini daha sert/gövdeli tatlara bıraktı gibi. Akşam 20 klik ile yine deneyeceğim, Timemore için tavsiyesi olan varsa çok memnun olurum.
Aeropressiniz var mı?

Geri