• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şerif Başaran'ın hikaye attığı kahvelerden Dhilgee Bedessa harici çekirdekler:

Ben de yeni kahvelerin geldiğini görerek oy vermiştim Kahve Fabrikası’na.

Şerif Başaran'ın hikaye attığı kahvelerden Dhilgee Bedessa harici çekirdekler:

Bunlar henüz gelen örnekler, yani tadılacak, beğenilirse belki aylar sonra gelecek. Ben böyle anladım.

Bunlar henüz gelen örnekler, yani tadılacak, beğenilirse belki aylar sonra gelecek. Ben böyle anladım.
Sipariş kargo analiz depolanması örnek kavurmalar vs derken dediğiniz gibi haziranı ancak bulur.

Selamlar Arkadaşlar,

Bu akşam Brazilya Fazenda Sertaozinho demleyeceğim mokapot ile.Değirmenim 1ZPresso JX Pro,öğütüm derecesi hususunda fikirlerinizi rica edebilir miyim.

Deli cesareti ile 100 gram pozo azul aldım. Degassing için tavsiyeleriniz neler? Yorumlar gerçekten korkunç bu arada 😥

Deli cesareti ile 100 gram pozo azul aldım. Degassing için tavsiyeleriniz neler? Yorumlar gerçekten korkunç bu arada 😥
Ben yaklaşık 1. ayında açmıştım paketi, çok keyifliydi o hali belki fermentasyonun etkileri azaldı bilemiyorum. Çikolata ve baskın keçi boynuzu tadı almıştım o haliyle.

En az 15 gün bekleyin. Hatta 20 günü bile bulabilirsiniz, brnim tecrübem bekledikçe oturan bir profile sahip.

Arkadaşlar pozo azul'u denedim, turşu suyu gibi çıkacak derken portakallı cikolata gibi bir şey çıktı ortaya. Ritter sport'un romlu çikolatası gibi, tatlı, alışılmadık bir espresso çıktısı aldım. Filtre konusunu bilmiyorum ama espresso olarak canavar. Tabi bence öyle, sonra sana güvenip aldım, sirkeyi shot yapıyorum demeyin :d

Arkadaşlar pozo azul'u denedim, turşu suyu gibi çıkacak derken portakallı cikolata gibi bir şey çıktı ortaya. Ritter sport'un romlu çikolatası gibi, tatlı, alışılmadık bir espresso çıktısı aldım. Filtre konusunu bilmiyorum ama espresso olarak canavar. Tabi bence öyle, sonra sana güvenip aldım, sirkeyi shot yapıyorum demeyin :d
Ben de filtre olarak benzer tatları aldım. Kavrum tarihinden 1,5 ay sonra açmıştım paketi :) Her zaman içebileceğim bir kahve değil ama beğendim açıkçası.

Şimdi Pozo Azul’la ilgili yorumları görünce kalktım bir gün muhakkak değerlenecek diye sandığa kaldırdığım son 2 içimlik Pozo Azul’un 15 gr’ını V60 ile demledim. Öyle kliktir, reçetedir verebilecek bir durumda olmadığım için çok çekirdek yorumu yapmıyorum ama yav bu Pozo Azul çok acayip bir çekirdek. İlk demlediğimde de beğenmiştim, şimdi bambaşka notalar ve 2 ay sonra bile damakta capcanlı bir etki bırakan bir fincan elde ettim. Yeşil elma oraleti tadı vardı ağırlıklı. Dengeli bir ekşilik ve peşine gelen bir tatlılık. Tabi demleme çabuk bitti ve suyu az tuttu ama fincana olumsuz bir yansıması olmadı. Tam bir herkesin hayatına kimse karışamaz kahvesi. Zamanında Pozo Azul demleyip verim alamanyanlar yastığın altındaki çekirdekleri bozdurup yeniden bi denesinler bence.

Bu Pozo Azul'u (35-40 günü devirmiş serilerden) full immersion (100ml blooming 40 sn kapalı, sonra döküş, akabinde kilitleyerek 350'ye tamamlama 02:45 serbest bırakma) demleyen var mı acaba?
Deneme paketi almamak için kendimi zor tutuyorum.:unsure:

Pozo azul kavrum sonrası 10. gün, immersiyon drip ile cmd 26 klik, 16gr, 1e 16.5 oran, blooming açık,sonrası kapalı ve böyle turşu suyuna can kurban :)

Geri