• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar dün df64 teslim aldım ve ilk işim bıçakları açmak oldu ve muhtemelen aynı şekilde takmadım şimdi bir tahta kalemiyle maksimum sürtünmenin olduğu durumda takacağım konudaki videolardan öğrendim fakat 0 noktası konusu bende hala muallak sürtünmeye basladığı noktayı mı almalıyım yoksa sürtünmenin ilk bittiği noktayı mı ?

merhabalar dün df64 teslim aldım ve ilk işim bıçakları açmak oldu ve muhtemelen aynı şekilde takmadım şimdi bir tahta kalemiyle maksimum sürtünmenin olduğu durumda takacağım konudaki videolardan öğrendim fakat 0 noktası konusu bende hala muallak sürtünmeye basladığı noktayı mı almalıyım yoksa sürtünmenin ilk bittiği noktayı mı ?
Kalem testi için soruyorsanız sıfır noktasını tespit etmenize gerek yok , sürtünmenin başladığı yere kadar sıkmanız lazım ayar mekanizmasını. Dişlililer birbirine değmeli yani.

Sıfır noktasının tespiti ise biraz felsefi blr kavram 😀. Kendi içinizde tutarlı olduğunuz sürece, yani her söküp takma sonrasında aynı kriterleri kullandığınız sürece sıfır noktasını istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.

evet mecburen yapmak zorunda kalacağım ilk geldiğinde muhtemelen uygun konumdaydı ve karıştırdım öyle birşey oldugunu bilmiyordum,0 noktasını da ayarlayacağım bakalım kullana kullana düzene girer umarım

Bir süredir ilginç bir sorun yaşıyorum, düğmeye basınca değirmen çalışmıyor, değirmene hafif vurunca çalışmaya başlıyor. Söküp baktım, bağlantılarda bir sorun gözükmüyor, daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu?

selam dostlar. bende df64 edindim. ilk izlenimim oldukça kaliteli ve güzel çıktı veriyor. declumper şart görünüyor. ilk etapda da biraz alışmak gerekiyor.

benim bir sorum olacaktı. inceden kalına çekerken sıkıntı olmuyor. ancak kalından inceye geçerken maksimum 5 click sonra takılıyor. makineyi açıp 1-2 saniye çalıştırıp kapatıp tekrar 5 click kısarak inceye çekiyorum. bu şekilde mi yapmak lazım. yoksa makine açıkken de kısıyorum diyenleri görmüştüm. makineye zarar vermemek adına en sağlıklı nasıl inceye geçmek gerekir sizce ?

selam dostlar. bende df64 edindim. ilk izlenimim oldukça kaliteli ve güzel çıktı veriyor. declumper şart görünüyor. ilk etapda da biraz alışmak gerekiyor.

benim bir sorum olacaktı. inceden kalına çekerken sıkıntı olmuyor. ancak kalından inceye geçerken maksimum 5 click sonra takılıyor. makineyi açıp 1-2 saniye çalıştırıp kapatıp tekrar 5 click kısarak inceye çekiyorum. bu şekilde mi yapmak lazım. yoksa makine açıkken de kısıyorum diyenleri görmüştüm. makineye zarar vermemek adına en sağlıklı nasıl inceye geçmek gerekir sizce ?
Çalışırken değiştirin. Sadece DF64 değil, değirmenler için genelde önerilen bu.

merhaba.
bugün ilk öğütüm denememi yaptım bana gelen öğütücüde hiçbir ayarı değiştirmeden. Sadece öncesinde espresso ayarlarında 5 noktasına getirdim 15'te duruyordu. maalesef koydugum 15 gram çekirdeğin yarısını öğüttü, onda da istediğim ayarda değildi. declumper'ı kullanmama rağmen maalesef kahvenin yarısını puck'a alamadım.
ilk geldiğinde yapılacak ayarlar tarzında bir video göremedim internette, bu forumda yapılan bir video var mı diye sormak istedim.

teşekkürler.

merhaba.
bugün ilk öğütüm denememi yaptım bana gelen öğütücüde hiçbir ayarı değiştirmeden. Sadece öncesinde espresso ayarlarında 5 noktasına getirdim 15'te duruyordu. maalesef koydugum 15 gram çekirdeğin yarısını öğüttü, onda da istediğim ayarda değildi. declumper'ı kullanmama rağmen maalesef kahvenin yarısını puck'a alamadım.
ilk geldiğinde yapılacak ayarlar tarzında bir video göremedim internette, bu forumda yapılan bir video var mı diye sormak istedim.

teşekkürler.
Eğer 0 noktası doğru belirlenmişse 5 espresso için çok ince. Muhtemelen uzun süren öğütme nedeni ile makine kendini kapatmıştır. Başlangıç olarak 10'dan başlamanızı öneririm. Hatta daha koyu kavrum kullanıyorsanız 14-15'lerden başlayabilirsiniz.

Declumper ortasını biraz veya tamamen açarak kullanınız. Tamamen söküp atmak yanlış olur.

tamamen söküp atmak değil de alternatif declumper'lar var ve genelde insanlar memnun gördüğüm kadarıyla. yeni başka bi tane alıp değiştirmeyi düşünüyordum aslında. ama bu şekilde biraz açmak da mantıklı olabilir geçici olarak. teşekkürler.

tamamen söküp atmak değil de alternatif declumper'lar var ve genelde insanlar memnun gördüğüm kadarıyla. yeni başka bi tane alıp değiştirmeyi düşünüyordum aslında. ama bu şekilde biraz açmak da mantıklı olabilir geçici olarak. teşekkürler.
Mythos gibi ince bir declumper ile değiştirirseniz, declumper için kullanılan vidaların öbür tarafta burr'a çarpma ihtimali var. Bunun olmaması için, 3D print edilmiş spacer kullanabilirsiniz. Ya da original declumper'ın ortasını keserek onu arada kullanabilirsiniz.

Ben declumper kullanmayı tamamen bıraktım (sadece spacer var). Ama kahvelerin etrafa dağılmaması için DF64 için yapılmış bir collar aldım. SSP MP burr ile kullanınca (tabii iyice align ettikten sonra) harika bir filtre değirmenine dönüştü. RDT yapınca, pompayı kullanmadan 0 retention görüyorum.
SSP burrların season olup, oturması oldukça zaman alıyor bu arada.Tahminimce normal kullanımda tamamen oturması 1 seneyi buldu.

Mythos gibi ince bir declumper ile değiştirirseniz, declumper için kullanılan vidaların öbür tarafta burr'a çarpma ihtimali var. Bunun olmaması için, 3D print edilmiş spacer kullanabilirsiniz. Ya da original declumper'ın ortasını keserek onu arada kullanabilirsiniz.

Ben declumper kullanmayı tamamen bıraktım (sadece spacer var). Ama kahvelerin etrafa dağılmaması için DF64 için yapılmış bir collar aldım. SSP MP burr ile kullanınca (tabii iyice align ettikten sonra) harika bir filtre değirmenine dönüştü. RDT yapınca, pompayı kullanmadan 0 retention görüyorum.
SSP burrların season olup, oturması oldukça zaman alıyor bu arada.Tahminimce normal kullanımda tamamen oturması 1 seneyi buldu.
Selamlar, bugün tam da bunu yaşadım. Türk kahvesi öğütmek isterken makine tıkandı, zaten declumper değiştirmek istiyordum. Forumda Murat beyden edindiğim declumperı direkt taktım, makineyi kapadım, çalıştırdığımda değirmen dönmüyordu. Baya bir inceledikten sonra declumperın inceliğinden dolayı vidaların burr tarafına geçtiğini ve burru döndürmediğini farkettim. Bu tasarım hatası karşısında şok olduktan sonra eski silikonun ortasını keserek arkasına ekledim ve neyseki burra zarar vermeden sorunu halletmiş oldum.

Alignment ayarını yaptığımda şu an eskiden 12'lerde öğüttüğüm incelik 5 lere gerilemiş durumda ama muhtemelen gösterge kaydı.

Declumper değişeceklere bu konuya dikkat etmelerini öneririm.

Bende de Murat Soykan'dan alınma declumper var ve hiçbir sorun yaşamadım. Montajı yaparken vidaları sonuna kadar sıkmazsanız sorun olmaz. Diğer türlü hepsinde sorun oluyor sanırım.

Bu arada bir tüyo; çok ince öğütmeye kalktığınızda tıkanıklık yaşıyorsanız çekirdeklerin hepsini birden dökmeyin. Önce öğütücüyü çalıştırın, sonra azar azar dökün, öğüttükçe çekirdek ekleyin.

Selamlar, bugün tam da bunu yaşadım. Türk kahvesi öğütmek isterken makine tıkandı, zaten declumper değiştirmek istiyordum. Forumda Murat beyden edindiğim declumperı direkt taktım, makineyi kapadım, çalıştırdığımda değirmen dönmüyordu. Baya bir inceledikten sonra declumperın inceliğinden dolayı vidaların burr tarafına geçtiğini ve burru döndürmediğini farkettim. Bu tasarım hatası karşısında şok olduktan sonra eski silikonun ortasını keserek arkasına ekledim ve neyseki burra zarar vermeden sorunu halletmiş oldum.

Alignment ayarını yaptığımda şu an eskiden 12'lerde öğüttüğüm incelik 5 lere gerilemiş durumda ama muhtemelen gösterge kaydı.

Declumper değişeceklere bu konuya dikkat etmelerini öneririm.
Zamanla daha ince ayara gitmenizin gerekmesi normal. Bunda tabiki alignment’ın etkisi var ama burrlar season oldukça, o nedenle de kayması gerekli ( genelde çoğu değirmen için geçerli)

İlk SSP MP burru taktığım zaman, idare edecek bir alignment’dan sonra 0 noktası 30’daydı. Sonra birara daha iyi alignment yaptım. Onun etkisi ve uzun süre kullanımdan sonra, 20’ye kadar gerileyip, sabitlendi gibi.

Bende de kayma var sanırım, çekirdekleri eskiden olduğundan daha ince öğütüyorum. Tabii pesado sepetin de etkisi vardır. :D Bu alignment işini ne kadar zamanda yapmak lazım acaba? İlk başlarda 5-10 deneme yaptım filtre kahve için ama şu an adece espresso için kullanıyorum. 3-5 klik oynatıyorum yani en fazla.

DF64 stock burr ile beraber kullanmaktayım ancak filtre ve V60 için tam bir öğütüm aralığı bulamadım. Sizler ne kullanıyorsunuz?

Geri