• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
DF64 stock burr ile beraber kullanmaktayım ancak filtre ve V60 için tam bir öğütüm aralığı bulamadım. Sizler ne kullanıyorsunuz?
Bu durum sıfır noktası ayarına göre değişir ama bence bu çok büyük bir değişim de değil. Sonuçta burllar tam öüpüştükten sonra anca 1-2 derece oynatıyoruz.
Bendeki SSP MP burr;
Espresso için, çekilrdeğine göre, koyu kavrumsa 10-13 arası, açık kavrumda 13 - 16 arası yerlerde geziniyorum.
Filtre için de 60 - 73 gibi bir aralık. Daha çok 65-70 arası.

Bu durum sıfır noktası ayarına göre değişir ama bence bu çok büyük bir değişim de değil. Sonuçta burllar tam öüpüştükten sonra anca 1-2 derece oynatıyoruz.
Bendeki SSP MP burr;
Espresso için, çekilrdeğine göre, koyu kavrumsa 10-13 arası, açık kavrumda 13 - 16 arası yerlerde geziniyorum.
Filtre için de 60 - 73 gibi bir aralık. Daha çok 65-70 arası.
SSP ile stock burr arasındaki fark nasıl acaba? Bende muhtemelen çok toz üretiyor bundan dolayı 75 de bile filtre tıkanıyor. Ancak V60 da da benzer durum var 65 de bile akış yavaş gibi hissediyorum.

SSP ile stock burr arasındaki fark nasıl acaba? Bende muhtemelen çok toz üretiyor bundan dolayı 75 de bile filtre tıkanıyor. Ancak V60 da da benzer durum var 65 de bile akış yavaş gibi hissediyorum.
Filtre kağıdı çeperinde kalan tozu referans alırsam, (ne derece doğru bir referanstır bilmiyorum) Commandante mk4 e göre daha az toz üretiyor benimki.

df54 çıkıyormuş :ROFLMAO:

Çıkmış bile :D

Anlaşılan gen2 yerine benzeri yine Çin üretimi farklı bir değirmen getirecekler:

idose T64/İD64 Single Dose Grinder Yeni Siyah Fiyat | Gelbura.com

2 tane videosu var:

BG T64 Coffee Grinder I Single Dosing I Low Retention I Stepless... - YouTube

BG T64 Electric Coffee Beans Grinder - Improved Version - YouTube

SSP takabilmek için ayrı bir burr carrier almak gerekiyor mu gerekmiyor mu onu anlamadım. Direkt olarak italmill burr ile veya ssp ile satış seçenekleri var.

Burr Holder Set - For SSP Burrs | Mysite (almamicroroastery.com)

Anlaşılan gen2 yerine benzeri yine Çin üretimi farklı bir değirmen getirecekler:

2 tane videosu var:

SSP takabilmek için ayrı bir burr carrier almak gerekiyor mu gerekmiyor mu onu anlamadım. Direkt olarak italmill burr ile veya ssp ile satış seçenekleri var.

ilginç bir tercih olmuş. Daha da f/p olsun diye mi düşündüler acaba? Çünkü df serisinden bile daha basit duruyor cihaz.

2 tane videosu var:

Gen2 bekliyordum. Acaba performans farkları nedir gen2 ile @Globally

Declumper'a müdehale sonrası 10 ve altı öğütümlerde yaşanan tıkanma problemi ortadan kalkıyor. Vst, Pulman gibi sepetler için bu şart, aksi takdirde 5-6. seviyelerde kahveyi çok az az ilave etmek gerekiyor, bu da hiç kullanışlı değil açıkçası. Elektrikli değirmene kahveyi az az atmakla uğraşacaksam 1z J-Ultra alır elde öğütürüm.
Neyse ki problem basitçe çözülüyor.

en son 6 ay önce alignment yapmıştım. Bu kadar birikme olmuş, arada bir temizlemenizi öneririm

Ekli dosyalar

• IMG_1050.jpeg
    IMG_1050.jpeg
    123.9 KB · Görüntüleme: 94
  • IMG_1048.jpeg
    IMG_1048.jpeg
    113.7 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
DF64’ume dün aksam @Muratsoykan beyden satin aldigim declumperi monte ettim. Oldukça memnun kaldım 👍
Neredeyse sifir retention diyebilirim. (ssp mp burr ile)

Stock declumper ile 20gr oguttugumde ogutucunun cikis parcasi tamamiyle kahve tozu ile kaplaniyordu. Cikardigimda fark ettim, temizlik esnasinda zarar görmüş.

Son olarak, df64’unuzu keskin seylerle temizlemeyin 😄

Ekli dosyayı görüntüle 31980

Güle güle kullanın. İki parça olarak görünüyor. Acaba hangisini kullandınız?

Yoksa birlikte mi takılıyor?

Malzeme kırılgan mıdır? Ortadaki bölüm yanlışlıkla kırılabilir mi?

Teşekkürler, iki parça da kullanılıyor. Degirmen tarafinda M formlu ince parcayi yerlestirdikten sonra ortasi bos olani yerlestirdim.

Ortasi bos olanin oldukca saglam hissi vardi, M formlu olan da ince ve elastik bir yapidaydi (olmasi gerektigi gibi). Ben pek bir sorun olacagini düşünmüyorum.

Merhaba,
Uzun zamandır df64 'ümün declumper 'ından memnun değildim. Bendeki değirmen idose un V4 versiyonu. Df64 bu dizaynı düzeltmiş hatta gen2 de ionizer ekleyerek topaklanmanın önüne geçmiş gibi duruyor.

Victoria arduinonun declumperından esinlenerek ve mevcut bıçak sayısının az olduğunu düşünerek aşağıdaki gibi bir tasarım düşündüm.
1000046912.jpg
Ben silikon olana göre memnun kaldım. Makine içinde kalan kahve miktarı azaldı ve çıkan kahve daha hacimli oldu. Daha önceden türk kahvesi öğütmeye çalıştığımda makine tıkanmıştı. Bu dizaynda tekrar deneyip deneyimlerimi güncelleyeceğim.

Model yazıcıdan çıktıktan sonra üçgen parçalar düz olan yüzünden dışarı doğru iç içe katlanması gerekmekte.
1000046913.jpg
Modeli lütfen satış için direkt kullanmayın eğer satış yapacaksanız lütfen kendiniz modelleyin. Thingiverse de sadece kullanım ve paylaşım olarak lisansladım.

Deneyen olursa yorumlarını bekliyorum :)

Son düzenleme:
Geri