• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Onun yerine V2 veya DF83V2 isteğnizi tavsiye edrim. şaka gibi oldu! DF64V çıkış kanal tıkanıklığı ve ilk modeller de sık sık motor kurma devreye girme sorunu vardir. Ayrıca motor hız ayar devresini elinizdeki df lara taka bilirsiniz.
Yahu bu DF lerin kronik sıkıntısı olmayan modeli yok mu? 😒 Her modelde bir sorun... O kadar para vereceğim, bir de ürünün sıkıntılarını çözmek için ekstra aparatlar alacağım ve uğraş göstereceğim. Hayır bu fiyat aralığında alternatifi de yok ki meretin.

Selamlar, ürün bugün elime geçti Idose Adora ile birlikte. Birkaç sorum olacaktı. Ürün fişe takılı haldeyken hep ışığı yanık bir şekilde mi bekliyor? Bir de espresso denemelerimi yaparken ayarlar arası aşırı hassas olduğunu farkettim. 12 ile 13.5 click arasında bile espressoda 10 saniye kadar farkediyor. Bu normal mi? Espresso için kullananlar hangi aralıklarda kullanıyor acaba? Teşekkürler.

Selamlar, ürün bugün elime geçti Idose Adora ile birlikte. Birkaç sorum olacaktı. Ürün fişe takılı haldeyken hep ışığı yanık bir şekilde mi bekliyor? Bir de espresso denemelerimi yaparken ayarlar arası aşırı hassas olduğunu farkettim. 12 ile 13.5 click arasında bile espressoda 10 saniye kadar farkediyor. Bu normal mi? Espresso için kullananlar hangi aralıklarda kullanıyor acaba? Teşekkürler.
1) Sürekli yanması normal, sevmeyeni olsa da bence şık duruyor (y)
2) Hassasiyeti de normal, zamanla daha iyiye gider muhtemelen(y)
3) Çekirdekten çekirdeğe değişmekle birlikte 9-13 arası kullanıyorum genelde.

Işığın sürekli yanması beni rahatsız ediyor, keşke arka tarafından bir devre anahtarı olsaydı.
Ben kullanım sonrası fişini çekiyorum.
Bence de ayarlar arası hassas ben de 11 - 14 arası kullanıyorum çekirdeğe göre.

Dostlar DF64 amatör kullanıcılar için ayarlaması ve bakımı çok zor görünüyor açıcası çok fazla bilgi de bulamadığım için almaktan vazgeçtim, sadece espresso için aynı kalitede başka hangi modellere bakmalıyım

Dostlar DF64 amatör kullanıcılar için ayarlaması ve bakımı çok zor görünüyor açıcası çok fazla bilgi de bulamadığım için almaktan vazgeçtim, sadece espresso için aynı kalitede başka hangi modellere bakmalıyım
Eureka'nın değirmenlerine bakabilirsiniz. Öğütüm performansını bilmem ama kalite olarak df64 ten daha iyi olacaktır kesinlikle. Özellikle bütçeniz el veriyorsa ORO single dose iyi bir seçenek. Kullananlar memnun bildiğim kadarıyla.

Eureka'nın değirmenlerine bakabilirsiniz. Öğütüm performansını bilmem ama kalite olarak df64 ten daha iyi olacaktır kesinlikle. Özellikle bütçeniz el veriyorsa ORO single dose iyi bir seçenek. Kullananlar memnun bildiğim kadarıyla.
Şimdi inceledim ORO'yu benim açımdan bana daha çok hitap ediyor gerçekten, stoklara geldiğinde düşüneceğim çok teşekkür ederim

Merhaba degirmenle ilgili iki sorun yaşıyorum.
Degirmen kahve çekerken tıkanma yaptı ben de açıp temizledim.Burrları yerinden sökmedim.Birinci sorum: dış hazne tikandigi icin orayi temizlerken sanirim declumber denen silikon parça parçalara ayrildi.4 ayri silikon şeklinde çikti. Bu parcanin gorevi nedir? 3 boyutlu yazıcıdan cikan plastik parcayi alip takmam mi gerekli?
Diger bir sorun da degirmeni geri toplayinca en ince ayarlarda bile aşiri duzensiz ogutuyor.Çok kalin parçalar cikiyor . Nerde yanlis yapmis olabilirim

Selam neden böyle düşündüğünüzü açıklar mısınız? Ben henüz herhangi bir sorun yaşamadım belki ileride yaşayacaklarım için yardımcı olur.

Degirmen kahve çekerken tıkanma yaptı ben de açıp temizledim.Burrları yerinden sökmedim.Birinci sorum: dış hazne tikandigi icin orayi temizlerken sanirim declumber denen silikon parça parçalara ayrildi.4 ayri silikon şeklinde çikti. Bu parcanin gorevi nedir? 3 boyutlu yazıcıdan cikan plastik parcayi alip takmam mi gerekli?
Diger bir sorun da degirmeni geri toplayinca en ince ayarlarda bile aşiri duzensiz ogutuyor.Çok kalin parçalar cikiyor . Nerde yanlis yapmis olabilirim
bıçaklarınızı söktükten sonra geri takarken bıçak kalibrasyonu yapmadığınız için kalın ve düzensiz öğütüyordur diye düşünüyorum.

şu başlıkta bir kaç video yardımcı olur diye düşünüyorum.

Declumper teorik olarak kahvenin topaklanmasını engellemeye yarıyor. Declumperı kasten çıkartıp o şekilde kullananlar da mevcut, dolayısıyla herhangi bir sorun yaşamamanız gayet mümkün. Fakat ben olsam 3d parça alıp yerleştiridim, neme lazım :).

Diğer sorununuz içinse eğer burrleri hiç ellemediyseniz üst burr taşıyıcısını yerleştirirken orijinal pozisyonundan farklı yerleştirmiş olabilirsiniz. 3 ayağı olduğu için 3 farklı pozisyon ihtimali var. Tek tek deneyerek sonuca göre doğru pozisyona karar verebilirsiniz. Ya da peşinen tahta kalemi ile alignment kontrolü yapabilirsiniz.

Bu videoda üst burr taşıyıcısının farklı pozisyonlarda alignment üzerine farklı sonuçlar doğurabildiğini görebilirsiniz:

Declumper teorik olarak kahvenin topaklanmasını engellemeye yarıyor. Declumperı kasten çıkartıp o şekilde kullananlar da mevcut, dolayısıyla herhangi bir sorun yaşamamanız gayet mümkün. Fakat ben olsam 3d parça alıp yerleştiridim, neme lazım :).

Diğer sorununuz içinse eğer burrleri hiç ellemediyseniz üst burr taşıyıcısını yerleştirirken orijinal pozisyonundan farklı yerleştirmiş olabilirsiniz. 3 ayağı olduğu için 3 farklı pozisyon ihtimali var. Tek tek deneyerek sonuca göre doğru pozisyona karar verebilirsiniz. Ya da peşinen tahta kalemi ile alignment kontrolü yapabilirsiniz.

Bu videoda üst burr taşıyıcısının farklı pozisyonlarda alignment üzerine farklı sonuçlar doğurabildiğini görebilirsiniz:

İkinize de teşekkur ederim bu saatte kafayi yedim .Saatlerdir uğraşıyodum. Burrlari yerinden sökmedim.O zaman dediginiz gibi bir durum var.Simdi diger 2 secenegi de deneyecegim ama eger boyle ise kalibrasyonu cok kotu demektir.

Geri