• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

idose DF64 Grinder 64mm Düz Bıçaklı Single Dose Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
DF64 MP SSP takılı halde bugun geldi.
2 konu var sormak istediğim.
1- Stock burr ayrıca paket içerisinfe gönderilmiş doğal olarak. Ancak stock burr (hiç kullanılmamış olduğu halde) üzerine pek çok çizik var. Bir kaç fotoğraf ekliyorum. Bu durum normal mi?
Ekli dosyayı görüntüle 24528
Ekli dosyayı görüntüle 24529

2. Konu ise, sıfır noktası ayarı yapmaya çalıştığımda hissedilir şekilde sadece bir tarafta burrlar birbirine dokunuyor, elle çevirdiğimde sadece bir noktada hafif temas sesi geliyor (hiç kullanmafsn önce denedim yani cihaza kahve değmemişken) Bu durumda kalibrasyonda sorun var diyebilir miyiz? Sanırım benim yapmam gerekecek :(
Peki Stok Burr daki çizikler için yorumunuz var mı ? Norma bir durum mu ?

DF64 yeni modelleri bekleyenler icin lansman indiriminde son 2 gun kalmış.

Bir de rpm ayarlı model HA64 de Gelbura da stoklara girmiş, haber vermiş olayım.

@Globally Yiğit Bey merhabalar. Çok ufak bir bir konuyu gündeme getirmek isterim. Malum sizin de aracılığınızla bu forumda DF64'un önceki versiyonunu alan epey insan oldu, benim gibi.

Bilmiyorum benim gibi ilgilenen kaç kişi olur ama, en azından belli bir sayıda bu yeni versiyonlarda kullanılan "metal dial indicator"ı temin etme şansınız olur mu ithal ettiğiniz yerden? 3d'ler de iş görüyor ama böylesi daha iyi olurdu. Ne dersiniz?

1677919417196.pngAmerika'da ve Kanada'da bazı siteler bu indicator'ı ayrıca satabildiğine göre, oradan yola çıkarak sormak istedim :)

Matkapla iz yaparak içini siyah oje ile doldurabilirsiniz. Benimki biraz çirkin oldu. Tek nokta şeklinde yapabilirsiniz.
Önce delik konumunu işaretleyiniz.

Ekli dosyalar

• IMG_20230304_140045_edit_219734115337304.jpg
    IMG_20230304_140045_edit_219734115337304.jpg
    60.1 KB · Görüntüleme: 115
Daha şık şekilde de çözümler var, kullanıyorum da ama orjinal metal ring olmasını tercih ederdim alma imkanı olsaydı, o yüzden sordum Yiğit beye.

Herkese merhaba, foruma yakın zamanda katıldım. İlk değirmeni mi alacağım. Değirmenler konusunda araştırmalar yapıyorum. Kendim için en uygun olan değirmeni tercih etmeye çalışıyorum. Bu konuda bir de konu açtım. Belki görmüşsünüzdür. Linkini aşağıya bırakırım.

Benim bir görme engelim var. Gözlerim %15-20 görüyor. O nedenle seçeceğim değirmen benim rahat kullanabileceğim ve temizleyebileceğim bir ürün olmalı. Araştırırken idole df64 modelini gördüm. Bu değirmeni öneri misiniz? Kullanımı, temizliği, bakımı kolay mıdır? Kimi elektrikli değirmenin temizliği çok kolay olmuyormuş sanırım. O nedenle sormak istedim.

Bununla birlikte çoğunlukla filtre kahve için öğütüm yapacağım. Arada belki türk kahvesi de yapabilirim. Hangi dişliyi seçmeliyim? Bu cihaz uygun mudur bana? Şimdiden teşekkürler.

DF64'lerdeki indirim Nisan ayına kadar geçerli mi @Globally ?

Herkese merhaba, foruma yakın zamanda katıldım. İlk değirmeni mi alacağım. Değirmenler konusunda araştırmalar yapıyorum. Kendim için en uygun olan değirmeni tercih etmeye çalışıyorum. Bu konuda bir de konu açtım. Belki görmüşsünüzdür. Linkini aşağıya bırakırım.

Benim bir görme engelim var. Gözlerim %15-20 görüyor. O nedenle seçeceğim değirmen benim rahat kullanabileceğim ve temizleyebileceğim bir ürün olmalı. Araştırırken idole df64 modelini gördüm. Bu değirmeni öneri misiniz? Kullanımı, temizliği, bakımı kolay mıdır? Kimi elektrikli değirmenin temizliği çok kolay olmuyormuş sanırım. O nedenle sormak istedim.

Bununla birlikte çoğunlukla filtre kahve için öğütüm yapacağım. Arada belki türk kahvesi de yapabilirim. Hangi dişliyi seçmeliyim? Bu cihaz uygun mudur bana? Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar,

Sizin durumunuz özelinde DF64 çok mantıklı olmayabilir, iş akışı biraz dertli bir değirmen.
Stok hali hiç sorun çıkarmasa ve sizi tatmin etse bile arada bir tıkanıyor ve tüm değirmeni sökmek gerekiyor neredeyse, söküm işlemi de çok sade değil maalesef.

El değirmenleri bu açıdan çok daha temiz aletler, hem filtre için demişsiniz bu durumda elektrikliye olan ihtiyaç daha da azalıyor. Hem de çok daha az görsel geri beslemeye ihtiyaç duyarak kullanılabilecek aletler.

Commandante sökmesi takması kolay bir değirmen sanırım düşünebilirsiniz, ya da 1zpressonun dıştan ayarlı modellerine bakabilirsiniz K-Pro gibi. Üstüne kazınmış halde ve çok büyük fontlarla ayar yerleri belli, sizin için daha kolay olabilir. Ama bu arkadaşın da temizlik için sökme takma durumunda daha çok ve küçük parçaları var sanırım. Bu kısımda iki değirmenin de sökme/takma videoları var internette onlar bir fikir verebilir.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Sizin durumunuz özelinde DF64 çok mantıklı olmayabilir, iş akışı biraz dertli bir değirmen.
Stok hali hiç sorun çıkarmasa ve sizi tatmin etse bile arada bir tıkanıyor ve tüm değirmeni sökmek gerekiyor neredeyse, söküm işlemi de çok sade değil maalesef.

El değirmenleri bu açıdan çok daha temiz aletler, hem filtre için demişsiniz bu durumda elektrikliye olan ihtiyaç daha da azalıyor. Hem de çok daha az görsel geri beslemeye ihtiyaç duyarak kullanılabilecek aletler.

Commandante sökmesi takması kolay bir değirmen sanırım düşünebilirsiniz, ya da 1zpressonun dıştan ayarlı modellerine bakabilirsiniz K-Pro gibi. Üstüne kazınmış halde ve çok büyük fontlarla ayar yerleri belli, sizin için daha kolay olabilir. Ama bu arkadaşın da temizlik için sökme takma durumunda daha çok ve küçük parçaları var sanırım. Bu kısımda iki değirmenin de sökme/takma videoları var internette onlar bir fikir verebilir.
Buna kesinlikle kaılıyorum.
Espresso olayına girilmeyecekse ve ayn ıanda en çok 2 kişiye pour over yapılacaksa el değirmeni çok mantıklı bir çözüm. Bütçe varsa Comandante, değise 1zpresso, Molent....

Merhabalar,

Buna kesinlikle kaılıyorum.
Espresso olayına girilmeyecekse ve ayn ıanda en çok 2 kişiye pour over yapılacaksa el değirmeni çok mantıklı bir çözüm. Bütçe varsa Comandante, değise 1zpresso, Molent....

Cevaplar için teşekkür ederim. Comandanteye daha yakınım. Birazdan da sipariş vereceğim muhtemelen. 1zpresso markasına pek ısınamadım. Comandante daha içime sinen bir değirmen oldu. Sökme takma videosunu da izlediğimde 3-4 parçayı çıkartıp takmak yeterli görünüyor.

Cevaplar için teşekkür ederim. Comandanteye daha yakınım. Birazdan da sipariş vereceğim muhtemelen. 1zpresso markasına pek ısınamadım. Comandante daha içime sinen bir değirmen oldu. Sökme takma videosunu da izlediğimde 3-4 parçayı çıkartıp takmak yeterli görünüyor.
Hayırlı olsun şimdiden, güzel günlerde kullanın.

DF64 standart burr ile aeropress ve clever dripper deneyen oldu mu? Deneyimlerinizden bahsedebilirseniz çok sevinirim

DF64 standart burr ile aeropress ve clever dripper deneyen oldu mu? Deneyimlerinizden bahsedebilirseniz çok sevinirim
Denemedim ama okuduğum yorumlardan klasik espresso bıçakları olduğu anlaşılıyor.
Tahminen, filtre demlemelerde ortalama sonuçlar verecektir.

Sadece filtre demleyen birisinin bu fiyata DF64 alması bana mantıklı gelmiyor, tamamen kişisel yorumum, elbette flat burr u seven özelinde durum değişir ama, DF64 MP SSP bile bana göre CMD den çok çok daha fazla toz üretiyor (bilmşyorum belki seasoning dendir henüz 2 haftalık).
CMD basit, hızlı, zahmetsiz, pratik ve ucuzken niye DF64.
Tekrar edeyim tamamen subjektif bir yorum benimkisi.

Sadece filtre demleyen birisinin bu fiyata DF64 alması bana mantıklı gelmiyor, tamamen kişisel yorumum, elbette flat burr u seven özelinde durum değişir ama, DF64 MP SSP bile bana göre CMD den çok çok daha fazla toz üretiyor (bilmşyorum belki seasoning dendir henüz 2 haftalık).
Mp ile çok toz ürettiğini gözlemlediyseniz marker testi yapmanızı öneririm.

Hocam declumper'ı değiştirdiniz mi? Declumper değişimi öncesiyle sonrası arasında toz üretimi açısından inanılmaz bir fark var bende. Değiştirmeden önce öğütümün sonunda ince kahveden bir tepecik oluşuyordu, V60ta yatak çamur gibi oluyordu. Şu an böyle bir problem kalmadı.

Geri