• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve öğütücüsü önerileri

erayerinc

Barista
İsim
Eray
Daha fazla  
İsim
Eray
Herkese merhaba, forumu yeni keşfettim sayılır. Birkaç gündür konuları inceliyorum. İncelerkende kahve konusundaki cahilliğim yüzüme yüzüme vurdu. Elimde Türk kahve makinesi ve filtre kahve makinesi var. Türk kahvesiyle benim aram yok. Ben genelde dışarıda Espresso ve Espresso bazlı içecekler tüketirken evde filtre kahve tüketiyorum. Pandemi başından beri evden çalışıyorum. Öncesinde ofisteyken günde 2 ile 4 bardak arası filtre tüketiyordum. Evde ise genelde 300-350ml tüketiyorum çoğunkukla. Üşengeçliğim olmasa belki biraz daha arttırabilirim miktarı. Evde bugüne kadar hiç bir öğüttüm yapmadım. Ya hazır öğütülmüş aldım. Ya da paket açtırıp öğüttürüp aldım. Ancak artık kendim evde öğütmek istiyorum. Bunun içinde bir elektrikli öğütücü arıyorum. Elektrikli aramamın 2 nedeni var. 1.si daha önce hiç bu konuda deneyimim olmaması. 2. Benim bir görme engelimin olması. O nedenle elektrikli bir model hatta ekranı da olan bir model olursa çok iyi olabilir. Benim filtre kahve için düşündüğüm öğütücüler aşağıdaki gibi. Siz hangisini daha çok önerirsiniz? Hangisi daha iyidi? Ya da bunlar yerine ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

baratza encore
baratza vurtuoso Plus
eureka filtro
eureka brew pro

Ek: Genel olarak öğütücülere bakarken hem stok olmadığını gördüm. Bunun nedeni nedir? Ürünler artık üretilmiyor mu? Ülkemize mi gelmiyor? Yoksa ben mi bulamıyorum?

Ek2: Tahminen Haziran gibi Amerika’dan bir tanıdık gelecek. Eğer daha uyguna gelecekse ürünü oradanda aldırabilirim belki. Ancak ben onun gelmesini bekleyecek sabrı gösterebilirmiyim bilmiyorum😀

Ek3: Filtre kahve makinemi de değiştireceğim. Onun içinde ayrı bir konuyu ilgili bölüm altında açacağım. Değiştirmek isteme nedenim ise; eski ve pek menün olmamam.

Son düzenleme:
Baratza encore anlamsız derecede pahalı, tavsiye etmem.

Görme engeliniz hangi seviyede? Hiç göremiyorsanız, öğütücünün düğmesine basayım başka da uğraştırmasın seviyesindeyse gramaj ayarlı öğütücülere bakabilirsiniz.

Temel işlerinizi yapabilecek kadar görebiliyorsanız el değirmeni de kullanabilirsiniz gibi geliyor bana. Bir de bütçeniz nedir?

@erayerinc açıkçası fiyat performans olarak aşağıdaki ürünü de tavsiye ederim. Evet ekransız ama kullanımı kolay.

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim

@crwnts barata encore için bakarken bu siteyi görmüştüm. Sonrasında resmi distributor olduğunu öğrendim. Ancak şu anki fiyatı düşündürüyor beni. O fiyatı hakkediyor mu bilemiyorum. Bu işin uzmanı değilim. Ancak biraz araştırmalarım sonucu encore modeli sanırım giriş seviyesi olarak geçiyor. Basit olması güzel ama dediğim gibi şu anki fiyatını hakkediyor mu bilmiyorum.

Eureka için espresso perffetto ile iletişime geçip bilgi almaya çalışacağım.

Amerikadan getirtme olayı tamamen daha uyguna gelir mi diye düşünmüştüm. Ancak 220volt olayını düşünmemiştim. Almaya karar verirsem dikkat ederim.

Attığınız diğer ürünü de inceleyeceğim. Ekranı çok şart koşmuyorum. Olursa iyi olabilir diye düşünmüştüm. Olmazsada sorun değil. Önemli olan iyi bir öğütüm yapması.

@gergingörünüşlüadam Gözlerim %15-20 civarı görüyor. Elimden gelen her türlü işimi kendim yapmaya çalışıyorum. Dışarıya da çıkıp kendim gezip dolaşabiliyorum vs. Yani herkes gibi yaşıyorum. Ancak tabi görme kaybımdan dolayı yapamadığım ya da yaparken zorlandığım şeyler oluyor. Örneğin siz 12 punto bir yazıyı rahat bir şekilde okuyabiliyorken benim aynı yazıyırahat okuyabilmem için minimum 18-20 punto ya da daha büyük bir punto yapmam gerekebiliyor.

Öğütücü konusuna dönersem; bu akşam biraz comandante c40 modelini detaylı inceledim. Açıkçası çalışma mantığını anladım ve sevdim diyebilirim. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Klik ayarını yapacağım kısımı gözden dolayı rahat kullanabilir miyim? Bir şekilde kullandığım diyelim, topuzu kaç dak çevirmem gerekecek? Haznedeki öğütülen kahvenin istediğim seviyede gelip gelmediğini gözümle nasıl anlarım sorusu düşündürüyor. Eğer bunun bir standartı veya formülü vs varsa onunla hiç sorun yaşamam diye düşünüyorum. Yani mesela 20g kahveyi filtre için ortalama 25-30 arası klik yapabilir ve topuzu 1 buçuk dakika boyunca çevirmek yeterli olur gibi bir durum var m? Onun dışında cihazı temizlemek benim için zor olabilir belki. Eğer temizlemek için içindeki parçaları bazısını çıkarıp takmak zor olabilir. Yani yine örnek vermek gerekirse, söküp takılabilen parçalar bir kilit veya tırnağı kaldırarak çıkarılıp takılıyorsa benim o yeri her defasında kolay bir şekilde görüp müdahale etmem kolay olmayacaktır. Bütün bunlara rağmen okuduklarımdan anladığım en temiz öğütüm el değirmenleriyle yapılıyor. Elektriklide biraz iyi bir ürün almak gerekiyor. Öğütürken sanırım toz vs olma durumu oluyormuş. Onları ayıklamak gerekiyormuş. Mesela ben o ayıklamayı iyi yapamam. Çünkü göremeyebilirim. Bilmiyorum manuellerde de vardır belki bu durum. Sizler benden daha iyi biliyorsunuz bu konuları. Ben öğütme olaylarına daha yeni yeni giriyorum. Tamamen araştırarak bir şeyle öğrenmeye çalışıyorum şu an. Şöyle bir şey de var; ben el değirmeni alırsam bir süre sonra daha pratik ve zaman kazanmak için yine elektrikliye yöneleceğim. Bu yönelme süresininde çok uzun süreceğini sanmıyorum.Maximum 1,5-2 sene içinde elektrikliye geçmek isterim. O nedenle elektrikliye daha sıcak bakıyorum. Ama özellikle comandaıteye veya manuel değirmenlere olan önyargım baya bir kırıldı. Şu an olmasa bile ileride belki alırım diye düşünüyorum. Senin önereceğin yukarıdakilerden veya farklı bir marka model bir öğütücü var mı? Baratzanın fiyatı nedeniyle ona çok sıcak bakamıyorum. O yüzden de vurtuoso+ modelini de yazdım mesela. Ancak onu Türkiyede satan göremedim. Bütçe konusunda net bir şey belirlemedim. Almışken iyi bir şey alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum. Sürekli al/sat yapan biri değilim. Birde almışken sıfır almak isterim. 2.ele sıcak bakmıyorum çok fazla.

@DragonFly Bu cihazı gördüm. Forumdaki konuyuda okudum. Yorumlardan anladığım Filtre için çok kötü bir cihaz olmadığı ama iyi bir cihaz da olmadığı yorumunu çıkardım. Ancak yine de düşüneceğim.

Öğütücülerle alakalı şöyle bir diyagram hazırlamıştım:

Bu diyagramı doğru soruları sormak için hazırlamıştım aslında. Cevaplar çok kısıtlı, birçok öğütücü modeli var, hepsini oraya yazamazdım.
El değirmeninde görmenizle alakalı sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Şahsen ben çok sık temizlemiyorum. 2 ayda bir belki. Onu da yaparken bir başkasından yardım alabilirsiniz. 20 gramlık bir filtre öğütümü 60 saniyeyi geçmez. Elektrikli öğütücü öğütümün daha ince olduğu espressoda tercih ediliyor genelde.

hocam ben kendi ne yaptığımı yazayım ...

espresso olayına hiç girmedim hem yapmak hem öğütmek ayrı kulvar onu dışarıda iyi yerlerde içerim....

filtre kahveye odaklandım

AeroPress aldım soğuk sıcak lezzetli şeyler üretiyor. french ve moka vardı...

aldığım kahveye gore alternatifler yapıyorum ....

genelde aeropress ... temizlemesi çok kolay yapması cok kolay

yani kahve makinasına bence gerek yok 1 tane yapıyorum kahveyi o da 3 dakıka toplam surede oluyor

öğütmek için de

comandante c40 veya wilfa svart bulurbulmaz alacağım

ikiside o fiyata iyi ürünler

Klik ayarını yapacağım kısımı gözden dolayı rahat kullanabilir miyim? Bir şekilde kullandığım diyelim, topuzu kaç dak çevirmem gerekecek? Haznedeki öğütülen kahvenin istediğim seviyede gelip gelmediğini gözümle nasıl anlarım sorusu düşündürüyor. Eğer bunun bir standartı veya formülü vs varsa onunla hiç sorun yaşamam diye düşünüyorum. Yani mesela 20g kahveyi filtre için ortalama 25-30 arası klik yapabilir ve topuzu 1 buçuk dakika boyunca çevirmek yeterli olur gibi bir durum var m?
merhaba. comandante değirmen için biraz açıklamak isterim. klik ayarı kısmında numaralar yazmıyor. öğütme kolunun artık dönmediği yer 0 noktası olarak geçiyor. bu noktaya geldiğinizde çıkan klik sesinin daha tiz olması sizi yönlendirebilir. daha tiz olan bu sese gerek duymadan da değirmeni sıfır ayarına getirebilirsiniz. bu aşamadan sonra her klik sesini sayarak öğütüm ayarını kalınlaştırabilirsiniz. kahveden kahveye değişmekle beraber ortalama 20 klik diyebiliriz.
öğütümün bittiğini öğütme kolunun direnç göstermemesinden rahatlıkla anlarsınız.
değirmenin temizliğini ise ayda bir defa yapmanız yeterli olacaktır. temizlik sırasında pulların doğru yerleştirilmesi önemli. değirmenin içinde 2 adet pul bulunmakta. pulların bir tarafı düz diğer tarafında ise pulun ortasında birkaç milimetre yükseklik var. yükseklik olan kısım değirmenin iç tarafına bakacak şekilde yerleştiriliyor. hangi tarafın iç tarafa bakacak şekilde yerleştirildiği pula dokunulduğunda da anlaşılıyor. temizleme en fazla 10 dakika sürdüğünden bir başkasından yardım alabilirsiniz. Burr kısmını temizlemek için değirmeni satın alırken comandantenin 4 numaralı fırçasını da sepete ekleyebilirsiniz.
iyi bir el değirmeni alırsanız tozu ayıklamanıza gerek yok. kahveden kahveye değişmekle beraber oldukça az toz üretiyorlar.
günde birkaç bardak filtre kahve için elektrikli değirmenin bir dakika kadar süre kazandıracağını düşünüyorum. uzun vadede hem öğütüm kalitesi hem de öğütüm hızı açısından size yeterli gelecektir.
iyi günler

Selamlar. Klik ayarı “sayarak” yapılan bir el değirmeni tercih etmeniz size rahatlık sağlayabilir. Numaralandırılmış ve daha pratik modellerden olan 1zpresso ve benzeri değirmenler sizin için uygun olmayabilir. Zira değirmen üzerinde yer alan sayıları gözle takip etmek size zorluk çıkarabilir. Bu tarz değirmenlerde klik sayıları da fazla olduğundan klik sayarak öğütüm ayarı yapmak bir zaman sonra sıkıcı olabilir. Örneğin, 1zpresso x-pro modelinde pour over demlemeleri için 100-120 klik aralığı uygun oluyor. Ancak, değirmenin üzerinde yer alan sayıları görme konusunda sıkıntı yaşamanız halinde, her seferinde klik sayarak ayar yapmak size bıkkınlık verebilir. Dolayısıyla, sayarak klik ayarı yapılan ve klik sayıları nispeten az olan el değirmeni tercih etmek size daha uygun olabilir. Bu noktada, comandante, timemore c3 gibi değirmenleri tercih edebilirsiniz. 1zpresso gibi klik sayıları fazla olan değirmenler size uygun olmayabilir.

Pour over demlemelerinde Baratza Encore kullanıyorum. Toplam 40 klik bulunuyor. 14-18 arası klik sayısı pour over demlemeleri için kullandığım aralıklar. Kullanımı basit, sayarak klik ayarı yapabileceğiniz, öğütüm kalitesinin de sizi tatmin edeceğini düşündüğüm bir değirmen. Elimde 1zpresso x-pro modeli de var. Öğütüm kalitesi açısından x-pro modeli daha iyi olmakla birlikte, evde öğütümlerimi genellikle encore ile yapıyorum. Şu ana kadar, filtrede tıkanma yaşamadım ve x-pro’yla yapılan öğütümlerimle yapılan demlemelerim hangi süreyle bitiyorsa, encore’daki demlemelerim de hemen hemen aynı sürelerde bitiyor. Ortalama bir değirmen diyebilirim.

Değirmenin pratik olması ve klik sayılarının az olması sizin için daha önemli diye düşünüyorum. Dolayısıyla, el değirmeni olarak comandante hem kaliteli öğütüme sahip olması, hem de sizin kullanımınız açısından nispeten az yorucu olması nedeniyle biraz daha öne geçiyor. Elektrikli değirmen olarak pour over için baratza encore yeterli gelecektir. Tabi sizin kullanımınıza uygun daha iyi seçenekler vardır mutlaka.

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim

@crwnts barata encore için bakarken bu siteyi görmüştüm. Sonrasında resmi distributor olduğunu öğrendim. Ancak şu anki fiyatı düşündürüyor beni. O fiyatı hakkediyor mu bilemiyorum. Bu işin uzmanı değilim. Ancak biraz araştırmalarım sonucu encore modeli sanırım giriş seviyesi olarak geçiyor. Basit olması güzel ama dediğim gibi şu anki fiyatını hakkediyor mu bilmiyorum.

Eureka için espresso perffetto ile iletişime geçip bilgi almaya çalışacağım.

Amerikadan getirtme olayı tamamen daha uyguna gelir mi diye düşünmüştüm. Ancak 220volt olayını düşünmemiştim. Almaya karar verirsem dikkat ederim.

Attığınız diğer ürünü de inceleyeceğim. Ekranı çok şart koşmuyorum. Olursa iyi olabilir diye düşünmüştüm. Olmazsada sorun değil. Önemli olan iyi bir öğütüm yapması.

@gergingörünüşlüadam Gözlerim %15-20 civarı görüyor. Elimden gelen her türlü işimi kendim yapmaya çalışıyorum. Dışarıya da çıkıp kendim gezip dolaşabiliyorum vs. Yani herkes gibi yaşıyorum. Ancak tabi görme kaybımdan dolayı yapamadığım ya da yaparken zorlandığım şeyler oluyor. Örneğin siz 12 punto bir yazıyı rahat bir şekilde okuyabiliyorken benim aynı yazıyırahat okuyabilmem için minimum 18-20 punto ya da daha büyük bir punto yapmam gerekebiliyor.

Öğütücü konusuna dönersem; bu akşam biraz comandante c40 modelini detaylı inceledim. Açıkçası çalışma mantığını anladım ve sevdim diyebilirim. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Klik ayarını yapacağım kısımı gözden dolayı rahat kullanabilir miyim? Bir şekilde kullandığım diyelim, topuzu kaç dak çevirmem gerekecek? Haznedeki öğütülen kahvenin istediğim seviyede gelip gelmediğini gözümle nasıl anlarım sorusu düşündürüyor. Eğer bunun bir standartı veya formülü vs varsa onunla hiç sorun yaşamam diye düşünüyorum. Yani mesela 20g kahveyi filtre için ortalama 25-30 arası klik yapabilir ve topuzu 1 buçuk dakika boyunca çevirmek yeterli olur gibi bir durum var m? Onun dışında cihazı temizlemek benim için zor olabilir belki. Eğer temizlemek için içindeki parçaları bazısını çıkarıp takmak zor olabilir. Yani yine örnek vermek gerekirse, söküp takılabilen parçalar bir kilit veya tırnağı kaldırarak çıkarılıp takılıyorsa benim o yeri her defasında kolay bir şekilde görüp müdahale etmem kolay olmayacaktır. Bütün bunlara rağmen okuduklarımdan anladığım en temiz öğütüm el değirmenleriyle yapılıyor. Elektriklide biraz iyi bir ürün almak gerekiyor. Öğütürken sanırım toz vs olma durumu oluyormuş. Onları ayıklamak gerekiyormuş. Mesela ben o ayıklamayı iyi yapamam. Çünkü göremeyebilirim. Bilmiyorum manuellerde de vardır belki bu durum. Sizler benden daha iyi biliyorsunuz bu konuları. Ben öğütme olaylarına daha yeni yeni giriyorum. Tamamen araştırarak bir şeyle öğrenmeye çalışıyorum şu an. Şöyle bir şey de var; ben el değirmeni alırsam bir süre sonra daha pratik ve zaman kazanmak için yine elektrikliye yöneleceğim. Bu yönelme süresininde çok uzun süreceğini sanmıyorum.Maximum 1,5-2 sene içinde elektrikliye geçmek isterim. O nedenle elektrikliye daha sıcak bakıyorum. Ama özellikle comandaıteye veya manuel değirmenlere olan önyargım baya bir kırıldı. Şu an olmasa bile ileride belki alırım diye düşünüyorum. Senin önereceğin yukarıdakilerden veya farklı bir marka model bir öğütücü var mı? Baratzanın fiyatı nedeniyle ona çok sıcak bakamıyorum. O yüzden de vurtuoso+ modelini de yazdım mesela. Ancak onu Türkiyede satan göremedim. Bütçe konusunda net bir şey belirlemedim. Almışken iyi bir şey alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum. Sürekli al/sat yapan biri değilim. Birde almışken sıfır almak isterim. 2.ele sıcak bakmıyorum çok fazla.

@DragonFly Bu cihazı gördüm. Forumdaki konuyuda okudum. Yorumlardan anladığım Filtre için çok kötü bir cihaz olmadığı ama iyi bir cihaz da olmadığı yorumunu çıkardım. Ancak yine de düşüneceğim.
Merhaba @erayerinc, ben de az görüyorum ve Comandante kullanıyorum. Yukarıda da açıklandığı gibi klik mekanizması sayesinde başlangıç noktası ve öğütme boyutunu belirlemek gayet kolay. Temizlik ve bakımı da öyle. Günlük çok fazla kahve tüketmediğimden ve pour over demlemede kullandığımdan Comandante benim için yeterli oluyor.

@gergingörünüşlüadam Diyafram çok faydalı oldu. Kafamdaki bazı soruları giderdi.Emeğinize sağlık. Comandanteye ciddi oranda kaymış durumdayım. gönül isterki hem comandante hem de elelkterikli öğütücü alayım. Ancak makinemi de değiştirmeyi planladığım için o kadar bütçe ayıramam şu an için. İleride bakarım duruma.

@berhan Comandanteye daha sıcak bakmaya başladım. Gaggia iyi bir marka. Buna şüphem yok. Ancak bu ürünün ne kadar iyi olduğu konusunda soru işaretlerim var. Yorumunuz için teşekkür ederim.

@arkin Ben pek manuel demleme düşünmüyorum. O konuda biraz pratiklik ve zaman kazanmak istiyorum. O nedenle en azından demlemeyi otomatik makinede yapmayı planlıyorum. Mevcutta bir delonghi filtre kahve makinem var. 15-20 yıllık. Onun yerine bir makine bakıyorum. Önerin için teşekkür ederim. Öğütme konusunda da comandante'ye kaydım. İleride belki bir elektrikli alırım. Wilfa markasını hiç duymamıştım. Öğütüm kalitesi nasıldır hiç bilmiyorum. Sadece yazdığınız modeli amazonda gördüm. Yurtdışından gönderimi vardı. Kullanımı kolay gibi görünüyordu. Bu modelide düşüneceğim.

@Ertuğrul Detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Söylediklerinizden aklıma takılan tek nokta şu oldu; sıfır(başlangıç noktasına) geldiğinizde siz kolun artık dönmediğini belirtiyorsunuz. Ama ben izlediğim videolarda sanki sıfıra geldiğinde kolun boşa düştüğünü ve klik sayarak ilerlerken kolun düşmemesi için değirmenin ona göre tutulduğunu gördüm. Yanlış mı gördüm bilemedim. O konuda kafam karıştı açıkçası.

Temizlik konusunda 1-2 video izledim. Çok zorlanmayacağımı düşündüm. Beni endişelendiren tek konu parçaları sökerken veya takarken zedelememek/ zarar vermemek. Onun dışında çok fazla zorluğu yok gibi geldi. Bu arada yazdığınız 20 klik rastgele bir rakam mıydı? Yoksa filtre için bu sayıyı mı tavsiye ediyorsunuz?

@crwnts @tanertan 1zpresso modellerine baktım. Rakamları okuma konusunda çok sorun yaşamam gibi geldi açıkçası. Ancak ayarlama mantığını kafamda tam oturtamadım. Birde forumdaki konuya biraz baktığımda çizilmelerile alakalı paylaşımlar görünce biraz soğudum açıkçası. Bilmiyorum belki bu tip durumlar comandantelerde de vardır.

@golyadkin Yorumunuz için teşekkür ederim. Bende comandaıteye karar verdim gibi.

Herkese cevaplara için teşekkür ederim. Comandanteye karar verdim gibi. Belki ileride yanına bir elektrikli dahil ederim. Son olarak 1-2 sorum olacak. Belki bu soruların bazılarını comandante konusunda da sorarım.

1- Sanırım metal ve ahşap olarak iki versiyonu var. Hangisini tavsiye ederseniz? Birbirlerine sundukları bir +- var mı? Ben kırmızı tonlarında 2 seçenek görmüştüm diye hatırlıyorum. Biri Sunset diye geçendi. Diğerinin adını hatırlamıyorum(hiç olmayadabilir 2. kırmızı tonunda renge sahip seçenek). Herhalde onlar arasında da metal-ahşap farkı vardı.

2- Nereden almalıyım? Genel olarak stok problemi var gibi gördüm. Her renk yok. Tahminen ne zaman yeni stoklar gelir satıcılara?

3- Zam gelebilir mi?

4- C60 modeli çıkacakmış sanırım. O modelin c40dan farkları ne olacak? Bununla ilgili bilgiler var mı? Beklenir mi? Çıkış tarihiyle ilgili bir bilgi/tahmin Almışken en yenisi almak isterim. C40 alıp 1 ay sonra c60 çıkarsa üzülürüm. Tabi bu sunulacak yeniliklerede bağlı.

5-redclick nedir gerek var mıdır?

6-Comandante ile türk kahvesi öğütülür mü? Çoğunlukla filtre için öğütüm yapacağım ama evde türk kahvesi tüketenlerde var. Belki onlar içinde çekirdek alıp arada öğütürüm diye sormak istedim.

7- Filtre kahve için hangi aralıklarda klik yapmam gerekiyor? Ortalama bir aralık var mı?

8-Önereceğiniz hassas tartı var mı?

9- Su kahve oranını nasıl ayarlamalıyım? Ben şu an hazır öğütülmüş kahvede 2 yemek kaşığına delonghi makinede 4 bardak seviyesine kadar su koyuyorum. Makinem eski olduğu için su haznesinin kapasitesini bilmiyorum. Bir ibare yok. Ancak tahminim 2den 10'a kadar bir bardak seçeneği sunduğu için 1litre olabilir.

10- Comandante'den daha iyi olan bir değirmen var mı?

bir iki soru dedim ama 10 soru olmuş :)

Son düzenleme:
Sevgili @erayerinc forumda anlamsız bir comandanteseverlik mevcut, ilk öğütücüsü comandante olup başka hiçbir grinder görmemiş olarak 477473 lira ödemiş oluyor insanlar maalesef.
Comandante malzeme olarak kaliteli ve hoş duruyor ama ne filtrede en iyisi nede espresso kısmında,
El değirmeni sana yeterli ise
Filtre içiyorsan timemore C serisi veya x lite ( üstü gereksiz) ve 1zpresso J serilerinden herhangi biri yeterli abartmaya gerek yok sakin :)
Forum kefen giyip comandante diye bağırmaya hazır üyelerle dolu :D don't get influenced...

Son düzenleme:
@Ertuğrul Detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Söylediklerinizden aklıma takılan tek nokta şu oldu; sıfır(başlangıç noktasına) geldiğinizde siz kolun artık dönmediğini belirtiyorsunuz. Ama ben izlediğim videolarda sanki sıfıra geldiğinde kolun boşa düştüğünü ve klik sayarak ilerlerken kolun düşmemesi için değirmenin ona göre tutulduğunu gördüm. Yanlış mı gördüm bilemedim. O konuda kafam karıştı açıkçası.

Temizlik konusunda 1-2 video izledim. Çok zorlanmayacağımı düşündüm. Beni endişelendiren tek konu parçaları sökerken veya takarken zedelememek/ zarar vermemek. Onun dışında çok fazla zorluğu yok gibi geldi. Bu arada yazdığınız 20 klik rastgele bir rakam mıydı? Yoksa filtre için bu sayıyı mı tavsiye ediyorsunuz?
merhaba. sıfır noktasında kol dönmüyor. kolun ilk dönmeye başladığı yani kolun düştüğü ayar birinci kliktir. kahveyi öğütürken kolla beraber klik ayarı yapılan kısım da döner. klik değiştirmek için kolu tutmanız gerekiyor.
ilk 7-8 klik noktasında gelene kadar dişliler birbirine sürtüyor. türk kahvesi için 10 klik ayarında kullanabilirsiniz. v60 ise 18-24 klik arasında tercih ediliyor. bu yüzden 20 klik yazdım.
https://tincoffee.net/ den alabilirsiniz.

Sevgili Eray Bey, @erayerinc

Comandante Türkiye dahil çoklu ülke distribütörlüğü yürütüyoruz. Togay ben, Tin Coffee'nin kurucusu ve hala yöneticisiyim. Böylesi konulara cevap yazmaktan imtina ederim. Kahve severliğin ötesinde şirket ve marka temsilcisi olarak marka / model karşılaştırmalı konularda insanların kararlarını subjektif olarak etkilemek ya da temsil ettiklerimin başka markalara karşı reklamını yapıyor görünmek istemem.

Fakat görme kaybınızdan ötürü hassas durumunuzda yazmadan duramayacağım. Bu durumda Comandante'nin sizin kullanımınıza uygun olduğunu düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar teknik olarak güzelce açıklamalar yapıp kendi deneyimlerini iletmişler. Ben de sorularınıza ilk elden cevap vereyim:

1) Öğütücülerin hepsi paslanmaz çelik gövdeye sahip. Kimileri boya kaplamalı, kimileri ise ahşap kaplamalı. Sizin durumunuz özelinde boya kaplamalı olan modelleri ve stoktaki Siyah olanı öneriyorum. Ahşap kaplamanın bakım zorunluluğu yoktur, bakım yaparsanız canlı ve parlak görünür, ancak denklemden sizin için bir külfeti daha kaldırmak faydalı olacaktır. Önerim Siyah model.

2) İki hafta içerisinde yeni model gelişlerini bekliyoruz. Bizden doğrudan ya da Türkiye'deki satıcılarımızdan satın alabilirsiniz.

3) Buna kesin yanıt vermek zor, yanıltıcı olmak istemem.

4) C60 henüz bir prototip olarak gösterildi, deneme ürünlerimiz bize de ulaşmış değil. Biz ön gösterimler konusunda çok hassas davranmaya çalışıyoruz. Bunun, çok doğal biçimde, beklentiler yaratacağının farkındayız. Bu model de Kore fuarında sadece ön gösterim ürünü olarak sergilendi. Önümüzde bir takvim yok henüz. C60 çıkışıyla beraber C40'ın yerini almayacak. İki başka hedefte öğütücüler bunlar. Maliyet olarak da C60 modeli C40'ın epey üzerinde olacaktır. Bu kadarını söyleyebilirim. Takvim konusunda çok iyimser beklentiler bekleyişin uzamasıyla üzücü olabilir, bu da benim konuya dair kişisel yorumum.

5) Red Clix ayar hassasiyetini iki katına çıkaran bir ayar mekanizmasıdır. Öğütme kalitesini etkilemez. Evde filtre kahve için kullanacağınız anlıyorum, dolayısıyla buna ihtiyacınız yok. Daha çok espresso ya da iki katı hassas ayar beklentisini karşılamak için kullanılır.

6) Kesinlikle evet, Türk kahvesi öğütebilirsiniz.

7) Ortalama aralık 20-30 kliktir. Tek kişilik 15g civarı dozları 20-25, çok kişilik olanları 25-30 arasında görebilirsiniz kabaca. Kahveye, tekniğe, demleyicinize ya da suya göre değişir bu durum. Çoğu kahve reçetesinde bulabileceğiniz referans Comandante ayarları hızlıca ilerlemenizi sağlayacaktır.

8) Arkadaşlar önerilerde bulunacaktır.

9) En genel kabul 1 gram kahveye 16 gram sudur, 1:16. Spesifik kahveniz, kavurması, beklentinize göre oynamalar mümkün. Taşa yazılı bir kural değildir. Çok genel konuşarak bu oranla hemen her kahveden keyif alabilirsiniz.

10) Marka temsilcisi olarak kıyaslamalar yapmayı doğru bulmuyorum. Comandante özelinde her sorunuza memnuniyetle cevap veririz.

Hassas durumunuzda size yardımcı olabilmek için bizden Comandante tercih etmeniz durumunda beraberinde:

- Ücretsiz olarak, kullanmadığınız durumda başına bir kaza gelmesin ve korunaklı dursun diye, orijinal bir Comandante kılıfı
- Ücretsiz olarak Comandante No4 temizlik fırçası
- Ahşap seçerseniz yine bakımı için bakım balmı(Yine de önerim ahşap kaplama olmayan modeldir)
- Sökme - takma durumunda kaybetme ihtimalinize karşı tam yedek parça seti: Yay, pullar, ayar kadranı göndereceğiz.

Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. Benim işimi bunlar kolaylamaz, şu parça kolaylar derseniz yine yardımcı olacağız.

@golyadkin Sizin hassas durumunuzdan ötürü de yardımcı olabileceğim her parça konusunda aynı teklif geçerlidir.

Selamlarımla.

Hocam merhabalar, bilmediğimden soruyorum. Siyah renk diğerlerine göre biraz daha fark oluyor. Sadece renkten kaynaklı mı yoksa başk bir fark mı var?

@raistlin hocamın dediklerine katılmakla birlikte şunları eklemek isterim.

Forumda birçok kişinin comandante kullanmasının temel sebebi, değirmenin iyi olmasının yanı sıra Türkiye piyasasına çok erken (2017) girmiş olması. O zamanlar tek seçenekti. Timemore, Molent, 1Zpresso vs. hep sonradan geldiler. Kullanıcısının çok olmasının bir sebebi de Comandante çok uzun süredir sadece C40 modelini satıyor. Diğer markalarda farklı farklı modeller var. Bu bağlamda Apple'a benzetebiliriz.

Yine Apple'a benzeyen bir özelliği ise ürün ile duygusal bağ kurma konusu. Ahşap işçiliği zor olmasına ve ek maliyet çıkarmasına rağmen farklı farklı renklerde ahşap malzemelerden üretiliyor. Herkese hitap eden bir rengi var. Mesela ben Red Sonja modelinin hastasıyım.

Klik sayısı ile alakalı şöyle bir durum var. Markaların klik sayıları birbirini tutmaz. Mesela comandantedeki 25 klik = timemoredaki 20 klik = Molentteki 32 klik. Comandante kullanan çok olduğu için forumda aynı dilden konuştuğunuz kullanıcı sayısı da fazla oluyor. Diyagramdaki İngilizce meselesi buradan geliyor yani.

Comandanteyi sıfır alırsanız kutusundan 24 klikte çıkar. Filtre demleme için 24 klik kullanabilirsiniz.

Peki, gerçekten de Comandante en iyisi mi?

Forumda comandante fanboyları var, evet. Belki yukarıda saydığım sebepler bu kadar fanı olmasını açıklar. Comandante üst seviye bir değirmen ve bu segmentte rakipleri çoğaldı. 1Zpresso K-pro modeli espressoda daha hızlı gibi görünüyor. Klik sayısını göstermek için güzel bir tasarım yapmışlar. Yine Kinu var o segmentte. Timemore Chestnut X var. Onları deneme fırsatım olmadı maalesef. Bütçeniz varsa mercedes-bmw-audi gibi hepsi de güzel bu değirmenlerin. Karar size kalmış.

Hassas durumunuzda size yardımcı olabilmek için bizden Comandante tercih etmeniz durumunda beraberinde:

- Ücretsiz olarak, kullanmadığınız durumda başına bir kaza gelmesin ve korunaklı dursun diye, orijinal bir Comandante kılıfı
- Ücretsiz olarak Comandante No4 temizlik fırçası
- Ahşap seçerseniz yine bakımı için bakım balmı(Yine de önerim ahşap kaplama olmayan modeldir)
- Sökme - takma durumunda kaybetme ihtimalinize karşı tam yedek parça seti: Yay, pullar, ayar kadranı göndereceğiz.

Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. Benim işimi bunlar kolaylamaz, şu parça kolaylar derseniz yine yardımcı olacağız.

@golyadkin Sizin hassas durumunuzdan ötürü de yardımcı olabileceğim her parça konusunda aynı teklif geçerlidir.

Selamlarımla.

Tam yazımın sonuna gelmişken yukarıdaki kısmı gördüm. Size özel bir teklif sunulmuş. Bu durumda benim seçimim comandanteden yana olurdu.

Sayın raistlin'in nazik teklifine diyecek hiçbirşey yok! Forumda olması ve aktif olarak soruları cevaplaması ciddi bir fark yaratıyor forum kapsamında..

Benim derdim comandate ile değil, comandatecilik ile! Klasik kronik durum var, yeni bir üye gelir, daha kahve dünyasına gözlerini yeni dikmiştir ve öğütücü tavsiyesi ister, bütçem kısıtlı der, biraz daha koy comandante al der diye üyelerde :Dfilre öğütecektir comandante, espresso öğütecektir comandante + red clix!! al naparsan yap onu al ama...
Algı sanki en üst nokta bu grinder gibi oluşmuş..

sevgili gergingörünüşlüadam'ın dediği gibi duygusal bağ kurulması veya estetik kaygıların ön planda olması durumunu tamamen ayrı bir yere koyuyorum, bunlar subjectif ve saygı duyuyorum çünkü belli bir tecrübeside geçmişide var. :)

Evet ahşap işçiliği güzel.. amaç kahve öğütmek ama ? Mavisi ile kırmızısı arasındaki bilmem 1219912 küsür liralık fark bunu değiştirmiyor ki ? Bu tamamen kişisel değil mi ama ?
Klik sayısını bakınca anlamamak bir eksik mesela ve en yakın zamanda kapatılmalıdır diye bakıyorum.
MK3 ile MK4 arasındaki tek fark mekanizmanın tasarım hatasının giderilmiş olması mesela, içerisine çekirdek kaçmıyor sadece diğerinde 100 de 1 başımıza gelen bir durum bıçaklar aynı performans aynı , tasarım %99 aynı..Fiyat farkı ?

Öğütüm kalitesini bu başlıkta tartışmak hatta komple tartışmak zor belki tamamen objecktif karşılaştırmalar yapılabilecek bir başlık olur ama üşenirim yazmayada!

Öbür taraftan @erayerinc hocam, el değirmeni yerine senin durumuna özel olarak söylüyorum, sana iyi bir elektrikli öğütücü bakman daha makul. El değirmeni düşer, parçası kaybolur ıncık cıncık bi ton olayı var, yayını kaybedersin temizlerken, elin kesilir burr temizlerken, düşer yamulur çatlar kırılır,kahveye göre ince ayarla uğraşırsın. Bak evde 1600 tl ye aldığım sana önerdiğim elektriklide mevcut, bende evden çalışıyorum, el değirmenine ayıracak vaktim olmayabiliyor bile ve vzzz öğütüyor geçiyorum.Tat olarakta emin ol %5 fark yoktur comandante ile arasında, belki inanamıyorsundur ama öyle gerçekler...
illa el değirmeni benin işimi daha çok görür diyorsanda, arkasında durup sana destek vereceğine çok net şahit olduğumuz kadarıyla tin coffeeden comandante alman olacak bunu, bu konu altındaki istisnai duruma bağlı olarak söylüyorum ! A satıcısından B satıcısından değil yani...

Son düzenleme:
Geri