• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

@Shuichi Tatsuo
Ben önerimi yapıyorum;

Gaggia E24
Wilfa Aroma

30.000TL

Diğer arkadaşlar da tavsiyelerde bulunurlar. Bende ikinci el ürün fobisi var, yoksa Lelit Fred + Anna 20.000TL güzel fiyat.
Görüyorum ve artırıyorum,
Gaggia E24
DF64 Gen 2
Single doze öğütücü tercihi tartışılır ancak ben yine de sunacağım. Lelit Fred + Anna fiyatından ve ürünlerin kalitesinden dolayı aklımıza çok yattı. 23 bin ₺'ye 2.el Lelit Fred + İdose Juno ikilisini almaktan daha mantıklı geldi ayrıca.

Bir anda bu kadar üste bakacağımızı bende tahmin etmemiştim , herhalde artık tam olarak kahve içmeye başlayabileceğim. Uzun süredir hem kafelerde hem de evde o kadar tatsız kahveler içtim ki artık içesim bile gelmiyordu.

Sage/Breville bes 875 nasıldır. 2.el'de 20 bin bandına bulunabiliyor. Öğütücünün de içinde olması güzel, lelit anita bulamamıştık bu aklımıza yattı.

E24 + Wilfa Aroma veya lelit anna + fred yerine tercih edilebilir mi? Anna + Fred kombosu fiyat olarak güzel ancak 2020 sonunda 2.el aldığını belirtmiş satıcı arkadaş kafadan 5 senelik bir ikili olduğundan tereddüt ettik.

Lelit Grace PL81T ve Lelit Fred PL043MMI Konik Dişli Kahve Öğütücü tercih edilir mi?
Lelit Fred yerine flat dişli bir öğütücü düşünmenizi öneririm, Fred bir süre sonra upgrade ister. Almışken min. 50-55mm flat dişli bir öğütücü alın en azından Mignon Specialita. Sage BES 875 piyasada en çok ikinci eli olan makina neden acaba? değirmen+espresso combo makinaları önermiyorum, espressonun hakkını vermek istiyorsanız sadece espresso için kullanılabilecek bir değirmen almaya çalışın. DF64 Gen 2 gibi cihazlar filtre - espresso geçişinde sorun yaşatmıyor ki piyasada o fiyat aralığında bunu yapabilen çok az değirmen var. Bu arada Sage ile ilgili ufak bir video bırakayım lazım olur.

Lelit Fred yerine flat dişli bir öğütücü düşünmenizi öneririm, Fred bir süre sonra upgrade ister. Almışken min. 50-55mm flat dişli bir öğütücü alın en azından Mignon Specialita. Sage BES 875 piyasada en çok ikinci eli olan makina neden acaba? değirmen+espresso combo makinaları önermiyorum, espressonun hakkını vermek istiyorsanız sadece espresso için kullanılabilecek bir değirmen almaya çalışın. DF64 Gen 2 gibi cihazlar filtre - espresso geçişinde sorun yaşatmıyor ki piyasada o fiyat aralığında bunu yapabilen çok az değirmen var. Bu arada Sage ile ilgili ufak bir video bırakayım lazım olur.

Kombo düşünmemizin sebebi toplu bir şekilde durmasıydı ancak dediğiniz gibi iki ayrı cihaz birleşince sorunlar çıkıyor ortaya

Lelit Grace ve Lelit Fred satan bir arkadaş bulduk ikisini birlikte uygun bir paraya almayı düşünüyoruz o sebepten ikili olarak sordum. Başlangıç olması açısından Fred'in bizi fazlasıyla tatmin edeceğini düşünüyorum, sonrasında düzgün bir öğütücüye geçiş yaparız.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Forumda denk gelmediğim için soruyorum, eğer böyle bir başlık ya da gönderi varsa şimdiden kusura bakmayın.

Kısa süreli seyahatlerinizde kahve ekipmanlarını nasıl taşıyorsunuz, taşımaya gerek duyuyor musunuz? Bu konuda önerilere açığım.
Stanley tasima cantasi f/p biraz daha maliyetli ama silah drone tasima çantaları daha iyi gelbura da kahve tasima cantasi olarak oluyor başka yerler de isteğe bağlı dizayn olarak tasima kutusu yapilyor ama fiyatlar biraz uçuk bence .

+1 Sonuna kadar katılıyorum lelit fred sizi asla tatmin etmez

@emrekocakurt @DragonFly @AltayOzger

Son karar makina olarak sıfır olsun bizim olsun diyerek Gaggia E24 alacağız. Açık konuşayım maalesef bir öğütücüye 15-20 bin ₺ veremeyiz. 5-8 bin ₺ arasına bir öğütücü olarak ne önerirsiniz.

Wilfa Aroma bu bütçedeki en iyi tercih mi olur?

Bir de Gaggia'ın New Classic, New Classic Pro, New Classic Evo modelleri var bunlardan hangisini tercih etmeliyiz. Bu üç makinenin arasında ne farkı var. Mesela E24 21 bin, New Classic Evo 19 bin. Arasında 2 bin₺ fark var, örneğin o farka dipsiz bir porta filtre alınabilir ya da öğütücü için kullanılabilir.

Son düzenleme:
Açık konuşayım maalesef bir öğütücüye 15-20 bin ₺ veremeyiz. 5-8 bin ₺ arasına bir öğütücü olarak ne önerirsiniz.
Son 2-3 aydır duygularıma tercüme olan cümle. 👏
İkinci el olarak da düşünürsek, biliyorum df64 bu rakamlara zor ama mignon vs gibi modelleri de düşündüğümüzde hangisi daha mantıklı bir tercih olacaktır?

İkisini de sipariş geçtik. Wilfa için kahvemod üzerinde indirime girmiş aldık gitti. Yardımınız için teşekkürler.
Hayırlı olsun. Öğütücüyü kullanmaya başlamadan birkaç video izleyin, gelince biraz inceleyin vs. Makinelerinizin içine çekirdeği direkt boşaltmayın, içinde taş var mı dikkat edin.

Yazmayacaktım ama dayanamadım, @Shuichi Tatsuo, Wilfa'nın filtre değirmeni olduğunun ve espresso inceliğinde öğütüm yapamadığının farkında mısınız ?

Ekli dosyayı görüntüle 38641
Farkındayız, bu fiyatlara önerebileceğiniz farklı bir öğütücü varsa eğer iptal edip önerdiğinizi alabiliriz. Mochapod ve espresso arasında çok fark olmayacağını düşündüğümüzden ve fiyatının cebimize uygun olmasından ötürü hoşumuza gitti aldık.

Df64 güzel ancak o kadar çıkamayız dediğim gibi maksimum 8000 ve civarına çıkabiliriz daha da maalesef.

@DragonFly Benim sahip olan tanıdığım var, espresso yapıyor. Evet, burr aralıkları çok geniş olduğu için ince ayar bir öğütüm söz konusu olamaz. Ancak bu fiyata sıfır ve piyasada olan önerilebilir bir şey ben bilmiyorum. Arkadaşa bir alternatif söyleyin lütfen hocam.

Farkındayız, bu fiyatlara önerebileceğiniz farklı bir öğütücü varsa eğer iptal edip önerdiğinizi alabiliriz. Mochapod ve espresso arasında çok fark olmayacağını düşündüğümüzden ve fiyatının cebimize uygun olmasından ötürü hoşumuza gitti aldık.
Espresso konusuna çok hakim olmadığınızı düşünerek, yardımcı olmak adına son detaylı mesajımı yazıyorum. Espressoyu öğütücü yapar, elimizdeki çekirdeklerde "dialling" dediğimiz uygun öğütüm aralığını bulmak için mikron hassasiyetinde genelde kademesiz "stepless" değirmenler kullanıyoruz. Espresso işinde değirmen kilit roldedir ve bütçenizin en az %50-60'lık kısmını değirmene ayırmalısınız. Örneğin E24'e 20 bin verdiyseniz en az 20-25 binlik de bir değirmen edinmeniz gerekli. Eğer bu kadar bütçeniz yoksa iyi bir el değirmeni (K-Ultra, X-pro, 3Bomber R3 vb.) gibi daha ekonomik yollar da var ama el değirmeni ile espresso çok sürdülebilir bir çözüm değil ve zaman içinde bıkkınlık verebilir. E24 almış olmanız basit bir değirmen edinerek sağlıklı espressso yapacağınız anlamına gelmez ki E24 de sonradan modlanması gereken bir makina. En uygun motorlu espresso değirmeni Fred olabilir ki onu da tavsiye etmedik çünkü onda da zaman içerisinde yetersizikler ortaya çıkacağı için yükseltmek isteyeceksiniz. İkinci elde Eureka Mignon veya DF64 Gen1 seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Özetle; düzgün, sürdürülebilir, keyifli espresso yapmak istiyorsanız iyi bir değirmen edinmeniz şart.

Son düzenleme:
Geri