@Shuichi Tatsuo
Ben önerimi yapıyorum;
Gaggia E24
Wilfa Aroma
30.000TL
Diğer arkadaşlar da tavsiyelerde bulunurlar. Bende ikinci el ürün fobisi var, yoksa Lelit Fred + Anna 20.000TL güzel fiyat.
Single doze öğütücü tercihi tartışılır ancak ben yine de sunacağım. Lelit Fred + Anna fiyatından ve ürünlerin kalitesinden dolayı aklımıza çok yattı. 23 bin ₺'ye 2.el Lelit Fred + İdose Juno ikilisini almaktan daha mantıklı geldi ayrıca.Görüyorum ve artırıyorum,
Gaggia E24
DF64 Gen 2
Bugun yaptım hocam 30 euro altında , gelirse bilgilendiririm.Son düzenleme sonrası yurtdışından Türkiye temsilciliği olmayan firma/siteden alışveriş yapan kimse var mı?
Lelit Fred yerine flat dişli bir öğütücü düşünmenizi öneririm, Fred bir süre sonra upgrade ister. Almışken min. 50-55mm flat dişli bir öğütücü alın en azından Mignon Specialita. Sage BES 875 piyasada en çok ikinci eli olan makina neden acaba? değirmen+espresso combo makinaları önermiyorum, espressonun hakkını vermek istiyorsanız sadece espresso için kullanılabilecek bir değirmen almaya çalışın. DF64 Gen 2 gibi cihazlar filtre - espresso geçişinde sorun yaşatmıyor ki piyasada o fiyat aralığında bunu yapabilen çok az değirmen var. Bu arada Sage ile ilgili ufak bir video bırakayım lazım olur.Lelit Grace PL81T ve Lelit Fred PL043MMI Konik Dişli Kahve Öğütücü tercih edilir mi?
Glitch, Fuglen, Onibus, County, OgawaSelam , Tokyo 'da öyle bir kafe var ki uğramadan gelme öyle bir kahve var ki içmeden dönme, dediğiniz önerilere açığım .
Lelit Fred yerine flat dişli bir öğütücü düşünmenizi öneririm, Fred bir süre sonra upgrade ister. Almışken min. 50-55mm flat dişli bir öğütücü alın en azından Mignon Specialita. Sage BES 875 piyasada en çok ikinci eli olan makina neden acaba? değirmen+espresso combo makinaları önermiyorum, espressonun hakkını vermek istiyorsanız sadece espresso için kullanılabilecek bir değirmen almaya çalışın. DF64 Gen 2 gibi cihazlar filtre - espresso geçişinde sorun yaşatmıyor ki piyasada o fiyat aralığında bunu yapabilen çok az değirmen var. Bu arada Sage ile ilgili ufak bir video bırakayım lazım olur.
Stanley tasima cantasi f/p biraz daha maliyetli ama silah drone tasima çantaları daha iyi gelbura da kahve tasima cantasi olarak oluyor başka yerler de isteğe bağlı dizayn olarak tasima kutusu yapilyor ama fiyatlar biraz uçuk bence .Forumda denk gelmediğim için soruyorum, eğer böyle bir başlık ya da gönderi varsa şimdiden kusura bakmayın.
Kısa süreli seyahatlerinizde kahve ekipmanlarını nasıl taşıyorsunuz, taşımaya gerek duyuyor musunuz? Bu konuda önerilere açığım.
Lelit Fred yerine flat dişli bir öğütücü düşünmenizi öneririm, Fred bir süre sonra upgrade ister. Almışken min. 50-55mm flat dişli bir öğütücü alın en azından Mignon Specialita. Sage BES 875 piyasada en çok ikinci eli olan makina neden acaba? değirmen+espresso combo makinaları önermiyorum, espressonun hakkını vermek istiyorsanız sadece espresso için kullanılabilecek bir değirmen almaya çalışın. DF64 Gen 2 gibi cihazlar filtre - espresso geçişinde sorun yaşatmıyor ki piyasada o fiyat aralığında bunu yapabilen çok az değirmen var. Bu arada Sage ile ilgili ufak bir video bırakayım lazım olur.
Son 2-3 aydır duygularıma tercüme olan cümle.Açık konuşayım maalesef bir öğütücüye 15-20 bin ₺ veremeyiz. 5-8 bin ₺ arasına bir öğütücü olarak ne önerirsiniz.
İkisini de sipariş geçtik. Wilfa için kahvemod üzerinde indirime girmiş aldık gitti. Yardımınız için teşekkürler.
Hayırlı olsun. Öğütücüyü kullanmaya başlamadan birkaç video izleyin, gelince biraz inceleyin vs. Makinelerinizin içine çekirdeği direkt boşaltmayın, içinde taş var mı dikkat edin.İkisini de sipariş geçtik. Wilfa için kahvemod üzerinde indirime girmiş aldık gitti. Yardımınız için teşekkürler.
Yazmayacaktım ama dayanamadım, @Shuichi Tatsuo, Wilfa'nın filtre değirmeni olduğunun ve espresso inceliğinde öğütüm yapamadığının farkında mısınız ?İkisini de sipariş geçtik. Wilfa için kahvemod üzerinde indirime girmiş aldık gitti. Yardımınız için teşekkürler.

Farkındayız, bu fiyatlara önerebileceğiniz farklı bir öğütücü varsa eğer iptal edip önerdiğinizi alabiliriz. Mochapod ve espresso arasında çok fark olmayacağını düşündüğümüzden ve fiyatının cebimize uygun olmasından ötürü hoşumuza gitti aldık.Yazmayacaktım ama dayanamadım, @Shuichi Tatsuo, Wilfa'nın filtre değirmeni olduğunun ve espresso inceliğinde öğütüm yapamadığının farkında mısınız ?
Ekli dosyayı görüntüle 38641
Espresso konusuna çok hakim olmadığınızı düşünerek, yardımcı olmak adına son detaylı mesajımı yazıyorum. Espressoyu öğütücü yapar, elimizdeki çekirdeklerde "dialling" dediğimiz uygun öğütüm aralığını bulmak için mikron hassasiyetinde genelde kademesiz "stepless" değirmenler kullanıyoruz. Espresso işinde değirmen kilit roldedir ve bütçenizin en az %50-60'lık kısmını değirmene ayırmalısınız. Örneğin E24'e 20 bin verdiyseniz en az 20-25 binlik de bir değirmen edinmeniz gerekli. Eğer bu kadar bütçeniz yoksa iyi bir el değirmeni (K-Ultra, X-pro, 3Bomber R3 vb.) gibi daha ekonomik yollar da var ama el değirmeni ile espresso çok sürdülebilir bir çözüm değil ve zaman içinde bıkkınlık verebilir. E24 almış olmanız basit bir değirmen edinerek sağlıklı espressso yapacağınız anlamına gelmez ki E24 de sonradan modlanması gereken bir makina. En uygun motorlu espresso değirmeni Fred olabilir ki onu da tavsiye etmedik çünkü onda da zaman içerisinde yetersizikler ortaya çıkacağı için yükseltmek isteyeceksiniz. İkinci elde Eureka Mignon veya DF64 Gen1 seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Özetle; düzgün, sürdürülebilir, keyifli espresso yapmak istiyorsanız iyi bir değirmen edinmeniz şart.Farkındayız, bu fiyatlara önerebileceğiniz farklı bir öğütücü varsa eğer iptal edip önerdiğinizi alabiliriz. Mochapod ve espresso arasında çok fark olmayacağını düşündüğümüzden ve fiyatının cebimize uygun olmasından ötürü hoşumuza gitti aldık.