• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Hızlı Soru-Cevap-Sonsuz Muhabbet başlığı

Merhaba herkese. Bialetti'nin çelik moka potunu aldım, Venüs modeli. (Amazon EU'dan aldım New Venus yazıyor) Kahve çıktısı aldıktan sonra su haznesinde su kalıyor. Daha önce moka express modelini kullanmıştım, böyle bir sorun yaşamamıştım. İndüksiyon ocak için mecbur bu modeli aldım ama böyle bir sorun yaşıyorum. Ne yapabilirim, neden oluyordur acaba? Kahveyi kalın/ince öğütüm, iki türlü de denedim. Bir değişiklik olmadı. Önerilere açığım, teşekkür ederim

Ne kadar kalıyor?

Eğer sepetin ucu ve hazne arasında boşluğu kadar kalıyorsa (birkaç milimetre) normal, fiziksel olarak su çıkamaz.

Eğer ondan fazla kalıyorsa, suyunuz fazla erken kaynamış olabilir ve demlemeyi erken durdurmuş olabilirisiniz. Suyu biraz daha soğuk koymaya çalışın (60-70 derede arasinda)

Kahvesiz ve soğuk su ile deneme yapabilirsiniz, bütün su yukarıya geçtikten sonra, aşağıdaki suyu kontrol edin. O kadar su kalması normal.

Merhaba,
Kahve demlemeye yeni başladım ve filtre kahve makinesi kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde Kronotrop’un Peru Las Etiopes Geisha Natural kahvesini satın aldım. Ancak ne yaptıysam kahve tadını alamıyorum; sanki meyve suyu içiyormuşum gibi geliyor. Acaba bu kahvenin karakteristiği böyle mi, yoksa bir yerde hata mı yapıyorum?

Kahve gramajını artırdım, işe yaramadı. Öğütüm boyutunu iri ve ince olmak üzere birçok şekilde denedim, yine sonuç alamadım. Bu kahveyi daha önce deneyimleyen var mı? Hangi reçetelerle iyi sonuç aldınız?

Ayrıca merak ediyorum, filtre kahve makinesi yerine V60 gibi farklı bir demleme ekipmanı mı tercih edilmeli acaba?

Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim 🙏

Yeni dripper hayırlı olsun var mıdır deneyecek bir öncü

ikisini ayrı alıp yapmak mümkündü zaten her zaman, yanlış olmasın ama forumda böyle kullanarak içerik girmişliğim olmalı. Bir süre deneyimledim. Hatta tam olarak bu kombinasyonuyla ikinci elde sattım.

Mugen zaten yavaşlamaya müsait olduğu için pek yüksek verim alamamıştım bundan, sonlara doğru hep tıkanıyor. Normal plastik v60 ile olmasını tercih ederdim.

Full plastik bir ekipmana 1700 tl istemelerinden de ayrıca rahatsızım. Daha makul olabilirdi.

Merhaba,
Kahve demlemeye yeni başladım ve filtre kahve makinesi kullanıyorum. Geçtiğimiz günlerde Kronotrop’un Peru Las Etiopes Geisha Natural kahvesini satın aldım. Ancak ne yaptıysam kahve tadını alamıyorum; sanki meyve suyu içiyormuşum gibi geliyor. Acaba bu kahvenin karakteristiği böyle mi, yoksa bir yerde hata mı yapıyorum?
bana kahveyi doğru demliyormuşsunuz gibi geldi :D

Merhaba,

Kahve gramajını artırdım, işe yaramadı. Öğütüm boyutunu iri ve ince olmak üzere birçok şekilde denedim, yine sonuç alamadım. Bu kahveyi daha önce deneyimleyen var mı? Hangi reçetelerle iyi sonuç aldınız?

Ayrıca merak ediyorum, filtre kahve makinesi yerine V60 gibi farklı bir demleme ekipmanı mı tercih edilmeli acaba?

Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim 🙏
Yani aslında bir çok kişinin nitelikli kahveden beklediği de tam olarak bu

Dostlar selamlar herkese. Bu HX makinelerin yaptığı espresso ve latte aynı parametrelerle kalitesi aynı mıdır? Örnek veriyorum HX tipli Ecm profitec roket MaraX espresso tadları aynı mıdır? Yoksa fiyatı arttıkça yaptığı espresso kalitesi de artıyor mu?

Herkese merhabalar, uzun süre kullandığımız tam otomatik makineden acı su almaya başladığımız için tekrardan manuel bir makine almak istiyoruz. Bundan önce Electrolux eaa111 kullanıyorduk, şimdi ise idose felix hoşumuza gitti ve almayı düşünüyoruz. Bu makine için önerebileceğiniz ek ekipmanlar ne olur. Uyumlu olabilecek porta filtre öneriniz nedir?

Öğütücü olarak kuzenim Konchero Mostro öğütücüsünü uyguna verebileceğini söyledi, onu kullanacağız büyük ihtimalle.

Herkese merhabalar, uzun süre kullandığımız tam otomatik makineden acı su almaya başladığımız için tekrardan manuel bir makine almak istiyoruz. Bundan önce Electrolux eaa111 kullanıyorduk, şimdi ise idose felix hoşumuza gitti ve almayı düşünüyoruz. Bu makine için önerebileceğiniz ek ekipmanlar ne olur. Uyumlu olabilecek porta filtre öneriniz nedir?

Öğütücü olarak kuzenim Konchero Mostro öğütücüsünü uyguna verebileceğini söyledi, onu kullanacağız büyük ihtimalle.
Konchero mostronun size çok iyi sonuç vereceiğini sanmıyorum vosco kullanan bir arkadasım var ikisi aynı değirmen sayılır zaten ve aldığına pişman en ucuz elektrikli öğütücüyü almak yerine orta fiyatlarda kaliteli bir el değirmeni almanız daha mantıklı olur daha homojen öğütüm sağlarsınız çıktılarınız daha güzel olur öneri olarak timemore x lite,1zpresso j ultra bunlar fiyat olsrak 10k civarı,6-8k arası ilk önerim 1zpresso x ultra olur ama wacaco ve mhw bomber ürünlerinede bakabilirsiniz.espresso hakkında fazla bilgim yok onun için ek ekipmanlara daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir.

Konchero mostronun size çok iyi sonuç vereceiğini sanmıyorum vosco kullanan bir arkadasım var ikisi aynı değirmen sayılır zaten ve aldığına pişman en ucuz elektrikli öğütücüyü almak yerine orta fiyatlarda kaliteli bir el değirmeni almanız daha mantıklı olur daha homojen öğütüm sağlarsınız çıktılarınız daha güzel olur öneri olarak timemore x lite,1zpresso j ultra bunlar fiyat olsrak 10k civarı,6-8k arası ilk önerim 1zpresso x ultra olur ama wacaco ve mhw bomber ürünlerinede bakabilirsiniz.espresso hakkında fazla bilgim yok onun için ek ekipmanlara daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir.
Kendim için alacak olsam bir el değirmeni ile yola devam ederim ancak babam benden daha sık tükettiği için elektrikli öğütücü istiyor.

Yoksa iyi bir el değirmeni ile çok daha iyi bir sonuç alacağımızın farkındayım.

Başlangıç için mostro size hayli hayli yeter. Denedim ve kullandım. Babalarımız için verdiği çıktı gayet yeterliydi.

Başlangıç için mostro size hayli hayli yeter. Denedim ve kullandım. Babalarımız için verdiği çıktı gayet yeterliydi.
Bir güncelleme yapmak isterim. 35-40 bin civarına bütçe çıktı. Öğütücü ve makina için.

Babam tek makina olmasından dolayı Lelit Anitayı beğenmiş ancak stokta olmayınca bakındık biraz 2.el sitelerine ve 20 bin ₺’ye lelit fred ve lelit Anna seti satıyor. Bunu ikisini almak ne kadar mantıklı olur.

Geri