Kullandığınız tarifi paylaşmanız mümkün müdür ?
Tabiki, memnuniyetle.
2 adet tarifimi var, ikisinin de ilk kısmı aynı sadece sonunda uyguladığım işlem değişiyor.
1. Tarif
Demleme; 250 ml sıcak suya 4,5-5 gram hibisküs, 7 8 adet kuşburnu, 20 gram şeker(damak tadına göre değiştirebilirsiniz). Sıcak sıcak buzdolabına atmak istemediğim için 10 15 dk dışarıda bekletiyorum ve sonrasında buzdolabına atıyorum.
Sunum; Shaker a veya ufak bir kavanoza( 400 ml lik bir kavanoz buldum onu kullanıyorum) 3 adet buz 5 6 adet böğürtlen atıp çalkalıyorum, içindeki buzlardan dolayı böğürtlenler eziliyor ve tadı içeceğe daha iyi çıkıyor. İyice ezildikten sonra demleme sonucu elde ettiğim bardağı çay süzgeciyle süzüp içine ekliyorum ve sunuma hazır
2. Tarif
Demleme; ilk tarifle aynı demleme
Sunum; 2 adet buz, 5 6 adet çilek , 5 6 adet böğürtlen ve süzdüğüm bardağı mikserden geçiriyorum.
Not: demleme yapıp soğuttuğumuz içeceğe buz atarsak berry hibiscus oluyor, ben genelde starbucksta extra özüt ekletiyorum, her tarifin 2. Basamağını aslında o extra özütün tadını yakalamak için yapıyorum
İlk tarif Starbucks berry hibiscusü gibi oluyor, ikinci tarif ise daha çok smoothie ye benziyor. İkisi de birbirinden güzel, ama benim tercihim kıvamlı bir yapısı olduğu için 2. Tarif.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun